Schipperke: informații, caracteristici și fapte de rasă

Schipperke: informații, caracteristici și fapte de rasă

Rasa de câine Schipperke pare să fie pe partea mică, dar este agilă, activă și plină de energie în sensul real al cuvintelor. Mingea de distracție este întotdeauna curioasă și aventuroasă, dar trebuie să aveți grijă de aceasta, deoarece nu poate fi de încredere și poate fi uneori răutăcioasă. Un avantaj de a avea o rasă de câine Schipperke, totuși, este că este foarte protector de pe teritoriul de acasă și nu iau ușor prezența străinilor. Poate, de aceea Schipperke este predispus la lătrat Deoarece fiecare zgomot mic îl spooks.

Câinele Foxy este un ceas de supraveghere perfect, o sarcină a fost creată inițial pentru și o face atât de bine. Rasa a fost în jurul valorii de vreme medievală, dar mulți nu știu multe despre ele. Mergem în jos pe banda de memorie pentru a explora faptele despre asta caine mic cu o personalitate mare.

Câine schipperke în pădure

Istoria rasei Schipperke

În principal, oi-e-ker pronunțate, deși unii dintre proprietarii americani folosesc Skip-Er-Kee, această origine a rasei poate fi urmărită înapoi la Belgia medievală. Este un mic câine belgian care a fost recunoscut pentru prima dată ca o rasă în anii 1880. Schipperke-urile au dat naștere la mai multe dezbateri informale despre tipul lor. În timp ce unii le numesc un spitz (din cauza unor caracteristici similare cu rasa, inclusiv urechile ascuțite), alții spun că sunt miniaturați de ovă, în ciuda țării lor de naștere Belgia, ele sunt denumite ciobanești mici.

Schipperke se crede că împărtășește strămoșii cu Sheepdogul belgian, cunoscut și sub numele de Groenendael. Cele două rase de câine sunt presupuse a fi descendenți ai unui cântec negru cunoscut ca un Leauvenar. Mai mult, Groenendael a fost creat pentru a fi o rasă de răsturnare în timp ce rasa Schipperke a fost adusă pentru a acționa ca un mic de supraveghere și au depășit până acum așteptările.

În plus, câinele a lucrat ca un exterminator de bord și un ceas de supraveghere în multe locuri, inclusiv nave, barje, case și magazine, menținând populația de șobolan în verificare. Căile sale rapide și agile au condus marinarii și comercianții să-i numească Schipperke, care este flamandă pentru "căpitanul mic."Înainte de a câștiga numele oficial care este încă în uz până în prezent, Schipperke a fost cunoscut informal ca spituri sau spitzke, un nume comun dat câinilor mici cu urechi ascuțite. Numele actual a fost acordat câinelui la formarea clubului de rasă în 1888.

Adevărat pentru istoria lor, șinele sunt încă cunoscute de iubirea de a rămâne în jurul bărcilor și a apei, chiar dacă o mulțime de lucruri s-au schimbat de-a lungul secolelor de când au venit în lume. În timp ce au pornit ca supraveghetori, după ce un Schipperke a fost văzut de Regina Marie Henriette din Austria la un spectacol de câini de la Bruxelles în 1885, personalitatea Schipperke a luat o altă întoarcere. Au devenit ulterior animale de companie la modă, pe măsură ce regina a fost lovită cu cea pe care o văzu. În consecință, Schipperke a câștigat popularitate în lume și în curând, a fost lansată în Statele Unite în 1888. Clubul de specialitate inaugural pentru Schipperke în Statele a fost născut în 1905, dar Clubul Național reprezentând rasa - Clubul Schipperke din America a fost înființat în 1929.

Astăzi, Schipperke primește încă o mulțime de iubitori de animale de companie, în special pentru inteligența lor, loialitate, și un simț ascuțit de umor. Există literalmente nici un moment plictisitor în jurul colegului de blană.

