Cum au răspândit câinii parvoviris?

Puppy bolnav cu veterinar

Dacă Pierderea unui catelus la Parvo Sau căutați să împiedicați boala cu animalul dvs. iubit, vă puteți întreba cum să înțelegeți mai bine Parvo și dacă acesta poate fi răspândit prin voma, precum și fecalele. În această defalcare a parvo, aflați despre incubarea, transmiterea și supraviețuirea parvovirusului.

Parvo la câini

Parvo este o boală virală foarte contagioasă la câini, cunoscută formal ca parvovirus canin. S-ar putea să observați schimbările comportamentale ale câinelui dvs., cum ar fi aruncarea, pierderea în greutate sau lipsită de mică până la nici un apetit. Deși această versiune a Parvo este mai frecventă, este posibilă, de asemenea, să se formeze în inima căței care de obicei provoacă moartea. Cea mai bună modalitate de a preveni Parvo este vaccinarea devreme, Pe măsură ce virusul tinde să se țină de pui între șase săptămâni și șase luni de vârstă.

Vă rugăm să rețineți că dacă animalul dvs. de companie prezintă orice semne de boală, este recomandat să consultați cu un medic veterinar cât mai repede posibil.

Cum se răspândește Parvo

Perioada de incubație pentru Parvo este de trei până la șapte zile, ceea ce înseamnă că un animal care este susceptibil de a deveni bolnav de la acest virus va arăta semne clinice de la trei până la șapte zile după ce a fost expus unui animal bolnav cu Parvo. Parvovirus se răspândește cel mai frecvent prin fecale, sol infectat, saliva, vărsături și fomi (e.G., pantofi, mâini sau alte elemente contaminate cu virusul). Virusul este vărsat în fecale în cantități foarte mari timp de două până la trei săptămâni după infecție.

Acest virus replică în intestin, astfel încât vărsarea particulelor de virus infecțioase este în primul rând prin fecale, dar parvovirusul poate fi, de asemenea, răspândit prin saliva și vomit. Tratați toată materia fecală și vomita ca potențial infecțioasă și asigurați-vă că purtați mănuși și utilizați o salubritate adecvată atunci când se ocupă de Parvo.

Parvo în mediul înconjurător

Parvovirusul este un virus destul de greu, supraviețuitor pentru perioade lungi de timp în mediul înconjurător. În comparație cu unele virusuri care sunt ușor ucise, dezinfectate sau care supraviețuiesc doar câteva ore, parvovirusul poate supraviețui timp de câteva luni în anumite condiții, cu condiții umbrite, răcoroase și umede fiind cele mai favorabile.

Exact cât de lungi parvo rămâne în mediul înconjurător depinde de mulți factori, incluzând, dar fără a se limita la temperatura, nivelul de umiditate, lumina soarelui și așa mai departe. Trebuie remarcat faptul că temperaturile de înghețare sunt protejate pentru acest virus și temperaturile reci nu vor ucide PARVO.

Dezinfectarea și curățarea zonelor

După cum sa menționat anterior, Parvo poate fi vărsat în diferite moduri, însă este transmis în mod obișnuit prin contact direct cu câinii infectați sau prin intermediul căilor fecale și orale. La Dezinfectați mediul PARVO, Este important să scăpăm de voma, fecale și materiale suplimentare înainte de a curăța locurile care aveau virusul cu produsele de înălbire. Această metodă va ajuta la uciderea întregului virus, dar dacă aveți un alt câine care va împărtăși același spațiu, este posibil să doriți să ajungeți la un profesionist pentru a vă asigura că zona este curățată corespunzător pentru a evita infecția la alți câini.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum au răspândit câinii parvoviris?