Covorul de covoare de câine: de ce și ce să facă

Comportamentul ciudat al câinelui poate fi uneori o cauză de îngrijorare. Dacă câinele dvs. lins covor pentru nici un motiv aparent este un lucru nou, acesta este ceva ce ar trebui să vă uitați. Mai jos vom discuta de ce câinii linge covoare și dacă ar trebui să fie considerată o problemă în ceea ce privește sănătatea animalului dvs. și cum să descurajați acest comportament nedorit.

În acest articol vom discuta următoarele:

  • De ce câinele meu linge covorul?
  • Ce este sindromul excesiv de lins (ELS)?
  • Alte explicații pentru un câine care linge covorul
  • Este dăunător ca câinele meu să lingă covorul?
  • Cum pot să-mi opresc câinele să lingă covorul?

De ce este covorul meu de lingere a câinelui meu?

Câinii linge diferite tipuri de suprafețe tot timpul și, de obicei, nu este o cauză de îngrijorare. Ar putea fi Eșantionarea ceva gustos care a fost vărsat pe covorul dvs. anterior, și după ce substanța a plecat.

Și câini Analizați lumea în jurul lor în acest fel. Ei linge lucrurile pentru a mirosi ce a continuat în mediul înconjurător înainte de a înțelege mai bine.

De exemplu, dacă vă luați câinele pentru o plimbare și se oprește să lingă un zid, ați putea crede că pare ciudat, dar câinele este probabil aducând mirosul de câine uscat pipi înapoi la viață cu un pic de umiditate, astfel încât să poată Inspirați mirosul și obțineți toate informațiile de care are nevoie de celălalt câine care la lăsat.

Dacă aveți alte animale în casa dvs. sau ați instalat un covor sau un covor al doilea care a aparținut anterior într-o casă unde erau animale, șansele sunt că câinele dvs. este Săparea informațiilor. Animalele le place să-și lase mirosul peste tot - prin pipi, eliminând, pulverizând și frecarea glandelor lor de miros pe suprafețe.

Cu toate acestea, dacă câinele dvs. linge un covor excesiv, și nu prelevați pur și simplu câteva mirosuri aici și acolo, ei pot suferi de ceva numit Sindromul excesiv al linsului sau els. Continuați să citiți mai multe despre această condiție.

Ce este sindromul excesiv de lins (ELS) la câini?

Există câțiva câini care sunt astfel de podele dedicate, care veterinările au inventat efectiv un termen pentru a se referi la problema. Câinii care suferă de els sau sindromul de lingere excesivă nu numai că linge covoare, dar vor linge tot felul de suprafețe. Este un câine Comportamentul compulsiv, care pot fi dureroase pentru ca proprietarii de câini să respecte.

Dacă vă mărturisesc în mod regulat podelele, pereții, mobilierul și orice altă suprafață pot obține limbile lor, este posibil să aveți nevoie să vă îngrijorați de animalul dvs. de companie. Tipul de lins pe care îl căutați este Lingerea obsesivă, și nu doar incidente izolate.

Cele mai frecvente cauze ale linsului excesiv la câini includ:

  • Alergii
  • Piele uscata
  • Infecții
  • Paraziți
  • Dureri
  • Plictiseala si anxietatea
  • Hormonale dezechilibre
  • Boala dentară
  • Probleme neurologice
  • Foamea sau deshidratarea
  • Probleme de sac anal
  • Boală gastrointestinală

Els la câini trebuie tratate în funcție de cauză. Înainte de a începe tratamentul, va trebui să discutați acest lucru fie cu veterinarul sau cu comportamentul canin pentru a afla cauza fundamentală a sindromului de lingere excesivă a puilor.

Câteva exemple de abordare a linsului excesiv în câinele dvs .:

Dacă sunt paraziți - utilizare Tratamente OTC Pentru a scăpa de purici sau căpușe pe câinele dvs., spălați animalul de companie cu șampon medicat, tratați paturile și lăcii și vidului și curățați casa pentru a îndepărta toți paraziții din casa dvs.

