Constipație la câini - simptome, tratamente & faq

Constipație la câini - Simptome, tratamente și întrebări frecvente

Căutați să aflați mai multe despre constipație la câini? Atunci sunteți în locul potrivit. Acest ghid complet vă va spune totul despre această problemă complexă, cum puteți trata și cum să o împiedicați. Poate fi simptomul mai multor probleme de sănătate sau, alternativ, o problemă pe cont propriu.

Vom revizui toate Simptomele constipației câinilor, soluțiile și aduce o înțelegere completă a problemei, deoarece poate afecta gravitatea animalului dvs. de companie grav.

Ce este constipația la câini?

Canina constipație apare atunci când un câine nu produce scaune normale la un program regulat, aproximativ 1-2 ori pe zi, atunci puteți spune că este constipat. Dacă observați că tulpini atunci când defectează, atunci este un alt semn că problema este prezentă. Câinii merg la defecare după ce mănâncă, deoarece când stomacul este plin, declanșează reflexul gastro-colic. Dacă nu se întâmplă, atunci se întâmplă ceva greșit.

În plus, un alt semn comun este de a vedea că câinele tău trece mucus atunci când defectează. Este una dintre cele mai multe Probleme comune ale sistemului digestiv, produce disconfort, durere și poate duce la mai multe probleme de sănătate.

Similar cu alte probleme de sănătate, Există grade. Constipația normală este ceea ce am descris, dar când câinele dvs. nu poate defeca deloc, este pentru că este Tractoarele digestive păstrează chestiunea fecală uscată și tare. În acest caz, primește numele lui constipaţie puternică și este foarte periculos și devine o urgență medicală.

Prin urmare, este o problemă serioasă, deoarece dacă nu o tratați cu promptitudine, poate duce la senzația de câine de rău sau în cazuri extreme, la obstacole.

De ce este constipat câinele meu?

Până acum, este posibil să aveți o idee că câinele dvs. este constipat. Acum, este timpul să înțelegem motivele din spatele ei, ceea ce face ca câinele să fie constipat? Să explorăm toate cauzele, să vă aduc un diagnostic adecvat.

Deshidratare

Când un câine este deshidratat, constipația devine o consecință evidentă. Într-adevăr, dacă câinele dvs. nu bea suficientă apă, miscarile intestinului sunt grav afectate. Deshidratarea poate fi, de asemenea, cauzată atunci când un câine este supraîncălzit, care se datorează motivelor externe, cum ar fi vremea și condițiile mediului / camerei.

În mod ideal, câinele dvs. ar trebui să bea o uncie de apă pe kilogram de greutate corporală în fiecare zi. Acesta va permite organismului său să funcționeze corect și va evita problemele precum constipația.

Dacă câinele dvs. apare deloc și scaunele arată greu și uscat, atunci este un alt indicator că animalul dvs. poate fi deshidratat. Dacă câinele dvs. are probleme cu consumul de apă suficientă, atunci Ar trebui să citiți acest articol care vă explică cum să vă ocupați de el.

Blană mată în anus

Folosind termenii oficiali, este cunoscut ca pseudocoprostasis și se întâmplă Când excrementele devine în blană care înconjoară regiunea anală. Poate duce la constipație parțială și, în unele cazuri, la obstrucție absolută, ceea ce face imposibil ca câinele dvs. să defecate.

Pentru unii oameni, s-ar putea să nu sune serios la început, dar adevărul este că este o condiție foarte gravă atunci când rămâne nesupravegheată. Dacă nu remediați în curând, atunci va duce la obstrucția totală și aceasta poate duce la probleme serioase de sănătate care vor amenința viața animalului dvs. de companie.

Prin urmare, dacă aveți un câine cu părul lung, atunci ar trebui Îndepărtați zona înconjurătoare în mod regulat, Pentru a evita problema blănurilor maturi.

Cauze de constipație la câini
Constipația într-un câine este adesea simptomul unei alte probleme - de la deshidratarea simplă la hernie sau chiar tumori.

Hernies

Vorbim despre Perineal Herniile, care provoacă constipație la câini, deoarece este a ruptura în podeaua pelviană, și, în consecință, face ca organele să devină capturate în hernie, ceva care afectează colonul și rectul.

Mai precis, creează un "buzunar" de lângă rect, care captează fecalele și modifică procesul normal de defecare.

