Arsuri solare la câini: câinii pot să se rătăcească?

Sunburnul este un tip de arsură de radiații cauzată în mod obișnuit de expunerea la razele ultraviolete ale soarelui. La fel de mult ca oamenii sunt predispuși la această condiție, și câinii sunt probabil afectați de această problemă. Frecvente de plajă, Vizite la plajă sau plimbări sub căldura călcâială a soarelui sunt, de obicei, cauza acestui lucru. În timp ce pare să fie inconsecventă pentru unii oameni, câinii suferă de soare și durerea cauzată de efectele sale adverse.

Câinele Boerboel se bucură de soarele de dimineață

Ce câini sunt în pericol de a fi sunbur?

În general, câinii din toate rasele sunt în pericol de a fi sunburoase în condițiile meteorologice la cald. Cu toate acestea, caninii cu straturi subțiri sau cele care sunt fără păr tind să se îmbrace mai ușor. Câinii care suferă de albinism sau au blănuri albe, de asemenea, suferă din cauza tenului mai ușor de dedesubt.

Alte rase de câine ca buldogii se află adesea pe spatele lor expunându-și burta spre razele soarelui, ceea ce le pune și în pericolul de a fi sunburnt. În afară de buldogi, alte rase de blană au, de asemenea, o șansă corectă de a fi afectați, pe măsură ce pielea lor este expusă la razele soarelui, dar șansele lor sunt mai subțiri, deoarece pielea lor este mai pigmentată în comparație cu Câini albi și albinoși.

Semne de arsuri solare

Simptomele tipice ale arsurilor solare includ pielea roșie care este sensibilă la atingere însoțită de pielea crăpată, crustă sau blister. Părțile care sunt mai vulnerabile la arsurile solare sunt stomacul, urechile, nasul, zonele din jurul ochilor și pielea expusă cu straturi subțiri. Arsura poate fi, de asemenea, identificată cu Pierderea părului și sfaturile lor de curling ale urechilor.

În afară de aceste trăsături, un alt mod de a identifica arsurile solare este prin observarea comportamentului și acțiunilor puilor dvs. Când ar fi ars, ei vor păstra în mod constant zgârieturi sau pawing la zonele afectate, care vor agrava doar starea lor. Însoțită de caprici și de mâncărime, ei se vor îndepărta de atingeri și vor căuta locuri mai reale în jurul casei.

În cazuri severe, ele pot dezvolta febră și slăbiciune din partea inflamației. Cele mai multe efecte vor arăta după o oră de a fi expuși și ajung la cel mai rău în a treia zi.

Tipuri de arsuri și impactul acestora

Gradul la care poate fi afectat puști depinde de anumiți factori ca cantitatea de pigmentare a pielii lor, capacitatea lor de a produce melanină și măsura în care a fost expus la razele UV ale soarelui. Cu toate acestea, arderea poate fi clasificată în trei categorii, în funcție de factorii menționați mai sus:

  • Grosimea parțială superficială - În acest caz, numai stratul superior al pielii este afectat, rezultând înroșirea pielii fără blistere.
  • Grosimea parțială profundă arde - acest tip de ars nu numai că agitat stratul superior al pielii, ci un număr mic de cei care se află dedesubt. Din fericire, câinii sunt liberi de blistere.
  • Grosime completă - arderea lasă un impact asupra tuturor straturilor pielii și, eventual, țesuturile de sub ele. Câinele suferă de durere acută și poate avea nevoie atenție veterinară ca blocuri de blistere pe zonele afectate.

câine sub soare

Tratarea rănilor

Tratamentul variază de obicei în funcție de cele din categoriile menționate mai sus că pudorul se încadrează în. În cazul în care câinele dvs. intră în primele două categorii, este posibil să îl îngrijiți înapoi la sănătate la domiciliu folosind metode tradiționale.

Pe de altă parte, arsurile de grosime completă vor necesita o atenție veterinară, deoarece puiul dvs. va fi forțat să ia plânsul plin de arsură. Cu toate acestea, este necesar să se abordeze problema de îndată ce a fost observată lăsând încă o cameră pentru alte daune sau suferință.

Aplicarea remediilor la domiciliu

  • Spray de apă rece

Primul sfat ar fi să se bazeze foarte mult pe unul dintre cele mai esențiale elemente ale naturii - apa. Va calma pielea câinelui tău și va îndepărta durerea tăiată cauzată de inflamație. Luați o sticlă de pulverizare și umpleți-o cu apă rece. Utilizați-l pentru a spritz o cantitate generoasă de apă pe zona agitată din când în când. Acest lucru va înlocui căldura și se va răci la temperaturi mai scăzute încât ameliorarea durerii.

  • Compresie rece

În cazul în care puștii dvs. nu-i place să fie stropită cu apă, o metodă mai îndelungată ar fi să recurgă la comprimarea la rece. Îndepărtați o cârpă curată și sterilă în apă rece și dați-o pe pielea puilor dvs. Asigurați-vă că evitați să-l fregeți pe piele în loc de a dabbing, deoarece poate duce la o mâncărime suplimentară. Repetați procesul de mai multe ori și veți reveni un catelus sănătos în cel mai scurt timp.

În legătură cu o postare: Cele mai bune tampoane de răcire a câinelui

  • Tratamentul cubului de gheață

Deși apa și-a schimbat statul la solid, acesta va produce aceleași rezultate ca și înainte, cu un beneficiu suplimentar. Nu numai că va calma durerea cauzată de arsuri și reduce inflamația, dar gheața se va asigura, de asemenea, că zona afectată este amorțită. Țineți cubul direct pe piele și pe pat. Dacă este necesar, înfășurați-le într-o cârpă subțire.

