Ar trebui să vă lăsați pisicile afară?

Pisica în aer liber

Mulți experți recomandă păstrarea pisicilor în interior pentru a le proteja de pericolele în aer liber. Stai în interior poate ajuta la menținerea pisicilor în siguranță, dar un stil de viață numai pentru interior are unele coborâri. Să examinăm argumentele pro și contra de a vă lăsa pisica afară.

Indoor vs. În aer liber

Lumea exterioară prezintă multe pericole la pisici, fie legate de activitatea umană, alte animale sau de mediu. Pisicile în aer liber au chiar și o durată de viață mai scurtă decât omologii lor de interior.

Unele Commonhazards pentru pisicile în aer liber includ:

  • Prădători / animale sălbatice (coioți, lupi, șoimi, bufnițe și alte animale sălbatice periculoase)
  • Otrăvire (momeală și momeală de melci, rodenticide, erbicide, îngrășăminte, antigel și alte otrăvuri)
  • Capcane de animale
  • Lovit de mașină
  • Furtul de către oameni
  • Fiind hărțuită sau abuzată de oameni sau de alte animale
  • Cat lupte
  • Răniri (căderi, leziuni oculare, unghii sfâșiate etc.)
  • Rătăcind sau se pierde
  • Paraziți cum ar fi purici, căpușe și paraziți intestinali
  • Boala infecțioasă de la alte pisici sau faunei sălbatice, inclusiv virusul leucemiei feline (FELV), peritonita infecțioasă felină (FIP), dezintegrarea felină, virusul imunodeficienței feline (FIV) și rabia
  • Expunerea la vremea rea ​​și extremele de temperatură (accident vascular cerebral și hipotermie)
Pisica portocalie urcare pe gard

Pisicile care merg în aer liber, devenind mai mult exerciții fizice în timp ce explorează.

Contra de a menține pisicile în interior

După ce am citit o listă lungă de pericole potențiale în aer liber, poate părea ca un nu-brainer pentru a vă menține pisica strict în interior, astfel încât să puteți păstra în siguranță.

Dar o viață în întregime în interior poate aduce greutăți la pisici, inclusiv următoarele:

  • Plictiseală
  • Lipsa de exercitiu
  • Creștere în greutate sau obezitate
  • Incapacitatea de a exprima comportamente naturale cum ar fi vânătoarea, alpinismul, zgârierea
  • Lipsa de stimulare mentală
  • Nemulțumirea excesivă / Yowling
  • Stres, anxietate sau depresie
  • Probleme de comportament (marcaj de urină, evitarea micului cutie, zgârierea distructivă)
  • Luptând printre pisicile de uz casnic
  • Agresiune față de oameni

Cele mai mari probleme pentru pisicile numai în interior sunt lipsa de stimulare mentală, lipsa exercițiului și incapacitatea de a exprima comportamentele naturale care fac o pisică o pisică. Acest lucru poate cauza pisicile să se plictisească, stresate și deprimate.

Pisicile plictisite se află adesea în jurul valorii de o mare parte a zilei, iar cel mai interesant lucru pe care trebuie să-l faceți este să vizitați castronul de mâncare peste și peste pentru o gustare. Inactivitatea și supraalimentarea conduc la creșterea în greutate, care poate contribui la problemele de sănătate cum ar fi diabetul și artrita.

Pisicile stresate și deprimate pot dezvolta probleme comportamentale cum ar fi problemele cutiei de gunoi, zgârierea distructivă, lupta cu alte animale de companie sau chiar agresiune față de oameni.

Pisica care se potriveste in afara

Pisicile care merg afară se bucură de libertatea de a exprima comportamentele naturale.

Oameni de a lăsa pisici în afara

Asociația Americană a Practicanților Feline Menține o declarație de poziție cu privire la dezbaterea interioară / exterioară, recunoscând că, deși în interior este mai sigură, permițând pisica dvs. să exploreze în exterior, poate oferi câteva beneficii destul de semnificative pentru sănătatea ei fizică și psihică.

