Cele mai populare rase de câine irlandeze

Nu există rase de câine irlandeze de docile, sunt foarte inteligente și crescute să depășească animalele sau pradă și să suporte vremea severă irlandeză. Dacă intenționați să cumpărați unul dintre acești canini remarcabili și doriți să aflați mai multe despre ele, vă puteți aștepta să găsiți informații esențiale despre patru dintre cele mai populare rase de câine irlandeze de mai jos.

Câinii irlandezi se situează în mod constant printre unele dintre cele mai populare rase din lume. Ele sunt o parte importantă a multor familii și în conformitate cu cercetarea, la 24.1 milioane de posturi, ele sunt, de asemenea, o parte integrantă a hrănirii noastre Instagram! Irlandezii au fost întotdeauna o națiune de iubitori de câini. Rasele irlandeze sunt instruite pentru o varietate de sarcini, cum ar fi bovine și oi de vânătoare sau joc de vânătoare. Unii sunt folosiți ca câini de protecție pentru a proteja împotriva animalelor și a intrușilor. Dar ei fac, de asemenea, câini de casă iubitoare și prietenoasă. Iată tot ce trebuie să știți despre cele mai populare rase de câini irlandeze *. 

Răsuciți-l pe Terrierul albastru Kerry

Terrierul albastru Kerry

Cu rădăcinile sale în județul Kerry, Irlanda, Kerry Blue Terrier Breed este câinele de lucru ideal. Au fost inițial crescute la bovine și oi, Ucideți rozătoarele și vânzarea păsărilor și jocul mic. Ele sunt extrem de curajoase și inteligente și fac animale de companie familiale devotate. 

Comportament și temperament

Terrierul Kerry Blue este un câine independent, greu și atletic. Această rasă are o cantitate nelimitată de energie și rezistență; La fel ca majoritatea terorilor, timpul lor preferat trecut sunt urmărirea, săparea și ei iubesc să latră, chiar dacă nu au nimic de la lătrat. Dacă sunteți în căutarea unui râs bun burtă, Terrierul Blue Kerry vă va da cu siguranță unul așa cum sunt bine-cunoscuți și iubiți pentru personalitățile lor înfundate. 

Acești canini sunt câini de mare energie, nu le place să stea în jurul valorii de nimic. Ei au nevoie de o mulțime de exerciții fizice și din cauza intelectului lor ridicat, au nevoie de multă stimulare mentală. Nu poți lăsa un terrier albastru Kerry prea mult timp, ei se vor plictisi și vor începe să distrugă lucrurile. Va trebui sa Antrenează animalul tău bine sau le veți găsi dificil de rezolvat. În ciuda naturii lor iubitoare, această rasă nu-i place alți câini și pentru că ei au fost antrenați inițial pentru a vâna animale mici, le percepe ca pradă și le vor urmări dacă vin în contact cu ei. 

Îngrijirea

Terrierul albastru Kerry are o haină densă, moale și ondulată; Chiar dacă nu vărsăm, sunt o întreținere foarte mare. Va trebui să vă spălați hainele zilnic, să tăiați blana și să le baieți la fiecare patru până la șase săptămâni. Tăiați unghiile lor La fiecare două săptămâni, verificați urechile săptămânale pentru mirosuri și mirosuri răi care sunt un semn de infecție. Pentru a preveni infecțiile, ar trebui să ștergeți și urechile cu o minge de bumbac înmuiată într-un pH echilibrat. 

Informații suplimentare

  • Durată de viață: 12 - 15 ani
  • Culori: argint albastru, albastru și negru, argint, albastru, gri, negru
  • Greutate: 33 - 40 lbs
  • Înălţime: 17 - 20 Inches
  • HipoalerGenic: Da

FACT FACT: În ciuda dimensiunilor lor, Terrierul albastru Kerry este capabil să strângă prin cele mai mici goluri. 

Populară irlandeză Irish Setter

Setterul irlandez

Setterul irlandez a fost în jur de la secolul al XVIII-lea, se crede că a fost încrucișată cu Setters, Pointers, Spaniels și Setters English. Această rasă irlandeză a fost inițial numită "spanioli roșii", deoarece erau roșii și albi în culoare în loc de roșu întunecat pe care îl vedem astăzi. Zvonul are ca Earl of Enniskillen este responsabil pentru popularizarea tipului solid roșu de setter irlandez pe care toți le cunoaștem și iubim. 

Comportament și temperament

Setterul irlandez este un câine jucăuș și iubitor, ei nu se iau prea serios. Ei sunt rapizi să se strecoare și sunt întotdeauna până la un anumit tip de răutate. Vă puteți aștepta ca canina să se rumegă prin sertarul de lenjerie de corp, să găsească cea mai jenantă pereche de cuțiți pe care îl dețineți și să fiți în camera de zi cu ei în gura lor când oaspeții sunt în jur. Cu alte cuvinte, dacă nu doriți să vă expuși, puneți elementele voastre neplăcute într-un loc în care câinele dvs. nu va putea ajunge la ele. 

