Sistemul digestiv de câine "# 8211; organe, hormoni, sănătate intestinală & faqs

Dog digestiv sistem - organe, hormoni, gut de sănătate și întrebări frecvente

Sistemul digestiv de câine include toate organele implicate în procesarea alimentelor. Sistemul digestiv al câinilor începe cu gura și include esofagul, ficatul, pancreasul, stomacul, intestinele, rectul și anusul. Acest sistem este vital pentru ruperea alimentelor în substanțe nutritive necesare pentru energie, repararea celulelor și creșterea.

Ca atare, tulburări în sistem digestiv de câini pot avea efecte catastrofale asupra sănătății și bunăstării animalului dvs. de companie. Menținerea unui sistem digestiv sănătos ajută la prevenirea apariției acestor probleme și asigură faptul că animalul dvs. de companie conduce un stil de viață fericit și sănătos.

Etape ale sistemului digestiv de câine

Pentru a menține un sistem digestiv de câine sănătos, este important să fii conștient de diferitele etape și de semnificația lor. Cunoașterea sistemului digestiv al câinelui vă va ajuta, de asemenea, să identificați când ceva este greșit și când trebuie să căutați sfaturi veterinare.

Diagrama sistemului digestiv de câine
Este important să fiți conștienți de diferitele etape ale sistemului digestiv al câinelui.

Etapa 1: Gura și esofagul

Digestia începe cu gura.Spre deosebire de oameni, glandele salivare de câini nu secretă multe digestive enzime - Există o producție minimă de amilază, dar nimic mai mult. Funcția digestivă unică a salivei într-o gură de câine este de a lubrifia alimentele și pentru a proteja mucoasa orală în timp ce mănâncă. Aceasta înseamnă că câinii nu trebuie să-și mestece mâncarea pentru a amesteca enzimele cu el.

Alimentele se deplasează în jos pe esofag din cauza peristaltismului esofagian,contracția mușchiului circular care împinge mâncarea spre sfincterul cardiac. Esofagul este alcătuit din trei structuri: sfincterul esofagian superior, corpul și sfincterul esofagian inferior. Două straturi de mușchiuri striate protejează acest organ.

saliva într-o gură de câini
Digestia începe cu gura.

Etapa 2: stomac

Odată ce mâncarea ajunge la sfincterul cardiac, intră în stomac. Pliuri gastrice de pe suprafața interioară a stomacului ajută la viu și de a sparge alimentele. Aceste pliuri permit extinderea stomacului atunci când o masă mare este consumată. Căptușeala stomacului secretează patru substanțe: mucus, acid clorhidric, pepsinogen și gastrină.

Gastrina este hormonul primar produce de celulele de stomac. Controlează secreția de acid clorhidric și contracțiile de stomac. Acidul clorhidric interacționează cu pepsinogen și se transformă în pepsină, o enzimă digestivă care descompune proteinele. Odată ce mâncarea este defalcată de Pepsin în Chimie, iese încet prin sfincterul pilloric și trece în duoden, prima parte a intestinului subțire.

Etapa 3: Intestin subțire

Intestinul subțire este alcătuit din trei părți: Duodenul, Ileum și Jejunum. Fiecare segment are o structură și o funcție diferită, dar funcția colectivă a celor trei segmente este de a completa digestia pentru a permite absorbția nutrienților.

La începutul duodenului, pancreasul furnizează bicarbonat de sodiu neutralizant acid și enzime digestive. Doi hormoni controlează aceste substanțe: pancreozymim și secretin, care provin din celule în intestinul subțire. Bicarbonatul de sodiu neutralizează chimia acidă și ajută la crearea unui mediu ideal pentru funcționarea enzimelor. Aceste enzime includ amilază pentru digestia carbohidraților, protează pentru digestia proteinelor și lipaza pentru digestia de grăsime.

Villi și microvilli absorb substanțele nutritive. Microvilli produc enzime digestive, absorb nutrienții și blochează absorbția oricăror produse deșeuri. Până când chimia ajunge la capătul intestinului subțire, Până la 80% din apă este absorbită. Odată ce absorbția este completă, materialul intră în supapa Ileocaecal.

