Canina coronavirus boala - pot cainii devin covid-19?

Catelus cu doctor

Deoarece Coronavirus Covid-19 a fost declarat o pandemie globală de către Organizația Mondială a Sănătății, Igiena, Sănătatea și Infecția potențială au fost în prim-planul tuturor minților noastre. Și, pentru proprietarii de animale de companie, cele mai frecvente întrebări pe care le au pentru veterinarii lor sunt - ceea ce este coronavirusul la câini, câinii pot obține viruși umani, cum ar fi Covid-19 și pot prinde virusul de pe animalul lor de companie?

Cu atât de multe informații acolo, poate fi dificil de tăiat prin sfat. Deci, ne rupem totul pentru a vă da actualul trebuie să cunoașteți faptele despre câini, boala Coronavirus Canine și Covid-19.

Ce este boala Coronavirus canin?

Coronavirusul este o "familie" de viruși care pot provoca boală atât la oameni, cât și la animale. La om, coronavirusul provoacă boli, cum ar fi frigul comun, SARS și acum Covid-19. Coronavirusul la câini se poate manifesta ca "tuse de canisa", precum și boala coronavirusului canin. Aceste variante de coronavirus nu sunt aceleași ca și Covid-19 și nu pot fi trecute pe oameni.

Boala Coronavirus Canine (CCV) este un virus de câine extrem de infecțios și, în majoritatea cazurilor, este transmis fie prin contactul oral cu fecalele infectate, boluri de alimente contaminate sau nasul la nas cu un câine infectat. Spre deosebire de COVID-19, care este o infecție respiratorie, CCV afectează sistemul gastrointestinal canin. CCV nu arată adesea simptome, totuși la câțiva câini, poate duce la dureri abdominale și la debut brusc diaree, împreună cu apetitul redus și General Letargy. Simptomele bolii de coronavirus canin durează de obicei între două și 10 zile și în timp ce nu există tratament, boala se va rezolva, de obicei, fără efecte de durată. Cu toate acestea, puii tineri pot prezenta simptome mai severe datorită sistemului imobent imunitar, iar câinii adulți au riscul unei infecții secundare care să își extindă timpul de recuperare. Câinii care au recuperat din boala Coronavirusului Canine pot fi încă purtători de până la șase luni după infecția inițială. Există un vaccin de coronavirus pentru câinii disponibili, dar nu oferă protecție pentru orice alte tulpini de coronavirus, inclusiv COVID-19.

Pot câinii să devină covid-19?

În prezent nu există dovezi care să arate că câinii pot contracta COVID-19 sau că le provoacă efecte rele. Au fost două cazuri recent raportate de câini în testarea Hong Kong un pozitiv pentru COVID-19 ușoară, dar nu au existat simptome clinice și ambele animale de companie au fost în imediata apropiere a proprietarilor lor, care au fost diagnosticați cu boala. Se crede că câinii respiră aerul contaminat de la proprietarii lor, ducând la semne mici ale virusului după ce nasul și gura lor erau tampoane. Covid-19 nu se crede că este o amenințare la adresa sănătății la adresa câinilor sau a altor animale de companie de companie.

Câinii pot răspândi covid-19?

În acest moment, nu există și nici o dovadă că, chiar dacă este infectat, un câine se poate răspândi COVID-19, fie unui om sau alt câine sau animal. Experții pe animale din întreaga lume sunt concuranți că nu au existat rapoarte despre câinii care se îmbolnăvesc cu boala și că canininele nu sunt o sursă de infecție cu Covid-19. Sursa predominantă este om la transmisia umană.

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu ar trebui să fii mai puțin vigilent cu animalele de companie și de sănătatea ta în aceste vremuri provocatoare. Și igiena când vine vorba atât de tine, cât și de animalele de companie este paramount.

