Ce înseamnă că un câine vă linge: 13 răspunsuri posibile

Ce înseamnă atunci când un câine vă linge - cele 13 răspunsuri posibile

Este bine cunoscut că multe rase iubesc sa îmbrățișa cu proprietarii lor sau petrec timpul de ture. Cel mai adesea, ei fac acest lucru atunci când se strângeau lângă oamenii lor pe o canapea sau pe pat. De asemenea, pot începe să-ți lingă mâinile, față și, cel mai frecvent, picioarele. S-ar putea să vă întrebați, de ce o fac?

Câinii au un sistem limitat de comunicare, și din acest motiv, ei folosesc limbajul trupului cât mai mult posibil, pentru a-și exprima emoțiile și sentimentele, dar există și alte motive pentru motivul pentru care pooch-ul tău poate răspândi saliva peste tine. Să vorbim ce înseamnă atunci când un câine linge tu și când nu numai că arată dragostea sau afecțiunea lor.

1. Ambalarea mentalității

Potrivit unei singure teorii, câinii care trăiesc în pachete linge reciproc ca un semn de prietenie, dar, de asemenea, să arate supunerea. Câinii mai slabi linge pe cei mai puternici și își arată loialitatea în acest fel. Se crede că câinii arată, de asemenea, ascultarea proprietarului lor prin lins-ul lor.

2. Comportament înrădăcinat

După naștere, mama comunică cu catelul prin lingerea ei. Ea o curăță și se răsfățește, și astfel lins rămâne înrădăcinată în comportamentul câinelui întreaga sa viață. Un câine este mai probabil să lingă un copil pentru acest motiv specific, dar este, de asemenea, neobișnuit să lingă adulții. Fie că este vorba de un câine de sex masculin sau de sex feminin, s-ar putea să vă lingă să exprimați aceleași sentimente sau pur și simplu din cauza instinctelor.

3. Să-și cunoască proprietarul

Să-și cunoască proprietarulSimțurile lor sunt impecabile, iar câinii le folosesc pentru a afla mai multe despre proprietarul lor. Își amintesc de ei Mirosul proprietarului, dar și gustul lor. Oferindu-vă o lingură rapidă, asemănătoare cu mirosul dvs., ajută câinele să vă amintiți și să înțelegeți cine sunteți și despre ce sunteți vorba despre.

4. Foarte atent la mine!& # 8221;

Câinii vă vor linge adesea când vor să încerce să atragă atenția asupra lor atunci când vor ceva. Licking poate fi, de asemenea, parte a jocului - câinii iubesc să joace dur, dar știu că nu își pot folosi dinții când se joacă cu proprietarii lor.

5. Le face fericiți

Câinii se bucură de lins, deoarece corpul lor eliberează enotorfine în acest fel, ceea ce le permite să simtă plăcerea. Este simplu ca asta. În mod similar, la a juca cu proprietarul sau de a fi mângâie, comportamentul lor de lins oferă o experiență similară pentru câine.

6. O modalitate de reducere a anxietății

Lins poate deveni, de asemenea, a formă de TIC la câini. Dacă își linge continuu omul, poate fi o modalitate pentru ca câinele să se calmeze și să reducă anxietatea sau nivelele de stres. Pupul va direcționa cel mai adesea toate concentrarea sa în lins. Ei vor merge încet, închizându-și ușor ochii. Acestea sunt semne că câinele este calmant.

7. Lins se îngrijește

Când străinii sunt în apropiere, câinele poate linge proprietarul și mai mult și cel mai adesea pe față. Experții cred că acesta este calea lor de a arăta că sunteți importanți pentru ei și că îi pasă de tine mai mult decât străinul.

8. Ei pot dori un tratament

Câini, la fel ca pisicile, învață de la proprietarii lor ceea ce trebuie să facă pentru a obține rezultate specifice. Dacă au observat că primesc o recompensă deoarece lins vă face fericiți, ei nu vor ezita să re-aplica această metodă.

9. Lingerea obsesivă

Trebuie să evaluați cât de mult lins este prea mult, apoi încercați să încheiați în mod obiectiv dacă câinele are într-adevăr o problemă. Câinii rezolvă multe lucruri prin lins, deci nu este imposibil ca animalul de companie să aibă unele probleme emoționale și să înceapă să lingă obsesiv din cauza asta.

