Glen of imaal terrier: profil de rasă de câine

Glen of Imaal Terriers

Glen of Imaal Terriers, una dintre rasele mai bune din Irlanda, se caracterizează prin hainele lor duble, cu picioarele scurte, dar puternice, și cu bucățile musculare. De asemenea, cunoscut sub numele de Terrier Wicklow, Irlanda Glen de Terrier Imaal sau pur și simplu "Glens", în general, cântăresc la 40 de lire sterline sau mai puțin, dar au personalități de câini mult mai mari.

Privire de ansamblu de rasă

GRUP: Terrier (AKC)

MĂRIMEA: 12.5 până la 14 inci la umăr

Coat și culori: Wiry, lungime dublă de lungime într-o varietate de culori, inclusiv grâu, albastru și brindle.

Speranța de viață: 10 până la 15 ani

Caracteristicile Glen of Imaal Terrier

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieModerat
Copil prietenosModerat
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateModerat
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaModerat
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Glen of Imaal Terrier

Originarea munților pustiită de Wicklow din Irlanda, Glen of Imaal Terriers au fost inițial crescuți ca câini de lucru. În plus față de urmărirea vulpilor și a badgerilor asupra vânzărilor și păstrarea locuințelor proprietarilor dăunători, Glens au fost, de asemenea, angajați ca câini de răsturnare sau câini care au mutat roata care a transformat o scuipă de foc pentru a găti mese - și ca câini de lucru pe stâncă Ferme din Munții Wicklow. Picioarele lor scurte, puternice și corpurile musculare le-au făcut ideale pentru munca agricolă, iar personalitățile lor dure i-au permis să protejeze fermele de la șobolani, badgeri și alte vermin.

Glen of Imaal Terrier a fost prezentat pentru prima dată la spectacolul de câini Lisburn din Anglia în 1870. Cu toate acestea, nu a fost recunoscut ca Glen of Imaal Terrier - mai degrabă, toate Terrierii din Irlanda au fost pur și simplu considerați terrii irlandezi. Câțiva ani mai târziu - după ce Glens i sa dat numele lor oficial - au fost acceptați de Clubul Irish Kennel din 1934. Apoi, după aproape 70 de ani, au fost recunoscuți oficial de Clubul American Kennel în 2004.

Astăzi, Glen of Imaal Terriers este considerat o rasă rară. Pentru că au reținut multe dintre originalele Glen de caracteristici Imaal, sunt adesea numite o rasă "antică".

Glen of Imaal Terrier Care

Deoarece Glens au o istorie dură și de tăiat, sunt o rasă destul de mică de întreținere.

Glen`s Scruffy, Wiry, haina dublă nu necesită constantă îngrijirea, Dar ar trebui să încercați să le spălați o dată sau de două ori pe săptămână pentru a evita tangles, covorașe și noduri. Planificați să vă oferiți Glen o baie aproximativ o dată la trei luni. Dacă unghiile Glen nu se poartă în mod natural, asigurați-vă că le tăiați o dată sau de două ori pe lună. Păstrarea unghiilor scurte și îngrijite vor păstra labele sănătoase și vă va păstra fără zgârieturi.

Ingrijire dentara este adesea trecute cu vederea în îngrijirea câinilor, dar este important să vă periați dinții Glen cel puțin de două până la trei ori pe săptămână pentru a preveni acumularea plăcii. Periajul zilnic este ideal și poate ajuta la prevenirea bolii gingiilor și respirația doggy rea.

Glen of Imaal Terriers sunt câini extrem de inteligenți, făcând formare relativ simplă - dacă îl păstrați interesant. Glens se pot plictisi (și distras) foarte ușor, deci este important să continuăm antrenamentul proaspăt, angajat și interesant. Puteți începe cu niște elemente de bază de antrenament câine, cum ar fi "Stai", "Stați" și "Vino", apoi treceți pe comenzi mai avansate.

