Briad: profil de rasa de caine

Maro și negru câine de brânză în câmpul de grâu

Briad-ul rapid și neînfricat ar putea fi cel mai bine cunoscut pentru aspectul său inconfundabil, dar sunt inteligente și personalități mari care le-au făcut o astfel de rasă bine iubită. Briards au un trecut lung și însoțit, apărând în cultura populară încă din secolul al XIV-lea (și aparent, rasa a fost un favorit al lui Napoleon, care nu știa să aibă grijă de câinii în primul rând). Ce lipsesc BRIADS în costuri raționalizate mai mult decât să se comporte în natură bună, spiritul cald și o pricepere. Citiți mai departe pentru a afla totul despre acești pui unici, inclusiv cum să vă îngrijiți propriul Briad Briad.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding
Înălţime: 23-27 inci (bărbat) - 22 la 25.5 inci (feminin)
Greutate: 55 la 100 de kilograme
Coat și culoare: Negru, alb, gri, albastru, tawny sau un amestec de culori
Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile BRIAD

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu-înalt
JucăușăMediu-înalt
Nivel de energieMediu-înalt
TrainitateMediu-înalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria briardului

Briards sunt unul dintre cele mai vechi rase de câine încă în jur de astăzi. Inițial crescoși la oi de turmă și de gardă în centura de lapte din nordul Franței, Briads aduce cu ei rădăcini franceze distincte și incontestabile - inclusiv numele lor, care în Franța este chien Berger de Brie, sau "Cheepher Dog Brie."(Brie fiind una dintre numeroasele brânzeturi populare pe care le veți găsi în curea de lapte a Franței.)

Francezii au apreciat și a venerat inteligența și atleticismul lui Briad, având în vedere că un câine de tip "doi pentru unul", deoarece erau la fel de capabili la oile de vânătoare, așa cum erau la protejarea lor de prădători (și protejând vegetația locală din oi). De mult timp, Briad era un suport pe fermele franceze, și pentru un motiv bun. În plus față de calitățile menționate mai sus, rasa este, de asemenea, extrem de bună, făcându-le ca fiind deschise afecțiunii umane, deoarece acestea sunt nemiloase în câmpuri.

În plus față de munca lor de vânătoare, Briads sa dovedit, de asemenea, incredibil de util în timpul războiului francez și indian, unde au fost folosite pentru a transporta bunuri, puncte de acces la pază și caută soldați răniți. Pentru eforturile lor eroice, Briads au fost numiți rasa oficială a câinelui armatei franceze.

Introducerea lui Briad în Statele Unite poate fi urmărită înapoi la nimeni altul decât Thomas Jefferson, tatăl fondator și al treilea U.S. președinte. La sfârșitul anilor 1780 - înainte de președinția sa și urmând o evidență ca u.S. Ambasadorul României - Jefferson a cumpărat o Briad însărcinată pe nume Bergère și a adus-o împreună cu el la Monticello, proprietatea lui Virginia. Acolo, Bergère a avut puii ei, iar prima linie de Briads și-a făcut oficial semnul pe sol american. De-a lungul timpului, Jefferson avea mai multe rase trimise la el, curtoazia prietenului său (și eroul războiului revoluționar) Marquis de Lafayette - un iubitor de Broad însuși.

Astăzi, Briads sunt bine îmbogățiți în viața americană, deși nu și-au lăsat patrimoniul de vânătoare în urmă, așa cum este evidențiat prin garnitura lor ridicată și a naturilor de protecție.

Herding Rase de câine

Briad Care

Ar trebui să vină ca nici o surpriză că Briads iubesc să aibă un loc de muncă de făcut. În mod corespunzător îngrijirea unei briduri într-o casă familială standard, apoi vine cu o responsabilitate de a-și canaliza energia atât din punct de vedere fizic, cât și mental, o sarcină care se poate face prin activități de intensitate ridicată, cum ar fi ciclismul și drumeții, precum și jocurile creierului, cum ar fi naznicul și -Go-căutați. Briardurile sunt fericite să se îndoaie pe canapea de către oamenii lor, dar sunt necesare plimbările zilnice și alte activități.