Această rasă este un iubit al oamenilor, se bucură de faptul că sunt centrul atenției și vor face tot ce este nevoie pentru a vă asigura că toți ochii sunt pe ele. În ciuda naturii lor joviale, aceștia fac pasi puternici și vă vor avertiza cât de curând se arată o față necunoscută. Ele trebuie să fie socializate devreme, timp în care acestea ar trebui să fie expuse la o varietate de experiențe, sunete, atracții și oameni. 

Îngrijirea

Setterul irlandez are o haină frumoasă; Și este culoarea și strălucirea naturală care le-a câștigat reputația ca fiind una dintre cele mai frumoase rase de câine din lume. Blana trebuie să fie periat cel puțin la fiecare două zile Păstrați stratul de la încurcare și pierdeți strălucirea. Ori de câte ori luați canina pe o excursie sau în afara câmpului, verificați stratul pentru resturi și burze. Atâta timp cât țineți câinele bine periat, ar trebui să-l băi doar de două ori pe an. Cu toate acestea, dacă intenționați să îl arătați, se recomandă să-i dați băi suplimentare. Periați zilnic dinții câinelui pentru a preveni respirația proastă și boala gingiilor. Îndepărtați unghiile o dată sau de două ori pe lună și curățați urechile cu un bumbac de bumbac și o soluție aprobată veterinar o dată pe săptămână. 

Informații suplimentare

  • Durată de viață: 15 ani
  • Culori: roșu, castan, mahon
  • Greutate: 60 - 70 kilograme
  • Înălţime: 25 - 27 Inches
  • HipoalerGenic: No

Focul de distracție: Setterul irlandez a fost personajul principal din filmul Walt Disney "Big Red."

Populare rase irlandeze irlandeze terrier

Terrierul irlandez

Terrierul irlandez a fost recunoscut ca o rasă irlandeză în 1875 în Glasgow, Scoția în timpul unui spectacol de câine. Anii 1880 a fost un deceniu triumfător pentru terrierul irlandez; au fost catalizatorul pentru schimbarea aspectului pentru câinii britanici și a condus la interzicerea culturii urechii Pentru orice rasă în Regatul Unit. În timpul primului război mondial, au primit multe accelerații pentru loialitate și curaj. Se crede că viața multor soldați a fost mântuită din cauza naturii curajoase a terrierului irlandez. 

Comportament și temperament

Rasa a fost dezvoltată pentru a fi un vânător și un câine de gardă de companie. Prin urmare, ele sunt adaptabile, concentrate, spirited și bine temperate. Terrierul irlandez este de asemenea dedicat, curios, nesăbuit și plin. În ciuda multor calități admirabile, terrierul irlandez nu-i place alți câini și va intra în modul de atac atunci când vin în contact cu ei. Ei au nevoie de o mulțime de exerciții fizice și mentale, precum și disciplina fermă sau comportamentul lor va fi spirală în afara controlului. 

Îngrijirea

Terrierul irlandez are păr ulterior și dense; Ei au un strat dublu care le protejează împotriva vremelor umede sau reci și a subsolului dur când lucrează și se joacă afară. Va trebui să spălați stratul o dată pe săptămână cu o perie naturală de păr. În plus, va trebui să o eliminați cu mâna de câteva ori în fiecare an. Striparea mâinilor este esențială dacă doriți să păstrați culoarea strălucitoare și textura tare sau dacă intenționați să vă arătați câinele. În loc de tăiere, este mai ușor să clipi haina; Dar este important să menționăm că tăierea luminează culoarea stratului și o face mai moale să atingă. Nevoile suplimentare de îngrijire includ îngrijirea unghiilor și igiena dentară; Periați zilnic dinții câinelui și tăiați unghiile o dată sau de două ori pe lună. 

Informații suplimentare

  • Durată de viață: 13 - 15 ani
  • Culori: roșu, grâu, roșu de grâu
  • Greutate: 25 lbs masculin, 27 lbs femeie
  • Înălţime: 18 Inches
  • HipoalerGenic: Da

Focul de distracție: În timpul primului război mondial, terorii irlandezi au lucrat ca mesageri pentru armată. 

Spanielul de apă irlandeză

Spanielul de apă irlandeză a fost un nativ al lui Emerald - Isle din 1830. Istoria înregistrează că rasa a venit de la canisa lui Justin McCarthy; Cu toate acestea, se pare că a luat secretele cum aceste rase de câine irlandeze * au ajuns să fie la mormânt. Cu toate acestea, zvonurile sugerează că acestea pot fi o cruce între câinii de apă portugheză și câinii de tip Poodle și Barbet, care se aflau în timpul acelui timp. A existat, de asemenea, un alt tip de spaniel de apă acoperită curat în timpul acelei ere care ar fi putut juca un rol în machiajul rasei. 