Etapa 4: Intestin gros

Intestinul gros este porțiunea terminală a tractului intestinal. Se compune din cecum, colon și rect. Cele trei funcții principale ale intestinului gros sunt fermentarea alimentelor indigestibile, recuperarea apei și depozitarea fecalelor.

Cecumul absoarbe apa rămasă și sărurile și amestecă chimia cu mucus lubrifianți. Colonul, cea mai mare parte a intestinului gros, fermentați materialul neabsorbit. Spre deosebire de intestinul subțire, colonul nu joacă un rol major în digestia alimentelor. În cele din urmă, rectul stochează fecalele formate. Fecalele constau în aproximativ 60 până la 70% apă. Procentul rămas este alcătuit din bacterii moarte, materiale anorganice și alimente.

Asigurarea unui sistem digestiv solid

Este vital să vă asigurați că aveți grijă de sistemul digestiv al câinelui, deoarece joacă un rol imens în sănătatea și bunăstarea animalelor de companie. Selectarea celei mai bune alimente, monitorizarea scaunului câinelui, verificările anuale de sănătate veterinară și suplimentele prebiotice sunt elemente pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când vă îngrijiți câinele.

Selectarea alimentelor potrivite

Alegeți cea mai buna mancare Pentru câinele dvs? Nutriția corectă este baza pentru păstrarea sănătății sistemului digestiv al câinelui. În cele din urmă, trebuie să decideți ce fel de mâncare se potrivește cel mai bine animalului dvs. de companie. Aceasta implică având în vedere calitatea ingredientelor, tipul de alimente și costul pentru a se potrivi propriului buget. A face o mulțime de cercetări vă va ajuta să luați decizia cea mai informată. O dietă echilibrată conține, în mod ideal, proteină de înaltă calitate, digerabilă, cereale integrale, grăsimi și micronutrienți și este potrivit pentru stadiul de viață al câinelui.

La schimbarea la o nouă hrană pentru câini, ar trebui să faceți treptat schimbarea. Deodată, modificarea dietei câinelui dvs. este probabil să provoace tulburări mai gastrointestinale. Pentru a trece la un aliment nou, amestecați dieta curentă a câinelui cu noua dietă. Pe parcursul unei săptămâni, scăderea treptată a cantității de alimente originale.

Observând scaunul câinelui tău

Când sistemul digestiv al animalului este sănătos, scaunul său îl va arăta. Când ceva este greșit, schimbarea în scaunul câinelui este un indicator bun. Există mai multe lucruri de văzut atunci când monitorizează fecalele câinelui. Frecvența problemelor de defectare. Câinii sănătoși ar trebui să defecate cel puțin o dată pe zi. Constipația poate provoca un câine să deservească mai puțin des. Diaree Poate provoca un câine să deservească excesiv.

Culoarea scaunului trebuie să fie lumină la maro închis. Alte culori cum ar fi roșu, negru și galben nu sunt. Scaunele negre indică faptul că sângele a fost digerat, în timp ce scaunele roșii luminoase indică faptul că sângele puțin sau deloc a fost digerat. Gri sau galben indică probleme cu ficatul sau pancreasul. Culoarea fecalelor unui câine, uneori, variază în funcție de ceea ce a mâncat un câine - verde, de exemplu, uneori indică faptul că câinele dvs. a mâncat iarba.

Scaunele ferme sunt normale la câini. Scaunele libere, grele sau curte nu sunt normale. Fețele dure sugerează deshidratarea. Fecurile curge pot indica o situație în care intestinul mare nu este absorbitor de apă în timpul digestiei.

Vizitarea veterinarului

Fiecare câine ar trebui să viziteze medicul veterinar o dată pe an pentru o verificare a sănătății. Această verificare permite Medicul veterinar Pentru a identifica eventualele boli devreme. Aceasta este esențială în tratamentul cu succes al multor boli. Dacă suspectați o problemă cu sistemul digestiv al câinelui, este întotdeauna cel mai bine să căutați sfaturi veterinare.

