Terrier de grâu de grâu moale: profil de rasă de câine

Terrier de grâu de grâu

Un câine de fermă irlandeză fericită, terrier de grâu de grâu este un animal de familie prietenos și profund devotat, cu toate caracteristicile unui terrier - inclusiv încăpățânarea - dar cu un strat de grâu prețios, ondulat. Rasa este cunoscută ca fiind un exuberant exuberant, care este compact, grațios și robust. Cu un temperament unic care combină vigilența și inteligența unui terrier și stabilitatea și încrederea unui câine de lucru, grâul a fost crescut atât pentru a fi atât un câine de fermă de lucru greu, cât și un însoțitor cuddly.

Caracteristicile de rasă

Grup: Terrier

Înălţime: 17 până la 19 inci

Greutate: 30 la 40 de lire sterline

Coat și culoare: Strat moale, matasoasă, variind de la bej la aur

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile terorului de grâu moale

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu-înalt
JucăușăMediu
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria terorului de grâu de grâu

De grâu este unul dintre cei trei teritoriul cu picioare lungi care au provenit în Irlanda cu aproximativ 200 de ani în urmă, împreună cu Blue Kerry, Glen de Imaal, și reproiectarea corespunzătoare a terrierului irlandez. Toți cei trei câini au fost crescuți ca câini de fermă care erau responsabili de sarcini, cum ar fi șobolanii, herding, păzitorul coopului de pui și chiar dogging de păsări. Când munca lor a fost completă, acești câini erau mai mult decât fericiți să se încurce lângă proprietarii lor, iar până în prezent ei continuă să fie atât o alertă, robustă, precum și un animal de familie iubitor, afectuos.

Rasa a fost considerată a fi un "câine al unui bărbat sărac", în Irlanda - ca un câine de fermă universal, misiunea primară de grâu a fost aceea de a patrula fermele mici și a elimina verminul, ajutați oile de vânătoare și să meargă pe expediții de vânătoare cu proprietarii lor. Ca atare, acești câini de dimensiuni medii au fost istoric constante, puternice și încrezătoare în sine și întotdeauna alertă în împrejurimile lor...ceea ce înseamnă că sunt excelenți.

Primele porunci la sosire în Statele Unite au fost aduse de Lydia Vogel din Massachusetts în anii 1940, când a importat o gunoi de șase cățeluși, care au fost expuse mai întâi la Westminster în anul următor. Cu toate acestea, până în anii 1950, rasa a început să crească în popularitate atunci când Kennelul Gramachere din New York, deținut de familia O`Connor, iar canisa de la Sunset Hills din Connecticut, deținută de familia Arnold, a început să concureze Clasa Diverse a Clubului American Kennel (AKC). Ca urmare, O`Connors și Arnolds sunt adesea creditate cu înființarea terrierului de grâu din Statele Unite în Statele Unite.

Grâul moale de grâu a fost recunoscut ca o rasă de clubul irlandez Kennel în 1937 și AKC în 1973, când a devenit a 118-a rasă a organizației. Grâul moale de grâu a făcut prima apariție la Westminster în 1947. Versatilitatea de grâu a permis această rasă să se descurce bine în studiile de ascultare, agilitate și câini de împământare.

Pe St. Ziua lui Patrick în 1962, Clubul de grâu de grâu din America a fost fondat atunci când un grup mic a venit împreună în Brooklyn cu scopul de a păstra și proteja de grâu în Statele Unite. Trei traseeni au fost prezenți la acea întâlnire și, în cele din urmă, au devenit bine cunoscuți în show-uri: Holmenocks Gramachree, Gads Hill, și Holmenocks Hallmark, mai cunoscut sub numele de "irlandez" (O`Connor), "Liam" și "Maud" (Arnold ), care a ajutat la răspândirea gradului de grație și continuarea creșterii popularității rasei.

