De ce câinii le place să lingă oamenii?

câine lins proprietarul său

Te-ai întrebat vreodată de ce câinii te ling? Majoritatea câinilor iubesc să lingă oamenii. Este atât de obișnuit ca proprietarii de câini să o numească de obicei "Oferiți sărutări" și considerați-o un semn de afecțiune.

Unii câini par să lingă mai mult decât alții. Acest comportament înseamnă ceva? De ce câinii linge? Este vreodată o problemă? Răspunsurile depind de tine și de câinele tău.

De ce câinii linge oamenii

În timp ce nu știm sigur de ce Câinii Lick, majoritatea experților sunt de acord că există probabil o combinație de motive. Lins nu este considerat serios Problema comportamentului Doar dacă te deranjează. Cunoscând motivul linsului câinelui dvs. ar putea chiar să schimbe modul în care vă simțiți despre asta.

Afecţiune: Există o șansă destul de bună ca câinele tău să te lingă pentru că te iubește! Este de ce mulți oameni le numesc "sărutări."Câinii arată afecțiune prin lingerea oamenilor și, uneori, chiar și alți câini. Lins este o acțiune naturală pentru câini. Au învățat-o de la îngrijirea și afecțiunea dată lor ca Puppies de mamele lor. Câinii ar putea să-ți lingă fața dacă pot ajunge la ea. Dacă nu, ar putea doar câine pentru orice patch de piele disponibil, cum ar fi mâinile, brațele, picioarele și picioarele. Unii câini tind să lingă mai puțin decât alții. Acest lucru nu înseamnă neapărat că un câine este mai puțin afectuos dacă nu linge. S-ar putea să fi învățat lucrurile în mod diferit ca un cățeluș sau nu preferați lins.

Atenție: Licking Comportament care începe ca afecțiune devine adesea întărită de o reacție a unei persoane: râzând, zâmbind, mângâindu-se etc. Poate câinele tău este plictisit sau singură. Acolo ești și vrea să vă atragă atenția. Chiar și atenția negativă poate încuraja lins. Când un câine caută atenție, se va simți răsplătit de orice fel de atenție, chiar și tipul negativ. Împingându-l departe, spunând "nu", sau chiar pedepsirea ei înseamnă că nu o ignorați. Acest lucru poate încuraja lins.

Instinct: Când lupi (și uneori câini în sălbăticie) se întorc la puii lor după o masă, ei regurgitează carnea de la vânătoare. Puii, prea tineri pentru a vâna singuri, vor linge carnea din jurul gurii mamei. Se crede de unii că acest comportament de lins a fost trecut în ADN, cauzând câini să o facă instinctiv uneori.

Gustați bine: Odată ce câinele ăsta ajunge să vă lingă, s-ar putea să vă dați seama că aveți un gust uman intrigant, care este un pic sărat. Câinii iubesc ceva care are un gust interesant. În plus, lins este o modalitate pentru ca câinele dvs. să-și exploreze lumea. Ești o parte din lumea asta la urma urmei.

Comportamentul obsesiv-compulsiv: Deși este rar, câinii pot suferi de tulburare obsesiv-compulsive, adesea aduse prin stres și anxietate prelungită. Lins care are loc în mod constant (și, de obicei, implică lingerea obiectelor, suprafețelor și sinelui în plus față de oameni) poate fi o problemă reală. Discutați cu medicul veterinar despre preocupările dvs. despre câinele dvs. Veterinarul dvs. vă poate face referire la un behaviorist al animalelor pentru ajutor. Veterinarul dvs. sau un comportaist veterinar poate, de asemenea, să prescrie medicamente pentru a ajuta la ameliorarea anxietății. Deși ați putea crede că medicamentele ar trebui să fie o ultimă soluție, este important să înțelegeți că animalele nu pot învăța în timp ce într-o stare de anxietate. Medicamentele pot fi utilizate ca instrument în legătură cu antrenamentul. Tratamentul farmaceutic poate fi folosit chiar temporar în timp ce câinele dvs. trece prin modificări de antrenament și comportament.

Este sigur ca câinii să vă lingă?

Este de obicei relativ inofensiv să vă lăsați câinele să vă lingă. Cu toate acestea, nu credeți Mitul vechi gurile că câinii sunt mai curate decât gurile oamenilor. Ei cu siguranță nu sunt! Gurile câinilor conțin o mulțime de bacterii naturale, care face parte din motiv câini mușcături sunt atât de periculoase. Cu toate acestea, aceste bacterii probabil nu vor cauza daune decât dacă ajunge într-o rană deschisă. Nu există cazuri documentate de boli care au început cu un câine care linge un om. Dar hei, s-ar putea să crezi că este grosolan. Și asta e bine.

Cum să-ți faci câinele să nu mai lingă

S-ar putea să credeți cărușii câinelui sunt dezgustători. Sau, s-ar putea să simțiți ca destul de suficient. Obținerea câinelui dvs. pentru a opri lingerea dvs. (și alții) este, de obicei, o chestiune de a refuza atenția atunci când o face. Încetați să vă atingeți câinele sau să vă uitați la el. Întoarce-ți capul. Ridicați-vă și plecați dacă aveți nevoie. De îndată ce lins se oprește, recompensați-l cu atenție, afecțiune sau chiar tratați. În timp, câinele dvs. va primi de obicei punctul, că linsul este un comportament nedorit.

Dacă vrei sărutul ocazional blând de la câinele tău, poți Antrenează-ți câinele prin atașarea unui cuvânt sau a unei fraze, cum ar fi "KISS" sau "GIMME Zahăr" la comportament. Recompensa sarutul blând, spuneți pe obraz sau bărbie (sau poate doar mâna dvs. în funcție de preferințele dvs.). Apoi refuzați atenția dacă lingerea este în afara mâinii. Dacă aveți nevoie de ajutor cu acest lucru și cu alte formări, luați în considerare angajarea unui a dresor de câini.

Uita-te acum: De ce unele pui mănâncă poop?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii le place să lingă oamenii?