Protecția ochilor pentru câini: este necesar?

Chihuahua cu ochelari de protecție

Există mai multe motive pentru care oamenii poartă ochelari de protecție. Este posibil să vă protejați ochii și pielea delicată din jurul lor de la razele soarelui, ar putea fi să blocheze o parte din lumină sau poate fi pentru a preveni rănile, în special la locul de muncă sau în timpul jocului sportiv.

Deoarece ochelarii de protecție au beneficii evidente pentru oameni, ar trebui să o considerăm și pentru câinii noștri? Răspunsul este ... poate, dar există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare. În primul rând, nevoia de protecție poate depinde de rasa, sănătatea și stilul de viață al câinelui dvs.

câine care acoperă ochii

Rasă

Unele rase de câini sunt mai susceptibile de a suferi probleme cu ochii lor decât alții.

Rase cunoscute sub numele de brahycefalice, cum ar fi pugs și Bulldogii francezi au bule de ochi mai proeminente care sunt mult mai susceptibile la răniri și ulcere. Ei pot beneficia de ochelari de protecție pentru a le împiedica să deterioreze ochii prin intrarea în lucruri.

Unele rase incluzând Păstoriștii germani și Greyhounds sunt mult mai probabil să sufere de o boală autoimună numită Pannus care se poate agrava când ochii câinelui sunt expuși la soare. Câinii care suferă de această afecțiune pot beneficia de purtarea ochelarilor de protecție.

Sănătate și stil de viață

Dacă câinele dvs. are deja o vedere slabă sau este orb, el poate intra în obiecte care ar putea să-și deterioreze ochii mai departe. Ochelarii de protecție pot ajuta la minimizarea oricărui prejudiciu cauzat.

Câini care lucrează în condiții dure, cum ar fi Poliție și câini de salvare poate, de asemenea, să beneficieze de purtarea ochelarilor de protecție pentru a-și opri ochii care intră în contact cu orice obiecte care pot provoca vătămări, inclusiv potențiale iritante, cum ar fi anumite tipuri de plante.

De ce câinii ar avea nevoie de ochelari de protecție?

Pentru a proteja împotriva daunelor la soare

Lumina UV este probabil atât de rău pentru câini, așa cum este pentru oameni, dar poate avea în continuare consecințe asupra câinilor, inclusiv agravarea altor afecțiuni, cum ar fi Pannus.

Pentru a proteja împotriva altor vreme

Pe lângă soare, vântul și strălucirea zăpezii pot provoca, de asemenea, disconfort pentru câini. daca tu Luați câinele la plajă, De asemenea, puteți lua în considerare ochelari de soare pentru a-și proteja ochii de la nisip și spray de mare.

După operație sau traume

Când un câine se recuperează de la intervenția chirurgicală oculară, este foarte important ca ei să nu se frece sau să-și zgârie ochii și să provoace daune suplimentare. În cele mai multe cazuri, câinii li se administrează elizabethan gulere pentru a le împiedica să ajungă la ochii lor, dar în unele cazuri, ochelari de protecție sau ochelari de soare pot fi o opțiune mai bună.

Ați putea dori, de asemenea: Conuri pentru câini

Pentru a ajuta la durerea ochilor și disconfortul

Dacă câinele dvs. are deja dureri de ochi sau disconfort asociate cu o altă condiție, luminozitatea soarelui poate face disconfortul mai rău, în special dacă este o afecțiune care înseamnă că câinele nu este în măsură să-și contracteze elevii. Ochelarii de protecție pot proteja ochii câinelui pe zilele luminoase însorite.

Tipuri de protecție a ochilor

Există diferite tipuri de protecție a ochilor disponibili și trebuie să alegeți cu atenție. Principala provocare atrage de multe ori câini să le poarte, astfel încât este important să alegeți ceva confortabil pentru câine. De asemenea, este important ca protecția ochilor să nu poată fi dezactivată, deoarece acest lucru ar putea provoca mai mult rău.

Cele mai bune ochelari de soare pentru câini sunt cei special concepuți pentru câini. Acestea sunt de obicei ochelari în stil ochelari cu curele și sunt concepute pentru a se potrivi capului câinelui și în jurul ochilor. Ochelarii pe care îi alegeți nu ar trebui să împiedice stilul de viață al câinelui dvs. în nici un fel - ar trebui să fie în continuare capabili să mănânce cu ușurință, să bea și să se deplaseze confortabil.

Pentru niște proprietari de câini, ochelarii de soare nu sunt nimic mai mult decât o declarație de modă, ca și alte haine fanteziste și papucii potrivite. Cu toate acestea, ochelarii de soare pentru câini pot proteja de fapt ochii câinelui dvs. de soare, preveniți rănirea și ajutați-i să se simtă mai confortabil dacă au deja ochii deteriorați. Protecția ochilor pentru câini este deosebit de importantă pentru anumite rase și câini cu anumite stiluri de viață sau condiții existente.

În legătură cu o postare: Cizme de câine

Dacă credeți că câinele dvs. poate beneficia de purtarea protecției ochilor și poate tolera fericiți ochelari de soare, poate fi cel mai bine să aveți o discuție cu VET dvs. mai întâi pentru a vă asigura că este ceea ce trebuie să faceți și nu va cauza pagube suplimentare sau disconfort.

Dacă vă decideți să mergeți mai departe și să pariați niște ochelari de vedere pentru câinele dvs., este important să introduceți noile ochelari lent cu o mulțime de recompensă și încurajare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Protecția ochilor pentru câini: este necesar?