Îngrijirea terorului de groază de grâu

Primul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți despre un grâu este că stratul lor moale, matasos va necesita o întreținere, inclusiv o sesiune zilnică de îngrijire. Haina sa unică nu aruncă mult, dar va avea nevoie de îngrijire diligentă pentru a preveni covorașul. Combingul acestor câini va necesita utilizarea unei periei de pin sau a unei periei de slicker pentru a îndepărta murdăria și părul liber înainte de o pieptănare mai amănunțită cu un pieptene metalice dințate medii sau fine. Covorașul va trebui să fie tras (niciodată tăiat) și ca toate rasele, proprietarii de grâu vor trebui, de asemenea, să includă întreținerea unghiilor în regimul lor de îngrijire.

Deși este o rasă deosebit de fericită, adaptabilă, terrierul de grâu moale va necesita exerciții zilnice și o mulțime de iubire și atenție de la proprietarii lor. Acești câini sunt, de asemenea, cunoscuți că se înțeleg bine cu copiii, cel mai probabil datorită naturii lor jucăușă, afectuoasă. Deși nevoile lor de activitate pot varia de la medii la înălțime, istoria lor ca un câine de fermă aglomerată înseamnă că ei doresc o mulțime de timp în aer liber ... și vor prospera pe sesiunea zilnică de exerciții fizice cu proprietarii lor. Acești câini au, de asemenea, o forță de pradă puternică și o dorință aparent incontrolabilă de a urmări după totul de la veverițele la mașini, astfel încât o curbă împrejmuită (și plimbări slabe) sunt o necesitate.

Ca mulți teritori, grâul pare să aibă o minte proprie. Deși este o rasă inteligentă, acești câini au adesea propria ordine de zi și tind să fie încăpățânați și intenționați - ceea ce face o înțelegere oarecum dificilă. Socializarea și formarea precoce vor fi cruciale, iar un grant va prospera, de asemenea, pe disciplină consistentă, fermă, care nu include nici un fel de tratament dur.

Probleme comune de sănătate

Gheații sunt, în general, sănătoși, câini robusi, deși unele condiții de sănătate care au fost asociate cu această rasă includ anumite condiții de rinichi și gastro-intestinale, Boala Addison, și displazie renală. Urechile de grâu ar trebui, de asemenea, verificate în mod regulat și, ca și cu toți câinii, dinții lor ar trebui să fie de multe ori.

Dieta și nutriția

Terrierul de grâu moale ar trebui să funcționeze bine cu o hrană pentru câini de câine de înaltă calitate (sub supraveghere veterinară). La fel ca multe alte rase, acești câini pot deveni supraponderali dacă nu li se oferă dieta corectă și o cantitate adecvată de exerciții fizice (sau prea multe tratamente), deci asigurați-vă că monitorizați consumul de calorii câinelui dvs. și oferiți o mulțime de oportunități pentru timpul de joc. Apă proaspătă, curată ar trebui să fie disponibilă în orice moment pentru această rasă activă, de mare energie.

Unde să adoptați sau să cumpărați un terrier de grâu de grâu

Asigurați-vă că ați verificat adăposturile locale de animale și grupurile de salvare pentru terrierii de grâu acoperită moale care sunt în căutarea casei lor pentru totdeauna. Grupuri naționale pentru terrierul de grâu de grâu moale, cum ar fi S`Wheat salvează și adopții, Inc. sau Clubul de frânare de grâu din America, pot oferi resurse online pentru a vă ajuta să găsiți noul dvs. cel mai bun prieten.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Asigurați-vă întotdeauna că faceți temele la alegerea unei rase de câine. Discutați cu alți proprietari de grâu, crescători de reputație și grupuri de salvare pentru a afla mai multe despre această rasă particulară și cerințele lor unice și de îngrijire. Există o gamă largă de rase de câini, Și cu o mică cercetare, puteți fi siguri că veți găsi câinele drept pentru a aduce acasă.

Dacă sunteți interesat de alte rase de terrier, aici sunt câțiva alți câini să ia în considerare:

Glen of Imaal Terrier

Terrier de taur

Silky Terrier

Dandie Dinmont Terrier

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Terrier de grâu de grâu moale: profil de rasă de câine