În plus față de constipație, o hernie perineală prezintă, de asemenea, alte simptome, cum ar fi letargie, trecând pentru a urina, durerea abdominală, depresia și incontinența urinară. Prin urmare, dacă descoperiți aceste semne în afară de constipație, atunci acum aveți o idee mai clară despre ceea ce se întâmplă.

Ele nu pun în pericol viața, dar pot provoca daune dacă vezica urinară se mișcă prin ruptură, deoarece va împiedica urinarea și provoacă strangularea intestinului.

Tumor

Prezența unei tumori poate afecta funcționarea normală a colonului și a intestinelor și, prin urmare, produce constipație. Prin urmare, o tumoare benignă sau un cancer ar putea fi o altă cauză subiacentă.

Morfologic, o tumoare poate provoca constipație pentru că îngustă canalul pelvian, ceea ce face defecația mai dificilă. În plus, dacă este în jurul anusului, atunci poate, de asemenea, să fie imposibilă sau dureroasă.

Prin urmare, este un motiv bun pentru a vizita medicul veterinar pentru a elimina acest scenariu. Dacă observați o masă în jurul anusului sau a unei proeminențe, atunci trebuie să vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil, mai ales dacă câinele dvs. plânge și arată semne evidente de durere.

Ingestie de obiecte străine

Câinii nu sunt eficienți la discriminarea anumitor obiecte pe care nu ar trebui să le mănânce și, prin urmare, poate provoca obstrucție și a prezenta constipație ca simptom. Obiectele străine pot include roci, jucării, materiale vegetale, murdărie, țesături, oase etc.

Este foarte periculos și necesită o atenție imediată deoarece În unele cazuri, va necesita o intervenție chirurgicală. Este un proces delicat și complex, deoarece medicul veterinar va trebui să îndeplinească cât mai puține proceduri intestinale pentru a repara tractul alimentar.

Prin urmare, cea mai bună politică este prevenirea. Păstrați obiecte străine care vă pot deteriora câinele departe de el, iar atunci când o luați afară pentru o plimbare, respectați întotdeauna animalul dvs. de companie pentru a evita acest scenariu.

Probleme de mișcare intestinală

Când câinele dvs. experimentează problemele legate de mișcarea intestinală, ele pot de asemenea să obțină în probleme de mișcare intestinală, ceea ce înseamnă că poate provoca constipație și chiar obsminga. Există multe motive pentru care animalul dvs. de companie se confruntă cu probleme de mișcare intestinală:

  • Infecții
  • Intoleranțe
  • Alergii
  • Absența enzimelor digestive esențiale
  • Inflamaţie

În orice caz, ei perturbă funcționarea normală a intestinelor, ceea ce duce la mai multe probleme, inclusiv constipația, durerea, absorbția nutrienților limitată etc.

După cum puteți vedea, există multe cauze pentru acest tip de problemă și, prin urmare, ar trebui să vizitați medicul veterinar pentru a determina rădăcinile și tratamentul să urmeze.

Prostate mărită în câinii de sex masculin

Atunci când prostata unui câine mărește, acesta împinge rectul, ceea ce, în consecință, face dificil pentru animalul dvs. de companie pentru a defeca, provocând constipație. Este o apariție normală la câinii vechi și neutilizați, iar în majoritatea cazurilor este benignă și, prin urmare, nu este la fel de periculoasă ca o tumoare.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că câinii de rang înalt nu sunt mai predispuși la suferințele de infecții de prostată, care, pe lângă extindere, pot agrava constipația și pot duce la mai multe probleme de sănătate.

Potrivit statisticilor, aceasta afectează 95% din câinii de sex masculin intact cu 9 ani. Prin urmare, este recomandat un scenariu comun, iar inspecția profesională este recomandată.

Prin urmare, dacă bănuiți că animalul dvs. de companie se confruntă cu această problemă, mergeți și obțineți ajutor de specialitate cât mai curând posibil înainte de a evolua într-o problemă serioasă de sănătate.

Condiții neurologice sau ortopedice

Condiții neurologice și ortopedice, cum ar fi artrita, pot provoca constipație. Ei fac greu pentru câinele tău să se ghemuiască și, prin urmare, nu poate ajunge în poziția corespunzătoare pentru a defeca. Se datorează durerii că artrita provoacă, precum și o gamă limitată de mișcare.

Mai mult, există un tip de constipație cunoscut sub numele de neurologic, ceea ce creează o deficiență neuromusculară în colon. În plus, există și alte tulburări neurologice care afectează controlul și pot manifesta constipație ca simptom:

  • Hipotiroidismul
  • Hipokalemie
  • Hipercalcemia

În plus, o condiție cunoscută sub numele de megacolon, care este termenul pentru un colon foarte mare, flasc și incompetent, poate provoca constipație.

