Ajutați-vă pisica să bată căldura

Pisica situată pe verandă la umbra

Știți burghiul: Soarele este orbitor, bătând neîncetat ca ceva dintr-un film vechi occidental. Dacă nu aveți aer condiționat, căutați pete umbroase și suspină în relief de la cea mai mică briză, în caz contrar, vă agitați înăuntru. Dacă rămâneți la soare prea mult timp, puteți deveni amețit, aveți palpitații de inimă și creșterea temperaturii interne, toate semnele de epuizare a căldurii iminente.

Luați în considerare acest lucru: Înainte de a ajunge vreodată la acel punct, pisica dvs. poate prezenta, de asemenea, semne de epuizare de căldură sau Cursa de căldură. Deși cursa de căldură este mai frecvent discutată la câini, din cauza tendinței oamenilor de a le lăsa în mașini parcate, pisicile pot fi afectate prea. Pisicile nu vă pot spune întotdeauna că nu se simt până la par, dar sigur că vă pot arăta. Simptomele precoce ale cursei de căldură și deshidratarea însoțitoare sunt:

  • Gâfâind
  • Anxietate, eventual demonstrată prin stimulare
  • Creșterea bătăilor inimii
  • Suferință respiratorie sau hiperventilație (rase cu nas plat, cum ar fi persanii, pot prezenta acest lucru mai devreme din cauza căilor respiratorii compromise.)
  • Gingii roșii întunecate
  • Letargie
  • Creșterea temperaturii corpului intern Temperatura internă a pisicii dvs. ar trebui să fie între 100.5 și 101.5 F. O temperatură de 104 pentru mai mult este un semn de avertizare definitiv. Învăța Cum să luați o temperatură a pisicii.

Cum să vă ajutați pisica să evite mașina de căldură

Puteți ajuta pisica dvs. să supraviețuiască vreme extrem de caldă, păstrându-l în interior într-o cameră interioară rece. Frecându-l cu un prosop umed va ajuta - așa că își va scufunda picioarele într-o cadă de apă rece. Înfășurarea unei comprese reci sub gâtul pisicii îl va ajuta, de asemenea, să se răcească. El poate lupta la început, dar cel mai probabil va aprecia odată ce se obișnuiește cu ideea. Încercați să împachetați o pungă de plastic de mazăre înghețată într-un prosop și puneți-l în patul său pentru un loc răcoros pentru a minți. Mazărea se va rearanja pentru a se potrivi contururilor sale și va avea un "spa personalizat" pentru răcire.

Furnizați apă rece proaspătă

Castronul optim de apă este un Dispenser automat de apă. Există o varietate de pe piață, dar după ce am testat mulți de-a lungul anilor, m-am întors timp și din nou la favoritul meu, fântâna de la Platinum de la Blowwell, am trei dintre ei în casa mea - una în sala de mese, una în dormitorul meu și unul în dormitorul fiului meu. Așa cum cineva care a înmuiat vreodată un deget de la un vârf de munte știe, apa proaspătă, curgătoare rămâne în mod natural rece.

Lipsa unei fântâni automate, asigurați-vă că pisica dvs. are mai multe casci de apă rece disponibilă. Nu face rău să renunțe la un cub de gheață o dată într-o vreme, nu numai să răcească apa, ci să-i atragă pe interesul lui Kitty pentru a bea.

Destul de ciudat, pisicile afectate de căldură externă pot refuza să bea apă, exacerbând problema deshidratării, astfel încât să doriți să "forțeze" apa utilizând un eyedropper sau seringă. Aveți grijă să nu trageți apa pe gât, deoarece poate intra în plămâni și / sau pentru a face sufocarea. Doar dribble o picătură sau două la un moment dat în colțul gurii, care îl va ajuta să-l hidrateze și să-și atragă interesul pentru a bea singur.

Dacă pisica dvs. prezintă oricare dintre semnele de mai sus, care vă conduce să credeți că suferă extenuare de la caldura, răciți-l cât mai repede posibil prin faptul că îl scufundați în apă rece și apoi înfășurați-l cu prosoape umede. Apoi du-l imediat la medicul veterinar. Aceasta este o condiție gravă, potențial fatală.

Arsuri solare

Pisicile albe, sau pisicile cu urechi și fețe albe, sunt deosebit de susceptibile la arsuri solare. Pe o perioadă de timp, expunerea repetată la soare poate provoca carcinom de celule scuamoase, cancer găsit cel mai adesea pe vârfurile urechilor și nasului. Semnele timpurii sunt o durere care nu se vindecă sau care sângerează. Introducerea mea în carcinomul celulelor scuamoase a fost cu pisica noastră alb iubită, Arthur, care a murit de ea la 18 ani. Din cauza vârstei ei, am fost reticenți să permitem fie chirurgiei, fie chimioterapie, cele două tratamente de alegere și ea a trecut la aproximativ trei luni după ce a fost diagnosticată.

Pisicile albe ar trebui să fie ținute din soarele directe cât mai mult posibil și, dacă trebuie să fie în soare, le puteți ajuta să împiedice arsurile solare folosind un protector de protecție solară pe urechile și nasul lor. Veterinarul dvs. poate recomanda unul care nu va fi dăunător dacă este ingerat.

Soarele este un dăruitor puternic de viață și se închină încă de oameni din întreaga lume, dar nu este întotdeauna cel mai bun prieten al pisicii tale. Fiți conștienți de starea sa în zilele de vară Dacă aveți vreo îndoială deloc, Du-l imediat la medicul veterinar. Tu ești prima linie de apărare a pisicii tale cu probleme de sănătate.

Disclaimer: Nu sunt un medic veterinar. Acest articol este destinat doar de a vă oferi un loc de plecare pentru a vă face propriile cercetări, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză, ar trebui să devină vreodată necesar.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutați-vă pisica să bată căldura