Ce se gândesc pisicile la oameni

Ce se gândesc pisicile la oameni

Ne-am împărtășit bucuriile și necazurile noastre cu pisicile noastre pentru ultimii 9500 de ani. Și în timp ce putem spune că le cunoaștem destul de suficient pentru a-și anticipa comportamentele și temperamentele, există încă un aspect al ființei lor care ne-a evitat tot timpul: lucrările interioare ale creierului feline. Mai mult până la punctul, toți suntem, de asemenea, interesați să cunoaștem ce gândii noștri se gândesc la noi, astfel încât să putem înțelege pe deplin ceea ce trebuie făcut pentru a face ca viața noastră iubitoare să fie mult mai ușoară.

fată care se joacă cu pisica ei

Pisicile se gândesc la oameni diferit decât câinii

Au existat o mulțime de cercetări în înțelegerea structurii complexe și a funcției creierului felinar. Și în timp ce niciunul dintre noi nu este dotat cu abilitatea de a citi ceea ce gândesc prietenii noștri felini, oamenii de știință au făcut o observație remarcabilă bazată pe comportamentul pisicii. Pisicile nu se gândesc neapărat la oameni ca fiind diferiți.

Această observație este mai pronunțată în comparație cu modul în care un câine se comportă atunci când este în compania oamenilor și în compania colegilor câini. Ori de câte ori un om intră în imagine, câinii schimbă automat modul în care interacționează. Sunt mai prietenoși. Ei observă cumva "Decorum" ori de câte ori interacționează cu noi. Modurile în care câinii joacă sau interacționează cu oamenii sunt mult diferiți de modul în care se joacă și interacționează cu alți câini. Acest comportament sugerează că câinii văd oamenii ca fiind în mod inerent diferit de ei.

Din păcate, aceeași schimbare comportamentală în prezența oamenilor nu este văzută la pisici; Ei bine, nu încă oricum. Universitatea din Bristol Cat Behaviorist și Autor Sensed Pisic John Bradshaw explică faptul că cercetătorii de comportament felin încă nu au descoperit o adaptare comportamentală similară în pisici. Sigur, vedem pisicile care își pun cozile de blană în aer, așezându-ne pe lângă noi, frecându-și trupurile împotriva picioarelor noastre și chiar ne-a îngrijit, dar aceste comportamente sunt, de asemenea, ceea ce fac și altor pisici.

Comportamentul mamei Cat-Kitten

Ceea ce este mai surprinzător cu privire la comportamentul pisicilor, care ar trebui să ne dea o idee în creierul lor sau dacă pisicile iubesc deloc oamenii sunt că aceste comportamente se crede că au fost răspunsuri instinctuale dezvoltate atunci când pisicile erau încă tineri pisoi.

Aceste comportamente de pisică - sărind, linge, frecare și chiar și la aparent "vorbesc" pentru noi - se crede că au provenit din relația strânsă dintre pisicile mamei și pisicile lor respective. Se crede că felinele vechi erau animale solitare. A fost foarte rar să găsești pisici în grupuri, cu excepția probabil pentru o mândrie de lei. Dar dacă te uiți la alte pisici mari, cum ar fi tigrii, cougari, pumas, și alții asemenea, ei nu stau de obicei într-un grup mare. Ar prefera să rămână singuri.

Din cauza acestei naturi solitare a existenței lor, singura relație strânsă pe care pisoiul le-a știut era cea a mamei sale și a littermatelor sale. Interacțiunea foarte limitată pe care o primesc de la alte pisici ar putea explica adaptările comportamentale diferite, observate la pisici atunci când se confruntă cu o altă ființă decât pisica și littericulele lor. Aceasta rămâne nedovedită, desigur. Dar modul în care pisicile se comportă chiar acum, este cea mai plauzibilă explicație pentru diferența dintre răspunsurile comportamentale în comparație cu câinii.

Există un alt punct pe care alți behavioriști pisici indică faptul că susțin teoria relațiilor cu mamei-Kitten. Este o observație generală că există anumite situații atunci când o pisică plânge în mod intenționat într-un mod foarte distinct pe care îl asemănă cu strigătul unui copil. Acest sunet se crede că produce un răspuns caracteristic care este echivalat cu "mamei".

Kitty dormit în femeie src =

Pisicile se gândesc la oameni

Deci, ce se gândesc pisicile despre proprietarii lor? Urmând argumentul de comportament bazat pe relația mamei Cat-Kitten, este sigur să se concluzioneze că pisicile nu ne gândesc la noi nu mai mult decât pisica lor mamă. Și ca mame ale acestor pisici, se așteaptă ca noi să le oferim toată dragostea pe care le-au bucurat odată ca pisoi. Acest lucru explică aproape totul și poate ajuta la răspunsul la întrebare: "Pisicile iubesc oamenii?"

De multe ori observăm pisicile noastre care privesc la noi "cu atenție". Acest lucru are legătură cu acel instinct de pisoi legat de vizionarea mamei sale face lucrurile în micul lor ascuns. Pisica mică știe că mai devreme sau mai târziu, pisica sa de mama va trebui să o trimită să trăiască pe cont propriu. Ca atare, micul trebuie să observe ceea ce face pisica mamei și să învețe cât mai multe lucruri posibil. De la urmărirea și capturarea pradă pentru a evita să devină pradă, pisicile trebuie să învețe prin observare.

