Pot câinii să obțină coronavirus (covid-19)?

Cu câteva săptămâni în urmă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat răspândirea romanului Coronavirus Coronavirus o pandemie globală. Odată cu creșterea panicii din jurul acestui virus, mulți proprietari de animale de companie sunt îngrijorați de sănătatea animalelor lor de companie. Pot câinii să primească coronavirus? Este ceva ce ar trebui să vă îngrijorați?

În prezent există nici o dovadă care arată că câinii se pot răspândi covid-19. Cu toate acestea, există mult mai mult decât atât. Coronavirusurile sunt o familie mare de viruși, dintre care unul este nouul coronavirus Covid-19. Unii dintre acești viruși cauzează boală la oameni, în timp ce alții pot provoca boli în anumite tipuri de animale.

Pot câinii să primească coronavirus? Pentru a răspunde la această întrebare, a trebuit să fac o mulțime de cercetări. Există o mulțime de informații false care au fost transmise și am vrut să fiu sigur că am avut informațiile corecte susținute de cercetare. Continuați să citiți pentru a vedea ce am aflat despre virusul COVID-19 și despre amenințarea față de tovarășii noștri de canini iubiți.

Pot câinii să obțină coronavirus (COVID-19)?

Câinii pot primi coronavirus (COVID-19)?Există coronavirusuri care infectează animalele și pot fi răspândite la oameni. Odată ce un om contractează boala, se răspândește de la om la om. In conformitate cu Centre de control și prevenire a bolilor, acest lucru este foarte rar. Sindromul respirator acut sever (SARS), care a apărut în 2002, este un exemplu de coronavirus care a început la animale și sa răspândit la oameni.

Se suspectează că acesta este cazul cu pandemia Covid-19 curentă. În timp ce nu a fost verificată, Rapoarte inițiale din China au legat focarul la o piață de fructe de mare. Este puțin probabil ca această piață să fie singura sursă a focarului, dar experții încă investighează.

În acest moment, nu există dovezi că câinii pot răspândi COVID-19 sau că ar putea fi o sursă de infecție în Statele Unite.

In conformitate cu Asociația medicală veterinară americană, Nu trebuie să vă îngrijorați de mâncarea câinelui în acest timp. Ofițerul lor veterinar principal Gail Glab a spus "Nu suntem prea îngrijorați de faptul că oamenii contractați COVID-19 prin contactul cu câinii și pisicile. Virusul supraviețuiește cel mai bine pe suprafețe netede, cum ar fi blaturile și usiknobs & # 8230; Materialele poroase, cum ar fi blana de animale de companie, tind să absoarbă și să captrângă agenții patogeni, făcându-l mai greu să le contracteze prin atingere."

Știu că acesta este un timp tulburător, dar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la contractarea dvs. de câine COVID-19 sau despre contractarea bolii de la mângâierea animalelor de companie. Există deja atât de mult de îngrijorat și mulți oameni sunt într-o stare de panică. Vă puteți relaxa știind că atâta timp cât luați măsurile de precauție adecvate, animalul dvs. va fi în siguranță în timpul acestei pandemii.

Citiți următorul: 4 Fapte despre Coronavirus Toți proprietarii de animale de companie ar trebui să știe

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să obțină coronavirus (covid-19)?