Sacul anal infectat

Problemele glandelor anale, cum ar fi infecțiile, pot provoca constipație. Se întâmplă atunci când câinele dvs. nu este capabil să golească sacul anal când defectează. Infecția creează abcese interne, care sunt umplute cu puroi care pot provoca durere și împiedică funcția normală a organelor pe care le sunt aproape.

Dacă observați că câinele dvs. plânge și arată disconfort atunci când încearcă să defecate, atunci este un indicator bun al prezenței sacilor anal infectați. Este nevoie de o atenție veterină imediată, deoarece infecția se poate extinde și poate evolua în ceva mai grav, chiar și în viața de viață.

Efecte secundare și alergii

Intoleranțele și alergiile alimentare pot provoca constipația, totuși, nu este suficientă pentru a confirma acest scenariu. Dacă observați că este însoțită de vărsături, disconfort, durere abdominală sau orice alt semn al suferinței gastrice, atunci puteți fi siguri că ceva din mâncarea câinelui dvs. provoacă probleme.

De exemplu, multe alimente de câine supra-prelucrate cu tone de umpluturi, cum ar fi grâul și soia, pot fi greu de digerat și pot provoca alergii în animalul dvs. de companie, care, ca rezultat, pot provoca constipație.

Prin urmare, ar trebui să vă uitați cum reacționează câinele dvs. după masă, mai ales dacă ați înlocuit alimentele sale sau introduceți un nou tip de masă, deoarece poate fi rădăcina problemei.

Video YouTube oferă o defalcare a unor soluții la tratați un câine constipat.

Semne și simptome pe care câinele dvs. este constipat

Aveți deja o idee despre semnele și simptomele constipației, dar acum este timpul să le revizuiți în detaliu, pentru a vă ajuta cu diagnosticul.

Nu există mișcări intestinale

După cum sa explicat înainte, câinele dvs. ar trebui să meargă la defectare de 1-2 ori pe zi, în funcție de numărul de mese. Dacă este mai mult de o zi fără mișcări intestinale, atunci este un semn de constipație. Acest simptom, pe cont propriu, este concludent.

Miscare de rotatie

Acesta este un comportament caracteristic al câinilor cu probleme de constipație. Dacă observați că câinele dvs. se împrăștie fără defecarea și trage fundul peste podea (scotaj), atunci puteți spune că este constipat.

Trecerea mucusului

Acesta este un alt simptom caracteristic al constipației. Dacă observați că PET-ul trece prin mucus după tensionare, în plus față de alte semne, atunci puteți concluziona că câinele dvs. este constipat. În unele cazuri, în loc de mucus, puteți observa un pic de scaun lichid.

Scaune anormale

Dacă observați că scaunele sunt grele și uscate, atunci este un semn că câinele dvs. suferă de constipație. Plângerea și evident semnele de disconfort vor fi de obicei însoțite. Ca nici o mișcare intestinală, acesta este adesea un simptom concludent. Deși vă recomandăm să urmăriți alte semne pentru o viziune completă a ceea ce se întâmplă.

Letargie

Din cauza disconfortului și a durerii, nivelurile de energie ale câinelui dvs. vor scădea. Dacă observați că câinele dvs. nu dorește să-și exercite sau se obosește foarte repede, atunci este un alt semn. Cu toate acestea, pe cont propriu, nu spune nimic. Aveți grijă de simptome suplimentare pentru un diagnostic complet.

Vărsături

În unele cazuri, câinele dvs. poate începe să vadă, deși nu este severă. Pe cont propriu, nu este concludent și, în consecință, trebuie să îl evaluați împreună cu alte simptome.

Fara apetit

Datorită durerii și disconfortului, câinele dvs. va înceta să mănânce. Dacă ați observat că nu a mâncat nici una din mesele sale și detectați celelalte semne, atunci puteți spune cu încredere că este un caz de constipație.

Plâns

Deoarece constipația, mai ales atunci când este obstrucționarea totală sau obstarea, produce durere și disconfort, câinele tău îl poate exprima prin plâns. Dacă observați acest semn, împreună cu Lethargy, scaune anormale, circulare și trecere de mucus, puteți spune că câinele dvs. se confruntă cu constipație și trebuie să luați măsuri imediate.

