Ce să dea un câine constipat - laxative, probiotice, droguri otc

Ce să dea un câine constipat - laxative, probiotice, droguri OTC

Constipația este o problemă comună la câini. În majoritatea cazurilor, este temporar și va fi rezolvată acasă. Este total normal dacă doriți să știți Ce să dai un câine constipat. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. este adesea constipat, o problemă de sănătate subiacentă ar putea fi de vină.

Unele medicamente, inclusiv opiacee, diuretice, și antihistaminice, Poate provoca constipație. Tumorile, Bolile spinale, și Tulburări ortopedice poate face dificilă ca animalul dvs. să meargă la toaletă. Dacă animalul dvs. este adesea constipat, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru recomandări înainte de a încerca tratați constipația unui câine tu.

Ce să dai un câine constipat?

În funcție de cauza constipației câinelui, VET-ul dvs. poate recomanda unul sau mai multe dintre următoarele tratamente: Laxative, probiotice și medicamente pe bază de prescripție medicală. Fără tratament, constipația animalului dvs. poate să se înrăutățească suficient pentru a deveni obstacole. Aceasta este incapacitatea de a goli colonul. Întrebându-se ce să dea un câine constipat pentru a împiedica acest lucru să se întâmple? Citiți mai departe pentru a afla!

Laxative

Canine laxative sunt clasificate în cinci tipuri:

  1. Formarea în vrac
  2. lubrifiant
  3. osmotic
  4. emolient
  5. stimulent

Laxativele care formează în vrac sunt printre cele mai frecvente laxative pentru câini. Ele sunt adăugate direct în dietă. Aceste laxative constau în suplimente de fibre dietetice, incluzând polizaharide și celuloze slab digerabile. Prin absorbția fecalelor de apă și de înmuiere, laxativele care formează în vrac să îmbunătățească contractilitatea. Cu toate acestea, utilizarea continuă și pe termen lung este descurajată dacă nu este absolut necesară, mai ales atunci când câinele este deja deshidratat. Ta VET va trebui să monitorizeze starea dvs. de companie în timp ce iau laxative.

Este important administrează doar laxative cu îndrumare de la un veterinar. Laxativele pot provoca efecte secundare nedorite, mai ales atunci când sunt date în exces, potențial dăunătoare animalului dvs. mai mult decât să le ajute. În plus, laxativele pot interacționa cu alte medicamente pe care le ia animalul dvs. de companie. Pentru a numi câteva, laxativele pot interacționa cu antiacidele, neomicina și warfarina. VET dvs. va fi capabil să indice ce medicamente pentru a evita în timp ce animalul dvs. de companie este supus unui tratament laxativ.

Probiotice

Probiotice sunteți microorganisme care ajută la îmbunătățirea sau restaurarea florei intestinului. Pentru câini, produse probiotice conțin de obicei tipurile de bacterii găsite în intestinul canin. Acestea includ Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, enterococcus faedium, bifidobacterium lactis, și Bifidobacterium breve. Studii sugerează că probioticele măresc numărul de mișcări a intestinului săptămânal, precum și înmuierea scaunelor și făcându-le mai ușor de trecut.

Nu fiecare câine cu constipație are nevoie de probiotice. Cu toate acestea, unii pot beneficia de suplimente. Dacă câinele dvs. se confruntă cu probleme digestive, cum ar fi diaree și constipație, atunci Veterinarul dvs. poate recomanda un probiotic pentru a vă ajuta animalul alături de alte tratamente. Unii proprietari consideră că este benefică să-și dea probioticele animalelor de companie cu câteva zile înainte de un eveniment stresant, cum ar fi luarea lor la un spectacol sau canisa. Rețineți că utilizarea probioticelor nu va corecta problema subiacentă. Dacă câinele dvs. suferă de probleme digestive, asigurați-vă că vă adresați medicului veterinar pentru mai multe informații.

probiotice și constipație de câine
Nu toți câinii constipați au nevoie de probiotice.

