De ce câinele meu îmi linge urechile?

Portret studio de femeie zâmbitoare care deține un puf de buldog franceză afectuos

Orice proprietar de câine vă va spune că câinii pot avea unele comportamente ciudate. Lucruri precum obsesiv șosete devoratoare, Tranzacții sub perdele și plante de uz casnic, lătrat compulsiv la reflecții și lumină, și da, chiar lins urechile tale. Deși linsul urechii poate fi un comportament aparent ciudat, este un comportament relativ benign pentru ca câinele dvs. să se dezvolte.

De ce câinele tău linge urechile tale?

Câinii pot deveni infatuați cu licențiarea urechii din o varietate de motive. Toți câinii, indiferent dacă sunt fără păr Chineză crescută sau un stocky Mastiful Neapolitan, sunt descendente de la lupi, care sunt animale de ambalaj. Animalele sălbatice care trăiesc în pachete sau unități de familie au adesea structuri sociale complexe și la fel ca comportamente sociale complexe pentru a reflecta acea structură. De multe ori
Îngrijirea unii pe alții este unul dintre aceste comportamente care ajută la administrarea structurii unității.

Îngrijirea greu de a ajunge în zonele

Toți am avut acel mâncărură pe care tocmai nu o putem zgâria. În timp ce oamenii pot avea grijă de acel loc greu de ajuns, cu un scratcher-scârțâit de masă, animalele nu pot. Pentru animalele de ambalare sau cele care locuiesc în unități de familie, acesta este locul în care comportamentul îngrijit poate veni la îndemână. Aproape într-un literal "vă zgâriați spatele și zgâria-ți", animalele din structurile de familie sau ambalaj vor mora alte animale în zone care altfel pot fi greu de atins. În timp ce urechile noastre nu sunt deosebit de dificil de la o zonă de a ajunge, câinele dvs. vă poate linge urechile ca o modalitate de a vă mulțumi pentru toate scriturile urechilor pe care le dați asupra lor.

Depunerea și respectul

În lupi, câini și alte specii de candiduri, îngrijirea poate fi un semn de respect supus. Un lup dintr-un rang social mai scăzut poate să-și asume un lup de un rang mai înalt ca o modalitate de a arăta acelui animal pe care îl supun rangului și autorității în pachet. Câinele dvs. vă poate linge urechile ca o modalitate de a arăta că vă respectă ca un membru de valoare și de rang înalt al unității de familie. Acest lucru este deosebit de susceptibil de a fi cazul dacă vedeți alte comportamente clasice supuse, cum ar fi înclinarea scăzută, expunându-și burta moale și împușcându-și coada.

Un sentiment de confort și securitate

Câinii se vor îngriji, de asemenea, unii pe alții ca o modalitate de a comunica că se simt mulțumiți, în siguranță și că ei îi pasă de oricine se îngrijesc. Când câinele vă linge urechile, pot încerca doar să vă spună că vă iubesc și sunt confortabil când vă aflați în jur. Puteți ști că câinele dvs. vă linge urechile din acest motiv dacă au o față moale (adică, fără mușchi tensionați de-a lungul liniei frunze sau a botului) și relaxați poziționarea corpului.

Explorare

Știm cu toții că câinii își explorează mediul cu nasul lor. Este de ce fac astfel de animale de căutare și salvare. Ceea ce unii oameni nu își dau seama, totuși, că câinii explorează și cu gura lor. Degustarea lumii lor le poate da informații pe care nu le pot obține de la un miros simplu. Acesta este doar un singur motiv De ce puii le place să mestece pe mobilier, pantofi și chiar cabluri electrice. Dacă câinele dvs. este infatuat cu lingerea urechilor, ar putea încerca doar să obțină informații despre unde ați fost sau ce ați făcut.

Îi place gustul

Nu este ca niște câini secreți să mănânce lucruri greșite. Acest lucru poate include lucruri precum Earwax. La fel de brute cum ar putea părea, câțiva câini la fel ca gustul și salina de urechi. Câinele tău poate dori să-ți lingă urechile, indiferent de cât de curat pot fi, pentru că, pentru ei, este delicios.

Un semn al unei probleme subiacente

Un ultim motiv pentru că câinele dvs. poate deveni brusc obsedat de urechi este o problemă medicală subiacentă. Acest lucru este mai probabil să fie cazul dacă vedeți că câinele dvs. a început să lingă urechile altor animale din casa dvs., mai degrabă decât lingerea urechilor dvs. umane, dar este încă ceva de conștient de. Dacă un alt animal de companie din casa dvs. devine un infecție a urechii, Mirosul urechilor lor se poate schimba. Câinele dvs. poate ridica această schimbare în miros, ceea ce poate duce la investigarea mirosului ofensator. De asemenea, le poate stimula să lingă urechile celuilalt animal în același mod în care câinele dvs. va dori să-și lingă rănile.

Pentru ceva care este adesea retrogradat într-o simplă quirk comportamental, există nenumărate motive pentru câinele poate dori să vă lingă urechile. De obicei, totuși, linsul urechii este pur și simplu că: un cuib de comportament.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinele meu îmi linge urechile?