Dacă sunt alergii - va trebui să discutați o schimbare de dietă cu un veterinar și să vă schimbați animalul la un alt brand alimentar de câini, cu potențial cu Proteină nouă, Pentru a elimina alergenele care determină lingerea excesivă. Uneori, câinele dvs. ar putea fi necesar să fie pus pe Eliminare Dieta Pentru a exclude ingredientele exacte care provoacă alergii.

Dacă este anxietate - Utilizați diferite metode pentru a vă calma câinele în jos și pentru a ușura anxietatea animalelor de companie. Creșterea cantității de exercițiu, de joc și plimbări zilnice ar trebui să fie prima abordare; Instruirea de antrenament de ascultare și de agilitate poate fi de mare ajutor. Jucării pentru anxietate va ajuta, precum și alte instrumente, cum ar fi veste de anxietate și Colari de calmare.

Dacă sunt alte motive - În afară de cele de mai sus, ar putea exista multe alte cauze ale lui Els la câini, pe care veterinarul tău o va spune despre tine. Este posibil să aveți nevoie de tratamente preventive, cum ar fi Spray-uri repetate Pentru a împiedica câinele dvs. să lingă anumite zone sau să schimbe produsele de îngrijire pe care le utilizați. Pentru cauze mai grave, câinele poate avea nevoie de medicamente, suplimente hormonale și, uneori, chiar chirurgie.

Alte motive pentru câinele dvs. lins covorul

Dacă ați stabilit că nu a fost vărsat nimic gustos pe covor, niciun alt animal nu au maiurit nicăieri, iar linia câinelui dvs. este un lucru nou și nu poate fi atribuit lui ELS, apoi aici sunt și alte explicații pentru un covor de linge de câine.

Anxietate de separare

Dacă câinele dvs. pare să prezinte doar comportamentul de lins atunci când sunt lăsați singuri și veți afla doar despre el când vă întoarceți acasă pentru a descoperi un patch umed mare pe covor, care nu miros de urină, comportamentul ar putea fi cauzat de anxietate de separare.

Durerea emoțională a câinelui se poate manifesta într-o varietate de căi diferite.

Unii câini își ușurează tensiunea, devenind distructiv în casă, făcând o mizerie, urinând, zgârieturi pe ușile și pereții și mestecarea pe mobilier. Alți câini recurge la urlă sau la lătrat. Dacă câinele dvs. este lins obsesiv în absența voastră, poate fi pentru că sunt nerăbdători că nu vă veți întoarce.

Plictiseala sau depresia

Când un câine este plictisit, ei găsesc, de obicei, modalități de a să se distreze. Lins un covor poate fi modul în care pooch-ul tău trece pur și simplu timpul când suferă de plictiseală sau apatie, pentru că nu le acordă suficientă atenție.

Unii câini pot chiar să devină serios deprimat. Atât durerea fizică, cât și neurologică pot fi exprimate cu perioade lungi de timp care se angajează într-o activitate aparent lumnică, cum ar fi mestecarea sau lingerea covorului.

Boala gastrointestinală

A Studiu în 2008 a arătat o legătură puternică între ELS și boala gastrointestinală. Câinele dvs. ar putea suferi în tăcere dintr-o stare medicală gravă, cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS) sau pancreatita cronică, ceea ce duce câinele tău la covor sau alte suprafețe.

Este dăunător ca câinele meu să lingă covorul?

Lins covorul de la sine, în majoritatea cazurilor, nu este ceva care să vă rănească cu adevărat câinele, dar ar putea fi un semn că există o problemă mai gravă de bază, care poate fi cauza de îngrijorare.

În majoritatea cazurilor, câinii nu fac lucruri ciudate fără nici un motiv deloc. Dacă animalul dvs. de companie suferă de oricare dintre afecțiunile descrise mai sus, atunci da, este dăunător ca câinele dvs. să continue linge covorul deoarece acest comportament trebuie abordat și trebuie să ajungeți la fundul problemei.

Acestea fiind spuse, actul real de a linge covorul poate, în anumite situații, să fie dăunător pentru câinele dvs., indiferent de ce o fac. De exemplu, textura suprafeței covorului ar putea fi iritantă limba, gura sau dinții câinelui, provocând răni și răni deschise care pot deveni infectate. Acest lucru ar putea duce la pierderea câinelui dvs. de mâncare, devenind deshidratat, pierderea în greutate și având sistemul lor imunitar afectat, lăsându-i vulnerabili la toate tipurile de alte probleme de sănătate.