Unele dintre aceste beneficii includ:

  • Exercițiu: Pisicile care merg afară, urca, zgârieturi și joacă. Aceasta înseamnă că au mai multe exerciții, ceea ce oferă o mulțime de stimulente fizice sănătoase, și, de asemenea, la câștigul de greutate nedorită.
  • Exprimarea comportamentelor naturale: Deși pisicile de companie deținute nu trebuie să vâneze pentru mâncarea lor, fiind în afara cu frunze suflate în vânt și bug-uri sau alte critterii mici care se târăsc în jurul valorii de declanșează instinctele pisicii tale pentru a tulpina, picătură și chase. Pisicile fac, de asemenea, o alpinism mult mai mult, zgârierea si explorarea.
  • Stimulare mentală: A fi afară este interesant! Pisicile găsesc atât de multe pentru a vedea, miros, auzi și atinge, de la iarbă la copii care se joacă la păsări care zboară deasupra capului și veverițele care alergau prin curte. Chiar și purzând pur și simplu la soare și simțind briza care se rupe blana este mai stimulativă pentru pisica ta decât să se odihnească înăuntru.
  • Reducerea generală a stresului și a problemelor de comportament: Atunci când o pisică este activă, stimulată și lăsată să-și exprime instinctele naturale, ea este mai fericită și mai conținut, ceea ce duce la mai puține probleme legate de comportament legate de stres.
Pisica in copacul pisicilor

Dați-vă o mulțime de locuri de a urca, să rămână și să se ascundă pentru a-și îmbogăți mediul de interior.

Cel mai bun din ambele lumi

Există modalități de a păstra o pisică de interior atât fericită, cât și sigură. Îmbogățirea mediului vă poate încuraja pisica să exercite și să exploreze în interiorul casei dvs. Încercați copaci de pisici pentru alpinism și perching. Puneți-i în fața ferestrelor, astfel încât pisica dvs. să se poată urca și să urmărească ieșirile din afară.

Unii proprietari de pisici instalează rampele de perete pentru pisici pentru a traversa și urca. Introduceți diferite tipuri de zgârieturi, astfel încât pisica dvs. are o mulțime de oportunități pentru zgârierea "aprobată". Pentru varietate, oferiți posturi orizontale și verticale de zgârieturi de diferite materiale (covor, sisal și carton).

Angajarea pisicii dvs. de interior în timp este o modalitate excelentă de a oferi stimularea și exercițiile fizice mentale. Încercați să jucați cu jucării de pisici, cum ar fi Wands de pene, aruncarea bilelor de jingle Bell sau șoareci de jucărie plină de catnip sau având o ședință de urmărire și poduri cu un indicator cu laser (doar asigurați-vă că nu îndreptați fasciculul din apropierea ochilor pisicilor). Jucăriile automate care spin sau rulou pot atrage aproape orice pisică pentru a juca.

Jucăriile de puzzle și care necesită pisica dvs. să lucreze și să-și folosească creierul pentru a ajunge la tratate în interior sunt foarte stimulative. Tratați jucăriile care distribuie jucăriile care trebuie să fie băteau în jurul valorii de a-și elibera bunurile să ofere atât exerciții fizice, cât și stimulării mentale.

Cat în Chioteo în aer liber

A & # 8220; CATIO & # 8221; este o incintă care permite pisicii dvs. să se bucure în siguranță în afara.

Hrănirea meselor pisicii dvs. de la jucăriile de puzzle sau de tratamentul jucăriilor de tratament poate ajuta la imitarea comportamentelor de vânătoare și de hrănire, ea nu se poate exprima. Plantați o iarbă de pisică pentru pisica dvs. se poate bucura de nibbling.