Acesta este același lucru atunci când pisicile încearcă să se uite la noi sau să se uite la proprietarii lor. Ei încearcă să-și dea seama, învățând ceea ce facem. Mai important, ei caută acea persoană specifică care le dă întotdeauna mâncare. Ei încearcă, de asemenea, să asocieze acest lucru cu alte circumstanțe, cum ar fi vremurile zilei că sunt hrănite și alte comportamente pe care le văd de la noi.

De exemplu, dacă noi hrăniți pisicile noastre oricând între 6 și 7 dimineața, care se întâmplă, de asemenea, să coincidă cu alarma pe ceasul dvs., vor învăța astfel de indicii să însemne că este deja mereu. Și dacă o singură persoană le-a dat mâncarea în tot acest timp, ei vor fi mult mai aproape de acea persoană pur și simplu pentru că este el sau arată cine le hrănesc.

Pentru noi, adesea interpretăm acest lucru ca fiind afectuos și extrem de loial pentru o persoană foarte specifică. În mintea pisicii, totuși, nu se gândește la loialitate. De fapt, nu are nicio idee cu privire la ceea ce înseamnă loialitate. Ceea ce înțelege este că această "persoană specială" este cea care îi dă mâncarea. Pentru pisică, această persoană nu este nimic mai mult decât o pisică foarte mare care oferă alimente în fel de mult în același mod ca și pisica mamei să-și hrănească pisicile.

Iată chestia. Pisicile înțeleg implicațiile acțiunilor noastre bazate pe ceea ce văd. Cu toate acestea, acest lucru nu se traduce automat în înțelegerea lor despre ceea ce suntem pentru ei.

Pisici, socializare și dragoste

Acest lucru ne aduce la întrebare, pisicile ne iubesc sau suntem singurii care se gândesc că o fac?

Nu face nici o greșeală; pisicile sunt animale sociabile, deși nu se așteaptă ca acestea să fie la fel de sociale ca câinii. Caninii au existat în pachete și au învățat importanța unei structuri sociale foarte organizate în supraviețuirea lor. Pisicile, pe de altă parte, au doar litterii lor să stea cu pisoi. Acesta este motivul pentru care Cat lupte sunt relativ obișnuite. De asemenea, este, de asemenea, că socializarea timpurie a pisicii poate fi necesară dacă vreodată doriți ca pisicile să se comporte puțin diferit de alte pisici.

Înseamnă că pisicile noastre nu ne iubesc? Dragostea este foarte subiectivă. Diferiți oameni au pus semnificații diferite față de cuvânt. Cei mai mulți dintre noi vor interpreta comportamentul pisicii noastre de purtring și ne-am îngrijit ca pe calea lor de a arăta că ne iubesc. Dar, de asemenea, să nu uităm că acest comportament are originile sale în relația Mama Cat-Kitten. Ele prezintă aceste comportamente care nu sunt într-adevăr pentru că "ne iubesc", ci mai degrabă este ceea ce au observat de la mamele lor respective. Ei, prin urmare, au această convingere că astfel de comportamente fac parte din a fi o pisică.

Există, de asemenea, această observație că pisicile le place să se întindă lângă un individ, cu spatele sa întors spre acea persoană. Pentru unii oameni, ei o pot găsi nepoliticos. Dar behavidiștii de pisică spun că acest comportament are legătură cu acceptarea pisicii persoanei ca fiind în siguranță. Ei se consideră atât ca prădător, cât și ca pradă. Ei știu cum prădătorii sunt tulpini și să pună pe prada lor. Ca atare, când își asumă rolul de pradă, pisicile vor avea, de obicei, spatele lor pornit pe un zid sau ceva ce știu este în siguranță sau în cazul în care un prădător va veni cel mai puțin probabil. Ei se confruntă apoi în direcția în care amenințarea (prădătorul) poate să izbucnească.

Acestea fiind spuse, dacă o pisică se află în fața dvs. sau în apropierea dvs. și apoi vă întoarce spatele, trebuie să vă bucurați de faptul că această pisică vă încredințează, evident, suficient pentru a vă considera ca o amenințare. Este una dintre cele mai subtile indici că o mulțime de oameni, chiar și iubitorii de pisici, de obicei au vedere sau interpretare greșită.

pisica situată pe o femeie

Ce pisici se gândesc cu adevărat la noi

Pisicile se gândesc și la proprietarii lor; asta e sigur. Cu toate acestea, nu vă așteptați ca acesta să fie similar cu modul în care câinii se gândesc la oameni în general, iar proprietarii lor în special. Pisicile au un set foarte diferit de comportamente care sunt foarte dificil de descifrat, să nu mai vorbim de înțelegere. Ceea ce se știe este că comportamentele pe care le vedem în pisici astăzi pot fi ușor urmărite înapoi la experiențele lor anterioare ca pisoi; mai precis, interacțiunile și relațiile lor cu mamele și littericulele lor.

Încă mai avem un drum lung de a merge în ceea ce privește înțelegerea ce se gândesc la pisici la noi. Ceea ce este suficient pentru moment este că ei se gândesc la noi, nu la fel ca oameni, ci ca pisici mame mari.

În legătură cu o postare: Cum să spuneți dacă pisica dvs. este lăsată sau dreaptă; cu mâna

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce se gândesc pisicile la oameni