Metamucil pentru câini: utilizările, beneficiile și efectele secundare

Câinii pot suferi de mișcări neregulate ale intestinului La fel ca oamenii fac. Una dintre cele mai frecvente probleme este constipație, care pot fi tratate cu metamucil, un bun-cunoscut supliment de fibre. Dar este metamucil pentru câini în condiții de siguranță, există efecte secundare și atunci când trebuie să o utilizați?

Ce este metamucil?

Metamucilul este un nume de marcă pentru Psyllium, un tip de fibră folosit adesea ca un laxativ de formare în vrac. Psyllium este o fibră solubilă, ceea ce înseamnă că trece prin sistemul digestiv al câinelui dvs. fără a fi defalcat sau absorbit. În schimb, Psyllium absoarbe apa și ajută la reglarea mișcărilor intestinului unui câine în acest fel.

Dacă vă decideți să vă dați metamucilul dvs. de câine, mergeți cu formula originală. Evitați formulele aromate, mai ales dacă conțin ciocolată sau îndulcitor artificial xilitol, care sunt toxici pentru câini și pot duce la efecte secundare severe.

În timp ce metamucilul nu este aprobat de FDA pentru câini, este adesea prescris de veterinari pentru tratarea diferitelor probleme gastro-intestinale, inclusiv constipație și diaree. De fapt, metamucilul este disponibil peste tejghea, astfel încât nici măcar nu aveți nevoie de o rețetă de la un veterinar. Cu toate acestea, este mai bine să vă consultați medicul veterinar înainte de a începe să vă dați câinele Psyllium.

De asemenea, citiți: Top 11 cele mai bune branduri de alimente cu fibre de fibre mari

Beneficiile metamucilului pentru câini

Beneficiile metamucilului pentru câiniDupă cum sa menționat anterior, metamucilul este adesea administrat câinilor pentru a ajuta la problemele gastrointestinale. Iată câteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale metamucilului pentru câini.

1. Ameliorarea constipației

Deoarece Psyllium este un laxativ care formează în vrac, acesta poate crește dimensiunea scaunului câinelui și poate ajuta la ameliorarea constipației.

Acest supliment funcționează prin legarea sa la alimente parțial digerate prin stomacul câinelui în intestinul său subțire. După aceasta, ajută și la absorbția apei, creșterea atât a dimensiunii, cât și a umidității scaunelor câinelui și permițându-i să treacă scaunele mai ușoare.

Un studiu, Deși a fost efectuată pe oameni, a constatat că psylliul poate îmbunătăți greutatea totală, textura și umiditatea scaunelor mai bune decât Branul.

2. Tratarea diareei

În plus față de constipație, metamucilul poate, de asemenea, să ajute la tratarea diareei. Aceasta face acest lucru prin absorbția apei, crescând astfel grosimea scaunelor și încetinirea trecerii prin colon.

Dacă câinele dvs. are diaree, Consultați medicul veterinar despre dozare înainte de a vă da pooch-ul oricărui metamucil.

3. Are efecte prebiotice

Prebioticele sunt compușii găsiți în intestinele câinelui. Ele sunt ne-digerabile și pot ajuta bacteriile intestinale bune să crească. Metamucilul se crede că are efecte prebiotice.

În timp ce psylliumul este rezistent la fermentație într-o oarecare măsură, unele fibre de psyllium pot fi fermentate de bacterii în intestinele câinelui tău. Acest lucru poate duce la producerea de acizi grași cu lanț scurt (SCFA), care au efecte pozitive asupra sănătății generale a câinelui.

4. Alte beneficii

Există câteva alte beneficii ale metamucilului, deși nu există prea multe dovezi științifice disponibile pentru a susține aceste revendicări. Cu toate acestea, s-au studiat studii pentru oameni, astfel încât să putem presupune în siguranță că metamucilul are aceleași efecte similare sau cel puțin similare asupra câinilor.

De exemplu, Studii privind omul au arătat că psylliul poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol, scăderea nivelului de zahăr din sânge și ajută la pierderea în greutate.

Cât de mult metamucil pentru a vă oferi câinele?

Dacă câinele dvs. este constipat sau medicul veterinar a prescris metamucilul pentru diaree, este important să urmați instrucțiunile atunci când dați acest produs câinelui dvs. Deși metamucilul nu este periculos, acesta poate duce la diaree dacă este ingerat în cantități mari.

În general, cantitatea corespunzătoare de metamucil depinde de dimensiunea, vârsta și sănătatea câinelui. Regula Thumb spune că o linguriță de metamucil trebuie administrată pe fiecare 50 de kilograme de greutate corporală, de două ori pe zi. Practic, rasele mici pot dura 1/2 dintr-o linguriță cu fiecare masă, iar câinii mai mari ar trebui să li se administreze 2 lingurițe cu fiecare masă.

Rețineți că este mai bine să vă consultați medicul veterinar și să luați sfatul despre doza exactă. De asemenea, amintiți-vă că poate dura o zi sau două pentru a observa efectele pozitive ale metamucilului.

Există efecte secundare?

Metamucilul este, în general, sigur și efectele secundare sunt minore și rare. De exemplu, efectul secundar cel mai frecvent al metamucilului este creșterea flatulenței. În plus față de aceasta, diareea este un alt efect secundar posibil, mai ales dacă dați câinelui prea mult din ea.

Obstrucția esofagie și intestinală se poate întâmpla dacă câinele dvs. nu are acces liber la apă. Hidratarea este foarte importantă atunci când vă dați metamucilului câinilor, asigurându-vă că are acces la apă proaspătă în orice moment. De fapt, trebuie să vă încurajați pooch-ul dvs. pentru a bea mai multă apă dacă începeți să-i dați Psyllium.

rezumatGhid privind metamucilul pentru câini Utilizarea, beneficiile și efectele secundare

Metamucil sau orice alt medicament bazat pe psyllium sau supliment, este un laxativ format în vrac utilizat în principal pentru a trata constipația la câini. Cu toate acestea, poate ajuta și cu diaree și alte probleme gastro-intestinale.

În timp ce metamucilul este disponibil fără prescripție medicală și are doar efecte secundare minore, totuși trebuie să vă consultați medicul veterinar înainte de a vă da câinelui dvs.

Citiți următorul: Cele mai bune alimente cu fibre de fibre mari pentru problemele de glandă anal

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Metamucil pentru câini: utilizările, beneficiile și efectele secundare