Profilul polonez lowland: profilul rasei de câine

Sheepoggogul polonez inferior

Sheepdog-ul polonez sau Pon, scurt pentru numele său de rasă poloneză "Polski Owczarek Nizinny" - este un clovn inteligent cu un drum înalt și nici o lipsă de energie. Ponul este popular în Polonia ca un paznic și animal de animale. Teneace, plin de viață și încrezător, PON are nevoie de un proprietar dedicat - haina dublă groasă, Shaggy necesită periaj zilnic, iar temperamentul său încăpățânat testează voința noilor formatori. Construirea abilităților dvs. ca antrenor bazat pe recompense vă va ajuta pe dvs. și să lucrați pe piața stângă lowland împreună cu fluid. Totuși, dacă puteți să-i dați antrenamentul, exercițiul și îngrijirea are nevoie, el va fi un partener fantastic și un lucrător de încredere pentru dvs.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding (AKC)

Înălţime: 18 până la 20 de centimetri (bărbați), 17 până la 19 inci (femei)

Greutate: 30 la 50 de lire sterline

Coat și culoare: Coat gros, lung și șuvoi - bej, negru, alb-negru, maro, ciocolată și alb, gri, gri și alb, tricolor și alb.

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

CARACTERISTICILE SEEPOMULUI DE LOWLAND POLONS

Nivelul de afecțiune

Mediu
PrietenieMediu-scăzut
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăMediu-înalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu-scăzut
InteligențăMediu-înalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria Sheepgogului Polonez Lowland

PON a provenit din regiune care a devenit în cele din urmă Polonia. Teoria are că, în anii 1300, Huns și alți invadatori din Asia au intrat în Europa de Est și câinii lor crescuți cu câinii locali, creând PON. Desigur, nimeni nu este 100 la sută sigur dacă acesta este ceea ce sa întâmplat!

Unitatea și dedicarea rasei aduse în afara admiratoarelor, iar PON a fost în cele din urmă traversată cu câini scoțianți de a crea collie barbă. Clubul de kennel polonez a recunoscut oficial rasa în 1959- Clubul american Kennel a recunoscut-o oficial în 2001.

Polish Lowland Sheepdog Care

Ponul nu este nici o plimbare în parc pentru a avea grijă de. Între încăpățânare, energie înaltă și un strat de mop care necesită îngrijire zilnică, un proprietar de pon ar trebui să fie dedicat petrecerii multor timp de lucru cu câinele lor. Dar pentru un proprietar statornic și loial, PON va deveni un muncitor greu și un tovarăș loial.

Dacă sunteți în căutarea unei rutine de îngrijire cu întreținere redusă, Pon nu este rasa potrivită pentru dvs. Caracteristica de rasă lungă, groasă, Shaggy Haina are nevoie de periaj zilnic pentru a evita covorașul. Deși blana este cea mai mare parte rezistentă la apă, haina lungă tinde să ridice resturile ca bastoanele și murdăria. PON are, de asemenea, un substrat dens, de a fi de așteptat vărsarea sezonieră.

Mulți proprietari tăiau blana în jurul ochilor și urechilor câinelui cel puțin. Dacă vă place să vă spălați câinele ca o activitate de legare, mare! În caz contrar, este posibil să găsiți un groomer obișnuit care va păstra haina dvs. de pon. Rețineți că tăierea regulată va însemna mai puțină periere, dar înseamnă excursii obișnuite plătite la groomer! Nu periajul acestui câine nu este o opțiune: Mottingul în substrat poate fi dureros și aproape imposibil de îndepărtat odată ce progresează.

Socializarea și formarea de ascultare ar trebui să înceapă mai devreme în viața unui PON. Rasa are o tendință de a fi înlăturată și atentă a străinilor și ar trebui să fie bine socializată în timpul pupyalismului. Și, deși Pon este rău inteligent, el este la fel de încăpățânat și necesită un pacient, dar formator ferm. Ei pot fi foarte încrezători și cu alți câini, deci nu ar trebui lăsați nesupravegheați în spații precum parcurile de câine.

Acest material genetic al acestui câine îl pune ca un câine de ceas, așa că fii conștient de faptul că lucrezi cu genele care dictează câinele tău ar trebui să fie precaut de străini. Corectarea câinelui dvs. pentru acest comportament este probabil să o facă mai rău. În schimb, concentrați-vă pe recompensarea câinelui dvs. pentru un comportament bun și înființarea unor situații în care este probabil să reușească. Dacă loviți un zid cu încăpățânare, reevaluați ceea ce oferiți ca o recompensă pentru antrenament - poate că problema! Încercarea de a vă învinge pe scalanii polonezi cu forță sau de intimidare va dăuna probabil relației dvs. și poate să se backfire pe obiectivele de instruire.

Ca și alți câini din grupul de herding, Pon este plin de energie și are nevoie de puncte de vânzare corespunzătoare. Atât exercițiile fizice, cât și cele mentale sunt esențiale pentru prevenirea plictisitoarelor și distructive. Nivelul lor de inteligență este ridicat, iar activitățile care necesită jucării de puzzle de putere ale creierului, agilitatea și munca nasului - sunt instrumente excelente pentru gestionarea unității PON. Ele sunt cele mai fericite atunci când sunt exercitate pentru mai puțin de o oră pe zi. Luând câinele dvs. pentru plimbări lungi în natură și lăsându-i mirosul este o modalitate foarte bună pentru ca amândoi să vă relaxați. Majoritatea câinilor sunt de fapt mai ușor să trăiască după plimbări cu sniffing umplut de natură decât după lovirea trotuarului - așa că merită să mergeți cu adevărat și nu doar în jurul blocului!

Probleme comune de sănătate

PON este o rasă relativ sănătoasă, fără preocupări genetice majore. Ca majoritatea câinilor medii și mari, Ponii trebuie monitorizați pentru semne de artrită și displazie de șold pe măsură ce aceștia variază. În plus, câinii foarte activi ar trebui să fie examinați în mod regulat pentru semne de leziuni de stres cum ar fi lacrimile musculare și durerea articulară.

Dieta și nutriția

Ponul ar trebui să funcționeze bine pe a hrană pentru câini de înaltă calitate, fie fabricate, fie pregătite la domiciliu sub supraveghere veterinară. Ponii utilizați pentru herding și sport pot beneficia de o hrană de înaltă performanță sau de câine de lucru. Apă proaspătă, curată ar trebui să fie disponibilă în orice moment pentru această rasă activă.

PROS
  • Inteligent

  • Jucăuş

  • Dedicat

Contra
  • Încăpăţânat

  • Îngrijirea zilnică

  • Foarte energetic

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Întotdeauna faceți cercetările înainte de a aduce orice animal nou în viața voastră. Este o idee bună să discutați cu ambii proprietari curenți ai unei rase, precum și cu organizațiile de rasă, iar acest lucru se duce dublu pentru rase precum Sheepdogul Polonez Lowland, care necesită un pic de formare suplimentară și atenție.

Deoarece această rasă este relativ rară, aveți grijă să vă întâlniți cu mai multe și să vă asigurați că sunteți ceea ce căutați. Discutați cu o mulțime de proprietari și crescători și să fiți pregătiți să exprimați de ce vă uitați la această rasă în special.

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de rasă de câine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul polonez lowland: profilul rasei de câine