Cum să animalele de companie în timpul pandemiei de coronavirus

Aderarea la îndrumarea actuală privind igiena, spălarea mâinilor și distanțarea socială va merge mult timp pentru a vă proteja, familia și animalul dvs. de companie. Și, în timp ce nu există dovezi actuale, Pooch poate contracta COVID-19, păstrarea lor de la posibilele surse de infecție vă va ajuta să vă păstrați în siguranță. COVID-19 supraviețuiește cel mai bine pe suprafețe netede, cum ar fi mânerele ușilor și blaturile de lucru, mai puțin pe materiale mai poroase, care includ blana de animale de companie. Cu toate acestea, nu atenuă în totalitate riscul, astfel încât atunci când vine vorba de animalele de companie și să aibă grijă de câinele dvs. în timpul pandemiei de coronavirus, prevenirea este mai bună decât vindecarea.

Pentru a vă proteja:

  • Întotdeauna spălați-vă bine mâinile înainte și după atingerea sau interacțiunea cu câinele dvs., mai ales după plimbarea lor zilnică.
  • Este o mișcare înțeleaptă pentru a vă menține câinele departe de oameni, așa cum doriți să le evitați să fie mângâiați de străini și să rulați ușor riscul ca virusul să poată fi transferat de pe mâini la blana, fața sau gulerul animalului.
  • Lăsându-ți câinele de pe plumbul lor în timpul plimbărilor lor nu este, de asemenea, o idee bună, deoarece nu puteți controla cine se întâlnesc și nu veți putea să aderați la distanța socială importantă.
  • Și nu-i pe câinele altcuiva, chiar dacă îi cunoașteți, deoarece posibil ca ei să poată purta virusul proprietarului lor, deși experții cred că riscul unei astfel de infecții încrucișate este scăzut.
  • De asemenea, ați putea lua în considerare ștergerea dvs labele câinelui cu șervețele de labe după plimbare, înainte de a se întoarce în casa voastră.

Ați putea dori, de asemenea: Șervețele de câine

Ar trebui ca proprietarii de animale de companie infectați să evite un contact strâns cu câinii lor

Dacă vă opați pentru auto-izolare din motive de sănătate sau ați fost testate pozitiv pentru COVID-19 și acum se recuperează acasă, atunci este esențial să vă puneți și să vă blocați. Aceasta înseamnă asigurarea ca acestea să evite contactul cu orice alte animale sau oameni din afara gospodăriei dvs. de carantină. Și, din păcate, înseamnă că, dacă sunteți infectat, trebuie să vă păstrați prea multă lungime de arme. Dacă este posibil, ar trebui să luați în considerare obținerea unui alt membru al îngrijirii dvs. de uz casnic pentru animalul dvs. de companie, în timp ce sunteți bolnav și concentrându-vă asupra obținerii mai bune.

Acest lucru poate părea dur - când vă simțiți prost, acei câini-buddle vă ajută să vă faceți să vă simțiți puțin mai bine - dar trebuie să reduceți riscul de a vă face PET dvs. un purtător fizic de COVID-19 și răspândirea virusului la alții. După cum am observat deja, riscul de virus rămas activ pe blană sau câinele dvs. care transmite boala este scăzut, dar într-adevăr nu doriți să luați această șansă. Și cu câini, trebuie, de asemenea, să reduceți riscul de a obține alte infecții, mai ales că sistemul imunitar funcționează în timpul orelor suplimentare pentru a lupta împotriva efectelor COVID-19.

Și, chiar dacă vă păstrați animalul de companie la o distanță în timpul carantinei dvs., spălați-vă mâinile în mod regulat și asigurați-vă zonele câinelui dvs. din casa de hrană și băutură, zona de dormit, curtea de exerciții - sunt șterse în mod regulat pentru a le menține curat.

În legătură cu o postare: PET-Safe

Și, în sfârșit

Dacă sunteți în orice moment preocupat de sănătatea câinelui sau suspectului că poate avea boală Canine Coronavirus, vă rugăm să luați legătura cu medicul veterinar pentru mai multe sfaturi.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Canina coronavirus boala - pot cainii devin covid-19?