Ce pot da câinele meu pentru constipație?

Constipație la câini
Vet-fapte-check-box

Câinii pot suferi dintr-o varietate de probleme intestinale, inclusiv boata ocazională de constipație. Acest lucru nu este de obicei o afacere mare, iar majoritatea câinilor vor începe să se potrivească din nou în mod normal într-o zi sau două.

Cu toate acestea, poate (rareori) să ducă la probleme grave de sănătate, iar câinii constipați se simt cu siguranță destul de putrede atunci când nu pot să se potrivească, așa că nu este ceva ce vrei să ignori.

Vom explica mai jos motivele pe care câinii devin constipate, Simptomele care pot sugera câinele dvs. are probleme cu eliminarea în mod normal și ce să facă acest lucru.

Casute-cheie: Ce pot da câinele meu pentru constipație?

  • Constipația este o problemă destul de comună pentru câini. Cazurile minore de constipație vor rezolva de obicei pe cont propriu într-o zi sau două, dar doriți să contactați medicul veterinar dacă constipația durează mai mult de 72 de ore, dacă câinele dvs. prezintă orice alte simptome sau dacă devine o problemă cronică.
  • Există câteva lucruri pe care le puteți folosi sau de a încerca să ușurați problema problemei poopinului Pooch. De exemplu, puteți să vă încurajați câinele să bea mai multă apă sau să-l ducă la o plimbare extra-lungă pentru a ajuta la mutarea lucrurilor.
  • Există medicamente care vă pot adresa constipația câinelui dvs., dar doriți doar să le utilizați cu aprobarea veterinarului. Nu dați niciodată animalele de companie nici un medicament și # 8212; inclusiv un medicament supra-the-counter & # 8212; Fără prima atingere de bază cu veterinarul dvs.

De ce câinii devin constipați?

Câinii nu sunt acea diferite de la oameni, astfel încât acestea devin adesea constipate din aceleași motive pe care le facem. Unele dintre cele mai frecvente cauze ale constipației în canini includ:

Obiectul străin ingestie

Câinii ocazional se strecoară o mușcătură de orice număr de obiecte necorespunzătoare (sau parțial comestibile), care le vor face să aibă probleme cu urcarea.

Acest lucru nu provoacă din punct de vedere tehnic constipație, dar este încă o problemă serioasă care necesită o atenție veterinară imediată. De asemenea, deoarece obiectul străin Ingerarea și constipația fac dificilă pentru ca un câine să elimine în mod corespunzător, cele două probleme sunt ușor de confundat.

Deshidratare

Apa este crucială pentru mișcarea corectă a alimentelor și a deșeurilor prin intestinele câinelui dvs. Dacă câinele dvs. devine deshidratat, fecalele sale se pot întări, ceea ce îl va face foarte dificil pentru el să se potrivească în mod normal.

dog dehidratat

În consecință, unul dintre primii pași pe care doriți să îl luați atunci când se ocupă de un câine constipat este să-l încurajați să bea mai multă apă. Pedialyte poate fi, de asemenea, utilizat pentru a vă hidrata rapid în anumite circumstanțe.

Medicamente

Unele medicamente cauzează constipație. Durerea de durere opioide sunt unii dintre cei mai frecvenți vinovați, dar antihistaminic, diureticele și antiacidele pot provoca, de asemenea, constipație pentru câțiva câini.

Nu vă opriți să vă dați câinelui dvs. orice medicament pe care Vet-ul dvs. le recomandă, dar asigurați-vă că menționați problema constipației la veterinarul dvs., deoarece el sau ea poate să vă schimbe rețeta câinelui sau să furnizați alte soluții.

Lipsa de exercitiu

Exercitarea și activitatea sunt foarte importante pentru funcția intestinală adecvată. Câinii care nu primesc suficient exercițiu se pot lupta cu constipația cronică (precum și o varietate de alte probleme de sănătate), deci asigurați-vă că vă permiteți câinele rulați în jur de cel puțin 20 de minute sau cam asa ceva (și de preferință mai mult) în fiecare zi.

Vârstă

În general, tinerii câini se potrivesc destul de frecvent, în timp ce câinii mai în vârstă fac acest lucru mai rar. Aceasta pare a fi o componentă relativ normală a procesului de îmbătrânire și adesea duce la constipație în câinii de rang înalt.

Vechi-supraponderal-câine

Dieta slaba

Alimentele de câine de calitate inferioară pot duce adesea la constipație, mai ales dacă alimentele nu dispun de fibre suficiente. Ia în considerare trecerea la a hrană de dietă cu dietă bogată pe o calitate mai bună care va îmbunătăți tractul digestiv al câinelui și va vedea dacă scaunele câinelui se îmbunătățesc mai bine.

