Pumi: profilul rasei de câine

Pumi câine

Ușor de recunoscut prin stratul său curbat în coarne, câinele Pumi este un câine compact și agil de origine maghiară. A crescut un câine compact și neînfricat, PUMI a fost o dată responsabilă de mișcarea efectivelor pe drumurile înguste care leagă pășunile din Ungaria de Vest, datorită înclinării sale pentru colectarea, conducerea și păstrarea stocului sub control.

Astăzi, rasa este bine cunoscută pentru inteligența sa excepțională și personalitatea expresivă. Temperamentul fermecător și afectuos al lui Pumi, împreună cu urechile sale expresive și expresia facială, face ca acest câine să fie un partener de familie drăguț și cuddly, precum și un câine de lucru hard, cu o energie fără limite atât pentru muncă, cât și pentru joc.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding

Înălţime: 15 până la 18 ani.5 inci

Greutate: 22 la 29 de lire sterline

Coat și culoare: Ondulat, strat curat în negru, alb, gri sau fawn

Speranța de viață: 12 până la 13 ani

Caracteristicile câinelui PUMI

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria câinelui Pumi

PUMI a fost adesea denumită "terrier de herding maghiară" datorită atributelor sale asemănătoare terrierilor, cum ar fi mișcarea rapidă, temperamentul de alertă și tipul corpului slab, musculos. De asemenea, a fost dată porecla "clovn" pentru personalitatea sa jucăușă și expresia feței aproape capricioasă.

Se crede că au fost inițial un total de trei sheepogi care au provenit din Ungaria - Mudi, Puli și Pumi. Puli este considerat a fi cel mai vechi dintre cele trei, stabilite la fel de departe ca a.D. 800, iar apoi cu aproximativ 300 până acum 400 de ani, Puli a fost amestecat cu câinii francezi și germani de călcâie pentru a crea PUMI - creșterea se consideră a fi un rezultat al comercializării animalelor între Ungaria cu Franța și Germania. Ea a spus că mudiul a evoluat în mod natural de traseele Puli, Pumi și Germane Spitz, în timp ce câinele de vânătoare maghiară ancestral, care a devenit în cele din urmă Puli pare să fi migrat cu maghiații și cu efectivele lor din regiunea Ural-Altay China și Marea Caspică la Bazinul Carpatic.

PUMI poate fi, de asemenea, urmărită înapoi la câinii de hrănire și de gardă provenind din China și Tibet, cum ar fi APSO-ul Tsang, numit în mod eronat terrierii tibetani de către europeni și au fost larg răspândiți în această regiune. La început, PUMI a fost considerată o variantă regională a Puli, dar de la începutul secolului al XX-lea, cei doi câini au devenit standardizați ca rase separate separate.

Standardul internațional de rasă pentru PUMI a fost aprobat în 1935 - a devenit o rasă recunoscută oficial în Statele Unite în 2011 și în Regatul Unit în 2015. Primul Pumis au fost importate în Finlanda la începutul anilor 1970, iar astăzi rasa este cea mai populară dintre toți câinii de vânători din Finlanda.

În prezent există mai mult de 2.000 de PUMI în Ungaria, cu cele mai notabile populații din Finlanda și Suedia. PUMI poate fi găsit în numere mai mici în Statele Unite, Marea Britanie și Germania.

Pumi Dog Care

Pumii este o rasă energică și expresivă care este suspectă de străini, dar această rasă nu are tendința de a fi prea agresivă. Ele sunt loiale și protejarea familiilor lor. Atâta timp cât sunt instruiți și socializați timpuriu, Pumis va fi bine împărtășind casa lor cu copii și alte animale.

Haina PUMI este formată din părul moale de 50% și părul mai accentuat, părul mai aspru și vor necesita pieptene la fiecare trei până la șase săptămâni și tăierea ocazională - haina va trebui să fie umedă după combinare pentru a permite buclelor să se re- Formă (doar asigurați-vă că săriți uscătorul de suflare). Pumii nu scapă, dar un păr va ieși în timpul procesului de îngrijire.

Inteligența și vigilența lui Pumi fac ca acești câini să fie ușor să se antreneze și vor părea că au o dorință nesfârșită de a lucra cu oamenii lor. Din cauza instinctelor lor de a-și hrăni și natură jucăușă, vor necesita exerciții zilnice și stimularea mentală. Pumii ar trebui să rămână temperamentul său energetic, jucăuș la vârsta adultă și va prospera cu activități cum ar fi învățarea, agilitatea și antrenamentul de ascultare, jogging-ul sau chiar joacă doar Fetch în curte. Jucăriile lor preferate tind să fie bile de tenis și discuri zburătoare (sau orice altceva pot să urmărească și să iau) și pentru că acești câini sunt atât de agili, Pumi este cunoscut pentru a urca peste și sub obiecte și mobilier.

Unele probleme comportamentale care pot apărea fără pregătirea și exercițiul adecvat includ săparea, lătratul, și chiar o tendință de a încerca să-i facă pe oameni. Acești câini fac pagedogi buni - ca o alertă, rasă vocală, Pumii este probabil să lage la orice persoană necunoscută sau animal.

Probleme comune de sănătate

Pumis sunt, în general, câini sănătoși care trăiesc uneori peste speranța lor medie de viață, dar unele dintre problemele medicale asociate cu această rasă sunt displazie de șold și o problemă a genunchiului numită Patella Luxation, În plus față de cele mai puțin frecvente mielopatie degenerativă și o boală oculară numită luxarea lentilelor primare.

Dieta și nutriția

PUMI ar trebui să funcționeze bine cu o hrană pentru câini de câine de înaltă calitate din punct de vedere comercial sau de supraveghere veterinară). Unii dintre acești câini pot deveni supraponderali dacă nu primesc dieta corectă și o cantitate generoasă de exerciții fizice (sau prea multe tratamente), deci asigurați-vă că monitorizați consumul de calorii din PUMI. Apa proaspătă, curată ar trebui să fie disponibilă în orice moment pentru acest câine activ, de înaltă energie.

Unde să adoptați sau să cumpărați un câine PUMI

Asigurați-vă că verificați adăposturile locale de animale și grupurile de salvare pentru câinii PUMI care au nevoie de o casă pentru totdeauna. Grupul național de salvare pentru câinii PUMI, Maghiară Pumi Club din America, poate oferi, de asemenea, resurse online pentru a vă ajuta să găsiți noul dvs. cel mai bun prieten.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Asigurați-vă că faceți temele la alegerea unei rase de câine. Discutați cu alți proprietari PUMI, crescători de reputație și grupuri de salvare pentru a afla mai multe despre această rasă particulară și îngrijirea lor. Există o varietate de rase de câini, Și cu o mică cercetare, puteți fi siguri că veți găsi câinele drept pentru a aduce acasă.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre câini similari, luați în considerare aceste alte rase de herding:

Collie de frontieră

Sheepoggogul polonez inferior

Bouvier des Flandres

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pumi: profilul rasei de câine