Câinele meu are o răceală. Ce trebuie să fac?

Câinele meu are o răceală - ce fac

Suntem cu toții conștienți de frigul comun Deoarece există milioane de cazuri înregistrate în fiecare an în U.S. singur, conform CDC. Probabil știi ce să faci dacă ai o răceală obișnuită, dar cum rămâne cu pooch-ul tău? Să aruncăm o privire la unele lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta câinele să-și depășească frigul.

De asemenea, citiți: Pot câinii să se răcească?

Cum să recunoașteți câinele rece?

În timp ce frigul la câini nu este exact același lucru ca și frigul comun la om - deoarece este de obicei cauzat de diferite viruși și Câinii nu pot prinde o răceală de la oameni - Simptomele sunt destul de asemănătoare.

Din punct de vedere tehnic, câinii nu se răcește; În schimb, ei ajung Infecții respiratorii superioare (URI), care seamănă cu simptome de friguri comune în oameni. Aceste simptome includ câinele dvs. strănut, tuse, având ochi apoasă, nas curbat și congestie. Câinele s-ar putea simți "off" sau să obțină o ușoară febră. Din acest motiv, este pur și simplu convenabil să numim acest A & # 8220; câine rece.& # 8221;

Rețineți că simptomele la rece pentru câini pot semnala, de asemenea, o boală mai severă, cum ar fi tusea canisei, distematorul caninului sau gripa de câine. Trebuie să vă luați pooch-ul către VET dacă sănătatea lor nu se îmbunătățește în câteva zile sau cel mult o săptămână.

Cum de a trata frigul unui câine?

Cum de a trata frigul unui câineFrigul unui câine nu este, în general, o condiție gravă și vă puteți ajuta pe câini-ul dvs. să se ocupe de ea să se răcească mai repede, fără să-l ducă la veterinar sau să-i dai nici un medicament, cu excepția cazului în care starea lui se înrăutățește sau nu se îmbunătățește în câteva zile.

1. Păstrați câinele cald

Păstrați câinele într-un mediu cald și umed dacă observați simptome reci. Oferiți niște pături pentru el să folosească. Dacă câinele dvs. este folosit pentru a purta haine, puteți pune un pulover pe el pentru al face mai cald.

De asemenea, puteți obține un pad încălzit sau a Pat de câine de auto-încălzire Dacă nu aveți încă una. Aceste paturi și tampoane vă păstrează pooch-ul cald în orice moment, dar oferă, de asemenea, căldură scăzută pentru a vă proteja câinele de la supraîncălzire.

Dacă canina dvs. începe să se pantalizeze puternic, poate fi un semn de supraîncălzire. Scoateți niște straturi de pe el sau rotiți temperatura în jos puțin în acel caz. Cu paturi de auto-încălzire, aceasta va fi rar o problemă și este mai frecventă cu plăcuțele de încălzire sau îmbrăcăminte caldă.

2. Lăsați câinele să se odihnească

Câinii trebuie să se odihnească la fel de oameni când se luptă cu o răceală. Câinii dorm de obicei în jurul valorii de 12 până la 14 ore pe zi, dar ar putea avea nevoie de mai multă odihnă atunci când se ocupă de frigul comun. Nu luați animalul dvs. de companie pentru plimbări lungi sau jucați jocuri exigente fizic cu el. Lăsați puii să se odihnească la fel de mult cum are nevoie până când simptomele sale scade.

3. Creșterea aportului de lichid

Păstrați câinele hidratat în orice moment. Chiar și atunci când câinele nu este bolnav, ei ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă proaspătă și curată. Schimbați apa câinelui dvs. o dată pe zi și păstrați castronul curat în orice moment. Utilizați săpun și apă caldă pentru a curăța castronul.

Uneori câinii vor refuza să bea apă când sunt bolnavi, dar Există modalități Pentru a vă încuraja animalul de companie să consume lichide oricum. Puteți adăuga un pic de pui de pui sau de carne de vită în apă pentru a încuraja băutura. Dacă animalul dvs. de companie încă nu bea apă pentru o zi întreagă, duceți-l la veterinar pentru a preveni deshidratarea.

4. Creșterea umidității

Aerul umed poate ajuta câinii cu frig pentru a respira mai ușor. Puneți un umidificator în camera în care câinele dvs. doarme. Dacă puteți, alegeți un umidificator de ceață rece pentru a evita riscul ca câinele dvs. să fie ars pe un umidificator de ceață caldă.

5. Hrăniți câinelui o dietă sănătoasă (Ier)

Câinii ar trebui să consume suficiente calorii când se luptă cu o răceală. Lăsați-vă animalul de companie liberă până când simptomele sale scade, dacă nu sunteți instruit diferit de VET dvs.

