Canții pot mânca semințe de floarea-soarelui? 5 beneficii și 3 efecte secundare

Semințe delicioase, nucute, crocante de floarea-soarelui sunt o gustare sinonimă cu summertime. Semințele de floarea soarelui sunt mult mai mult decât o distracție; Aceste semințe sunt, de asemenea, o sursă nutritivă de elemente care sunt necesare pentru funcția umană, inclusiv acizi grași, proteine, minerale și vitamine. Dar câinii pot mânca semințe de floarea soarelui la fel cum putem sau sunt semințe de floarea soarelui rău pentru câini?

Dacă te-ai întrebat, & # 8220;Pot să-mi dau semințe de floarea soarelui,& # 8221; raspunsul este Da - Câinii pot mânca semințe de floarea-soarelui, cu câteva avertismente. Trebuie să acordați atenție moderării, mărimii și că toate semințele de floarea-soarelui sunt nesalterate și decojite.

În acest articol, vom avea o privire mai atentă la ceea ce sunt semințele de floarea soarelui, ce nutriție pot oferi, câinii pot mânca semințe de floarea soarelui în condiții de siguranță și care sunt posibilele efecte secundare.

De asemenea, citiți: Câinii pot mânca semințe de dovleac?

Ce sunt semințele de floarea-soarelui?

Semințele de floarea-soarelui sunt cultivate din floarea soarelui, o plantă înaltă și erbacee care aparține familiei Asteraceae. Floarea-soarelui sunt nativi din regiunile de mijloc ale Americii și au devenit o recoltă importantă care sa răspândit în întreaga lume.

Această plantă este compusă din două flori: o floare perimetrală care conține petalele galbene foarte recunoscute și secția centrală care este alcătuită din sute de flori fertile mici. Din această parte a floarea-soarelui cresc semințele comestibile.

Semințele de floarea soarelui sunt conice în formă, au o coajă de exterior negru și un singur kernel comestibil înăuntru.

Aceasta este ceea ce arată semințele de floarea soarelui decojite:

Ce sunt semințele de floarea-soarelui

Cei mai mulți dintre noi iubesc gustul semințelor de floarea-soarelui și a produselor fabricate din acest produs alimentar. Dar câinii pot mânca semințe de floarea soarelui și culege unele dintre beneficiile acestei alimente nutritive? Se pare că pot, cu condiția să le hrăniți în siguranță. Este o sursă bună de grăsimi sănătoase, precum și alte minerale și compuși pe care vom investiga mai jos.

De asemenea, citiți: Pot câinii să mănânce hrișcă?

Semințe de floarea-soarelui pentru câini 101
Canții pot mânca semințe de floarea-soarelui?

Sunt semințe de floarea soarelui rău pentru câiniDeci, câinii pot mânca semințe de floarea soarelui fără probleme? Da, ei pot atâta timp cât știți cum să le hrăniți la câinele dvs. și să evitați anumite tipuri.

Cel mai important, amintiți-vă că orice semințe (nu doar semințe de floarea soarelui) care sunt hrănite cu puii dvs. ar trebui să fie întotdeauna curățați și nu ar trebui să aibă nicio sare adăugată, deoarece nivelurile ridicate de sodiu pot duce la probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Un câine poate mânca kernelul de semințe de floarea soarelui, dar nu ar trebui să ingestie cochilia neagră reală a semințelor de floarea-soarelui. Dacă câinele dvs. mănâncă cochilii, pot apărea diaree severă și o suferință gastrointestinală.

De la ei înșiși, semințele de floarea soarelui sunt foarte hrănitoare și este a puternic antioxidant (PDF). 1/4 CUP de semințe de floarea soarelui decojite conțin 190 de calorii, 6 grame de proteine, 16 grame de grăsimi și 4 grame de fibră. Sunt pline de vitamine și minerale:

Vitamina E
Cupru
Vitamina B1 (tiamina)
Mangan
Seleniu
Fosfor
Magneziu
Vitamina B6
Folate
Vitamina B3

Ca majoritatea altor semințe și nuci, semințele de floarea-soarelui sunt considerate excelente pentru piele. În timp ce există puține cercetări disponibile privind efectele semințelor de floarea-soarelui de piele și haina de câine, studiile umane arată îmbunătățiri clare. Pot câinii să mănânce semințe de floarea soarelui și să obțină aceleași beneficii? Se pare că da - semințele de floarea-soarelui au fost studiate la câini și ei fac de fapt Îmbunătățiți stratul de păr și pielea câinelui (Rees și colab. 2001).