De asemenea, puteți încerca unele dintre aceste moduri mai sigure pentru ca pisica dvs. să experimenteze timp în aer liber:

  • Cumpărați sau construiți un "catio": O incintă sigură în curte sau pe terasa dvs. poate permite pisicilor să obțină un aer curat și să vadă, să miroase și să audă marii în aer liber, protejându-i de rău. Catio-urile pot fi mari și elaborate, cu multece diferite, sau la fel de simple ca o cutie de câini de sârmă mare. Asigurați-vă că pisica dvs. are întotdeauna acces la umbră și apă când se află într-un catio.
  • Lăsați pisica să exploreze curtea dvs. în condiții de siguranță: Un gard înalt vă poate păstra pisica în curte și poate descuraja prădătorii să câștige accesul. Pentru a ține un ochi mai bun pe ea, stați afară cu pisica în timp ce ea este afară.
  • Încercați plimbări cu leșie sau plimbări cu cărucioare: Multe pisici pot învăța să poarte un ham și să meargă pentru plimbări prăjite în cartierul tău. Asigurați-vă că pisica dvs. este confortabilă și mulțumită de acest aranjament-plimbare nu ar trebui să fie stresantă. Asigurați-vă că hamul se potrivește perfect, astfel încât pisica dvs. să nu se alapa și să vă mențină ochii deschisi pentru câinii liberi sau pisici rătăciți care se pot apropia (alegeți pisica în sus dacă vedeți vreun pericol). Unele pisici urăsc hamurile, dar se bucură de plimbări într-un cărucior de pisică închisă. Ei pot lua în atracțiile în timp ce rămân în siguranță și în interior.

Siguranța în primul rând

Pisica purtand guler si eticheta

Pisicile care petrec timpul în afara ar trebui să fie microcipped și să poarte un guler și o etichetă de identificare.

Dacă alegeți să lăsați pisica dvs. afară, luați măsuri de precauție pentru a vă asigura că rămâne în siguranță.

  • Identificare: Asigurați-vă că pisica dvs. are un microcip și purtă întotdeauna o etichetă de guler și de identificare cu informații de contact actualizate. GLS Collars sunt un gadget de tehnologie remarcabil care vă permite să păstrați filele pe pisica dvs. dacă se roagă.
  • Grijă preventivă: Păstrați pisica dvs. la prevenirea parazitului de spectru larg pe tot parcursul anului, care tratează și controlează puricii, căpușe, vierme de inimă și paraziți intestinali. De asemenea, asigurați-vă că rămâne la curent cu toate vaccinările sale (veterinarul știți că pisica dvs. merge în afara).
  • Adăpost: Dacă pisica voastră va fi în aer liber, asigurați-vă că are acces la umbra, adăpostul de ploaie și alte meteo, alimente și apă, sau să se asigure că ea poate intra în casă printr-o ușă de companie.

întrebări frecvente

Este rău să lași pisica mea de interior afară?

Deși în interior este cel mai sigur pentru pisici, mergând afară, pot oferi unele beneficii mentale și fizice. Pentru a face timp în aer liber mai sigur, obțineți pisica dvs. microcipped și asigurați-vă că purtă întotdeauna un guler și ID. O curte împrejmuită vă poate menține pisica în siguranță pe proprietatea dvs. și poate împiedica prădătorii să intre în curte. Luați în considerare starea în afara cu pisica dvs. pentru a vă ține ochii pe ea, sau cumpărați sau construiți un "catio" în aer liber, astfel încât pisica dvs. să se poată bucura de faptul că se află în siguranță.

Este mai bine să păstrați pisicile în interior sau în aer liber?

Păstrarea pisicilor în interior este cea mai sigură opțiune, dar numai pisicile de interior pot fi plictisite și stresate dacă nu sunt suficiente stimulente mentale și fizice. Asigurați-vă că pisica dvs. interioară are o mulțime de jucării pentru a juca cu și lucrurile pe care să le urce și să se răcească. Există, de asemenea, multe modalități de a lăsa în siguranță pisica dvs. să exploreze în aer liber pentru o schimbare de peisaje.

Este crud să faci o pisică în aer liber o pisică interioară?

Pisicile care sunt folosite pentru a petrece o mare parte din ziua lor în aer liber ar putea găsi un mod numai de interior pentru o ajustare tare. Cu toate acestea, este posibil să tranziți o pisică în aer liber la un stil de viață interior, oferind o mulțime de îmbogățire ecologică în interior și lăsând pisica să se bucure de exterior printr-o curte împrejmuită sau închisă "CAIO".

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ar trebui să vă lăsați pisicile afară?