Cum de a trata anxietatea de separare a catelului

Câine așezat lângă o valiză mică

Puppy anxietate de separare nu este mai puțin frecventă. Conform behaviori veterinari Raportarea la conferința veterinară occidentală, aproximativ 14% din câinii de companie văzută în clinicile veterinare suferă de problemele rămase singure. Puii adoptați înainte Opt săptămâni de vârstă, rasele mixte, iar puii adoptați din adăposturi sunt la cel mai mare risc.

Ce este anxietatea de separare?

Bătativii de animale au început recent să utilizeze termenii diferiți pentru a descrie condiția. Asta pentru că nu toți câinii devin anxioși când sunt lăsați singuri, deși acționează. Distresa de separare nu înseamnă neapărat că pud-ul se simte anxios și, probabil, este o descriere mai precisă a câinilor care prezintă comportamente de separare.

Comportamentele de separare cuprind o întreagă gamă de activități care ar putea avea loc ca urmare a ca catelusul fiind lăsat singur. De multe ori, câinii acționează pentru că sunt stresați sau nerăbdători la absența proprietarului.

Puii afectați se simt supra-atașați la unul sau mai mulți membri ai familiei. Problemele se dezvoltă atunci când timpul petrecut cu schimbările de animale de companie. Puii învață să se simtă confortabil cu ei noua rutină, și o schimbare în rutină poate datorată copiilor care se întorc la școală, noul dvs. loc de muncă, Noul câine Introducere, sau bebelus poate provoca catelul dvs stres.

Comportamente de separare

Catelul te urmărește în jurul casei și devine din ce în ce mai supărat pe măsură ce vă pregătiți să plecați. Când este lăsat singur, puii afectați acționează anxios sau în dificultate, devin adesea extrem de vocal, și uneori uită Formarea casei. Ei pot distruge proprietatea fie pentru a scăpa, fie ca o modalitate de a scuti stresul.

Mulți pui cu anxietate de separare țintă obiecte personale. De exemplu, au mestecat pantofii sau o pungă preferată. Ei nu se răzbună pentru a fi lăsați singuri. Deoarece aceste elemente miroase ca tine, aceasta poate declanșa anxietate care solicită comportamente distructive de deplasare. Puii pot căuta, de asemenea, obiecte care miroase ca tine, pentru că mirosul tău îl perfecționează.

Dar unii behaviori sugerează că comportamentele de separare, cum ar fi golirea sertarului de șosete sau mestecând Up Hârtia de toaletă poate apărea din plictiseală. Acest lucru ar putea fi echivalentul canin al unui adolescent lăsat singur de către părinți și aruncând o petrecere. Despre singura modalitate prin care puteți spune diferența este să configurați o cameră video în timp ce ați dispărut și să îl priviți de un behaviorist pentru a vedea dacă câinele arată comportament anxios sau pur și simplu pare să aibă un timp bun care se disservează pernele de canapea.

Într-un mod similar, puii pot uita antrenament quety. Puii mai în vârstă ar putea decide chiar să marcheze cu urină sau defecate cu ceva care miroase ca proprietarul lor. Acest lucru nu este să te întorci la tine, dar în schimb este încercarea puilor de a se auto-calme.

Calcularea comportamentelor de separare

Animalele de companie nu ar trebui niciodată pedepsite pentru niciun comportament bazat pe anxietate, deoarece pedeapsa face mai rău. Dacă catelul dvs. prezintă comportamente distructive de separare, puteți lua măsuri pentru a reduce problema.

  • Medicul veterinar poate prescrie terapie medicamentoasă care ameliorează antigst, cum ar fi clomacalmul (clorhidrat de clomipramină) sau reconciliază (prozac sau fluoxetină). Dar numai drogurile nu vor fi o baghetă magică.
  • Cea mai intensă acționată se întâmplă în primele 20-30 de minute după ce ați plecat și cât timp ați plecat nu pare să conteze. Deci, dacă puteți distrage catelul în această perioadă critică, o mare parte din sentimentele sale supărate vor fi ușurate, iar distructivitatea poate fi eliminată.
  • Desensitizează catelul la declanșatoarele de plecare. Ridicați cheile de mașină de 50 de ori - dar atunci nu plecați. Puneți-vă haina sau deschideți ușa de zeci de ori, apoi rămâneți înăuntru. Repetarea acestor indicii îi face să-și piardă sensul, astfel încât pupul nu se supără și rămâne mai calmă când pleci de fapt.
  • Absențele etapelor pentru a construi nivelul de toleranță al catelului. Pleacă timp de un minut, două minute, patru, 10 minute și așa mai departe. Faceți acest lucru de 10 sau 15 ori la rând, astfel încât repetarea o face mai puțin importantă pentru puilor.
  • Asigurați-vă că catelul devine o mulțime de exerciții înainte de a pleca și după ce vă întoarceți acasă. Un pui obosit este un pui de comportament mai bun. Dacă este uzat, va amâna mai degrabă decât să mestece pernele.
  • Muzica liniștitoare poate ajuta, de asemenea, o anxietate calmă.
  • Esențele de flori Bach pot ajuta și câinii cu anxietăți. Puteți adăuga picăturile la castronul de apă al catelului pentru siparea pe tot parcursul zilei.
  • De asemenea, puteți oferi jucării de puzzle umplute cu gusturi gustoase și le ascundeți în jurul casei pentru ca catelusul să găsească. Când se gândește și vânează tratamente, nu se poate îngrijora sau să dezvolte un atac de panică complet suflate.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a trata anxietatea de separare a catelului