Ce proprietarii de câini ar trebui să știe despre roll alpha

Câine într-o poziție supusă, în timp ce se joacă

Dacă nu sunteți familiarizat cu termenul, o rolă alfa este atunci când vă forțezi fizic câinele pe partea sau înapoi într-o poziție supusă și țineți-o acolo, presupus că le-ați arătat că sunteți cel dominant în relație și ar trebui să amâne pentru tine.

Avocații tehnicii îi plac câinilor să lupte și să sugereze că să aibă o relație de succes, trebuie să vă ocupați, sau câinele dvs. va încerca să-și afirme dominația asupra dvs.

Știință-based, Metode de formare fără forță, Cu toate acestea, se dovedesc a fi mai eficiente și, de asemenea, asigurați-vă că ați dezvoltat o relație mult mai sănătoasă și mai fericită cu câinele dvs.

Câinii nu sunt lupi și lupii nu se rostogolesc oricum

Studiile originale ale comportamentului lupilor efectuate în anii 1940 au avut loc într-un mediu captiv. Acești lupi nu au fost independenți și au reunit în diferite etape ale vieții lor. Acest lucru a dus la tensiune și ar putea fi o luptă în cadrul ierarhiei de grup.

De atunci, așa cum este evidențiat de renumitul expert de comportament de lupi David Mech și alții, în mediul lor natural sălbatic, un pachet este de obicei compus din persoane afiliate, nu există, în general, o luptă ierarhică, iar conceptul "alfa" este depășit.

Vedeți foarte rar un lup fixați un alt membru al pachetului într-o ofertă de a le domina. Mai frecvent, atunci când există o tensiune în cadrul unui grup, puteți observa un membru în mod voluntar într-o poziție pasivă și supusă.

Câinii oferă, de asemenea, acest lucru Comportamentul apeiului- ei arată că nu sunt o amenințare și au doar intenții pașnice. O rolă alfa nu este un comportament natural în rândul câinilor sau lupilor.

De asemenea, a fost dovedit că câinii sunt mult diferiți în comportamentul lor de la strămoșii lor de lupi oricum și aplicând aceleași principii în întreaga bord nu este adecvată.

De ce rola Alpha nu este o tehnică recomandată de instruire

Jurnalul de comportament al animalelor aplicate Publicat a studiu În 2009, care au arătat că aceste metode aversive creează adesea mai multe comportamente problematice.

Când un câine se confruntă cu astfel de metode de formare confruntare și forțată, poate provoca a Răspuns înfricoșător. Adesea îngheață până când nu se mai simt amenințați sau pot simți nevoia de a se apăra și acest lucru poate duce la o izbucnire agresivă. În afară de orice altceva, vă învățați câinele prin tehnici care nu favorizează o legătură de încredere.

Care sunt alternativele de instruire recomandate?

Este mult mai eficient și mai uman să vă învățați câinele un comportament alternativ dorit cu Metode bazate pe recompensă in schimb.

Un câine care se învârte atunci când este rugat să coboare de pe canapea nu încearcă să vă domine. Dacă câinele dvs. crește atunci când încercați să le scoateți de pe canapea, ei nu fac acest lucru într-o încercare de a fi dominanți. Ei doresc doar să rămână în acel loc confortabil și au aflat că o mârâie va duce adesea la faptul că sunt lăsate singure.

Dacă nu doriți ca câinele dvs. pe canapea, apoi să investiți într-un pat de câine confortabil și să vă recompensați câinele cu super gustoase de fiecare dată când merg acolo. De asemenea, lucrați la un Comanda "off", care se bazează pe câinele dvs. fiind răsplătit ori de câte ori coboară de pe canapea când au fost întrebați.

Dacă câinele dvs. este sărituri, ele sunt de obicei încântați să vă vadă. Un alt mitiu comun este că dvs Câinele sare în sus pentru a-ți arăta dominația. Câinele dvs., cu toate acestea, este probabil sărind, deoarece a fost întărită din greșeală pentru a face acest lucru înainte. Poate că atunci când a fost un cățeluș, se părea drăguț și comportamentul a fost încurajat, dar acum că câinele tău este pe deplin crescut, acest comportament nu este atât de apreciat. Unii câini sare până când rezultă în faptul că îi atrage atenția, chiar dacă această atenție este sub forma proprietarului împingându-le în mod constant.

Lucrați la obținerea câinelui dvs. pentru a oferi un comportament alternativ - ori de câte ori are toate cele patru labe pe podea, devine un gust gustos. Când oaspeții vin în casă, cereți câinelui să meargă în pat și să-l recompenseze. Asigurați-vă că toți membrii familiei și vizitatorii sunt consecvenți - cereți-i să-și întoarcă spatele și să ignore sărirea pentru a se asigura că nu se întăresc.

Ajutați-vă câinele să înțeleagă că vizitatorii de casă nu sunt temut. Poate că câinele tău a mârâit când cineva nou a intrat în casa ta. Dacă câinele dvs. este înfricoșător de străini, este natural pentru ei să lase individul să știe că nu se simt confortabil și un boboc este un instrument universal de comunicare. Dacă vă ocupați de acest lucru prin punerea lor într-o rolă Alpha, le poate face să asocieze străini cu această acțiune incomodă și pot deveni și mai frică și mai probabil să recurgă la un comportament agresiv.

Este mult mai eficient și mai bun Învățați-vă câinele că nu este nevoie să vă simțiți înspăimântați. Nu forțați interacțiunile dintre câine și oaspeți. Oferă un spațiu sigur ca o cutie sau opțiunea de a fi într-o altă cameră. Dacă este destul de confortabil să fie în același loc, oricând câinele dvs. are o interacțiune pozitivă - poate că se apropie de oaspete sau se uită la el sau să-i răsplătească câinele. Învățați câinele că interacțiunile cu străinii au ca rezultat lucruri bune!

Prin instruirea cu aceste forțe gratuite, metode bazate pe recompensă, legătura dvs. cu câinele dvs. va crește și veți vedea rezultate mai lungi.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce proprietarii de câini ar trebui să știe despre roll alpha