Glens sunt extrem de energici, atletici și jucători, așa că Exercițiul zilnic este o necesitate. Scopul timp de cel puțin 30 de minute de activități cum ar fi mersul pe jos, alergând sau jucând preluarea sau eticheta în fiecare zi. Amintiți-vă: Glens se pot plictisi foarte ușor, astfel încât să le păstreze angajați - și eliberarea o parte din energia lor - este extrem de importantă. Ca și ceilalți terori, Glens dragoste pentru a săpa-și va scăpa fericit de o parte din excesul de energie prin săpat găuri peste tot curtea ta.

Sillybillie_odiebear / Instagram "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-24 "Container de date =" Adevărat "/">

Probleme comune de sănătate

Ca orice altă rasă sau combinație de rase, Glen of Imaal Terriers poate fi susceptibilă la anumite condiții de sănătate, dar asta nu înseamnă că fiecare Glen va dezvolta aceste probleme. Este important să fii conștient de problemele potențiale de sănătate, astfel încât să puteți da câinelui dvs. cea mai bună îngrijire posibilă ar trebui să apară ceva.

Unele probleme de sănătate care sunt frecvente printre Glen de Terrieri Imaal includ:

  • Șold și cotul displazie, care provoacă instabilitate și slăbiciune în șolduri sau coate
  • Hipotiroidismul, o boală endocrină care reduce rata metabolică a câinelui
  • Atrofia retinei, o boală degenerativă a ochilor care poate duce la orbire

Etica, crescătorii responsabili lucrează din greu pentru a menține cele mai înalte standarde de rasă, stabilite de Clubul American Kennel la câinii lor, făcându-le mai puțin probabil să dezvolte aceste condiții de sănătate. Cu toate acestea, unele condiții sunt moștenite genetic, făcându-le mult mai greu de evitat.

Asigurați-vă că discutați cu medicul veterinar Glen of Imaal despre orice probleme potențiale de sănătate și pașii pe care îi puteți lua pentru a reduce riscul câinelui de a le dezvolta.

Dieta și nutriția

Dieta unui câine depinde de greutatea, vârsta, nivelurile de activitate și metabolismul, dar, în general, Glen of Imaal Terriers ar trebui să mănânce una și jumătate până la două cești de alimente de câine de înaltă calitate, de înaltă proteină, în fiecare zi. Obezitatea caninei este o problemă comună în toate rasele, deci este important să măsurați cu atenție mâncarea câinelui la fiecare masă și să le limitați tratamentele.

Dacă nu sunteți sigur cât de mult să vă hrăniți Glen, sau ce fel de mâncare funcționează cel mai bine pentru ea, discutați cu medicul veterinar. Ei vor putea să recomande cele mai bune alimente pentru nevoile individuale ale câinelui.

Unde să adoptați sau să cumpărați un Glen de Terrier Imaal

În timp ce Glen of Imaal Terrier nu poate fi ușor accesibil în mare parte din Statele Unite, există modalități de a le adopta sau de a le cumpăra. Căutați crescători de reputație care pot dovedi că instalațiile lor de reproducere respectă toate legile privind bunăstarea animalelor și, de asemenea, asigurați-vă că petreceți ceva timp cu Glen of Imaal speră să adoptați pentru a vă asigura că sunt la fel de sănătoși ca și agenția de crescătorie de adopție spune.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a adăuga un Glen of Imaal Terrier la familie, asigurați-vă că faceți cercetările dvs. Glens sunt câini extrem de inteligenți, energici și iubitoare, dar au nevoie de antrenament de ascultare și exerciții zilnice. Este important să se asigure că nevoile Glen vor potrivi programul și stilul de viață al familiei înainte de a le aduce acasă.

Dacă cumpărați un Glen de Terrier Imaal de la un crescător, asigurați-vă că sunt etice și reputate. Adresați-vă crescătorilor o mulțime de întrebări, Faceți cunoștință cu părinții gunoiului și efectuați un turneu în incintă al facilității de crescător, dacă este posibil.

Dacă sunteți interesat de rase similare cu Glen of Imaal, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Glen of imaal terrier: profil de rasă de câine