Fapte rapide despre Schipperke

  • Născut la Chase este o descriere rapidă a personalității Schipperke. Rasa de câine este întotdeauna în mișcare, obținându-și nasul în afacerea tuturor și urmărind animalele mai mici aleatoriu. Din acest motiv, nu este sigur să-l păstrați în jurul animalelor de companie mai mici sau să lăsați rasa nesupravegheată.
  • Schipperke este, fără îndoială, una dintre cele mai inteligente rase de câine care sunt încă existente. Această caracteristică o pune deoparte ca un animal de companie independent, adesea răutăcios și foarte curios, de asemenea.
  • Ele sunt adesea rebeli și pot decide să nu se supună proprietarului lor făcând ceea ce le place în loc să asculte o comandă. În ansamblu, sunt câini buni, dar probabil nu este cea mai bună alegere dacă este dvs Prima dată deținând un câine.
  • În cultura pop, un Schipperke a fost prezentat în filmul doi frați (2004), dar nu pe un aspect regulat. Un alt film pe care se poate observa rasa este povestea scurtă a lui Daphne du Maurier "un caz de frontieră."
  • Acest mic câine ia locul 82 dintre cele 155 de rase și soiuri recunoscute de Clubul American Kennel.
  • Schipperke a câștigat multe nume de-a lungul anilor, inclusiv "vulpea negru mică", "diavolul negru tasmanian", precum și "diavolul negru".
  • Natura lor curioasă și hiperactivitatea înseamnă adesea că au nevoie de o cantitate bună de exerciții fizice. Proprietarii lor ar trebui să țină mereu ochii asupra lor, mai ales când sunt în libertate.
  • Unul dintre avantajele de a deține această rasă este sentimentul de loialitate și responsabilitate. Gardienii Schipperke și protejează cu toată puterea pe care o poate face. Proprietarul rasei de câine Schipperke s-ar putea simți sigur că știind că câinele său este întotdeauna la alertă.
  • În timp ce această rasă poate avea limbi care sunt complet negre, unele au diferite grade de limbi roz și patch-uri pe limbă,
  • Schipperke au haine duble. Standacul este moale, pufos și acoperit de un strat mai puternic și mai lung. Rasa are o ruptură lungă unică care înconjoară gâtul, precum și marchează o traseu de bandă în spate.
  • Tendințele lor de supraveghere le transformă adesea în barkeri, cu excepția cazului în care sunt instruiți să-l reducă.
  • Rasa de câine îi place să fugă și este fericită într-un compus mare. Cu toate acestea, păstrați-le pe o lecție dacă compusul nu este împrejmuit.
  • Deși sunt văzute în cea mai mare parte în haine negre, un schipperke maro nu este puțin probabil. Există, de asemenea, un Schipperke albastru, precum și cei cu straturi blonde.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți despre Schipperke

Instruire

Temperamentul Schipperke are multe de-a face cu modul în care sunt instruiți. În mod natural încăpățânat, inteligent și independent, această rasă de câine ar putea schimba mintea despre deținerea unui câine dacă nu le dați propriu-zis Instruire. Pentru ceea ce merită, începeți procesul de antrenament atunci când rasa dvs. de câine Schipperke este încă un cățeluș face o mare diferență. Dacă încep Socializare Cu alte pui în această etapă, există o șansă bună că va fi mai ușor să le antrenezi.

Deoarece personalitatea Schipperke o pune la o parte ca a rasă încăpățânată, Formarea ar putea necesita serviciile unui antrenor profesionist de câini. Catedra de antrenament este, de asemenea, recomandat pentru rezultate mai bune. De asemenea, pentru a păstra acest interes al acestei rase în timpul instruirii, este necesar să se facă procesul de distracție și să recompenseze un comportament bun cu gusturi gustoase. Chiar dacă instruirea unui schipperke este o provocare, când reușiți, ei pot fi buni la aproape totul.

În legătură cu o postare: Câine tratează

Cu totul, luându-vă Schipperke la Clasele de ascultare este foarte necesar pentru a garanta că vin atunci când este chemat, pornind de la catelusul lor de catelus.

Hrănire

Cantitatea de alimente Dați câinele dvs. ar trebui să depindă de factori precum dimensiunea, rata metabolismului, activitatea câinelui și vârsta. Pentru Schipperkes, ei iubesc să mănânce cât de mult iubesc lătratul și să ajungă în calea tuturor. Astfel, este important să le oferiți cantitatea potrivită de alimente pentru a evita obezitatea sau chiar Diabet. Aparent, câinii au aceleași probleme pe care oamenii se luptă cu zi cu zi și pentru că Schipperke sunt mici în natură, hrănirea excesivă poate provoca într-adevăr o mulțime de rău pentru ei.

În legătură cu o postare: Alimente pentru câini diabetici

Un catelus Schipperke poate mânca cel puțin trei sau patru mese într-o zi, dar când devin adulți, rațiile vor trebui să reducă. Pentru adulți, două mese pe zi este modelul recomandat, dar nu uitați să utilizați o ceașcă sau o scară de măsurare pentru a obține cantitatea corectă. Dacă nu reușiți să măsurați mâncarea câinelui sau, probabil, lăsați mâncarea în aer liber pentru ca ei să mănânce toată ziua, veți avea în curând un câine supraponderal cu șanse de diabet zaharat. Schipperkes sunt mici și ar trebui să fie hrănite în consecință și dacă nu sunteți sigur de alimentele potrivite care vor satisface nevoile lor nutriționale, confirmați de la un expert.