Este, de asemenea, recomandabil să aduceți o probă de scaun atunci când bănuiți o boală digestivă. Probele trebuie să fie cât mai proaspete posibil, în mod ideal colectate în ultimele patru până la șase ore. Puteți utiliza o geantă de ziplock sigilată pentru a colecta fecalele. Eșantionul ar trebui să fie cu privire la dimensiunea unui cub de zahăr sau jumătate de linguriță.

Suplimente

Probiotice sunt bacterii în direct, benefice care sunt date pentru menținerea echilibrului microbian intestinal. Când un câine este stresat sau rău, echilibrul dintre microbii sănătoși și cei nesănătoși din intestin se modifică considerabil. Probioticele conțin de obicei bacterii care sunt găsite în mod natural în intestinul câinelui, inclusiv în Lactobacillus, enterococcus, și Bifidobacterium. Când alegeți un probiotic, ar trebui să căutați câteva lucruri, de exemplu:

  • Lista probioticelor specifice utilizate în produs, inclusiv tulpina. Nu toți microbii ai Lactobacillus genul, de exemplu, au activitate probiotică. Unele sunt antiinflamatorii, în timp ce altele sunt stimulente imune.
  • Analiza garantată a numărului de tulpini vii care sunt în produs și că viața probioticelor este garantată la sfârșitul său termen de valabilitate. Până când achiziționați și utilizați produsul, bacteriile live au murit deja.

Fibră prebiotică este o fibră ne-digerabilă, solubilă care alimentează coloniile bacteriilor benefice în intestin. Această fibră ajută la creșterea numărului de bacterii bune în sistemul digestiv. Alimente cum ar fi soia, leguminoasele (mazăre, fasole, linte), ovăzul și pulpa de sfeclă sunt surse excelente de fibre prebiotice. Bacterii în fermentarea intestinului fibra. Aceasta produce acizi grași cu lanț scurt. Acestea servesc ca combustibil primar pentru celulele din colon. Cantități crescute de Acizi grași cu lanț scurt și creșterea numărului de bacterii bune sprijină sănătatea gastrointestinală bună la câini.

Semne de tulburări ale sistemului digestiv de câine

Sistemul digestiv al câinelui este predispus la multe tulburări diferite, Deci este important să fii conștient de semnele când ceva nu este în neregulă cu animalul tău de companie. Deoarece multe simptome de tulburări digestive sunt nespecifice Este dificil să vă diagnosticați corect animalul de companie de acasă. Dacă câinele dvs. afișează în mod repetat următoarele simptome sau prezintă mai mult de unul dintre aceste simptome, este timpul pentru o excursie la veterinar.

Excesiv de drooling

Termenul medical pentru excesiv saliva la câini este ptyalism. O cauză comună a ptyalismului la câini este greața. Greața este adesea declanșată de iritarea stomacului și precede vărsăturile. Excesul saliva este produsă pentru a proteja gura. Saliva protejează de asemenea gâtul din acidul gastric. Ptyalis și vărsături, de aceea, tind să se întâlnească, dar scăderea excesivă nu este întotdeauna un simptom de luat ușor.

Excesul excesiv la câini este, de asemenea, un simptom al diferitelor tulburări metabolice, obstacole în esofag sau gură, fracturi mandibulare, megaophag și dilatare gastrică, printre multe alte tulburări.

excesiv de somn la câini
Excesul saliva este produsă pentru a proteja gura.

Diaree

Scaunul și diareea liberă sunt semne clare că există ceva în neregulă cu sistemul digestiv al câinelui. Forme diferite pot indica diferite probleme de sănătate.