Diagnosticul constipației canine

Dacă ați detectat oricare dintre simptomele anterioare, în special mișcările intestinale pentru mai mult de două zile, atunci următorul pas este de a aduce un diagnostic adecvat și de a găsi cauzele reale.

CONSTIPAT PROGRAMUL DE CÂȘTIGĂ
La fel ca oamenii, câinii pot merge pentru câteva zile fără a se plânge. Acest lucru este valabil mai ales atunci când există o schimbare bruscă a mediului câinelui, cum ar fi călătoriile, oamenii noi în jur și așa mai departe.

Pentru a aduce un diagnostic precis, medicul veterinar va trebui să analizeze diferiți factori:

  • Numărul de zile fără mișcări intestinale
  • De când câinele dvs. se confruntă cu simptomele
  • Mâncare de obiceiuri și dietă
  • Istoricul medical (intervenții chirurgicale la tractul digestiv)
  • Apariția scaunelor (textură, formă -bbon-ca în cazul unui prostată mărită-, prezența sângelui etc.)
  • Medicamentele pe care câinele dvs. le ia deja (pentru a detecta posibilele efecte secundare)

În funcție de analiza preliminară, medicul veterinar poate comanda oricare dintre următoarele examinări și teste:

  • Examinarea fizică în jurul anusului
  • Un examen rectal complet
  • Verificați tensiunea arterială, frecvența cardiacă și temperatura
  • Verificați un posibil caz de deshidratare
  • Radiografie
  • Ultrasunete abdominale
  • Endoscopie
  • Teste de laborator (teste de sânge, teste de scaune și teste de urină) pentru a detecta inflamația, bolile cum ar fi diabetul și tulburările, cum ar fi hipotiroidismul
  • Testul de imagistică
  • Teste intestinale (Manometrie anorectală și defecografie)

Aceste teste vor permite medicului veterinar să confirme cauza constipației și să găsească cauzele subiacente, să înceapă tratamentul cât mai curând posibil.

Cum de a preveni constipația la câini?

Prevenirea este cea mai bună politică și, prin urmare, vă vom aduce cinci sfaturi care vă vor permite să evitați acest lucru, după cum am văzut, pot fi drastice și pot duce la probleme serioase de sănătate.

Hidratarea corectă

Este necesar. Dați câinii dvs. 1 uncie de apă pe kilogram de greutate corporală în fiecare zi. Când câinele dvs. nu bea suficientă apă, face ca întregul corp să se deshidreze, inclusiv colonul, ceea ce duce la constipație. Prin urmare, dacă doriți să îl împiedicați, urmați sfatul nostru.

TRANGMING

După cum am văzut, blana mată în anus poate provoca constipație și este o problemă că câinii de lungă durată trebuie să se confrunte în mod regulat. Prin urmare, asigurați-vă că tăiați zona înconjurătoare în mod regulat, pentru a evita obstrucția.

Exercițiu

Fiecare câine are nevoie de exerciții zilnice, deși unele rase mai mult decât alții fac. Cu toate acestea, punctul de exerciții regulate în ceea ce privește constipația este că scade timpul necesar pentru a trece prin intestinul gros, care aduce scaunele o conectie adecvată. În plus, exercițiul promovează contracția naturală a mușchilor intestinali, ceea ce face mai ușor pentru animalul dvs. de companie pentru a defeca.

Dieta adecvată

În plus față de hidratarea corespunzătoare, câinele dvs. are nevoie de o dietă adecvată. Ar trebui să conțină o mulțime de alimente de înaltă calitate și alimente de nutrienți. Dacă găsiți că Kibble oferă probleme câinelui dvs., apoi explorați alte diete, cum ar fi mese gătite la domiciliu sau hrănire brută.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai nutritive alimente pe care le puteți da mâncărului dvs. și, prin urmare, este un supliment excelent. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de constipație, este deosebit de util pentru că ajută la lubrifierea scaunelor, ceea ce face mai ușor să le expulze. Puteți adăuga la orice masă a animalului dvs. de companie.

Tratamentul pentru câinii constipați

Acum că am explorat simptomele și posibilele cauze subiacente, acum este timpul să verificăm tratamentul pentru a urmări pentru a restabili mișcările de intestinale normale ale animalului dvs. de companie.

in orice caz, Un cuvânt de alertă: Întotdeauna merită să viziteze medicul veterinar pentru a explora cauzele care stau la baza, dacă există, deoarece așa cum am văzut, în unele cazuri, ele pot fi la fel de grave ca și cancerul.