Instanță ridicată de fibre

Câine comercială Kibble conține, de obicei, brută fibră la 2.5 până la 4 ani.5%. Dacă câinele dvs. este constipat, alimentele lor obișnuite pot să nu fie suficient de bogate în fibre. În consecință, o dietă mai bogată în fibre poate sprijini câțiva câini care suferă de constipație. Cu toate acestea, prea multă fibră poate crește volumul fecal, care este contraindicat în cazurile de obstrucție și deshidratare. Este important să vă adresați medicului veterinar înainte de a face schimbări majore în dieta animalului dvs., deoarece este posibil să faceți mai mult rău decât bine în timpul procesului.

O adăugare comună la o masă Canine constipată este dovleac. Dovleacul este bogat în fibre și vitamine esențiale. Nu numai acest lucru, ci simplu, dovleac organic este disponibil pe tot parcursul anului. În funcție de cauza problemelor Pooch, VET-ul dvs. ar putea recomanda adăugarea de unul la patru linguri de dovleac la masa de companie. Este cel mai bine să începeți cu cantități mai mici pentru a evita darea diareei câinelui.

Prevenirea constipației câinilor

În timp ce ajută să știe ce să dea un câine constipat, este mai bine să știți cum să împiedicați această problemă inconfortabilă în primul rând. Ca și în cazul oricărei probleme de sănătate la câini, prevenirea este cea mai bună politică. În timp ce unele cazuri de constipație sunt cauzate de condițiile de sănătate subiacente, altele sunt cauzate de probleme mai simple, cum ar fi lipsa de apă, exerciții și uleiuri în dietă.

Hidratare

Câinii sunt băutori murdari și poate fi dificil să se evalueze cât de mult beau într-o singură zi. Cu toate acestea, cercetările sugerează că majoritatea Câinii au nevoie de o uncie de fluide pe greutate corporală pe zi. Aceasta înseamnă că un câine de 10 lire are nevoie de o singură ceașcă de apă curată zilnic. Câinii foarte activi și de lactare necesită mai multă apă decât ceilalți câini. Puii au tendința de a bea mai des decât adulții. Dar cum face Băutură suficientă apă Ajutați la prevenirea constipației?

Apa potabilă este esențială pentru Digestie sănătoasă. Apa ajută la descompunerea alimentelor astfel încât corpul absoarbe suficiente substanțe nutritive. De asemenea, înmoaie scaunul, făcându-l mai ușor când câinele dvs. merge la toaletă. Este mai ușor să țineți un ochi asupra consumului de apă al câinelui prin lipirea unei rutine. Reumpleți vasul de apă al câinelui dvs. la aproximativ același timp în fiecare zi și asigurați-vă că o completați la aproximativ același nivel. Acordați o atenție deosebită cât de mult se toarnă în castron în fiecare zi și cât de mult este lăsat mai târziu.

Folosind un fantana arteziana face ca apa să fie mai atrăgătoare pentru câini. Este construit în instinctul animalelor noastre de a prefera apa de funcționare peste apă. Într-adevăr, acesta din urmă poate fi un loc ideal pentru germeni și bacterii să crească și să se înmulțească, în special in afara.

Exercițiu

Este puiul tău un cartof de canapea? A lipsa de exercitiu este o cauză principală de constipație. Pentru sistemul digestiv al câinelui dvs. pentru a funcționa corect, ei au nevoie de exerciții pentru a procesa și a le digera mâncarea. Exercițiul fizic mărește fluxul de sânge spre tractul digestiv, care ajută la mutarea alimentelor de-a lungul mai rapidă. Ca rezultat, exercițiul poate ajuta la ameliorarea gazelor, crampelor și constipației!

Dimpotrivă, cu atât mai puțin exercită puiul tău devine, cu atât mai mult corpul lor va intra în & # 8220; MODE, cauzând depozitarea alimentelor în stomac și intestine. Acest lucru duce la fecale afectate, care sunt dificil pentru ca puștiul să treacă. Cu toate acestea, chiar și atunci când fecalele câinelui dvs. sunt afectate, ele pot fi sparte și trecute cu un exercițiu mai viguros. Asigurați-vă că păstrați-vă pooch-ul activ nu numai pentru sănătatea lor digestivă, ci și pentru sănătatea lor mintală!