Stick la mese calde. În acest caz, mancare facuta acasa Poate fi mai bine în loc de magazinul obișnuit de magazin cumpărat. Lucrurile precum carnea de vită sau bulionul de pui îl pot ajuta să-și ajungă mai repede.

Dacă câinele dvs. nu mănâncă suficient sau nu mănâncă deloc, ați putea dori să încercați hrănirea de mână pentru al încuraja. Dacă asta nu-l ajută, du-l la veterinar.

Cele mai bune remedii de acasă pentru Canine Rece

Cele mai bune remedii de acasă pentru Canine ReceCâinii cu frig pot lupta mai repede cu aceste remedii la domiciliu:

Supa si bulion

O supă de pui frumos și caldă de pui este un mare ajutor pentru câinii cu frig. Faceți supa cu stoc de pui redus de sodiu, piept de pui și adăugați un pic de orez brun la ea. Acest lucru poate spori sistemul imunitar al pooch-ului dvs. și îi poate ajuta să-și recâștige energia. De asemenea, vă poate ajuta să vă mențineți câinele hidratat.

În plus față de supa de pui, orice altă supă sau bulion poate ajuta, de asemenea. De exemplu, bulionul de vită sau chiar supa de legume va fi grozav. Le servi cald, dar nu fierbinte.

Remedii pe bază de plante

Vitamina C poate sau nu poate ajuta sistemul imunitar al câinelui dvs., deoarece dovezile pe acest lucru este încă conflict. Poate doriți să adăugați un pic de fructe și legume proaspete la dieta câinelui. Mere, căpșuni, dovleac, Cantaloupe și morcovi sunt toate sursele bune ale acestei vitamine.

În general, încercați să evitați fructele citrice, deoarece pot fi toxice pentru câini. Unele veterinte holistice recomandă zdrobirea unui sfert de comprimat de vitamina C și îl adăugați la masa câinelui dvs., dar nu există dovezi că acest lucru este eficient. Nu dați niciodată câinelui dvs. nici un supliment uman de vitamina C.

Suplimentele de usturoi pot ajuta câinele dvs. să lupte împotriva simptomelor timpurii ale frigului. Extrasul Elderberry este foarte eficient împotriva frigului la oameni și câini deopotrivă. Rețineți că planta superioară este toxică pentru câini, deci nu încercați să o dați câinelui dvs. în orice altă formă, cu excepția extractului de elderberry.

Miere

Miere este bine cunoscut pentru capacitatea sa liniștitoare atunci când vine vorba de răcelile canine și tuse. Au fost numere de studii privind beneficiile sale pentru câini. Cu toate acestea, mierea este ridicată în zahăr, astfel încât să nu vă dați câinilor obezi sau diabetici și, în general, să ofere în cantități foarte mici. O linguriță de miere cu o masă este suficientă pentru un câine adult și poate ajuta cu tuse și nasul înfundat. De asemenea, puteți utiliza a Supliment de miere.

Ulei de cocos

Ulei de cocos este dovedit a ucide bacteriile dăunătoare, drojdie, viruși, paraziți și ciuperci. Este un lucru minunat pentru a lupta împotriva oricărei infecții. Puteți adăuga ulei de nucă de cocos la mâncarea câinelui sau să-i dați-o crudă dacă vrea să o ia. Stick la 1 linguriță la 10 kilograme de greutate de câine pe zi.

Cum de a preveni frigul la câini

Deși este imposibil să vă păstrați câinele departe de a prinde vreodată o răceală, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a reduce riscul:

  • Păstrați-vă câinele activ - Exercițiul regulat poate îmbunătăți sistemul imunitar al câinelui.
  • Hrăniți-l o dietă echilibrată - Câinele dvs. ar trebui să fie pe o dietă potrivită pentru dimensiunea și vârsta lui și bogată cu nutrienți valoroși.
  • Păstrați bolurile curate - Alimentele murdare și bolurile de apă sunt un bun teren de reproducere pentru germeni. Spălați mâncărurile cel puțin o dată pe săptămână.
  • Luați-l pentru verificările regulate ale VET - Luați câinele la o verificare cel puțin de două ori pe an și rămâneți la curent cu vaccinări.
  • Păstrați câinii bolnavi în carantină - Dacă aveți mai mulți câini și unul dintre ei are o răceală, țineți-l departe de alți câini până când simptomele lui dispare.

Câinii pot prinde o răceală la fel ca oamenii. În general, nu este o condiție gravă și poate fi tratată acasă. Păstrați-vă câinele cald, oferiți o mulțime de fluide și alimente și lăsați-vă câinele să se odihnească. Dați-i remedii acasă ca niște ierburi diferite, miere și în special supă de pui sau bulion. Dacă simptomele sale nu se îmbunătățesc într-o săptămână sau devin mai severe, luați câinele dvs. pentru a vedea un medic veterinar.

Citiți următorul: Când este prea rece ca câinii să fie afară?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele meu are o răceală. Ce trebuie să fac?