În plus, diferite alimente afectează câinii individuali în moduri diferite, iar unele pot pur și simplu să nu funcționeze bine cu sistemul câinelui dvs.

Modificările de alimente rapide pot provoca, de asemenea, constipație în unele cazuri, deși tipul opus de problemă poopy este de obicei mai frecvent.

Probleme de glandă anal

Câinii au un set de glande din jurul anusului lor. Aceste glande adaugă în mod normal o secreție ceară la fecalele câinelui dvs. pe drumul din corpul său. Problema este că, Glandele anale pot deveni înfundate uneori, ceea ce poate face dificilă (și potențial dureroasă) pentru câinele dvs. să se potrivească.

Bolile metabolice

O varietate de boli metabolice - inclusiv, în special, hipotiroidismul - poate provoca constipație. Din fericire, hipotiroidismul poate fi, de obicei, tratat cu medicamente, care ar trebui să contribuie la ușurarea ca câinele dvs. să se potrivească în mod normal.

Cancerul și alte boli care cauzează tumorale

Câinii care dezvoltă tumori intestinale, cancer de prostată sau hiperplazie de prostată benignă pot găsi dificil de a transmite deșeuri, datorită blocajului Tumorile creează.

În plus, tumorile din afara tractului intestinal (dar în interiorul cavității abdominale) pot apăsa, de asemenea, pe intestine, ceea ce poate face dificilă ca câinele dvs. să elimine normal.

Frica sau anxietatea

Problemele psihologice și emoționale pot face, de asemenea, o luptă câinilor cu constipație.

Astfel de câini rar au o problemă fizică care necesită tratament pentru a restabili funcția intestinală adecvată, dar poate fi o provocare să-i liniștească temerile și să le facă să se simtă confortabil încercând să se potrivească din nou.

Fă ce puteți pentru a elimina orice surse evidente de stres și "# 8212; Dacă este necesar, # 8212; Luați în considerare să ajungeți la un comportament de câine sau chiar să discutați cu medicul veterinar medicamente anti-anxietate canine.

anxios-pug-câine

De asemenea, asigurați-vă că luați în considerare stresul și circumstanțele unice ale câinelui. De exemplu, dacă un alt animal de companie provoacă problema elevului dvs. constipat, este posibil să fie necesar să oferiți mai mult timp (în special atunci când încercați să-l duceți la baie).

Este, de asemenea, o idee bună să vă asigurați că dvs Câinele are o cutie securizată sau spațiu sigur pe care îl poate ascunde când este speriat.

Probleme ale sistemului nervos

O varietate de probleme de sistem nervos pot determina ca câinii să devină constipați. Problemele legate de discuri pot face dificilă ca câinii să-și controleze intestinele, La fel ca orice leziune nervoasă care rezultă dintr-o coada spartă sau alte leziuni traumatice.

Bate și probleme comune

Probabil ați observat că majoritatea câinilor adoptă o poziție caracteristică curbată când încearcă să se potrivească. Această postură relaxează intestinul inferior și permite evacuarea ușoară intestinală.

In unele cazuri, Busul sau problemele comune care afectează coloana vertebrală sau șoldurile pot face dificilă adoptarea câinilor să adopte poziția adecvată, care le poate face să aibă probleme cu pooping.

Simptome de constipație: Semnele dvs. Câinele dvs. este constipat

Cel mai evident semn al constipației la câini este Lipsa din orice semne, dacă îmi prindeți driftul.

Câinii constipați nu se potrivesc ori de câte ori fac în mod normal. Deci, dacă câinele dvs., care în mod normal pleacă în fiecare dimineață în curte, merge o zi sau două fără a face o mișcare intestinală, puteți să presupunem în siguranță că este constipat.

Cu toate acestea, există câteva alte semne pe care le puteți urmări pentru aceasta indică o canină constipată.

Câinii care sunt constipați adesea tulpini când încearcă să elimine și vor arăta ocazional că sunt în durere sau disconfort în timp ce încearcă să facă acest lucru. Unii câini pot produce doar un pic de fluid sau sânge în timp ce se întinde.

În plus, câinii constipați care sunt capabili să treacă un pic de poop vor produce adesea Micul, greu, chestiune fecală. Semnele mai generale de constipație pot include dureri abdominale, distensie de burtă, apetit redus și depresie.

Câini constiptați

Semne potențiale de pericol cu ​​constipație de câine

Din nou, constipația nu este o problemă serioasă la câini, așa că nu vă panică dacă câinele dvs. nu se potrivește când îl duceți în parc. Majoritatea câinilor își vor relua obiceiurile normale de poezie într-o zi sau două.

