Prevenirea fiv (virusul imunodeficienței feline) și gestionarea pisicilor fiv +

Caturi curioase

Virusul de imunodeficiență felină (FIV) este a boala contagioasa care poate fi răspândită de la o pisică la alta. Se numește, de asemenea, ajutoare de feline. Din fericire, există măsuri preventive care pot fi luate pentru a vă menține pisica să devină infectată cu FIV.

Deoarece unul dintre efectele primare ale virusului imunodeficienței feline este imunosupresia, pisicile infectate sunt susceptibile la o serie de probleme diferite de sănătate secundare. Ca rezultat, Semne observate cu FIV va varia de la pisica la cat. Tratamentul trebuie să fie orientat spre pisica individuală și starea fizică a pisicii.

Prevenirea infecției FIV la pisici

Puteți ajuta la prevenirea infecției cu FIV, evitând lucrurile care pun pisica în pericol de infecție.

  • Ai pisica ta spionat sau neutered (pentru a preveni răspândirea FIV).
  • Păstrați pisica în interior.
  • Testați toate pisicile noi pentru FIV înainte de a le aduce în gospodăria dvs. și le permiteți să interacționeze cu pisicile deja acolo.

Există un vaccin pentru virusul imunodeficienței feline în pisici?

Există o vaccinare pentru virusul imunodeficienței feline. Cu toate acestea, vaccinul este oarecum controversat și majoritatea medicilor veterinari nu recomandă utilizarea acestuia decât în ​​condiții foarte limitate.

O mare problemă cu Vaccin pentru FIV este pisicile care au primit vaccinul vor Testați pozitiv pentru FIV. Acest lucru poate complica diagnosticarea pisicii dvs. dacă se îmbolnăvește.

Vaccinul pentru FIV ar putea fi în valoare de având în vedere dacă o pisică pozitivă FIV trăiește cu alte pisici care nu sunt pozitive. Dacă se luptă pisicile, riscul de răspândire a infecției este mai mare. În acest caz, vaccinul poate fi benefic pentru pisicile negative FIV. Dacă pisica ta merge afară și luptă cu alte pisici, poate doriți să luați în considerare vaccinarea.

ID-ul și microcipurile foarte importante pentru pisicile vaccinate cu FIV

Pisicile care au fost vaccinate pentru virusul imunodeficienței feline ar trebui să poarte un guler cu o etichetă sau o altă formă de identificare. Ar trebui să fie, de asemenea, o pisică vaccinată microcipped astfel încât el poate fi identificat în continuare dacă gulerul și eticheta s-au pierdut.

Acest lucru este important deoarece unele adăposturi și salvați Euthanizarea pisicilor Acest test pozitiv pentru FIV. Etichetele și microcipurile vă vor ajuta să vă identificați pisica și să vă asigurați că vă va fi returnată dacă se rătăcește de acasă.

Cum se tratează FIV?

Odată infectate cu virusul imunodeficienței feline, nu există nici o modalitate de a elimina virusul de la un corp de pisică. Pisicile care sunt bolnav de la FIV sunt tratate simptomatic. De exemplu, dacă este prezentă infecție bacteriană secundară, pot fi necesare antibiotice. Tratamentul va varia în funcție de semnele văzute.

Medicamentele care consolidează sistemul imunitar sunt adesea folosite și nu sunt dăunătoare. Medicamentele anti-virale (medicamente care luptă împotriva virușilor) sunt, de asemenea, uneori utilizate și, de asemenea, nu par a fi dăunătoare. Cu toate acestea, nu se știe dacă oricare dintre aceste medicamente ajută, de fapt, pisicile infectate.

Cele mai frecvent utilizate medicamente includ:

  • Acemannan
  • levamisole
  • Immunoregulin®
  • Interferon Alpha

Este important să vă amintiți că un test pozitiv pentru FIV într-o pisică nu echivalează cu o sentință de moarte. Pisicile cu teste pozitive pentru virusul imunodeficienței feline care sunt sănătoși și fără semne de boală pot trăi o viață perfectă pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Virusul de imunodeficiență felină. Cornell Feline Health Center

  2. Virusul imunodeficienței Feline (FIV). Merck Manual veterinar

  3. Hartmann, Katrin și colab. Eficacitatea medicamentelor antivirale împotriva virusului imunodeficienței felineȘtiințe veterinare vol. 2,4 456-476. 18 decembrie. 2015, DOI: 10.3390 / VETSCI2040456

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Prevenirea fiv (virusul imunodeficienței feline) și gestionarea pisicilor fiv +