Diaree acută

Diaree acută este o suferință comună la câini. Diareea se caracterizează prin scaune frecvente apoase, care însoțește adesea o miros puternic sau o schimbare de culoare. Un câine care suferă de diaree dezvoltă adesea un fund de durere. Câinele dvs. ar putea să scot sau să-și frece capătul din spate pe podea sau covor pentru a încerca să ușureze simptomele lor. Există mai multe motive pentru care un câine suferă brusc de diaree. Stresul este una dintre cele mai frecvente cauze ale diareei acute. Aceasta include factorii de stres cum ar fi călătorii, îmbarcare și introducere la noi animale de companie. Cu toate acestea, majoritatea cazurilor sunt puse în jos la aceste declanșatoare:

  • Intoleranțe alimentare
  • Infecții virale sau bacteriene
  • Stres
  • Schimbările dietetice bruște
  • Indiscreție dietetică
  • Boli sistemice
  • Paraziți intestinali

Diaree cronică

Diaree cronică este diareea care apare mai mult de trei săptămâni. Acest tip de diaree este periculos. Nu numai că este inconfortabil pentru câinele dvs., dar, de asemenea, provoacă deshidratarea. Simptomele găsite atunci când diareea cronică provine din intestinul subțire includ pierderea în greutate, sunetele gazoase din scaunul intestinal și negru, tarry.

Simptomele găsite atunci când diareea cronică provine din intestinul gros include sânge în fecale, Folosirea și urgența și durerea în timp ce defectează. Intestinul mic produce un volum anormal de fecale, în timp ce intestinul gros are tendința de a produce mai puțin, dar mai des. Diareea cronică trebuie abordată de un medic veterinar. Animalul dvs. de companie poate necesita electroliți și apă printr-o picurare pentru a fi rehidratată corespunzător.

Constipație

O lipsă de defecare de la puii dvs. este un alt semn puternic că ceva nu este în neregulă cu tractul lor digestiv.

Constipație acută

Constipație Este incapacitatea de a produce o cantitate normală de scaune. Pentru câini, ar trebui să fie o dată sau de două ori pe zi. Câinii cu constipație vor încerca să defecate, să producă scaune foarte grele, sau să nu defecteze deloc. În unele cazuri, câinii vocalizați în timp ce se îndreaptă spre defecare datorită disconfortului și durerii implicate.

Lipsa fibrei în dietă este o cauză comună de constipație acută. Ca și în cazul oamenilor, o lipsă de fibre este adesea vinovată. Fibrele dietetice joacă un rol vital în sănătatea digestivă a câinilor. Nu numai că alimentează celulele de colon, dar păstrează și mișcările intestinale regulate și sănătoase. Majoritatea alimentelor de companie comerciale conțin cel puțin 5% fibre brute, care este de obicei suficientă pentru câinele sănătos. Dacă bănuiți că câinele dvs. nu obține suficientă fibră în dieta lor, luați în considerare adăugarea unor cantități mici de ingrediente cu fibre mari la masă. Opțiunile sănătoase includ fasole verde și germeni de grâu.

Deshidratarea este o altă cauză comună a constipației acute. Acest lucru se întâmplă atunci când corpul pierde mai mult lichid decât ia. Apa este necesară pentru fiecare funcție corporală vitală, mai ales atunci când vine vorba de digestie. Pentru a reține apa, sistemul digestiv al câinelui va compensa pierderile producând scaune grele fără multă apă în ele.

Constipatie cronica

Constipația cronică are ca rezultat o afecțiune denumită obstacolele. Observarea apare atunci când materia fecală uscată, greu compactă tractul digestiv. Acest lucru împiedică defectarea câinelui și este dureros. Observarea indică o pierdere de control asupra intestinului gros. În cele din urmă, culminează într-un sindrom cunoscut sub numele de megacolon. Pentru a vă diagnostica câinele, medicul veterinar va cere istoria lor, efectuează o examinare fizică și conduce radiografia. Tratamentul implică o colectomie subtotală și o dietă bogată în fibre.

Tulburări ale sistemului digestiv de câine
Fiți conștienți de semnele când ceva este în neregulă cu animalul dvs. de companie.

