Poate pisica mea să-mi prindă frigul?

Close-up de fată drăguță care dorm pe pat acasă

Animalele diferite obțin boli diferite, dar uneori se pot răspândi de la specii la specii. Când o boală se răspândește de la un animal de companie la un om sau viceversa, se numește a boală zoonotică. Dacă aveți anumite tipuri de boli, este posibil ca să treceți boala pe animalul dvs. de companie.

Poate un animal de companie să-ți prindă frigul?

Oamenii "prinde" frigul în mod regulat, dar ce anume vom prinde? Rece este într-adevăr un virus, de obicei rinovirusul, coronavirusul, virusul sincițial respirator sau virusul parainfluenza.

Acești viruși nu sunt contractați de la a fi în frig sau de a se uda, în ciuda concepției greșite populare, ci sunt contractate de altcineva care este bolnav. Veți fi mai predispuși să obțineți frigul dacă sunteți obosiți, stresați sau aveți alergii.

Potrivit Colegiului Veterinar Ontario a pisică poate fi capabil să vă prindă frigul în funcție de ce fel de virus este (deși nu se întâmplă în mod obișnuit), dar un câine nu poate. Pisici exotice, cum ar fi Bengals sunt incluse în această listă de specii susceptibile, dar caninele exotice, inclusiv vulpi și Wolfdogs, va fi bine. Ferretele sunt o altă specie care nu vă pot prinde frigul, dar pot prinde gripa de la dvs. dacă o aveți. Este întotdeauna recomandat să vă spălați mâinile înainte și după ce ați manipulat animalul de companie, dar este destul de puțin probabil ca animalul dvs. să vă prindă frigul.

Ce boli pot prinde animalul dvs. de companie de la dvs?

Multe boli pot fi, de asemenea, răspândite de la animale la om și sunt monitorizate îndeaproape de CDC (centrele pentru controlul bolilor și prevenirea).În funcție de boala și de speciile de animale de companie, unele boli pot fi transmise către și de la oameni și animale. Multe animale de companie exotice sunt predispuse la mai multe tipuri de boli zoonotice, inclusiv:

  • Ferretele, așa cum a fost menționat anterior, sunt capabili să prindă virusul gripei de la oameni care provoacă simptome similare pe care le experimentăm atunci când sunt bolnav cu gripa.
  • Iepurii sunt susceptibili la virusul Herpes Simplex (virusul care provoacă răni reci la unii oameni), dar este mai frecvent văzut în iepurii de laborator decât iepurii de companie.
  • Hedgehogii sunt suspectați că sunt capabili să prindă virusul Herpes Simplex, dar nu a fost încă confirmată.
  • Pisicile exotice și felinele domestice pot prinde niște viruși de la oameni, inclusiv H1N1 și unii dintre virușii reci
  • Păsările pot obține unele infecții oculare de la unele bacterii și viruși de la oameni atunci când le sărutăm, dar care trec boli de bacterii, cum ar fi micoplasma, chlamydia și Salmonella nu sunt adesea văzute.
  • Pingworm poate fi administrat mai multor tipuri de animale exotice de la oamenii lor. Pisici exotice, vulpi, ferme, cobai, iepuri, porci burții, păsări, șoareci, șobolani, hamsteri, gerbili, chinchillas și alte animale de companie. Ringworm nu este de fapt un vierme, ci mai degrabă o infecție fungică care infectează pielea oamenilor și animalelor de companie.

Ce boli provoacă strănut și tuse în animale de companie?

Doar pentru că frigul comun nu poate fi trecut la animalul dvs. exotic (cu excepția faptului că o pisică) nu înseamnă că nu pot tuse și strănut din alte motive.

Simptomele similare ale frigului pot apărea într-un animal de companie care nu este frigul, dar poate fi gripa, bordatella sau un alt tip de infecție respiratorie. Nici unul dintre aceste simptome sau boli nu trebuie ignorat totuși. S-ar putea să nu căutăm întotdeauna tratament medical pentru sniffles nostru, dar dacă animalul dvs. exotic începe să se comporte ca și cum ați fi prins o răceală, ar trebui să le luați cu siguranță la un veterinar exotic de companie lângă dvs. și să le păstrați cald. Radiografiile (raze X), pot fi recomandate culturi bacteriene, citologie sau alte teste, dar antibioticele sunt cel mai probabil necesare.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. FerretsCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

  2. Animale de companie și alte animaleCentre de control și prevenire a bolilor

  3. Boli ale ariciilorManualul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poate pisica mea să-mi prindă frigul?