Adăugați ulei în dietă

Unele uleiuri poate ajuta la a netezi interiorul intestinului. Acest lucru face mai ușor ca scaunul să treacă, redresând astfel constipația. Uleiul ajută, de asemenea, scaunul să păstreze mai multă apă care îl menține mai moale. Nu numai acest lucru, dar unele uleiuri pot îmbunătăți starea de acoperire a animalelor de companie, adăugând o strălucire la blană! Dar care uleiuri sunt în siguranță pentru câini? Ulei de măsline și Ulei de cocos extra-virgin sunt ambele opțiuni bune pentru relieful constipației la câini. Pentru a adăuga ulei la alimentele pentru animalele de companie, Se amestecă o linguriță de ulei pe zece kilograme de greutate corporală. Câinii mari pot avea o lingură cu fiecare masă.

Odată ce un borcan de ulei este deschis, acesta poate deveni rapid rancid. Din acest motiv, unii proprietari preferă să-și dea capsule de ulei. Unii câini vor lua capsule atunci când lichidul este străpuns și amestecat în alimente umede. În timp ce ar putea fi tentant să adăugați o mulțime de ulei în alimentele pentru animalele de companie, fiți conștienți de faptul că este posibil să dați prea mult. Uleiul excesiv poate provoca probleme digestive precum și câștigul în greutate. Prea multă ulei poate contribui chiar la o deficiență de vitamina E.

Ulei pentru constipația câinilor
Unele uleiuri pot ajuta cu constipația la câini.

Ce să dea un câine constipat - FAQ

Încă se întreabă ce să dea un câine constipat? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Daca ai dubii, Întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Ce este un remediu natural de constipație pentru câini?

În mod surprinzător, există multe remedii naturale care sunt eficiente în prevenirea constipației. Cei doi Cele mai frecvente remedii naturale sunt conserve de dovleac și ulei de măsline.

Dovleci sunt o sursă excelentă de fibre. Cu aproape 7 g de fibre în dovleac conservat, adăugarea de dovleac la dieta animalului dvs. poate ajuta la creșterea aportului lor de fibre zilnice. Pe lângă fibră, dovleacul conservat este ambalat cu vitamina A, vitamina C, vitamina E, riboflavină, potasiu și fier, printre alți nutrienți importanți. Acești nutrienți susțin, de asemenea, sănătatea inimii. În timp ce dovleac proaspăt conține, de asemenea, o mulțime de fibre și vitamine, dovleacul conservat este mai concentrat și astfel oferă fibre mai multe cu fiecare masă.

Ulei de masline este adesea turnată pentru beneficiile sale de sănătate la om, inclusiv echilibrarea zahărului din sânge și coborârea colesterolului. Cu toate acestea, acest ulei poate contribui, de asemenea, la ameliorarea constipației la câini. Efectele laxative ale uleiului de măsline sunt ușoare, astfel încât, de obicei, pot fi luate fără efecte secundare nedorite. Straturile de ulei și netezi în interiorul intestinului. Acest lucru face mai ușor să treacă fecalele. De asemenea, ajută scaun pentru a păstra mai multă apă, menținându-l moale, dar voluminoasă. Pentru a adăuga ulei de măsline la alimentele pentru animalele de companie, amestecați o linguriță pe zece kilograme de greutate corporală. Alternativ, câinii mari pot avea până la o lingură de ulei pe masă. În timp ce poate fi tentant, Aveți grijă să nu treceți peste bord cu ulei de măsline. Consumul excesiv poate provoca Digestive Upsets precum și creșterea în greutate, iar în unele cazuri pot contribui chiar la o deficiență de vitamina E.

Ce mâncare pot să-mi dau câinele pentru constipație?