Tratamente profesionale

Ca întotdeauna, vă sfătuim să vizitați medicul veterinar pentru a determina cauzele reale cu inspecția și testele manuale adecvate. În funcție de caz, medicul veterinar poate recomanda următoarele tratamente:

  • Soiuri de deminare sau laxative pentru câini (nu umani)
  • Enema (administrată de medicul veterinar)
  • Medicamente care vizează intestinul gros, pentru a-și crește puterea contractilă pentru a vă ajuta câinele să defecate
  • Castrarea în cazul în care prostata este problema, care este comună pentru bărbații intacte
  • Chirurgie în cazul fracturilor pelvis sau a altor probleme care compromite zona Pelvis. Ar putea fi, de asemenea, necesar dacă câinele dvs. ingeră obiecte străine
  • Pentru cazurile severe, medicul veterinar poate fi necesar să administreze fluide intravenos

Acasă Soluții

Există câteva tratamente pe care le puteți administra ca proprietar de câine pentru a completa ceea ce veterinarul dvs. recomandă și pentru cazuri ușoare de constipație, vor fi suficiente pentru a face față problemei:

  • Uleiul de nucă de cocos și uleiul de măsline sunt alimente excelente pentru a vă face câinele. Puteți adăuga astfel de astfel de Superfoods la mesele lor normale sau la administrarea acestuia ca un supliment
  • O presă de metamucil pe mâncarea conservată
  • Lactuloză
  • Adăugarea apei la alimentele uscate
  • Tărâţe
  • Lapte și iaurt
  • Dovleac (simplu)

Puteți încerca aceste remedii pentru a vedea cum beneficiază de câinele dvs. Deși vă recomandăm să vizitați medicul veterinar pentru o inspecție adecvată și un tratament profesional, dacă este necesar.

Canina CONSTIPATION FAQS

Realizăm cercetări aprofundate pentru fiecare articol pe care îl scriem și, în această fază, găsim întrebări care par destul de des. Veți găsi toate cele de mai jos cu un răspuns adecvat pentru a șterge toate îndoielile dvs.

Cum să știți dacă câinele meu este constipat?

Trebuie să aveți grijă de simptome specifice, cum ar fi mișcări intestinale pentru mai mult de două zile, scaune grele și uscate, tulpini, circulare, disconfort și comportamente de durere, cum ar fi plânsul, lipsa apetitului și letargiei. Recomandarea noastră este de a observa cât mai multe semne posibil, pentru a da un diagnostic concret.

În plus, merită, de asemenea, să ne amintim că această problemă poate fi simptomul unei probleme de sănătate subiacente, cum ar fi tulburări neurologice, infecții, tumori, herniii sau alergii.

Cât timp poate merge un câine fără poepă?

Câinele tău poate merge atâta timp cât două zile fără a plânge și nu ar trebui să ridice nicio preocupare. Cu toate acestea, dacă observați că nu au existat mișcări intestinale pentru mai mult de două zile, atunci ar putea fi pentru că câinele dvs. este constipat. Aveți grijă la simptome suplimentare, cum ar fi scaunele de circulație, greu și uscate și letargie pentru a confirma diagnosticul.

Pentru a menține sănătatea bună a animalului dvs. de companie, este sfătuit să observați de câte ori merge la defecture și de urinare. Dacă observați o anomalie, atunci trebuie să continuați să verificați simptomele pentru a confirma problema.

Pot folosi laxative pe câinele meu constipat?

Odată ce constipația a fost confirmată, medicul veterinar vă poate recomanda un balsam ușor laxativ sau scaune pentru a atenua problema. in orice caz, Nu ar trebui să vă dați niciodată câinelui dvs. un laxativ uman Pentru că vă poate deteriora animalul. De asemenea, puteți recurge la laxative naturale pentru câini, cum ar fi ulei de cocos și ulei de măsline.

Laxativele umane pot fi prea puternice pentru animalul dvs. de companie și pot să-l deterioreze în serios, ducând la cazuri critice de deshidratare și chiar moartea. Prin urmare, păstrați-vă câinele departe de ei și, în schimb, recurgeți la alternative naturale sau care sugerează medicul veterinar. De asemenea, luați în considerare faptul că un laxativ normal pentru câini poate dura până la 72 de ore la locul de muncă.

Acum ai în mâinile tale toate cunoștințele despre constipație la câini. Știți cum să o identificați, cauzele, diagnosticul și opțiunile de tratament și cum să o preveniți.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Constipație la câini - simptome, tratamente & faq