Consultați-vă cu un behavior veterinar sau canin care va ști dacă există o problemă sau nu și cum să o rezolvați. Lickingul obsesiv poate avea, de asemenea, semnificații diferite în funcție de durata și limbajul corpului câinelui.

10. Afișarea iubirii și angajamentului

Afișarea iubirii și angajamentuluiCând câinele tău vă linge lungi și ușor, aproape de pisică, în timp ce zboară vesel "coada și corpul, este o modalitate de a vă arăta cum dragostea și atașamentul lor, și cel mai probabil îngrijit - similar cu modul în care mamei le linge PUPS.

Cu toate acestea, atunci când vă linge pe scurt în jurul gurii, de exemplu, aproape sigur înseamnă că câinele de colectare a informațiilor și că încă nu știe exact ce să facă față de dvs. sau de situația și mediul actual.

11. Ieșiți din calea mea & # 8221;

Mulți câini vă vor linge ca un semn că trebuie să vă deplasați, deoarece sunteți prea aproape și deranjați-vă spațiul. Oamenii se apropie adesea de fața câinelui și nu sunt întotdeauna plăcute pentru ei.

Ei folosesc această tehnică de spus & # 8220; Nu & # 8221; în timp ce rămân ne-agresive (fără lătrat, mârâie sau arătând dinți). Când câinele nostru ne linge pe față, majoritatea dintre noi ne vor întoarce capul. Din acest motiv, mulți câini conectează aceste două acțiuni și prin linsurile pe care le-au împins și # 8221; oamenii departe de fața lor.

12. O modalitate de a spune și îmi pare rău și # 8221;

Câinii vă ling și când vor să fie iertați sau când se simt vinovați. Dacă în timpul unui joc, puștiul ți-a picat prea tare sau spart ceva, el este probabil să știe instinctiv ce sa întâmplat și să vină să te lingă ca o modalitate de scuze. În același timp, câinele va avea tendința de a adopta o poziție mai supusă: urechi coborâte și sații cu un aspect vinovat în ochii lor.

13. Gustați binele

Sună bizar, dar câinii iubesc să lingă oamenii pentru că pur și simplu gust bun pentru ei. Sunt în special fanii pielii transpirați, deoarece este umed și sărat. Deci, data viitoare când Pooch dvs. începe să vă lingă obsesiv, poate pur și simplu înseamnă că vă găsește delicioasă (și că probabil trebuie să faceți un duș).

Continuați să învățați limba corpului câinelui

Continuați să învățați câinelePentru a nu fi lăsat în întuneric despre ceea ce animalele noastre încearcă să ne spună, cel mai sigur mod de a învăța acest lucru este de a observa limbajul corpului câinelui și expresii faciale. Dacă ne apropiem de noi să ne dăm un sărut, iar coada lor este relaxată și coborâtă, atunci putem fi siguri că câinele vrea doar să ne arate afecțiunea lor.

Când ne dau un linge rapid și apoi se îndepărtează, altceva este în discuție. Fie că sunteți prea aproape de ei, sau încearcă să afle mai multe despre dvs. și sunt încă îndoieli dacă sunteți dragi sau nu. Sau, ei pot încerca să vă atragă atenția la ceva fără lătrat.

Fiecare câine are o personalitate proprie, la fel cum oamenii fac, și nu ar trebui să interpretăm aceleași semnale în același mod pentru fiecare câine. Fiecare câine are propriul mod de a arăta afecțiunea, iubirea, frica, umilința și ascultarea sau găsirea unor modalități de a vă atrage atenția. Cu cât cheltuiți mai mult acordați atenție la pooch, cu atât veți cunoaște mai bine.

Dacă credeți că este important să știți de ce câinele dvs. vă linge atât de des, poate că există un motiv care stă la baza, mai ales dacă se pare că lins obsesiv. Colectați cât mai multe informații posibil: La ce vremuri, cât timp, cât timp, ce declanșează și, în cazul în care vă simțiți ca și cum aveți nevoie, căutați ajutorul unui profesionist.

Citiți următorul: Știința și psihologia limbii de câine - vă aduce câinele?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce înseamnă că un câine vă linge: 13 răspunsuri posibile