Iată câteva cercetări din spatele semințelor de floarea-soarelui:

  • Semințele de floarea soarelui îmbunătățesc pielea câinelui și haina de păr (1)
  • Magneziul în semințele de floarea soarelui poate ajuta la gestionarea diabetului (2)
  • Semințele de floarea soarelui pot ajuta la oprirea creșterii tumorii (3)
  • Acidul linoleic în semințele de floarea-soarelui poate ajuta o piele de îmbătrânire (4)
  • Vitamina E din semințele de floarea-soarelui ajută la gestionarea nivelurilor de colesterol (5)

Este important de observat că câinii pot beneficia de fapt de componentele semințelor de floarea-soarelui și acest lucru a fost observat și în cercetare. De exemplu, un studiu a arătat modul în care acidul linoleic din uleiul de semințe de floarea-soarelui a afectat puiul Beagle (Campbell și colab. 1992).

Acest lucru ar trebui să răspundă la întrebări pe care câinii mănâncă semințe de floarea-soarelui, dar să aruncăm o privire la alte beneficii potențiale ale semințelor de floarea-soarelui pentru câini care nu au fost încă observate în studii, ci se bazează în cea mai mare parte pe teorie.

LEGATE DE: 9 Superfoods pentru câinii care își îmbunătățesc sănătatea (conform științei)

5 Beneficiile semințelor de floarea-soarelui la câini

1. Semințele de floarea soarelui îmbunătățesc haina și pielea câinelui.

Cainii pot avea semințe de floarea soareluiDupă cum sa menționat deja mai sus, studiile arată îmbunătățiri în stratul de păr și al pielii câinelui după ce a ingerat semințele de floarea-soarelui pentru o perioadă de timp. Deoarece sunt ridicate în acizi grași esențiali, suplimentele continue cu semințe de floarea-soarelui vă poate ajuta câinele să mențină pielea și haina sănătoasă.

Grăsimile din aceste semințe sunt naturale și sănătoase, fără grăsimi saturate sau "rele". Acești acizi grași vor permite câinelui dvs. să aibă o haină plină, strălucitoare, sănătoasă, care este mai puțin probabil să prezinte boli de rugozitate sau de piele cum ar fi erupții cutanate, pete fierbinți și pielea uscată.

2. Semințele de floarea soarelui susțin producția de colesterol bun.

Acizii grași beneficați în semințele de floarea soarelui încurajează și corpul să mai scăereze producția de colesterol rău și să promoveze colesterolul bun. Ce înseamnă acest mijloc pentru câinele dvs. este scăderea tensiunii arteriale și mai puțină probabilitate de boală de inimă sau de accident vascular cerebral. Acest lucru vine în cea mai mare parte de la un nivel ridicat de vitamina E la semințele de floarea-soarelui.

3. Vitamina E din semințele de floarea-soarelui este un antioxidant important.

Doar o uncie de semințe de floarea-soarelui vă va oferi câinelui doza zilnică de vitamina E. Altele decât gestionarea nivelului de colesterol, această vitamină este esențială pentru formarea metabolismului grăsimilor, respirația celulelor și crearea membranelor care înconjoară celulele. Vitamina E vă ajută, de asemenea, la protejarea pielii câinelui de la radicali nocivi fără oxigen.

4. Semințele de floarea soarelui pot ameliora stresul și depresia la câini.

Studiile recente sugerează că semințele de floarea-soarelui, cum ar fi relativa ei, planta de mușețel, pot produce un efect calmant la câinii care suferă de anxietate. Ingredientul cheie este magneziu, un mineral care sa dovedit a atenua oboseala și depresia (6).

Semințele de floarea soarelui sunt, de asemenea, pline de vitamine complexe B, în special niacin și piridoxină, ambele pot fi creditate cu creșterea activității creierului și reducerea nevrozei și anxietății.

În plus, semințele de floarea soarelui sunt ridicate în triptofan, un aminoacid esențial care crește cantitatea de serotonină în creierul câinelui. Serotonina, la rândul său, îmbunătățește recuperarea unui câine de stres și scade comportamentele agresive.