Vărsături sau regurgitare

Vărsătura este ejecția forțată a conținutului stomacului. Există adesea o mișcare de ridicare în care mușchii abdominali contractează în mod repetat înainte ca conținutul de stomac să fie expulzat pe podea. Vomit conține, de obicei, alimente digerate parțial, bilă galbenă și miroase fault. De obicei, atunci când un câine vărsă o dată și continuă având mișcări normale de intestin, se recuperează fără incident. Cu toate acestea, vărsăturile cronice și vărsăturile, alături de alte simptome de îngrijorare, ar trebui evaluate de un medic veterinar.

Vărsăturile cronice indică o varietate de condiții, inclusiv Ingerarea toxinelor, a alergiilor dietetice, a bolii intestinale inflamatorii și a bolilor metabolice. Gama largă de cauze înseamnă că este dificil să identificați problema exactă la domiciliu, deci o întâlnire cu medicul veterinar este întotdeauna cel mai bun mod de acțiune.

Regurgitarea la câini este un proces pasiv care vine cu puțin avertisment. Când un câine regurgiază, șansele sunt că își vor deschide gura și vor expulza apa sau alimentele nedigerate pe care tocmai le-au mâncat. Conținutul, numit regurgitus, conține în mod obișnuit alimente, saliva și mucus, dar nici o bilă. Regurgitarea indică condiții grave de bază mai mult decât vărsături, iar problema se află de obicei cu esofagul. Disfagia faringiană, anomalii vasculare, esofagita, hipoadrenocorticismul, toxicitatea de plumb și megaesofagul sunt doar câteva din posibilele cauze de regurgitare la câini. Obstrucțiile din esofag provoacă, de asemenea, probleme cu regurgitarea.

Pierderea poftei de mâncare

Pierderea apetitului este a Simptom generalizat din multe boli diferite. Pe de o parte, câinele tău ar putea fi un eater fussy. Pe de altă parte, ar putea exista o cauză de bază gravă. Vă cunoașteți cel mai bine animalul dvs. de companie și vă este de acord cu dvs. pentru a determina dacă acest comportament este normal pentru ei sau nu.

Un câine care mănâncă puțin sau deloc alimente din cauza unui stomac deranjat sau stresorul emoțional ar trebui să înceapă să mănânce din nou în 24 de ore. O pierdere a apetitului pentru mai mult de 48 de ore indică o problemă serioasă. Veterinarul dvs. vă va oferi fluidelor intravenoase de companie cu electroliți dacă nu au băut peste o zi, iar în cazuri severe, uneori este folosit un tub de alimentare. Oricare ar fi motivul pentru acest simptom, cauza subiacentă trebuie abordată pentru a rezolva problema.

Durere abdominală și balonare

Durerea abdominală este un alt simptom general. Durerea și balonarea apar din lucruri la fel de simple ca supraalimentare. Simptomele sugerează, de asemenea, o multitudine de boli care amenință viața. Din acest motiv, Este important să cereți sfaturi veterinare cât mai curând posibil.

Semnele durerii abdominale includ postura neobișnuită, drooling, sensibilitate și letargie. Când aceste simptome apar în mod repetat, s-au numit "# 8220;abdomenul acut.& # 8221; Abdomenul acut este un simptom al mai multor boli gastrointestinale. Aceasta include gastrita, boala intestinală inflamatorie, inflamația intestinală, malabsorbția și obstacolele gastrointestinale.

Dog Digestive System - Întrebări frecvente

Trebuie să știți altceva despre sistemul digestiv de câine? FAQ-ul nostru are toate răspunsurile de care aveți nevoie. Dacă aveți îndoieli cu privire la sănătatea digestivă a câinelui, consultați întotdeauna medicul veterinar pentru sfaturi înainte de a implementa orice modificări semnificative la modul în care vă pasă de câinele dvs.

Cât durează pentru ca alimentele să treacă prin sistemul digestiv de câine?

În medie, caninii digeră alimente mult mai repede decât oamenii. În timp ce oamenii necesită 20 până la 30 de ore pentru a digera pe deplin o masă, Câinii au nevoie doar de șase până la opt ore. În unele cazuri, digestia durează până la 12 ore, dar este uneori cât de repede ca patru.

