Profilul belgian sheepdog

Sheepgogul belgian privind camera foto

Sheepgogul belgian este simbolul unui lucru greu Herding câine. Foarte instruire și extrem de inteligentă, este o rasă care a fost concepută pentru o muncă grea - dar totuși au un temperament sensibil și blând care dorește compania umană, făcându-i câini de familie ideali.

O rasă puternică, elegantă, Sheepdogul belgian este adesea denumită "strălucitoare, cu ochii și înfricoșătoare" și cu un motiv bun. Ei sunt câini extrem de loiali care tind să fie Workaholics care urmăresc să vă rog și sunt pregătiți pentru orice aventură. Ca atare, acești câini dornici, atletici vor da întotdeauna toate atunci când participă la orice fel de activitate sau sport...sau doar jucând în curtea din spate cu oamenii preferați.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding

Înălţime: 22 la 26 de centimetri

Greutate: 55 la 75 de lire sterline (masculin), 45-60 de lire sterline (femeie)

Coat și culoare: Grosime grosime, culoare neagră

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile păstorului belgian

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
VărsareMediu

Istoria pieptului belgian

Terrainul și climatul industrial al Belgiei sunt ideale atât pentru creșterea animalelor, cât și pentru produsele lactate. Astăzi, țara poate fi cunoscută sub numele de exportator de lapte din lume de ciocolată de lapte, dar la un moment dat, fermierii belgieni s-au axat pe herdingul bovinelor...precum și creșterea câinilor de vânătoare. De fapt, au existat o dată opt soiuri de câini ciobănesc, care au fost unici pentru Belgia. Acești câini au fost clasificați oficial pentru prima dată în anii 1890, iar astăzi rămâne piața belgiană (cunoscută și sub numele de Groenendael sau Chien De Berger Belge), Tervuren, Malinis și Laekenois, care sunt identice anatomic, dar cu haine care variază În ceea ce privește textura, culoarea și lungimea.

Sheepgogul belgian este varietatea de culoare lungă, cu părul de lungă durată a celor patru câini de ciobanezi belgieni care există astăzi. La acea vreme, numele Groenendael a fost dat acestor câini de către un bărbat numit Nicolas Rose, care a fost un crescător renumit al timpului și a operat un restaurant lângă Bruxelles, numit Chateau Groenendael. De fapt, Rose se crede că a cumpărat Fundația Cuplu de ceea ce ar deveni rasa belgiană.

Sheepdogul belgian a fost listat la continentalele Chien de Berger de Race (Shepherds Continental), care este un grup care include și păstorii germani, Briards, Herders Hollander, bouviers și Beauceron. De asemenea, la sfârșitul anilor 1800, s-au făcut eforturi pentru a propaga un câine "belgian" în scopuri naționaliste, ceea ce a dus la crearea Clubului Du Chien de Berger Belge, sau Clubul Belgian Shepherd, care a condus în cele din urmă la dezvoltare din Sheepgogul belgian.

Până la începutul secolului al XX-lea, șezdogii belgieni devin bine cunoscuți pentru versatilitatea lor și natura grea atât în ​​interiorul, cât și în afara Belgiei. De fapt, atât Parisul, cât și New York au început să se bazeze pe cei din belgieni ca câini de poliție în această epocă și au fost adesea angajați de agenții vamali la patrulele de frontieră pentru a ajuta la identificarea contrabanditorilor. În timpul primului război mondial, acești câini au lucrat ca câini de ambulanță, mesageri și călătorii de gunner greu, iar în timpul celui de-al doilea război mondial, Sheepgogii belgieni au servit ca câini de război.

Clubul Belgian de Sheepdog din America a fost format în 1949, și de atunci această rasă a fost cunoscută pentru a face totul, de la ca câini de poliție și de serviciu pentru a concura ca câini de a face căutare și salvați ... și, desigur, au venit Pentru a fi cunoscut pentru a face animale de companie iubitoare, loiale.