Cu toate acestea, în cazuri rare, poate semnala prezența unei probleme de bază. Constipația netratată poate duce, de asemenea, la probleme mai grave. Doar asigurați-vă că căutați o atenție veterinară dacă câinele dvs. prezintă oricare dintre următoarele semne sau simptome:

  • Constipație care durează mai mult de 72 de ore
  • Slăbiciune sau letargie
  • Distensie abdominală
  • Febră
  • Scaunele sângeroase care apar înainte sau după constipație se stabilește
  • Vărsături
  • Refuzul alimentelor
  • Durere evidentă (deasupra și dincolo de constipația de disconfort cauzează de obicei)

Complicațiile primare asociate cu constipație netratată sau lungă includ perforarea sau deteriorarea intestinelor. Dacă intestinele câinelui ruptura, bacteriile se vor vărsa în cavitatea corpului și sângelui câinelui dvs., ceea ce poate provoca o boală foarte gravă.

În plus, simptomele grave pot indica prezența unei obstrucții intestinale, care poate fi extrem de periculoasă pentru câini.

Megacolon: o ramificare potențial problematică a constipației

Megacolon este o condiție în care diametrul intestinelor inferioare ale unui câine se extinde drastic, iar mușchii netedici nu mai funcționează așa cum ar trebui.

În unele cazuri, ei pot opri propulsarea deșeurilor prin intestinele câinelui dvs. în întregime.

Megacolon poate apărea din mai multe motive diferite. Unii câini sunt născuți suferind de această afecțiune, în timp ce alții par să dezvolte problema inexplicabil. in orice caz, Constipația cronică este considerată a fi unul dintre motivele de lider pe care se produce megacolon.

În consecință, veți dori să tratați constipația - în special constipația cronică - în serios.

Cum să preveniți constipația la câini: Remedii acasă și tratamente DIY

În timp ce veți dori Solicitați sfaturi veterinare În numele câinilor care suferă de constipație gravă sau prelungită, puteți face câteva lucruri pentru a vă ajuta câinele să ajungă peste cazuri ușoare.

Înțelegeți că câinii sunt toți indivizi, astfel încât strategiile diferite vor funcționa mai bine pentru câțiva câini decât alții. În consecință, veți dori să începeți cu cele mai simple opțiuni de tratament înainte de a trece la tehnici mai elaborate.

Unele dintre cele mai frecvente remedii de constipație de domiciliu includ:

Încurajați câinele să bea apă

Cel mai simplu și mai sigur remediu pentru constipație este adesea pentru a crește cantitatea de apă din intestinele animalului dvs., deci Încercați să vă încurajați câinele să bea multă apă dulce.

câine-băut-apă

Dacă câinele dvs. nu este un băiat bun, ați putea să-l ispitească prin încercarea uneia dintre următoarele tehnici:

Lăsați-l să bea dintr-o furtun de grădină sau atașamentul de pulverizare pe chiuveta de bucătărie. Din anumite motive, câinii care nu-i place să bea dintr-un castron vor merge adesea cu lăcomie cu apă prevăzută în așa fel.

Setați câinele cu un Câine de băut fântâna. Apa continuă continuă păstrează H20 proaspătă și face apa mai atrăgătoare pentru câini, adesea încurajând mai multă băutură.

Oferiți apă de câine din mână. Unii câini (inclusiv mine) apar mult mai dispuși să bea apă din mâinile cuplate decât de la un castron. Asigurați-vă că vă spălați mâinile înainte și după ce ați făcut acest lucru.

Aruncați câteva cuburi de gheață în vasul de apă al câinelui. Mulți câini se bucură să se joace cu cuburi de gheață și vor ajunge să ingerăm puțin apă în acest proces. Doar încercați să utilizați cuburi mici de gheață, deoarece sunt mai puțin probabil să deterioreze dinții câinelui. De asemenea, ați putea lua în considerare oferirea gheții ras de câine (fără aromă).

Adăugați câteva picături de sare fără sare bulion de pui la apa câinelui tău. Acest lucru va da apa o aromă și va îmbunătăți gustul, ceea ce îl poate ajuta să-l încurajeze să bea mai mult. Doar aveți grijă să nu adăugați prea mult.

Obțineți câinele dvs. un exercițiu

Exercițiul regulat este adesea foarte eficient pentru a ajuta câinele dvs. să lucreze lucrurile, așa că Luați mingea de tenis și mergeți la curtea din spate. De asemenea, ați putea lua câinele dvs. pe o plimbare mai lungă decât în ​​mod normal sau lăsați-l să meargă înot.

