Kerry blue terrier: profil de rasă de câine

Adult Kerry Blue Terrier pe fundal alb

Kerry Blue este una dintre rasele de terrier recunoscute AKC. Acest terrier irlandez sa născut și a crescut pentru a lucra, iar acești câini au tenacitatea tipică a terrierilor - ceea ce le face vânători eficienți, dar uneori provocatoare însoțitori canini.

Născut o culoare neagră neagră, stratul moale și ondulat al lui Kerry Blue este considerat a fi "gri progresiv."Aceasta înseamnă că, până la vârsta de 18 luni, stratul va ușura treptat, ajungând la o nuanță de gri, variind de la o ardezie întunecată la un albastru deschis. Între ele, stratul poate schimba culoarea de mai multe ori, inclusiv dezvoltarea patch-urilor de blană brună care se estompează în cele din urmă într-o haină uniformă gri.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Terrier

Înălţime: 17 până la 19 inci

Greutate: 30 la 40 de lire sterline

Palton: Strat scurt care este moale și ondulat, fără nisip

Culoarea stratului: Albastru-gri în culori la maturizare

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile terrierului albastru Kerry

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăMediu
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Terrierului Blue Kerry

Istoria lui Kerry Blue este în mare parte incertă - în toate scopurile practice, se pare că câinele a apărut doar pe coasta Irlandei de Sud-Vest cu cel puțin 150 de ani în urmă. O mulțime de povești abundă cu privire la modul în care se poate întâmpla rasa, inclusiv conturile unui câine naufragiat cu un strat albastru înot.

Adevărul este că nimeni nu știe cum a fost dezvoltat acest tip de câine, dar rasa robustă a devenit repede o parte din viața lui Kerry County, Irlanda. Câinii au devenit un astfel de dispozitiv în comunitate, că era natural pentru ca rasa să poarte numele "Kerry" în recunoașterea din județ a provenit.

Agricultorii s-au bazat pe Kerry Blue ca un câine de lucru all-jur. Ei erau adesea folosiți pentru oi și bovine, împreună cu șoareci de vânătoare, șobolani și iepuri pe proprietate. Există, de asemenea, motive de a crede în primele zile ale istoriei rasei, țăranii au folosit acești terori pentru a vâna un joc mic pe proprietatea nobilimii - care au folosit lupi mult mai mari irlandezi pentru a-și păstra terenul.

Unii au sugerat că Kerry Blue a fost crescută de ceilalți terori, inclusiv Bedlington Terrier, Terrier de grâu de grâu, sau Terrier irlandez. Irlandez wolfhounds poate să fi jucat și un rol în dezvoltarea rasei.

La începutul anilor 1900, totuși, tipul de rasă a fost bine definit și câinii începuseră să-și facă cunoscut prezența în show-urile Irlandei și Angliei. Atenție sporită pentru terrierul albastru compact (deoarece rasa a fost inițial menționată) a condus la expansiunea rasei în noi locuri dincolo de casa lui Kerry County.

După cum a început anii 1920, Kerry Blue Terrieri au fost aduse în America de Nord ca animale de companie și arată câini. Caracterul unic și apariția câinilor, fără îndoială, au contribuit la rasa devenind ferm stabilită în Statele Unite și a fost doar o scurtă perioadă de timp mai târziu că Kerry Blue Terrier a câștigat Akc Recunoaștere în anul 1922.

Kerry Blue Terrier Care

Când este instruit și socializat corect, albastrul Kerry este loial, ascultător și atletic. Acești câini sunt foarte alertă și pot face un bun ceas. Ei sunt, de asemenea, un tovarăș de joc robust pentru copiii mai mari, dar nu poate fi atât de potrivit pentru o casă cu copii mici.

Întrebându-se cât de prietenos va fi un albastru Kerry cu alte animale și animale? Rețineți că acești terrieri ferăciți au fost crescuți pentru a vâna mici, ca șoareci și iepuri - așa că acțiunea lor de pradă tinde să fie puternică. Ele nu sunt de obicei recomandate pentru casele cu pisici sau alte animale mici, cu toate acestea, însă socializarea și formarea timpurie pot compensa această tendință naturală.

Când vine vorba de alți câini, ar trebui să știți că unele Blues Kerry au o tendinţă a fi agresiv de câine. Atitudinea dură-câine care face ca acești teritoriul atât de neîncetat, înseamnă, de asemenea, că ei, în general, nu se întorc din confruntări cu alți câini.

Acest lucru nu înseamnă că un albastru Kerry nu va coexista fericit într-o familie multi-câine sau să se bucure de un Romp prietenos prin parcul de câine. Dar proprietarii trebuie să fie educați pe tendințele acestei rase și să ofere pregătirea corectă și conducerea pentru a ajuta la înțelegerea acestor câini și un comportament adecvat și sigur.