Spanielul de apă irlandeză este foarte sensibil la împrejurimile lor; Vor să știe exact ce se întâmplă în orice moment. Spanii de apă irlandeză nu sunt îndrăgostiți de străini, dar vestea bună este că nu sunt agresivi cu ei. În general, ele sunt ușor de antrenat; Cu toate acestea, ei doresc să se gândească pentru ei înșiși, ceea ce le face foarte încăpățânați. Această caracteristică este și mai mult cu bărbații tineri care doresc să-și dovedească statutul. Dacă sunteți proprietar de câini pentru prima dată, ați putea dori să luați în considerare aceste trăsături de caracter atunci când vă luați decizia. 

Comportament și temperament

Iubitorii de câini caută spanielul de apă irlandeză pentru abilitățile sale superioare de vânătoare și apă. Ele sunt fanatice cu privire la plăcerea proprietarilor și ei fac tovarăși devotați. Acești canini sunt, de asemenea, de supraveghere excelentă dacă sunt socializați în mod corespunzător de la o vârstă fragedă. 

Spanielul de apă irlandeză este a Repere de vânătoare cu o mulțime de energie și rezistență. Din acest motiv, ei nu fac bine în apartamente și vor avea nevoie de o curte pentru a alerga în jurul. Câinele dvs. va avea nevoie de cel puțin o oră pe zi pentru a merge pe o plimbare, o plimbare lungă sau pentru a alerga. Playing Ball este întotdeauna o modalitate excelentă de a-l ține activ. Ei se bucură, de asemenea, de înot și picioarele lor webbed le fac extrem de bune la ea. Deci, dacă aveți acces la o piscină sau la un lac puteți adăuga acest lucru la lista dvs. de lucru. Nu fi surprins când câinele tău îndepărtează alerga și merge pentru o înot dacă există un lac din apropiere. Va lua o cantitate echitabilă de formare pentru a-l face să nu facă acest lucru. Deci, dacă nu doriți să vă ocupați de a încerca să-l scoateți din apă, dintre care să vă păstrați animalul pe o leșie până când sunteți încrezători că nu va bate și stropi. Dacă nu este posibil să vă luați câinele pentru o oră întreagă, puteți rupe timpul în trei sesiuni de 20 de minute pe zi.

În ciuda naturii pline de grație a spanielului de apă irlandeză, ei iubesc să joace jocuri și sunt bine cunoscute pentru comportamentul lor răutăcios. Ei sunt foarte creativi atunci când vine vorba de a găsi modalități de a se distra și de a fi cunoscute pentru a face jocuri din sarcinile obișnuite de zi cu zi. Atâta timp cât animalul dvs. are jucării în jur, el nu se va plictisi niciodată de el însuși. 

Îngrijirea

Aceste rase de câine irlandeze * au un strat dublu, un strat de sus și un strat de fund. Ei nu aruncă o mulțime de păr, dar veți mai fi nevoie să o periați de două până la trei ori pe săptămână pentru a preveni covorașul sau încurcarea. Uleiurile naturale ale straturii atrage murdăria și resturile, astfel încât va trebui să fiți supliment la acest lucru. Din cauza dischetelor lor, ei se țin la umiditate, acest mediu cald, umed este terenul perfect de reproducere pentru bacterii. Prin urmare, asigurați-vă că vă curățați și uscați urechile câinilor de fiecare dată când îl luați în înot. Periați dinții O dată pe zi și tăiați unghiile o dată sau de două ori pe lună, în funcție de cât de repede cresc. 

Informații suplimentare

  • Durată de viață: 12 - 13 ani
  • Culori: ficat solid
  • Greutate: 45 - 58 kilograme de sex feminin, 55 - 68 kilograme de sex masculin
  • Înălţime: 21 - 23 inci femeie, 22 - 24 Inci Masculin
  • HipoalerGenic: Da

Focul de distracție: Spanielurile de apă irlandeză sunt denumite "clovnii" familiei Spaniel, nu doar pentru că sunt amuzante, dar, de asemenea, pentru că părul lor curly creează un poof proeminent pe capul lor.

Gândirea finală

Deși apa irlandeză Spaniel este o rasă populară de a avea în casă, ele sunt greu de găsit și, prin urmare, scump să cumpere. Din cauza etichetei lor ridicate, există o mulțime de reproducere ilegală care are loc. Un cuvânt de precauție, înainte de a predau orice bani, faceți verificările corecte pentru a vă asigura că achiziționați de la un crescător legitim.

Citiți următorul: 16 sfaturi despre cum să găsiți și să alegeți crescătorii locali de câini în zona dvs

Cele mai populare rase de câine irlandeze

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cele mai populare rase de câine irlandeze