De fapt, înotul este unul dintre cele mai bune exerciții pentru a ajuta la ameliorarea constipației, deoarece oferă un antrenament complet.

câine-înot

Oferiți alimente de corectare a constipației: Ce puteți da un câine constipat să mănânce?

Există o serie de alimente care pot ajuta la creșterea cantității de apă din colonul câinelui sau pentru a oferi o fibră dietetică suplimentară pentru a vă ajuta să clarificați conductele sale, funcționând ca un balsam de scaun DIY.

Trei dintre cele mai bune opțiuni includ:

  • Conserve de dovleac
  • Conserve / alimente pentru câini umede
  • O linguriță sau cam la un ulei de măsline (adăugați-l în mâncarea animalului dvs. de companie)

Unele autorități recomandă, de asemenea, administrarea unui supliment cu fibre bogate pentru a trata constipația la câini.

Cu toate acestea, ar trebui să verificați cu veterinarul dvs. înainte de a face acest lucru și asigurați-vă că câinele dvs. bea multă apă împreună cu orice supliment de fibre sau de balsam de scaun pe care îl furnizați.

Probiotice canine pentru echilibrarea microflore intestinală

Unii câini pot suferi de constipație, deoarece microflora intestinală devine dezechilibrată.

Pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme, Puteți oferi probiotice suplimentare (bacterii benefice) la puii dvs. Există o varietate de Suplimente probiotice prietenoase cu câini pe piață și mai multe High-end Dog Alimente sunt fortificate și cu ei.

Rețineți că este puțin probabil ca probioticele să ofere o ușurare acută din constipație, dar pot fi o parte valoroasă a unui plan cuprinzător de tratament. Ele pot fi, de asemenea, de ajutor în prevenirea constipației cronice și a recidivelor.

Îngrijirea veterinară pentru constipația caninului: Ce să așteptați la veterinar

Dacă nu puteți obține câinele dvs. să înceapă din nou în mod normal, sau prezintă oricare dintre semnele de îngrijorare menționate mai devreme, va trebui să faceți o întâlnire cu VET dvs. Odată ajuns acolo, veterinarul dvs. va încerca să ajungă la fundul problemei și să-și dea seama de ce este constipat câinele dvs.

În primul rând, veterinarul dvs. vă va cântări câinele, verificați semnele sale vitale și întrebați despre simptomele și sănătatea generală.

El sau ea va pune întrebări despre obiceiurile tipice de eliminare ale câinelui, vă rog să descrieți cele mai recente scaune ale câinelui dvs. și să încercați să determinați cât timp a fost de la ultima sa mișcare a intestinului normal.

De acolo, veterinarul dvs. poate efectua o varietate de tehnici de diagnostic diferite, inclusiv:

  • Examinarea fizică a anusului și a rectului
  • Primeria și munca de sânge
  • Abdominal X-Rays
  • Palparea abdominală
  • Ecografie
  • Colonoscopia

Tratamente veterinare pentru constipația câinilor

Odată ce VET determină motivul pentru problema intestinală a câinelui dvs., el sau ea poate recomanda un mod adecvat de acțiune.

Aceasta poate include unul sau mai multe dintre următoarele tratamente:

Îndepărtarea manuală a fecalelor

Acesta este exact ceea ce sună: veterinarul dvs. va mângâia, se arunca cu capul și scoate poopul încăpățânat cu degetele lui.

Câinele dvs. este puțin probabil să vă bucurați foarte mult de această procedură (nici VET dvs., dar de aceea câștigă Big Bucks), dar în marea schemă a lucrurilor, este una dintre cele mai simple căi de a face față problemei.

Rețineți că, în timp ce acest lucru sună ca și cum proprietarii ar putea face acasă, veți dori să o lăsați la profesioniști. Este foarte ușor să provoace o perforare sau să împingă accidental materia fecală mai departe în intestine. Trebuie să mergeți la școala veterinară pentru a câștiga privilegiul de a efectua această procedură.

Expresia glandei anale

Dacă constipația câinelui dvs. este cauzată de glandele anale înfundate, veterinarul dvs. poate fi necesar să le exprime (gol) manual.

Aceasta este o procedură relativ simplă, dar este probabil unul dintre cele mai importante lucruri veterinoase vreodată de făcut, și adesea provoacă un miros care ar putea trezi morții.

Dacă câinele dvs. experimentează problemele chineze anale cronice, Veterinarul dvs. poate fi dispus să vă arate cum să le goliți singur. Acest lucru nu este cu siguranță ceva ce majoritatea proprietarilor se vor bucura de a face, dar vă va permite să evitați excursii frecvente la veterinar.