Terrierul din interiorul lui Kerry Albastru înseamnă că acești câini au o tendință naturală de a face lucrurile proprii lor. Este foarte important să stabiliți o conducere clară de la catelus și nu deveniți cu jumătate de inimă în formarea dvs. Mintea activă a Kerry Blue are nevoie de provocări consistente și angajate. Formatorii recomandă să păstrați sesiunile interesante și pozitive pentru a angaja atât mintea cât și inima acestei rase inteligente.

Exercitarea este esențială pentru sănătatea și fericirea acestor câini. Ei fac tovarăși de jogging excelenți și pot merge la distanță, în ciuda dimensiunii lor relativ compacte. Cel puțin, ar trebui să vă așteptați să vă luați pe Kerry Blue pe mai multe plimbări lungi pe zi. Ei beneficiază, de asemenea, de a avea o curte, dar pot fi predispuși la săpare, astfel încât va trebui să păstrați un ochi apropiat asupra acelui comportament.

Dacă căutați o canină sportivă care excelează în competiție, această rasă de câine face o alegere excelentă. Ei sunt dornici să vă plăcească și să aibă o mulțime de energie pentru a canaliza în sporturi de câine, cum ar fi competițiile de agilitate. Ascultarea-munca va pune, de asemenea, mintea și inima albastrului Kerry să lucreze.

Îngrijirea stratului moale, ondulator al lui Kerry, nu poate fi respins. Părul fină devine ușor legat și este predispus la colectarea bastoanelor, arsurilor și altor resturi. Planificați să vă spălați Kerry cel puțin o dată la fiecare altă zi, deși mulți experți de rasă recomandă o sesiune zilnică de periere. Pe partea plus, haina lui Kerry este non-vărsare și este mai tolerabilă pentru mulți oameni care suferă de alergii pentru câini.

De asemenea, va trebui să aveți această rasă profesională îngrijită în mod regulat. Hatul crește în mod continuu, deci o excursie la groomer va păstra acest terrier care arată ornamente și ordonate. În mod tipic, la fiecare șase săptămâni este suficient pentru a păstra haina terrierului în verificare.

Tragerea groasă a părului care acoperă fața și ochii lui Kerry albastru este numită o cădere."Poate fi tăiat sau îngrijit pentru a-și îmblânzi aspectul. Inițial destinat să protejeze ochii câinelui de la Verticul pe care l-ați vânat, căderea este o parte caracteristică a aspectului rasei, dar nu este o cerință funcțională pentru animalele de companie medii.

Probleme comune de sănătate

Kerry Blue este o rasă relativ consistentă, dar are mai multe probleme de sănătate pe care ar trebui să le avertizezi. Clubul național de rasă recomandă evaluările de șold și oculare și mulți crescători efectuează, de asemenea, testarea ADN-ului pentru problemele de sănătate ereditară.

Unele condiții care pot afecta Terrierii Kerry Blue includ:

Dieta și nutriția

Terrierul Kerry Blue are cerințe dietetice similare oricărui alt câine cu o dietă de înaltă calitate, echilibrată pentru a vă menține sănătatea și greutatea câinelui. La fel ca multe alte rase, unele Kerry Blues suferă de alergii, deci asigurați-vă că alegeți o formulă liberă de umpluturi și oferă o sursă de calitate a proteinei animale.

10 cele mai bune rase de câine care nu au vărsat prea mult
PROS
  • Inteligent și dornic să vă rog

  • Haina non-aruncată

  • Foarte loial și alertă

Contra
  • Poate fi agresiv de câine

  • Nevoi ridicate de energie

  • Acționarea puternică de pradă

Unde să adoptați sau să cumpărați un Terrier Blue Kerry

Kerry Blue Terriers se bucură de o comunitate loială și devotată în Statele Unite. Dacă sunteți în căutarea unui crescător, este normal să fiți pus pe o listă de așteptare, dar în general există pui disponibili pe tot parcursul anului. Creșerul ar trebui să poată răspunde la orice întrebări pe care le aveți în ceea ce privește pedigree, sănătate și istorie a gunoiului și a părinților săi. În mod ideal, trebuie să întâlniți unul sau ambii părinți pentru a avea o idee mai bună despre personalitatea, dimensiunea și temperamentul viitorului dvs.

De vreme ce Kerry are nevoi de formare și exerciții fizice, acești câini se găsesc uneori în nevoie de o casă nouă. Dacă căutați un albastru Kerry, luați în considerare verificarea cu grupurile de salvare locale sau regionale - noul dvs. cel mai bun prieten vă poate aștepta acolo!

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Un albastru Kerry este un câine unic care face un tovarător loial și credincios de ani de zile. Sunt multe de învățat despre terrierul inimii lui Irlanda și chiar mai mult pentru a experimenta când faci o parte albastră Kerry din familia ta. Aflați mai multe despre această rasă făcând cercetări diligente și vorbiți cu alți proprietari de Kerry pentru a obține o mai bună înțelegere a personalității și nevoilor acestui câine.

Alte rase pentru a verifica:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Kerry blue terrier: profil de rasă de câine