De ce ca câinii le place să se așeze la soare?

Câinii îi plac la soare

O zi luminoasă este întotdeauna binevenită la toate. Ca și ființele umane, și animalele încearcă și derivă cel mai mult dintr-o zi însorită strălucitoare. Câinii nu opresc niciodată distractiv. Toate lucrurile amuzante pe care cel mai bun prieten al tău patru picioare sunt destul de încântare de a viziona.

Uneori câinii fac, de asemenea, lucruri pe care ființele umane le iubesc, de exemplu, lăsând în jurul soarelui. Un iubitor adevărat de câine poate înțelege de fapt cum înseamnă să-ți însoțească un câine în timp ce plajă. În timp ce oamenii iubesc plaja să dobândească un bronz sănătos, v-ați întrebat vreodată de ce partenerul dvs. de canin ar putea să se îngăduiească la fel?

câine plajă

În Summers, oamenii se bucură de petrecerea zilei de la plajă cu glorări, aplicând o loțiune de protecție solară și pur și simplu se întinde pe un prosop sau un covor. Surprinzător câinii de destinație pot fi, de asemenea, observați doar întinși în soare și nu fac nimic. Obținerea unui bronz nu este cu siguranță scopul lor - ca și câinii de oameni nu au nevoie să obțină un bronz. Aceasta implică faptul că există un alt motiv pentru această proclivitate, unul care se află dincolo de factorul de simțire bun de înmuiere a căldurii soarelui. Aceasta implică generarea de vitamina D în interiorul corpului, unul dintre substanțele nutritive care sunt esențiale atât pentru ființe umane, cât și pentru animale.

Este singurul motiv? Există mai mult la acest fenomen.

Câini și dragostea lor pentru razele soarelui

Într-o zi însorită, caninele iubesc să-și petreacă ziua în aer liber, dar nu doar pentru dragostea lui. Corpul lor generează vitamina D și, în plus, căldura servește, de asemenea, la reglarea temperaturii corpului. Prin urmare, atunci când este o zi strălucitoare însorită, dezlănțuiți-vă câinele și lăsați-o să beneficieze de fiziologic ca și emoțional prin scăldat în soare.

Cum se formează vitamina D în corpul unui câine?

La câini, vitamina D îndeplinește rolul dublu al unei vitamine ca și un hormon. Corpul unui câine nu este capabil să producă calciu fără prezența vitaminei D. Această vitamină acționează, de asemenea, ca un hormon când sistemul câinelui o produce cu ajutorul luminii directe ale soarelui.

Vitamina D este prezentă în țesuturile grase ale corpului și ficatul unui câine. Ajută la in Reglarea cantităților de calciu și fosfor - ambele minerale dezvoltă și întăresc oasele în corpul unui câine. Vitamina D obținută de la soare este importantă nu numai în formarea oaselor, ci și pentru controlul eficient al mușchilor și nervilor.

Un studiu efectuat de educația PET spune că reținerea calciului în corpul câinelui este stimulată de prezența vitaminei D, care, la rândul său, stimulează conservarea calciului în rinichi. Deși razele soarelui ajută la generarea acestui nutrient vital, dieta unui câine acționează ca sursă principală a acestei vitamine.

În ce mod razele soarelui beneficiază de un câine?

Într-un corp uman, razele soarelui au împărțit sau descompun uleiurile din piele care produc vitamina D. Când este expus la lumina directă a soarelui, razele ultraviolete (razele UV) reacționează cu uleiul din pielea noastră, oferind legăturile chimice, generând astfel vitamina D3. Prin procesul de absorbție dermică, această vitamină este canalizată înapoi în corp și fluxul sanguin. Durata acestui proces nu este prea mare, luând doar cincisprezece până la douăzeci de minute.

Câinii posedă aceeași substanță chimică în pielea lor și, astfel, procesul este același. Diferența constă în faptul că stratul de blană al unui câine nu permite o absorbție eficientă a vitaminei astfel generate. Ca rezultat, vitamina D3 este lăsată pe blană. Câinii iau în această stânga; peste vitamina orală atunci când ei se culcă prin lins. Prin urmare, acțiunea de lins nu este limitată doar la îngrijire, ci și pentru absorbția ineficientă a vitaminei D.

În afară de aceste avantaje, razele lui Sun ajută la îmbunătățirea capacității caninei de a dormi. Prin reglementarea temperaturii corpului, razele soarelui ajută un câine să se culce bine, ceea ce este esențial pentru bunăstarea oricărei ființe vii, fie că este oamenii sau animalele.

Poate o supradoză a razelor soarelui să facă rău?

O supradoză / supraexpunere nu poate fi niciodată bună și razele soarelui nu fac excepție de la această regulă. Expunerea crescută la soare ar putea determina caninul tău iubit să sufere de arsuri de soare sau mai rău încă de la bolile mortale cum ar fi cancerul de piele. Câini, în special cu straturi scurte și subțiri, părul minim, blănurile de culoare albă sau ușor sunt mai vulnerabile la arsurile de soare. Cu toate acestea, ei au un sens mai puternic decât orice alte animale - dacă razele soarelui sunt prea mult pentru ca câinele să susțină, ei caută instantaneu adăpost.

Pentru a vă salva câinele de la sunbururi și pentru a vă asigura că canina nu ratează distracția într-o zi însorită, puteți folosi un protector de protecție solară pentru câini. Diferitele mărci sunt disponibile pe piață pentru a preveni formarea arsurilor de soare pe haina câinelui. Ar trebui să fiți atenți la faptul că nu utilizați un protecție solară umană pe câinele dvs., deoarece conține zinc, un mineral care este letal și dăunător pentru câinele dvs.

În legătură cu o postare: Cele mai bune produse de protecție solară pentru câini

Ca și ființele umane, câinii sunt la un risc ridicat de a dezvolta cancer de piele dacă sunt expuși la lumina directă a soarelui pe o durată extinsă. Singurul scut care vă poate proteja în mod eficient câinele de această boală mortală este din nou un protector de protecție solară pentru câini. În afară de arsurile solare și cancerul de piele, șansele unui accident vascular cerebral care apare într-un câine nu pot fi excluse cu totul.

Prin urmare, înainte de a-ți expune câinele la soare, asigurați-vă că este bine hidratat și bine îngrijit. Nu vă ruinezi distracția dvs. de companie în soare, fiind prea casual.

În legătură cu o postare: Fântâna de apă de câine

Câinele dvs. are un loc favorit?

Tot ceea ce această creatură adorabilă și credincioasă necesită este un maestru bun și de îngrijire. Dar când vine vorba de alegerea unui loc însorit preferat, aceste animale fac excelent în alegerea celor mai buni. Ei nominalizează un mic colț sau o nișă ca o anumită zonă simultan. Fiți un panou de fereastră sau un covor de ușă, câinii nu renunță niciodată la o singură rază. Ei folosesc pe deplin locul însorit pe care l-au revendicat ca al lor.

câine așezat la soare

Prin urmare, data viitoare dacă vă vedeți câinele care se lărgeau în soare, nu deranjați. Este nevoie de o bună grijă de la producerea proactivă a vitaminei D, asigurând astfel bunăstarea proprie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce ca câinii le place să se așeze la soare?