Prolaps rectal la câini

Jack Russell Terrier cocking la cameră

Prolapsul rectal poate apărea în orice câine și, după cum implică numele, implică rect. Această condiție este de fapt simptomul unei alte probleme, iar problema fundamentală va trebui abordată pentru a trata prolapsul. Știind cum să recunoaștem această condiție și cum să vă ajutați la prolapsul rectal în câinele dvs. poate ajuta la prevenirea unor probleme și mai mari de la dezvoltarea.

Ceea ce este prolapsul rectal la câini?

Prolapsul rectal apare atunci când ultima parte a tractului intestinal al unui câine iese din deschiderea rectală. Țesuturile rectale se întorc în interior și apar ca un cilindar sau tub de țesut roz, lipind dintr-un anus câinelui. Starea mai frecvent apare la animalele de fermă, cum ar fi porci, vaci și oi, dar este de asemenea văzută la câini.

Simptome de prolaps rectal la câini

Semne

  • Masa cilindrică roz sau roșie provenind de la anus
  • Scoaterea capătului din spate
  • Diaree
  • Sângerarea de la capătul din spate

Câinii cu prolaps rectal au o masă tubulară evidentă, proeminentă din deschiderea rectală. Fecalele sunt, de obicei, singurul lucru care vine de la această deschidere, astfel încât o masă roz sau roșie este greu de pierdut. Câinele tău mai Scoateți capătul său din spate Dacă are o prolapsă rectală și dacă această lacrimă țesut sau devine prea inflamat și iritat, sângele poate fi văzut și.

Cauze de prolaps rectal la câini

Există mai multe motive pentru care un câine poate dezvolta o prolapsă rectală, dar unul dintre cele mai frecvente motive se datorează tensiunii de a defeca. Tensionarea poate apărea din cauza diareei, constipație, sau în încercarea de a trece a obiect străin.

Paraziți intestinali poate provoca, de asemenea, o prolapsă rectală datorită iritației și diareei pe care le pot provoca împreună cu tensiunea care rezultă din trecerea unor viermi lungi.

Cancerul care implică colonul sau rectul, precum și boala prostatică la câinii masculi, poate duce, de asemenea, la o slăbire a structurilor care păstrează rectul în poziție.

În cele din urmă, câinii de sex feminin care au a timp greu dând naștere (denumită dystocia) poate prezenta o prolapsă rectală de la stresarea pentru a trece un catelus.

Tratamentul prolapsului rectal la câini

Țesutul rectal ar trebui să fie întotdeauna umed dacă este prolaps. Apă, salină, jeleu de petrol sau jeleu lubrifianți pe bază de apă pot fi utilizați acasă pentru a preveni uscarea țesutului până când acesta poate fi înlocuit. Presiunea blândă, fermă poate fi aplicată la țesut pentru a-l împinge înapoi în rect. Dacă nu poate fi ușor și ușor împins înapoi în rect sau dacă nu va rămâne în rect după înlocuire, medicul veterinar va trebui să-l abordeze.

Înlocuirea manuală poate fi făcută în timp ce câinele dvs. este sub anestezie și suturi speciale pentru a le menține în poziție poate fi necesară temporar. O soluție specială de zahăr poate fi, de asemenea, aplicată țesuturilor dacă acestea sunt prea umplute cu lichid care urmează să fie înlocuit în rect. Acest lucru vă ajută să le reduceți înapoi la dimensiunea normală. Dacă țesutul a fost grav deteriorat sau moare în timp ce este în afara corpului, va fi necesară o rezecție chirurgicală a acestei părți a tractului intestinal.

Pentru a trata cu succes și permanent o prolapsă rectală într-un câine, totuși, cauza fundamentală a condiției trebuie abordată. Diareea poate fi tratată cu antidiarre, probiotice, antibiotice și chiar antiparazitice dacă este din cauza paraziților intestinali. Pot fi necesare modificări dietetice pentru a trata constipația. Corpurile străine pot necesita eliminarea prin intervenție chirurgicală dacă nu pot fi transmise în scaun și ar putea fi necesar să se efectueze o secțiune ceseriană dacă un câine în muncă nu poate da naștere în mod natural. Cancerul rectului sau al colonului poate avea nevoie de rezecție chirurgicală sau steroizi pentru a gestiona și boala prostatică va necesita cel mai probabil ca un câine să fie neutered.

Cum de a preveni prolapsul rectal la câini

Cea mai bună modalitate de a preveni o prolapsă rectală de la cainele dvs. este să vă ajute dacă se străduiește să defecteze. Diaree și alte motive pentru tensionarea pot avea nevoie de medicamente, diete speciale sau suplimente și cu atât mai devreme se abordează mai devreme, cu atât este mai puțin probabil ca un prolaps rectal să apară.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Prolaps rectal la câini