Există chiar și câteva videoclipuri online care vă pot arăta cum să faceți această procedură pe câinele dvs. Doar...fi pregatit!

De asemenea, veți dori să vă asigurați că vă furnizați animalul dvs. cu o alimentație cu fibre bogate în cazul în care se luptă cu aceste tipuri de probleme, deoarece acest lucru poate contribui la asigurarea glandelor goale în mod normal.

Medicamente

O varietate de medicamente pot fi utilizate pentru a ajuta la tratarea constipației, inclusiv a laxativelor și a medicamentelor concepute pentru a modifica producția de diverse enzime intestinale.

VET-ul dvs. poate să le administreze în birou sau să vă spună să le administrați mai târziu, odată ce ajungeți acasă.

Rețineți că utilizarea necorespunzătoare a laxativelor și a altor medicamente - chiar și cele disponibile peste contra - pot exacerba starea câinelui dvs. sau chiar creează probleme noi. În consecință, nu ar trebui să dați niciodată câinilor constipați nici o medicament fără sfaturile explicite ale vetei de a face acest lucru.

Enemas

Pentru nefamiliar, Enemasul sunt formule speciale de lichid concepute pentru a fi pompate în rectorul câinelui dvs. Odată ajuns acolo, ei își înmoaie scaunul câinelui și îi permit să evacueze mai ușor.

Unele clipe sunt compuse în principal din soluție salină (apă), dar alții includ, de asemenea, substanțe chimice speciale pentru a stimula și intestinele.

În timp ce oamenii administrează adesea o clismă la domiciliu, ar trebui să vă abțineți de la a face acest lucru pentru câinele dvs.

Nu numai că majoritatea câinilor se opun procedurii, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de ajutor să îl țineți în continuare, este, de asemenea, foarte ușor să vă răniți recumul sau intestinele câinelui dvs. în timp ce îl administrați. În plus, Unele dintre clismele concepute pentru uz uman pot face cainii bolnavi.

Rețineți că o clismă funcționează în mod obișnuit destul de repede, deci va trebui, de obicei, să vă luați câinele în afara imediat după ce VET o administrează.

Canina CONSTIPATION FAQS

Am acoperit majoritatea simptomelor, cauzelor și tratamentelor pentru constipație la câinii de mai sus, dar am vrut să răspundem la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care le au despre câinii constipați mai jos.

Este lapte un laxativ bun pentru câini?

Laptele este ocazional eficient ca un laxativ pentru câini, Dar veți dori să verificați mai întâi cu veterinarul dvs. înainte de a vă da câinelui un castron. În unele cazuri, laptele poate corecta constipația câinelui, dar apoi declanșează gaze excesive și diaree.

Constipația este mai răspândită în unele rase decât altele?

Constipația pare să afecteze toate rasele de câine cu aceeași frecvență relativă. Nici o rasă nu sunt imune la această condiție, dar nici unul nu pare în special predispus să sufere de problema.

Pot să-mi dau câinelui un laxativ ca Dulcolax, ex-lax sau un alt laxativ de over-the-counter?

Nu, nu ar trebui să dați niciodată câinelui dvs. un laxativ fără prima consultare cu VET-ul dvs. Laxativele pot fi lovite câțiva câini și pot agrava intestinele lor. Unii pot conține chiar medicamente care sunt toxice pentru câini.

Cât timp poate câinele meu să meargă fără poală?

Câinii pot merge o zi sau două fără a se plânge înainte de a suferi probleme serioase, dar veți dori să mergeți la veterinar dacă merge mai mult de trei zile fără a elimina.

Constipația la câini o urgență?

Constipația este, de obicei, o problemă de sănătate destul de benignă, dar dacă este lăsată netratată pentru o perioadă lungă de timp, poate provoca o boală gravă sau poate deteriora intestinele. Dacă câinele dvs. depășește mai mult de 72 de ore fără a defecta, va trebui să căutați asistență veterinară.

Cum pot preveni constipația pentru recurente?

Dacă câinele dvs. suferă de constipație cronică, veți dori să vă asigurați că voi să-i ofere un aliment cu fibre bogate și asigurați-vă că are o mulțime de exerciții fizice. De asemenea, poate fi util să-i oferiți un supliment probiotic.

Constipația este o problemă relativ minoră, iar majoritatea câinilor se vor recupera pe cont propriu. Cu toate acestea, asigurați-vă că urmăriți orice semne tulburătoare care pot indica o problemă mai gravă.

Ați avut vreodată un câine grav constipat? Ați nevoie să căutați îngrijire veterinară? Spuneți-ne cum a intrat în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce pot da câinele meu pentru constipație?