Mai mulți factori determină cât durează ca câinele dvs. să digere o masă. Ca regulă generală, câinele dvs. mai în vârstă și mai mare este că digestia mai lungă trebuie să completeze. Ca un câine îmbătrânește, metabolismul lor încetinește. În plus, cantitatea de exercițiu pe care câinele dvs. are în fiecare zi afectează digestia - cu atât mai multă energie utilizează câinele dvs., cu atât corpul lor trebuie să facă uz de alimentele pe care le consumă. În cele din urmă, tipul de alimente mănâncă câinele dvs. va determina, de asemenea, cât de repede se completează procesul de digestie. În mod tipic, proteinele digeră mai repede decât boabele, astfel încât o dietă bogată în proteine ​​este mai digerabilă.

De unde știi dacă câinele tău are probleme digestive?

Problemele digestive la câini se manifestă adesea printr-o gamă largă de simptome. Cele mai frecvente simptome includ constipație, diaree, drooling, vărsături, regurgitare, lipsă de apetit, dureri abdominale și balonare. Unele probleme digestive se rezolvă în 24 de ore. Cu toate acestea, deoarece condițiile de sănătate mai grave au ca rezultat simptome periculoase cum ar fi deshidratarea și anorexia, trebuie să luați întotdeauna animalul dvs. de companie la veterinar cu orice preocupare.

Pentru a identifica problemele digestive pe care se confruntă câinele dvs., medicul veterinar va efectua unul dintre sau câteva dintre aceste teste:

  • Numărul total al celulelor sanguine (CBC) - utilizat pentru identificarea infecțiilor
  • UNINALIZĂ - Folosit pentru a identifica infecțiile și deshidratarea tractului urinar
  • Ultrasunete abdominale - folosit pentru a identifica obstacolele intestinale
  • Radiografia abdominală - folosită pentru a identifica obstacolele intestinale

Cât timp sunt intestinele câinelui?

Lungimea medie a intestinelor variază ușor în funcție de dimensiunea câinelui. in orice caz, Lungimea medie a intestinului subțire a câinelui este de 4 ani.0 metri sau 13 picioare. Intestinul gros este mai mare în diametru, dar mai scurt, măsurând în jur de 0.6 metri sau 2 picioare în lungime.

Cum pot îmbunătăți digestia câinelui meu?

Menținerea digestiei sănătoase nu trebuie să fie o sarcină dificilă. Din fericire, există multe modalități de a ajuta sistemul digestiv al câinelui să rămână sănătos, inclusiv O dietă echilibrată și o fibră sporită. Pentru a vă îmbunătăți digestia câinelui, este crucială că înțelegeți ce face un sistem digestiv solid. Un sistem digestiv de câine sănătos are celule imune sănătoase, un echilibru bun de bacterii benefice în intestin este și având o dietă adecvată.

Oferiți întotdeauna o dietă echilibrată pentru câinele dvs., în mod ideal complet cu proteine ​​de înaltă calitate, grăsime și micronutrienți. Dacă aveți îndoieli cu privire la dieta animalului dvs., adresați-vă medicului veterinar pentru sfaturi.

Fibra prebiotică este o mare adăugare la dieta animalului dvs. pentru a-și îmbunătăți digestia. Prebioticele sunt fibre solubile care alimentează bacteriile benefice care locuiesc în intestin. Prebioticele adecvate includ soia, leguminoasele și ovăzul. Unele alimente comerciale de câine încorporează aceste prebiotice în ingredientele lor. Fibrele, în general, ajută la rezolvarea problemelor de constipație.

Menținerea sănătății digestive de câine este importantă pentru bunăstarea și sănătatea animalului dvs. de companie. Nu numai că vă veți ajuta să preveniți bolile potențial amenințătoare, dar veți asigura că câinele dvs. are energia și substanțele nutritive să se bucure de viață la maxim.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sistemul digestiv de câine "# 8211; organe, hormoni, sănătate intestinală & faqs