Scleroza lenticulară la câini

La MIXED RASS Câine mai în vârstă caută în sus

Ca oamenii, ochii câinilor se schimbă pe măsură ce îmbătrânesc. Aceste modificări pot afecta apariția ochilor și pot provoca îngrijorări pentru proprietari. Scleroza lenticulară este o schimbare potențială văzută în ochi ca câinii îmbătrânesc. Din fericire, aceasta este o condiție inofensivă care nu necesită tratament. Cu toate acestea, scleroza lenticulară poate fi confundată pentru alte afecțiuni, cum ar fi cataracta. Doar un medic veterinar poate determina ce cauzează cu adevărat schimbările de ochi ale câinelui.

Ce este scleroza nucleară la câini?

Scleroza nucleară, cunoscută și sub numele de scleroză lenticulară, este o condiție oculară legată de vârstă, care duce la un aspect înfricoșător, albastru față de ochi. Lentila ochiului este o structură transparentă făcută din țesut fibros care se află în spatele irisului. Asistă cu viziunea prin concentrarea luminii pe retină, ajutând la clarificarea imaginilor.

Lentila normală a ochiului unui câine conține trei părți:

  • Cortex: partea exterioară a obiectivului
  • Capsulă: membrana care înconjoară obiectivul
  • Nucleu: centrul obiectivului

Lentila se schimbă și dezvoltă noi straturi în mod regulat pe tot parcursul vieții. Pentru a face loc noilor fibre, împinge fibrele vechi spre nucleul lentilei, deoarece nu pot părăsi capsulele lentilelor. Ca un câine îmbătrânește, vechile fibre din lentilă devin compactate, creând un aspect noros în ochi. Această densitate se numește scleroză lenticulară sau nucleară.

Scleroza lenticulară este un produs de îmbătrânire și, de obicei, începe să apară la vârsta de vârstă mijlocie la câinii de rang înalt. Condiția este nedureroasă și nu duce la orbire.

Diagnosticarea sclerozei lenticulare la câini

Câinii cu scleroză nucleară vor avea în mod obișnuit un aspect albastru și tulbure la ochii lor. La prima vedere, acest nor poate arata destul de mult ca cataractă. Cu toate acestea, un medic veterinar poate distinge între scleroza lenticulară și cataractă prin examinarea îndeaproape a ochilor. În timpul acestui examen, veterinarul dvs. poate dila ochii cu picături și folosește o lumină specială și o lentilă portabilă pentru a vizualiza interiorul și spatele fiecărui ochi.

Este important să vizitați medicul veterinar când observați mai întâi schimbările în ochii câinelui dvs. Cauza modificărilor poate sau nu să fie legată de scleroza lenticulară. Alte condiții oculare pot apărea în același timp și pot să nu fie evidente pentru ochiul liber. Multe condiții oculare vor deveni mai rele sau chiar ireversibile dacă sunt lăsate netratate.

Scleroza lenticulară nu afectează în mod semnificativ viziunea la câini. De-a lungul timpului, câinele dvs. poate vedea imagini mai puțin clar, mai ales de la o distanță. Dacă observați că viziunea câinelui dvs. este anormală, este cel mai probabil datorită unei alte probleme oculare, cum ar fi cataracta sau schimbările retinale legate de vârstă. Veterinarul dvs. ar trebui să poată detecta cauza pierderii vederii în timpul examenului de ochi sau prin efectuarea testelor speciale ale ochilor.

Tratamentul și gestionarea sclerozei nucleare la câini

Nici un tratament nu este necesar pentru scleroza lenticulară, deoarece nu provoacă disconfort sau pierderea vederii. De fapt, nu există niciun tratament disponibil pentru scleroza lenticulară la câini.

La om, schimbările similare ale lentilelor pot fi un factor care contribuie la Presibia, o pierdere de viziune apropiată, care de obicei face ochelarii de lectură necesari. Oamenii cu insuficiență severă a vederii pot fi în măsură să aibă o intervenție chirurgicală pentru a îmbunătăți viziunea. Sunt disponibile mai multe tipuri de intervenții chirurgicale, dintre care unul implică plasarea unei lentile artificiale. La câini, intervenția chirurgicală pentru a înlocui obiectivul este, în general, rezervată pentru tratamentul cataractei.

Este important ca medicul veterinar să examineze ochii câinelui dvs. o dată sau de două ori pe an, mai ales ca vârstele dvs. de câine. Condițiile oculare nerelate pot apărea în continuare, în timp ce scleroza lenticulară este prezentă. Este posibil să nu observați alte modificări, deoarece ochii sunt deja tulbure. Asigurați-vă că contactați imediat medicul veterinar dacă observați pierderea vederii, durerea, descărcarea de gestiune, umflături, roșeață sau orice alt semne de boală.

Dacă câinele dvs. are alte condiții oculare, medicul veterinar vă poate face referire la un oftalmolog veterinar pentru o opinie de experți, pentru a obține diagnostice avansate și pentru a discuta opțiunile de tratament.

Dacă câinele dvs. se confruntă cu pierderea vederii din cauza cataractei sau a unei alte probleme oculare, scleroza lenticulară poate avea un impact ușor asupra viziunii, deoarece este complicat cu problema primară. Din fericire, există modalități de a ajutați câinele dvs. orb trăi o viață bună. Răbdarea și coerența sunt cei mai importanți factori atunci când vine vorba de îngrijirea unui câine orb.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scleroza lenticulară la câini