In unele cazuri, Veterinarul dvs. va prescrie un hrană de câine cu fibră mare pentru a vă ajuta animalul cu constipația lor. O dietă terapeutică cu fibră mare poate încuraja absorbția apei, făcând scaunul mai moale și astfel promovând motilitatea intestinală. Mâncarea terapeutică de înaltă calitate conține adesea antioxidanți dovediți din punct de vedere clinic, vitamine esențiale, Fibră prebiotică, și acizi grași esențiali. Dar când va prescrie un veterinar o dietă terapeutică?

Mâncare de câini cu fibre ridicate este uneori prescrise pentru pierderea în greutate, diaree, probleme de glandă anal și chiar pentru a sprijini câinii diabetici. În teorie, hrana pentru câini de prescripție este un tip de medicamente și una potențial scumpă la asta. Companiile care le fabrică trebuie să întreprindă cercetări pentru a le dezvolta, ceea ce costă o mulțime de timp și bani. Pentru ca un producător de produse alimentare pentru animale de companie să susțină că produsul lor este eficient în tratarea unei anumite condiții, FDA (Administrație pentru alimente și medicamente) trebuie să evalueze cercetarea pe care producătorul a făcut-o. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor au prudență împotriva hrănirii dietelor de prescripție pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că deficiențele se pot dezvolta ca rezultat. Din aceste motive, VET dvs. va trebui să monitorizeze progresul animalului dvs. pe alimentele terapeutice. Cu acea fiind spus, nu toți veterinii recomandă diete de prescripție.

Pot să-mi dau câinele laptele pentru constipație?

pentru că mulți câini sunt intolerant la lactoză, Unii proprietari sugerează că laptele face un tratament bun pentru constipație. Unii câini care sunt intoleranți la lactoză au dificultăți în a bea lapte de vacă regulată, dar pot mânui brânză și iaurt simplu cu ușurință. Alții au reacții adverse la orice produs lactat. Aceste reacții includ vărsături, dureri abdominale și diaree acută.

Mulți proprietari nu știu dacă animalul lor de companie este intolerant la lactoză până când încearcă să-i hrănească lapte. Dacă se constigat puștiul, asumarea unui risc cu lapte de vacă nu este de obicei recomandată deoarece poate provoca mai mult rău decât bine. Înainte de a oferi laptele de vacă de câine, este cel mai bine să vă consultați medicul veterinar despre decizie în prealabil, astfel încât să vă poată monitoriza starea dvs. de companie.

Ce se întâmplă dacă constipația nu este tratată?

Constipația însăși nu este o urgență medicală. Cu toate acestea, este un semn că ceva este rău cu dieta dvs. de companie, regimul de exerciții fizice sau sănătatea generală. Dacă câinele dvs. nu se defectează pentru câteva zile, sunt cu risc de obstatic, incapacitatea de a merge la toaletă.

Constipaţie puternică poate cauza distensie abdominală și balonare, deshidratare, dificultăți de a trece gaz, oboseală, greață, vărsături și lipsa apetitului. Obstacolele cauzează o copie de rezervă masivă a fecalelor uscate. Acest lucru poate cauza impactul întregului colon, provocând daune permanente dacă este lăsată netratată. În cele din urmă, obstacinația are ca rezultat perforarea sau ruptura intestinului dacă sunt suficient de severe. Pentru a preveni acest lucru, chirurgia poate fi necesară pentru a elimina zona afectată a intestinului animalului dvs. de companie. Orice zone deteriorate ale intestinelor pot necesita, de asemenea, îndepărtarea.

alimente pentru constipația câinilor
Mâncarea cu fibre bogate pot ajuta cu constipația câinilor.

Este important Adresați-vă medicului veterinar ce să dea un câine constipat înainte de a da orice medicamente sau o dietă de prescripție medicală. Deși multe cazuri de constipație pot fi rezolvate la domiciliu, altele sunt cauzate de problemele de sănătate care vor avea nevoie de tratament veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să dea un câine constipat - laxative, probiotice, droguri otc