Cai și arsuri solare sau fotosensibilitate

cal alb într-un câmp

În ciuda eforturilor noastre cele mai bune de a "aluneca, palma și al", majoritatea dintre noi continuă să obțină o arsură ocazională. Soarele de vară poate fi puternic, și chiar calul tău este susceptibil la arsuri solare. Nu este neobișnuit să vezi cai cu nasuri roz, peeling pe tot parcursul lunile de vară. Arsurile solare peste un cal spate poate însemna că va trebui să așteptați să călătoriți până la arderea vindecării. Nu vrei să pui o șa pe o ardere dureroasă.

Cel mai frecvent, caii, cum ar fi gri sau pinți cu nasuri albe sau roz, vor deveni arsuri aroscute. Pielea devine pinker sau roșie, iar pielea va blister și coaja, la fel ca a ta, când ai ars. Caii care sunt acoperiți subțire sau au pielea roz poate deveni aruncată de-a lungul spatelui lor. Caii pot obține, de asemenea, arsuri solare de-a lungul zonelor proeminente ale față, ureche sfaturi și Zonele albe pe picioare Așa cum nasul nostru, umerii urechilor și oasele gulerului sunt arse.

Fotosensibilitate: nu doar soarele

În timp ce expunerea la soare în cele mai fierbinți părți ale zilei poate fi suficientă pentru a provoca o arsură solară pe cal, există lucruri pe care le pot mânca și lucruri pe care le-am pus pe pielea, care ar putea contribui și la această problemă. Există o serie de plante care pot provoca fotosensibilitate la cai. Sf. John`s Wort este o plantă care poate provoca fotosensibilitate atât la cai, cât și la bovine. Mi-am ars odată nasul din calul meu prin aplicarea unui ulei din plante realizat cu st. Flori de wort John`s. Cura a fost cu siguranta mai rau decat problema originata.

Alsike Clover poate provoca fotosensibilitate, precum și insuficiență hepatică, tulburări gastrice și neurologice. Otrăvirea de rouă este numele dat arsurilor solare care apare pe nasul calului și la picioarele inferioare, după cum se găsește în patch-uri de trifoi alsike umed. Alte plante care pot provoca fotosensibilitate sunt hrișcă, și vârstnicul de teren (unii grădinari îi pot ști ca zăpadă-în-munte).

Uneori îngrijirea spray-uri sau spray-uri de zbor pot exacerba o arsură solară. Fotosensibilitatea poate fi, de asemenea, cauzată de unele medicamente.

Prevenirea arsurilor solare asupra corilor

Prevenirea cel mai adesea arsurilor solare înseamnă a le ține departe de soare atunci când este cel mai puternic. Este important să oferiți un loc umbros, cum ar fi o linie de copaci sau adăpost de alergare. Unii oameni aleg să-și păstreze caii stabiliți în timpul zilei și s-au dovedit la pășune noaptea. Aceasta este o strategie utilizată pentru a preveni prezentarea caii să obțină haine de soare.

Baby Formula SunBlock poate fi folosit pentru a vă proteja zonele vulnerabile ale calului. Pentru că calul tău va avea capul în jos pentru a păși, produsul va șterge rapid, astfel încât va trebui să fie reaplicat frecvent. Produsele fabricate special pentru cai sunt culori viu, astfel încât să puteți vedea când au fost uzate. Este posibil ca aceasta să nu fie cea mai bună idee dacă vă îndreptați spre ringul de spectacol, totuși. Pasta de oxid de zinc ieftină este utilă atât ca un bloc de soare, cât și pentru a ajuta la vindecarea unei piele iritată anterior. Păstrez o cadă de pastă "Ihle`s" la îndemână pentru Sunblock și primul ajutor.

Foi de zbor și măști pot ajuta la prevenirea arsurilor solare pe cal. O mască completă, cum ar fi ecranul de acoperire absorbină, acoperă calul tău de la vârful nasului la sfaturile urechii sale. Palid colorat Foi de zbor / soare dați cai o mică protecție peste spatele lor. Deoarece aceste foi sunt făcute cu plasă, totuși, nu ar trebui să fie considerate protecția totală, deoarece unele raze de soare vor trece prin. Asigurați-vă că Foi se potrivesc bine. O foaie de montare necorespunzătoare poate fi iritantă, mai ales asupra umerilor și a greabănului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cai și arsuri solare sau fotosensibilitate