Îngrijirea Sheepdog Belgiană

Când vine vorba de întreținerea stratului, Sheepdogul Belgian strat dublu-strat- care constă dintr-o subsol dens, precum și o haină exterioară mai mare - este mai ușor de întreținut decât credeți. Cu toate acestea, în timpul sezonului său de vărsare o dată pe an, acești câini vor începe să scape foarte mult și să necesite o periere zilnică amănunțită pentru a îndepărta tot părul mortal. În restul anului, o periaj săptămânală este suficientă și doar băile ocazionale sunt necesare (cu excepția cazului în care, bineînțeles, câinele a intrat în ceva dezordonat în timp ce petrece timpul în aer liber). Unghiile lor ar trebui să fie tăiate în mod regulat.

Datorită faptului că este o rasă de vânătoare, Sheepgogul belgian va necesita o cantitate suficientă de Exercițiul zilnic. Aceștia nu sunt câini care se vor bucura de așezarea în jurul casei toată ziua - ca o rasă de herding, sunt alertă, câini activi care se dezvoltă atunci când i-au dat un loc de muncă de făcut. Cu toate acestea, lăsându-i să se plimbe în curtea din spate, nu va fi destul de bun pentru acești câini, deoarece ei atât de puternic cântând timpul cu oamenii lor. Ca atare, ei nu vor fi o alegere optimă pentru oricine lucrează cu ore lungi în afara casei, pentru că ei vor deveni probabil plictisit și, eventual, distructiv în casă și, potențial să dezvolte anxietate de separare. Sheepdog Proprietarii vor trebui, de asemenea, să păstreze în minte siguranța, deoarece acești câini sunt cu cablu greu de urmărit oile și nu vor ezita să decoleze după animale, joggers sau bicicliști sau chiar mașini...astfel încât plimbări și o curte împrejmuită sunt must-aus.

Proprietarii de ovidogi belgieni ar trebui să se aștepte să participe la sesiuni de exerciții zilnice cu câinii lor, indiferent dacă vor merge pe o plimbare lungă sau să fugă, să joace preluarea sau să se antreneze pentru sporturi de canine, cum ar fi flyball sau concursuri în agilitate, urmărire sau herding. Din moment ce Sheepgogii belgieni sunt atât de inteligenți și ușor de instruiri - și, ca mulți câini, doresc doar să-și facă proprietarii fericiți - aceasta este, de asemenea, o rasă ideală pentru concursuri de ascultare. Cu toate acestea, orice instruire ar trebui să fie păstrată pozitivă și distractivă, deoarece aceasta este o rasă deosebit de sensibilă, care poate avea și o tendință de a fi puternic.

Probleme comune de sănătate

Sheepdogul belgian este un studiu, rasă robustă și tind să fie câini sănătoși. Unele condiții care pot afecta această rasă includ probleme de ochi cum ar fi Atrofia retină progresivă și cataracta, epilepsie, Cot și displazie de șold, și anumite forme de cancer. Proprietarii acestor câini ar trebui să rețină că șezdogii belgieni sunt deosebit de sensibili la anestezie în cazul în care necesitatea unei intervenții chirurgicale. Urechile lor ar trebui verificate în mod regulat pentru semne de infecție, iar dinții ar trebui să fie periat în mod regulat.

Dieta și nutriția

Sheepgogul belgian ar trebui să funcționeze bine pe o alimentație de câine de înaltă calitate, fie fabricată, fie pregătită la domiciliu sub supravegherea medicului veterinar. Apă proaspătă, curată ar trebui să fie disponibilă în orice moment pentru această rasă activă.

PROS
  • Inteligent

  • Loial

  • Muncitor

Contra
  • Predispus la anxietate de separare

  • Nevoi de exerciții ridicate

  • Ușor de plictisit

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Când se determină dacă Sheepdogul belgian este câinele drept pentru dvs., asigurați-vă că cercetați toate aspectele rasei și consultați alți proprietari belgieni, crescători și grupuri de salvare pentru a afla mai multe. Verificați aceste alte similare rase de câini. Cu un pic de cercetare, sunteți sigur că veți găsi creasta câinelui care este potrivit pentru dvs!

Ciobănesc german

Belagian Malinis

Păstorul olandez

Canaan Dog

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul belgian sheepdog