Alternativ, câinele dvs. poate ingera fibrele de la covor care poate congealiza în stomac, determinând bilele de păr și riscul de blocare și alte infecții.

Cum pot să-mi opresc câinele de la covorul de lins

Cum pot să-mi opresc câinele de la covorul de lins?

Singura modalitate de a opri câinele dvs. de a linge covorul este de a rezolva mai întâi motivul pentru care o fac. Odată ce restrângeți problema, vizitați medicul veterinar cu care veți putea elimina cauzele potențiale mai grave.

Presupunând că câinele dvs. nu are nevoie de ajutor medical, iată câteva idei care vă ajută să găsiți o soluție la potențialele cauze comportamentale ale obiceiului dvs. ciudat al câinelui.

1. Preveniți plictiseala prin furnizarea de rutină și structură

Cel mai bun mod de a preveniți plictiseala La câini este de a adăuga rutină și structură în ziua câinelui dvs., astfel încât ei să știe ce să se aștepte de la tine, ceea ce ar trebui să facă și când.

Setați orele alimentare, setați timpul de redare, orele de setare pentru plimbări și orele setate pentru a vă stabili pentru noapte sunt lucrurile de bază care ar trebui stabilite pentru câinele dvs. Câinii sunt ca și copiii. Au nevoie de structură și rutină, și este o modalitate simplă de a repara multe & # 8220; rău & # 8221; comportamente.

2. Exercitați câinele mai mult și jucați mai mult

Un câine bine exercitat se va întoarce acasă și tot ce va fi potrivit pentru un pui de somn.

Nu toți câinii sunt construiți la fel. Unii câini vor avea nevoie de mai mult exercițiu decât alții, în special Câini activi și rasele de lucru care sunt crescute pentru a fi energice pentru cea mai mare parte a zilei. Exercițiul fizic este important pentru sănătatea și bunăstarea câinelui, așa că uitați-vă la rasa câinelui dvs. pentru o perspectivă asupra a ceea ce ar putea fi lipsiți.

3. Furnizați câinele dvs. cu stimulare mentală

Plimbarea câinelui este o activitate importantă care oferă câinelui dvs. nu numai cu pauze de baie, ci și cu stimulare mentală. Dacă nu puteți oferi câinelui dvs. acest lucru, de ce nu luați în considerare angajarea unui profesionist Câine Walker pentru a face treaba pentru tine?

De asemenea, puteți oferi stimularea mentală asupra plimbări și în casă cu sesiuni de antrenament scurte. Formarea de bază a ascultării este mare, precum și Trucuri distractive și jocuri, pentru că toți lucrează creierul câinelui tău. Acest lucru duce la un câine obosit, mulțumit și foarte împlinit, care a făcut o lucrare și merită odihna.

Mai multă stimulare mentală poate fi furnizată cu utilizarea specifică Jucăriile de stimulare, Jucării de mestecat, oase de carne crudă și tratați jucăriile înghețate din Kong. Dacă câinele dvs. linge un tratament înghețat sau mestecând pe un os, el nu linge covorul tău.

4. Provocați-vă câinele

Câinele dvs. este un animal de companie răsfățat? Știați că este Foarte sănătos pentru un câine să primească o mulțime de granițe? Cu cât mai multe limite pe câinele dvs. are, cu atât câinele tău mai fericit va fi pentru că va avea mai mult să se gândească și totul se întoarce la rutină.

Limitele includ lucruri cum ar fi crearea unor frontiere invizibile în casa dvs., având zone pe care câinele dvs. nu le are voie să se plimbe în sau prin. Acest lucru creează iluzia teritoriului, ceea ce îi ajută pe câine să înțeleagă lumea în jurul lor mai bine.

Le puteți face să aștepte cu răbdare de ușa bucătăriei pentru mâncarea lor, în timp ce o pregătiți, apoi așteptați cum ați pus-o pentru câine. Practicarea auto-reținere și controlul impulsului este un mare exercițiu mental pentru câini.

Citiți următorul: Câine mănâncă bastoane - de ce și ce să facă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Covorul de covoare de câine: de ce și ce să facă