5. Trace mineralele în semințele de floarea soarelui promovează sănătatea generală a corpului în canini.

Semințele de floarea soarelui conțin o multitudine de vitamine, minerale, antioxidanți și alte substanțe nutritive vitale, după cum se menționează mai sus. Toate acestea fac semințe de floarea-soarelui pentru câini o mare adăugare la dietă, deoarece pot promova creșterea osoasă sănătoasă, producția de hemoglobină, funcția creierului, producția de hormoni și funcția sistemului imunitar, proteina, enzima adecvată și utilizarea carbohidraților, precum și reproducerea, Consolidarea sistemului imunitar și ajutați dezvoltarea celulelor roșii din sânge, colagenul, țesutul conjunctiv și osul.

Beneficiile semințelor de floarea-soarelui pentru câini

# 8220; Deci, câinii pot avea semințe de floarea soarelui și culege beneficiile?& # 8221;

Răspunsul este, fără îndoială, da, și există beneficii dovedite de hrănire a semințelor de floarea-soarelui pentru câini. Trebuie doar să vă asigurați că le dați cu moderatie, coaceți semințele și alegeți cele fără să sare pe ele. Câinii de obicei iubesc semințele de floarea soarelui, astfel încât să poată face o gustare bună pentru ei sau poate fi adăugată la mesele lor. Dar sunt semințe de floarea soarelui rău pentru câini în alte circumstanțe? Există câteva efecte secundare pentru a urmări.

CITESTE ACEST: Pot câinii să mănânce arahide sau sunt arahide rele pentru câini?

3 Efecte secundare potențiale ale semințelor de floarea-soarelui pentru câini

Semințe și câini de floarea-soarelui nepermisAm răspuns la întrebarea și câinii pot mânca semințe de floarea-soarelui & # 8221; Cu o răsunătoare da, dar sunt semințe de floarea soarelui rău pentru câini sub anumite circumstanțe și, dacă da, ce trebuie să țină cont de proprietarii de animale de companie?

Iată lucrurile pe care trebuie să le cunoaștem în ceea ce privește alimentarea semințelor de floarea-soarelui la câinele dvs .:

1. Multe semințe comerciale de floarea-soarelui sunt sărate.

Semințele de floarea soarelui concepute pentru consumul uman sunt adesea sărate. Hrănirea semințelor sărate la câinele dvs. poate duce la complicații grave de sănătate, cum ar fi toxicoza de sodiu, care poate varia de la diagnosticare ușoară la severă. Simptomele includ dezechilibru, vărsături, diaree, convulsii și sete excesive și urinare.

2. Semințele de floarea soarelui de floarea soarelui pot fi periculoase pentru câinele dvs.

Când achiziționați semințe de floarea-soarelui din magazin, ele tind să fie adăpostite. Hrănirea semințelor adăpostite la câinele dvs. este problematică, deoarece cochilii nu sunt ușor digerabile și pot reprezenta un pericol de sufocare. Un câine care ingeră prea multe semințe adânci, riscă riscul unui blocaj gastrointestinal sau obstrucție, care poate deveni rapid o situație care pune viața în pericol.

3. Un câine ar trebui să fie hrănit cu cantități limitate de semințe de floarea-soarelui.

Cantitatea și frecvența pe care o dați semințe de floarea-soarelui pentru câine ar trebui să fie foarte limitate. Aceste semințe sunt bogate în grăsimi care pot fi dure pe stomacul unui câine și greu de descompune.

rezumat
Canții pot mânca semințe de floarea-soarelui?

Canții pot mânca semințe de floarea-soareluiDeci câinii pot avea semințe de floarea soarelui fără probleme? Da, câinii pot mânca semințe de floarea-soarelui fără probleme cu care sunt hrănite cu moderatie și cu grijă strictă. Atunci când semințele de floarea soarelui sunt hrănite la câini într-o cantitate adecvată, semințele de floarea-soarelui pot spori sănătatea câinelui din cauza multitudinii de vitamine și minerale pe care le conțin.

Proprietarii de animale trebuie să se asigure că cumpără doar semințe naturale de floarea-soarelui care nu au adăugat sare sau alte condimente și arome pentru ei. Toate semințele de floarea soarelui trebuie să fie decojite înainte de a le da câinele dvs. Dacă urmați aceste instrucțiuni, semințele de floarea soarelui pot fi foarte sănătoase și benefice pentru câinele dvs. și, în special, își îmbunătățește pielea și haina de păr.

Citiți următorul: 7 cele mai grave alimente umane pentru câini (pe baza studiilor)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Canții pot mânca semințe de floarea-soarelui? 5 beneficii și 3 efecte secundare