Cum de a trata un cobai constipat

Cum de a trata un cobai constipat

Problemele digestive pot fi una dintre cele mai incomode probleme pe care le puteți confrunta în viața voastră. Din păcate, porcul dvs. Guineea poate suferi, de asemenea, de probleme digestive și când vor fi la fel de nefericite și inconfortabile cum puteți fi. Constipația este un coșmar special, dar există multe lucruri pe care le puteți face pentru a le ajuta.

Guineea de digestie de porc

Guineea Pigs au un sistem digestiv particular care poate părea puțin brut pentru noi. Ele produc două tipuri de materie fecală - pelete grele și moi. Probabil că sunteți destul de familiarizați cu peletele lor, deoarece aceasta este problema fecală pe care trebuie să o curățați în mod regulat din cuștile lor.

Peletele moi sunt mai puțin observate. Acest lucru se datorează faptului că porcii de la Guineea consumă această problemă fecală - cunoscută sub numele de pelete cecal - datorită valorii nutritive. Peletele Cecal oferă porci de guinee o sursă crucială de vitamina B. Un porc sănătos de guinee va avea ambele forme de mișcare intestinală.

Din păcate, nu există nici un model normal al mișcării intestinale de-a lungul tuturor porcilor Guineei, deci trebuie să căutați alte simptome. Dacă sunteți preocupat de faptul că porcul dvs. Guineea poate suferi de constipație, căutați aceste simptome:

  • Abaterea de la propria dvs. Guineea de circulație a bolii de circulație a castrinei
  • Încercarea de a trece materie fecală
  • Schimbări în apariția materiei fecale
  • Balonare
  • Letargie

Când să sunați la un veterinar

Deși este posibil să se ocupe de constipația lui Guineea pe cont propriu, probabil că nu veți ști ce trebuie să faceți dacă nu sunteți sigur de cauză. Pot apărea probleme dietetice și va trebui să știți dacă condiția este cronică.

Un alt motiv pentru a vizita VET este de a verifica preocupările secundare legate de constipație. De exemplu, constipația poate fi, de asemenea, un teren de reproducere pentru ouăle anumitor specii de zbor. Aceste ouă devin viermi, iar viermii au purtat adesea în cobai, ucigându-i. Aceasta este, desigur, foarte rară, dar încă o preocupare care merită investigată.

Constipția în cobai este de fapt destul de rară în ansamblu, așa că este întotdeauna mai sigur să contactați medicul veterinar dacă observați oricare dintre simptomele menționate mai sus. În pregătirea pentru vizita dvs. la veterinar, există câteva lucruri pe care le puteți face, care le vor ajuta cu un diagnostic.

  1. Cântărirea regulată ca constipație va duce la o greutate suplimentară din materia fecală
  2. Notați mișcările intestinului
  3. Notați ce mănâncă și cât de mult beau

Veți dori să vă asigurați că veterinarul dvs. este experimentat cu cobai. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este de a căuta un acreditat de asociația veterinarilor de mamifere exotice (AEMV). Acest lucru vă va asigura că porcul dvs. Guineea va primi îngrijire și atenție cu experiență.

Ascultați ceea ce sugerează și urmează cu atenție instrucțiunile. Este, de asemenea, o idee bună să aveți o examinare de urmărire odată ce porcul dvs. Guineea sa recuperat. Puteți confirma cauza și, dacă este necesar, consultați tratamentul preventiv pentru a descuraja problemele de constipare viitoare.

Impacție

Există multe cauze potențiale de constipație în cobai. De multe ori este cauzată de dietă, însă persoanele în vârstă, gravidă și obeză de cobai se pot lupta, de asemenea, pentru a-și atinge deschiderile anale pentru a-și consuma materia cecală. Acest lucru ar duce la blocarea unui blocaj care împiedică peletele dure și moale să părăsească corpul lor.

Dacă este cazul, este posibil să aveți nevoie să vă ajutați manual porcul guineei. Acest proces se numește evacuare digitală și este un adevărat testament al devotamentului față de animalele de companie! Ea implică ușurarea cu atenție a blocajului dvs. și necesită câțiva pași când ați terminat corect.

  1. Spălați-vă mâinile cu săpun antibacterian și puneți-vă mănuși. Acest lucru este esențial pentru asigurarea procesului igienic, deoarece porcii Guineei pot trece infecția la oameni. De asemenea, veți dori să vă acoperiți stația de lucru cu prosoape de hârtie.
  2. Verificați blocajul. Impacția este de obicei destul de vizibilă și ar trebui să poată fi văzută atunci când dezvăluiți cu atenție anusul pentru inspecție. Acesta va apărea ca o masă brună care blochează ieșirea și poate provoca anusul să iasă.
  3. Utilizați lubrifianți. Gelul de petrol sau uleiul mineral poate fi folosit pentru a încuraja substanța fecală să iasă confortabil. Scaunul poate fi, de asemenea, înmuiate folosind apă prin submersarea jumătății de jos a guinei.
  4. Strângeți foarte ușor pentru a încuraja blocarea. Nu vă gândiți la porcul dvs. de guinee ca un tub de pastă de dinți, ci să o ușurați cu presiune alternativă pe ambele părți ale anusului. Opriți-vă dacă suspectați că vă puteți răni pe animalul de companie. Nu utilizați instrumente și nu introduceți nimic în anus.
  5. În funcție de cauza impacției, este posibil să fie necesar să repetați acest tratament. Dacă cauza a fost temporară, trebuie doar să repetați atâta timp cât problema persistă, dar unele condiții cronice ar putea însemna că trebuie să creați un program regulat de evacuare digitală pentru porcul dvs. Guineea.

Dacă sunteți incomod efectuarea evacuării digitale, le puteți aduce la veterinar pentru tratament. Ei vor fi mai mult decât bucuroși să vă ajute. Deși merită remarcat faptul că, dacă porcul dvs. Guineea suferă de o problemă cronică, o vizită săptămânală la veterinar sau mai mult, pentru tratament poate începe să adauge financiar financiar.

Porcușori de Guineea

Îmbunătățiți alimentația lor

Cel mai important, merită revizuirea dietei porcului Guineei indiferent de cauza constipației. O dietă îmbunătățită poate contribui la vindecarea problemelor de constipație și pentru a preveni problemele viitoare. Unele sfaturi dietetice pentru a ajuta constipația Guineei de porc să includă:

  • Nu-i forțează să mănânce sau să le ofere mâncare din mâna ta. Ei vor mânca când se simt până la asta
  • Adăugați unele fructe moi și legume la dieta lor, care se va slăbi pe intestine
  • Nu adăugați prea multe fructe, deoarece are un astfel de conținut ridicat de zahăr
  • Cele mai bune fructe au un conținut scăzut de zahăr, de exemplu mere nealimentate
  • Adăugați verdele la dieta lor - deși prea mult poate provoca problema opusă a diareei
  • Evitați varza, conopida și fasolea brută, deoarece pot provoca gaze și balonare
  • Puteți adăuga o picătură de ulei de măsline la tratamentele lor, ceea ce ar trebui, de asemenea, să ajute mișcările intestinale
  • Încurajați consumul de apă folosind o sticlă de apă sau chiar o seringă
  • Luați în considerare utilizarea probioticelor, care sunt microorganisme care echilibrează bacteriile din intestin. Asigurați-vă că utilizați probiotice concepute pentru porcii Guineea și consultați utilizarea lor cu VET dvs

Ați putea, de asemenea, să vă placă articolul Ce mănâncă cobai.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a trata un cobai constipat