Îngrijirea

Șansele unui păr de la Schipperke, pe tot parcursul anului, nu este înalt, dar ei fac ca alți câini. Ele sunt acoperite dublu cu un substrat care este moale și pufos, în timp ce haina exterioară are un sentiment mai dur, dar foarte unic. Stratul unic al schipperke este alcătuit din păr scurt, mediu și lung pe diferite părți ale corpului, dar acest lucru nu înseamnă îngrijirea Rasa va fi greu. Dimpotrivă, îngrijirea unui schipperke este foarte simplă, deoarece necesită doar periaj săptămânal pentru a păstra blana de la podeaua casei dvs. Cu toate acestea, rasa trece prin perioada de suflare atunci când acestea vărsat puternic, o dată sau de două ori pe an. În acest moment, îngrijirea regulată devine necesară pentru a reduce vărsarea, dar nimic nu o baie caldă și peria dreaptă care se extinde la subsolul nu va rezolva. Baia va obține părul mort pentru a se relaxa pentru o eliminare ușoară. Procesul de vărsare Schipperke durează aproximativ o lună pentru a finaliza.

În legătură cu o postare: Perie de vărsare a câinelui

În timp ce scăldația regulată nu este cu adevărat necesară în îngrijirea unui schipperke, periajul dinților câinelui Se recomandă cel puțin două sau trei ori pe săptămână. Aceasta va ajuta Eliminați tartul și orice bacterii dăunătoare. Dacă puteți, periați dinții zilnic.

În legătură cu o postare: Câini periuțe de dinți

Cel puțin o dată sau de două ori pe lună, tăiați unghiile lui Schipperke pentru a-l păstra confortabil în orice moment. Când unghiile încep să facă clic pe podea, știți că au crescut prea mult timp. Păstrarea unghiilor câinelui tăiat în orice moment nu beneficiază doar de animalul de companie, dar data viitoare când vă sare pentru a vă saluta, cicatricile de zgârieturi nu vor fi o problemă.

Așa cum a fost adesea recomandat, începeți să periați dinții lui Schipperke din zilele de catelus pentru ao face obișnuiți cu exercițiul. De asemenea, recompensele în timpul îngrijirii vor ajuta să le păstrați în cel mai bun comportament atunci când este timpul pentru o baie sau orice alt exercițiu de îngrijire.

Sănătate

Această rasă de câine este cea mai mare parte sănătoasă în timpul vieții, care se întinde cu aproximativ 13 până la 15 ani sau mai mult, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere suma de exercițiu ei primesc. Dar, asta nu înseamnă că nu pot suferi provocări de sănătate ca și alți câini. Ca un câine în mod natural activ, starea inactivă și fără exerciții fizice poate reprezenta un pericol pentru sănătate. Din nou, având în vedere dimensiunea mică pe care o intră, supraîncălzirea poate provoca mai multă rău decât binele. Dacă Schipperke nu este suficient de activ și mănâncă prea mult, poate dezvolta probleme în sistemul osos, inimă, dinți sau digestiv.

Legg-Perthes și Patella de lux par a fi problemele ortopedice comune pe care o are rasa. Epilepsia poate apărea, dar această condiție pare a fi transmisă genetic. O provocare de sănătate care ar trebui luată în serios atunci când creșterea unui Schipperke este MPS IIIB. Condiția este o mutație genetică care afectează aproximativ 15% din rasa de câine Schipperke și nici o altă rasă nu a fost afectată până acum. Primele semne devin vizibile de la vârsta de două până la patru ani. Afectează echilibrul și face dificilă ca câinele să negocieze obstacole atunci când se deplasează. Pentru un câine activ ca Schipperke, MPS IIIB este un adevărat showstopper.

Pentru a vă păstra testele Schipperke sănătoase, de sănătate precum Evaluarea Patella, evaluarea oftalmologului și evaluarea tiroidă sunt recomandate în timpul vizitelor la VET.

Câinele Schipperke stând pe iarbă

Temperament

Încrezător, alertă, curioasă și foarte receptivă definească personalitatea Schipperke. Câinele nu renunță ușor la nici o provocare și păstrează natura tulburătoare a unui catelus timp de până la 4 până la 5 ani. Natura încăpățânată a lui Schipperke face dificilă socializarea cu oameni care nu este familiarizat, dar cu propriul popor, este întotdeauna gata să vă rog. Cu toate acestea, îi place adesea să aibă propria cale.

Formarea unui Schipperke nu este o plimbare în parc datorită personalității sale răutăcioase și încăpățânate. Cu toate acestea, temperamentul Schipperke poate fi calmat prin socializare de la o vârstă fragedă și o armare pozitivă în timpul antrenamentului. Practic, personalitatea și temperamentul Schipperke depind de cum și unde le ridici.

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Casă de câine igloo
Câine corturi
Scale de animale de companie
Bariere de mașini de câine
Scaune auto pentru câini
Câine de sunet
Covoare pentru câini
Încălzitoare de casă pentru câini
Motociclete de câini
Piatră memorială de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Schipperke: informații, caracteristici și fapte de rasă