  • Vrăjitorie

Witch Hazel este o loțiune astringentă care este antiinflamatoare și reduce iritarea pielii. Utilizați cantități mici și dați-le pe piele, dar asigurați-vă că nu utilizați o sumă liberală pentru a evita orice efecte toxice pe care le-ar putea avea asupra câinelui dvs.

  • Fulgi de ovăz

Ca vrăjitorie, fulgi de ovăz poate ușura și calma inflamația și poate fi folosit ca un remediu pentru orice tip de iritare a pielii canine. Produsele comerciale ar putea fi utilizate, dar cel mai bine este să utilizați remedii. Puteți fie să-l amestecați la o pulbere fină și să o amestecați cu apă în cadă sau să umpleți un șosete de bumbac cu o fulgi de ovăz crud și lăsați apa să ruleze prin ea în timp ce încărcați cada cu apă.

  • Aloe vera

Pentru ani, Aloe vera a fost utilizat pentru a trata arsurile pentru efectul său de răcire, împreună cu alte proprietăți, incluzând o substanță antiinflamatorie. Chiar dacă a fost considerat sigur pentru utilizare pe oameni, trebuie luată măsuri de precauție înainte de ao folosi pe puști pentru că poate avea efecte adverse dacă este ingerat.

Cel mai bine este să o testați mai întâi pe câinele dvs. și să căutați orice semne de iritare. Gelul poate fi utilizat direct din instalație sau puteți utiliza produse comerciale prietenoase câinelui care conțin aloe ca un gel sau loțiune. Va vindeca arderea și hidratează pielea crăpată.

  • Vitamina E

Pop o capsulă de Vitamina E și să-i disperseze conținutul pe pielea inflamată, dar să-și limiteze utilizarea la o singură dată sau de două ori la fiecare 24 de ore.

  • Alte anestezice sau spray-uri antiinflamatorii

Dacă nici unul dintre trucurile de mai sus nu poartă fructe, ați putea să recurgeți întotdeauna la utilizarea lidocainei și a celorlalți din caine sau alte anestezice pentru a desena pielea pupurilor. Cu toate acestea, este important să contactați medicul veterinar înainte de a utiliza astfel de medicamente. Faceți același lucru înainte de a utiliza alte sprame sau produse antiinflamatorii. Dacă este administrat semnalul verde, asigurați-vă că Doggo-ul dvs. nu ajunge să înghită acele produse care vor da naștere la alte probleme.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse de protecție solară pentru câini

Tratamentul veterinar

În cazul arsurilor cu grosimea completă, câinele dvs. va necesita tratament veterinar. În conformitate cu diagnosticul, tratamentul va fi furnizat prin terapie intravenoasă (fluide injectabile în venele) sau dând anestezice să amorțească durerea. Terapia intravenoasă va ajuta la eliberarea medicamentelor adecvate și să prevină deshidratarea. Acestea pot utiliza în continuare anumite creme sau loțiuni care conțin cortizon sau alți agenți cu proprietăți antibacteriene și antifungice pentru a evita infecțiile.

Prevenirea

După cum se spune, prevenirea este cu siguranță mai bună decât vindecarea. Prin urmare, cel mai bine pentru a evita hassle decât să trebuiască să se lupte cu el în viitor.

Unele metode preventive pot fi:

  • Evitați coafura de bărbierit - Cât de plauzibil, deoarece pare să-și radă blana de pui în vară, să nu încerci să-și rade haina gândindu-se că îl va răci pe el sau că va fi cu siguranță, dar cu costurile de a fi expuse la razele UV. Blana împiedică expunerea și menține protecția pielii.
  • Evitați plimbări la amiază - Midday este probabil cel mai rău timp posibil pentru dvs. și câțiva dvs. pentru a merge pe plimbări sau să jucați în aer liber. Soarele oferă căldură uluitoare, iar razele UV sunt în deplină efect în această oră.
  • Oferiți umbra - Dacă expunerea la soare este inevitabilă, atunci cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să oferiți umbra. Jucați sau umblați cu puii sub copaci umbriști sau construiți o canisa în aer liber, astfel încât atunci când devine prea caldă, el sau ea se va retrage în cele din urmă la casa de odihnă. Purtând o umbrelă ajută și!
  • Sunscreen - Aceasta este o necesitate pentru toți proprietarii de câini. Magazinele de animale de companie vinde ecrane de protecție pentru câini, cum ar fi Epi-Pet, Petkin Doggy Sunwipes etc. Deci, du-te și apucați-o dacă încă nu a fost inclusă în setul dvs. de câine încă. Aplicați cantități generoase înainte de a ieși afară și asigurați-vă că protecția solară are un SPF peste 15.
  • Îmbrăcăminte - Deși pălăriile sau cămășile de lenjerie pot să nu protejeze pe deplin pupa, dar poate fi adăugată la listă ca o precauție suplimentară. Se poate dovedi a fi o barieră bună împotriva luminii solare.

Ați putea dori, de asemenea: Umbrele pentru câini și Pălării de câine

Toți proprietarii de câini știu ce cadou este de a avea un câine ca animal de companie în viața ta. Dar cu ea vine o mare responsabilitate de a proteja și puiul. Este esențial să-i oferiți necesitățile sale și să aveți grijă ca unul dintre noi, deoarece, la sfârșitul zilei, ei suferă și modul în care facem când suntem în durere.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Bifați repellent pentru câini
Testele ADN de câine
Tratamente de purici pentru câini
Colari de purici pentru câini
Dewrermers pentru câini
Uleiuri esențiale pentru purici
Pulbere și pulberi de covoare
Ulei de cânepă CBD pentru câini
Ceara de protecție la labe pentru câini
Bandaj lichid pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Arsuri solare la câini: câinii pot să se rătăcească?