Constipație în puii

Puppy mănâncă

Constipație se referă la trecerea rar a fecalelor uscate și dure. Dacă defectarea este întârziată și fecale rămân în colon timp de două sau trei zile, prea multă umiditate este îndepărtată din material de colon, ceea ce face eliminarea dificilă și dureroasă.

Un catelus constipat poate să se strecoare și să se strecoare neproductiv pentru perioade lungi de timp. Constipația continuă poate duce la o pierderea poftei de mâncare și că catelul pierzând în greutate sau nu câștigă în mod corespunzător. Dacă starea devine cronică, căptușeala intestinului catelusului poate deveni inflamată, ceea ce stimulează eliberarea mucusului sau a fluidului întunecat care însoțește problema fecală. Acest lucru poate fi uneori confuz cu diaree. Deși constipația apare mai des la câinii mai în vârstă, aflați de ce și cum să o tratați în catelul dvs. și când să vizitați VET.

De ce puii sunt constipați

Puii pot deveni constipați din mai multe motive, inclusiv Obiecte înghițite. Pe lângă pericolul puncției intestinale sau a obstrucției complete datorită dimensiunilor, corpurile străine înghițite pot transforma fecalele în masele asemănătoare cimentului care blochează colonul. Puii sunt notorii pentru mestecând și înghițind obiecte nedorite cum ar fi hârtie, bastoane, iarbă și cârpă, care tind să se transforme în wads care provoacă impacție.

Dieta slaba

Unele cauze sunt legate de alimente. Rawhide mestecați, dacă este consumat în exces, poate promova constipația la câțiva câini. Dietele cu fibre mici produc scaune care sunt mai mici, mai dense, lipicioase și greu de trecut. Lipsa de apă curată poate provoca, de asemenea, constipație - dacă un catelus este deshidratat, acest lucru poate duce la scaune mai greu.

Stres

Stres poate influența, de asemenea, condiția. Puii îmbarcă sau în împrejurimile ciudate pot întârzia în mod voluntar defecația și devin constipați. Este important în timpul socializării catelului dvs. că învață să defecate pe o varietate de suprafețe, de la iarbă și murdărie la trotuar (care se găsește adesea în situații de îmbarcare). Stresul poate provoca, de asemenea, un pui să nu vrea să mănânce sau să bea, ceea ce poate continua constipația.

Probleme de îngrijire

Îngrijirea slabă, în special a căței cu părul lung pot promova, de asemenea, constipație. Unele rase, cum ar fi Pomeranii, pot suferi de bile de păr, la fel ca pisicile, când se mândresc și se înghită de blană. Alteori, blănuri sub covorașe cu fecale și cauze inflamația anală care are ca rezultat defecație dureroasă. Covoraș poate provoca chiar un blocaj extern care interferează cu defecarea normală. Păstrați puppurile bine îngrijit și regiunea anală a puiilor cu părul lung a tăiat pentru a preveni dezvoltarea covorașilor.

Constipație la câinii adulți

Câinii adulți pot suferi de constipație pentru toate aceleași motive ca un catelus, plus mai multe. Deci, dacă puii dvs. are probleme acum, fiți conștienți de aceste probleme și în viitor.

  • Prostatita (inflamația prostatei) se poate dezvolta în bărbații neutilizați. Prostatul se umflă și blochează colonul în regiunea pelviană. Examenele rectale ar trebui să facă parte din examenul anual pentru bărbații intacte de peste 5 ani.
  • Tumorile de prostată sau rect sau regiunea periană pot provoca constipație.
  • Constipația poate fi, de asemenea, un semn al bolii renale sau a diabetului zaharat - cu orice condiție, există producția de urină excesivă care solicită colonul să conserve apa. Acest lucru provoacă scaun uscat care poate duce la constipație.
  • Câinii vârstnici suferă în mod obișnuit de constipație, care se pot datora unei combinații de mușchi abdominali slabi, un exercițiu redus sau o dietă necorespunzătoare.

Tratament

Vedeți-vă medicul veterinar imediat dacă catelul dvs. nu a defecat în mai mult de două zile sau în cazul tulpinilor de câine, croșete sau whines atunci când încearcă să defecate. VET dvs. va dori să excludă infecția tractului urinar, care poate avea unele dintre aceleași simptome sau pot apărea în același timp. Laxativele pot fi utile, dar medicamentele umane pot fi periculoase și ar trebui să fie date numai cu aprobarea veterinară. Sunt disponibile laxative stimulente aprobate de veterinar, dar nu ar trebui să fie excesive sau pot interfera cu funcția normală a colonului.

Ajutor de la medicul veterinar

Veterinarul dvs. poate prescrie clisme sau supozitoare - Cereți o demonstrație pe introducerea supozitoarelor înainte de a încerca să le administrezi, ci să lăsați clisul la veterinar sau să riscați rănile. De multe ori, evacuarea unui colon al catelusului necesită ajutor medicului veterinar și adesea catelul trebuie să fie sedat. La domiciliu, câinele tău durere ar putea să se traducă în Snaps sau Bites, chiar dacă încercați doar să vă ajutați.

Acasă Tratament

Tratamentul constipației trebuie să abordeze cauza specifică care urmează să fie eficientă, dar, în general, tratamentul pentru constipația canin este același ca și pentru persoanele. Hrănirea catelusului dvs. o dietă care conține fibre de la 7 la 13 procente (citiți PET Food Label), încurajarea acestuia de a bea o mulțime de apă și inițierea unui regim de exerciții regulate, cum ar fi mai multe plimbări cu 20 de minute în fiecare zi, sunt benefice, așa cum crește timpul de joc al catelului. Sfaturi suplimentare includ:

  • Adăugarea fibrei naturale: Cerealele Bran și dovleacul conservat sau squash sunt surse naturale de fibre care funcționează, de asemenea, bine, iar cățelușul par să-i placă aroma. Pentru a promova regularitatea, adăugați 1/2 linguriță la alimentele mici ale catelului sau aproximativ 2 linguri la o dietă mare de catelus. Obțineți dovleacul conservat (simplu), împărțiți în doze de dimensiuni adecvate pe o foaie cookie sau într-o tavă de cub de gheață și înghețați. Apoi puteți dezgheța bucățile gustoase și le puteți oferi ca tratamente când este necesar.
  • Oferind chews sănătos de catelus: Pentru puii care se bucură de gustări de legume, oferă un baston sau două de morcovi sau țelină. Fibra și lichidul ajută la reducerea constipației, iar legumele crocante dau și catelul dvs. o priză pentru îndemnurile sale de mestecare. Nu dați oasele de catelus și oferiți-le Rawhide tratează numai dacă mestecă, dar nu le înghită.

Cum de a preveni constipația

În timp ce constipația nu este complet prevenită, există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a le împiedica să apară în catelul dvs. Menținerea unei diete bogate în fibre, furnizarea de apă amplă și o mulțime de exerciții pe tot parcursul zilei poate ajuta la reglementarea digestiei. Asigurați-vă că catelul dvs. este îngrijit corect (în special rasele cu părul lung). Dacă observați orice constipație sau tensionare, luați măsuri imediat pentru a preveni să se înrăutățească constipația.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Constipație în puii