Blana lungă a unei briduri este predispusă la încurcări și maturi și, ca atare, este esențial ca Briad Caregivers să mențină a Planul strict de îngrijire. Acestea includ multiple perii pe săptămână, în plus față de îngrijirea generală, cum ar fi periajul dinților, curățarea urechii și tăierea unghiilor. Pe partea luminoasă, Briards sunt nivele ușoare, iar în timp ce ele nu sunt hipoalergenice, ele pleacă considerabil mai puțin blană în jurul valorii de faptul că vă puteți aștepta de la o astfel de rasă mare.

În ceea ce privește instruirea, această rasă inteligentă este întotdeauna deschisă Învățarea unor noi trucuri și abilități. Inteligența lor poate lucra ocazional împotriva lor în formare, deoarece sunt mai mult decât capabili să se gândească singuri și nu vor face întotdeauna cererile omului. Odată ce un briad ridică atârnă de o nouă abilitate, totuși, el sau ea este sigur că va continua și a excela la ea. Acest lucru este valabil pentru totul, de la sporturile competitive pentru câini la rolurile serviciului.

Probleme comune de sănătate

Briards sunt cunoscuți ca niște câini destul de sănătoși, dar există unele condiții de sănătate pentru a fi conștienți de. Un crescător responsabil va oferi autorizațiilor de sănătate pentru Puppy Briad, inclusiv cele de la Fundația Canine Eye Registry și Fundația Ortopedică pentru animale. Condiții care vor fi verificate pentru includerea:

Să fie în căutarea semnelor de boli care sunt mai frecvente în câinii de rasă mare, în special, cum ar fi torsiunea gastrică (BLOAT) și bolile articulare. Creditorul dvs. ar fi trebuit să testeze deja linia câinelui dvs. pentru bolile genetice, cum ar fi cancerul și orbirea congenitală a nopții staționare.

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă bricerdul Dieta de înaltă calitate, bogată în proteine care este optimizat în mod corespunzător pentru vârsta, greutatea și orice condiții de sănătate pe care le pot avea. Deoarece Briads au nevoie de multă exercițiu, nu se simt liber să suplimenteze cu tratamente în plus față de mese, deși țineți întotdeauna un ochi apropiat asupra greutății câinelui dvs. și ajustați aportul caloric zilnic după cum este necesar. Dacă aveți întrebări despre cea mai bună dietă pentru o brid, discutați cu medicul veterinar.

PROS
  • Incredibil de dulce, cu o dorință de dorință de timp cu și vă rog oamenii lor

  • Câinii independenți care nu au tendința de prea mare nevoie

  • Mare cu copii

Contra
  • Necesită o mulțime de îngrijire

  • Nu pot interacționa bine cu alți câini decât dacă au fost bine socializați

  • Au o mulțime de energie și au nevoie de cineva care poate ține pasul

Unde să adoptați sau să cumpărați o broaradă

Întotdeauna încurajăm oamenii să ia în considerare prima salvare. Verificați grupurile de salvare specifice rasei Briad Rescue and Haven si Briad Rescue Trust Pentru a vedea dacă câinii de la Briad sunt disponibili pentru adopție și răsfoiți site-urile de adopție cum ar fi Petfinder și AdopT-A-PET Pentru a vedea dacă puteți găsi potrivirea perfectă. Dacă alegeți să cumpărați un BRIAD în loc de adoptare, asigurați-vă că veți lucra numai cu un crescător de reputație care vă permite să vizitați site-ul pentru a întâlni catelul și unul sau ambii părinți săi.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă iubiți BRIAD, puteți fi interesat și de aceste rase:

Sunt atât de mulți minunați rase de câini acolo! Cu un pic de cercetare, nu ar trebui să aveți probleme să luați câinele perfect pentru a adăuga familiei dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Briad: profil de rasa de caine