8 Semne de îmbătrânire în câinii de rang înalt

Câinii bătrâni necesită îngrijire și atenție deosebită, dar semne de observare a unui câine de îmbătrânire a căror sănătate se deteriorează uneori să fie dificilă.

La fel ca oamenii, semnele îmbătrânirii încet în câini. Pentru mulți proprietari, acest lucru ar putea fi cel mai rău aspect al unui animal de companie, urmărind viața unui iubită care le-a lăsat încet. Dar acordarea atenției la aceste semne este importantă deoarece puteți face ceva pentru a limita problemele de sănătate care ar putea afecta calitatea vieții pooch-ului dvs. cu patru picioare și poate chiar să extindă durata de viață a câinelui. Iată opt semne de îmbătrânire în câinii de rang înalt.

8 semne de îmbătrânire în câinii de rang înalt

1. Încetinirea

Dacă câinele dvs. este lent să meargă, să fugă sau să se miște, ar putea fi un semn că suferă de articulații dureroase sau picioare rigide. Artrita și osteoartrita sunt foarte frecvente în îmbătrânirea câinilor și în afară de încetinirea, poate declanșa schimbări comportamentale în animal, potrivit la un studiu În revista Canine Mobility. Câinele vostru nu va spune că este în durere, dar dacă este cranky, iritabil și un pic mai agresiv, adu-l la veterinar cât mai curând posibil.

2. Creștere în greutate

Pouchele obțin pudgy la bătrânețe, deoarece metabolismul lor încetinește. Ar putea însemna, de asemenea, corpul lor are probleme tiroidiene. Există medicamente care pot ajuta la gestionarea problemelor tiroidiene, conform DR. David Bruyette de la Spitalul Animal VCA West angeles (sursă). Cu toate acestea, ați putea dori, de asemenea, să vă schimbați dieta la alimentele cu conținut scăzut de calorii. Nu reduceți aportul de proteine, care este un miit vechi care a fost debunat. În schimb, uitați-vă Senior Alimente sau alte formule concepute pentru pierdere în greutate.

Respiratie urat mirositoare

3. Respiratie urat mirositoare

Acordat, mulți câini nu au o respirație proaspătă. Cu toate acestea, cei care au o boală dentară vor mirosi rău. Mulți proprietari de animale de companie spun că sunt ca acești câini au gunoi rotativ în interiorul gurii lor. Problemele dentare sunt unul dintre cele mai vechi semne ale îmbătrânirii la câini și este cea mai urgentă problemă de sănătate care trebuie să fie vindecată. Câinele dvs. ar putea suferi de decăderea dinților care poate afecta inima și sănătatea generală, deci nu întârziați vizita VET.

4. Niciun raspuns

Câinele dvs. nu vă va mai să vă grăbiți când își aude numele și nu pentru că este încăpățânat, dar probabil pentru că este surd crescând. Dacă câinele dvs. nu are nici un răspuns, nici reacție atunci când există stimuli în jurul lui, este posibil să-și piardă auzul. Pentru a fi sigur, întotdeauna obțineți fido-ul dvs. verificat atunci când observați acest semn.

Starea părului rău

5. Starea părului rău

Flacără, căderea părului, pete calde, haina uscată și # 8212; Acestea sunt doar câteva dintre semnele unui strat de deteriorare. Există multe probleme de sănătate care ar putea fi asociate cu aceste condiții și cel mai bun lucru de făcut pentru a vă asigura că nimic nu este în neregulă cu câinele dvs. este de a obține un test și evaluare de la VET.

6. Accidente de baie

Câinii pot, din păcate, să-și piardă controlul asupra vezicii lor în anii lor seniori sau ar putea avea nevoie de mai multe pauze de baie decât normale. Asigurați-vă că ați lăsat tampoane pee pe locul lor preferat sau colțurile, astfel încât acestea să nu facă nici o mizerie când se eliberează. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. are o gravă problema incontinenței și accidente de baie obișnuite din ce în ce mai des, atunci ar putea fi timp pentru a obține câinele verificat pentru o problemă medicală.

Ochii norosi

7. Ochii norosi

Potrivit medicilor veterinari, este normal ca câinii să dezvolte o ceață în ochii lor, pe măsură ce îmbătrânesc. Cu toate acestea, ochii norosi ar putea fi un semn de cataractă, glaucom sau scleroză nucleară. Simptomele acestor boli oculare sunt variate, dar vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil dacă câinele dvs. are descărcare de ochi, ochi înfundați, ochi roșii sau iritați și pierderea vederii. Ocazional, simptome ale altor probleme oculare se poate arăta, de asemenea.

8. Somnul excesiv

Câinii dorm în general mai mult decât oamenii. Câinii bătrâni s-ar putea răsfăța în somn chiar mai mult. Dar rețineți că unul dintre cele mai vechi simptome ale anemiei la câini sau reducerea celulelor roșii din corpul câinelui dvs. este de somn excesiv și nu ar trebui să fie luată atât de ușor. Vizitați-vă medicul veterinar, deoarece anemia poate fi, de asemenea, un simptom al unei stări mai grave, cum ar fi boala renală cronică sau cancerul.

Citiți următorul: 8 semne că câinele dvs. se confruntă cu dureri articulare

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

8 semne de îmbătrânire în câinii de rang înalt

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Semne de îmbătrânire în câinii de rang înalt