Coronavirus la câini

Câine situată pe masă de examen din oțel inoxidabil

Coronavirusul sau mai specific coronavirus enteric de canin este un tip de infecție care se referă la o boală a tractului intestinal într-un câine. Există diferite tulpini ale acestui virus la câini, precum și la oameni și alte animale, dar nu sunt la fel, știind mai multe despre el și ce puteți face pentru câinele dvs. poate ajuta la păstrarea în siguranță.

Este Coronavirus canin contagios pentru oameni (și viceversa)?

În timp ce coronavirusul enteric de canin este foarte contagios pentru alți câini, nu este contagios pentru oameni. Coronavirusul uman (SARS-COV-2 sau COVID-19 și anterior numit 2019-NCOV) este un virus diferit de la CCOV care cauzează simptome respiratorii la oameni. În ciuda a peste 3.500 de animale de companie, inclusiv câini, pisici și cai din toate cele 50 de state din Coreea din SUA și de Sud fiind testate negative de Idexx, un laborator veterinar major, pentru covid-19, câinii sunt susceptibili la boală. Există încă multe de învățat despre acest virus și cum poate sau nu poate afecta câinii și alte animale, astfel încât Centre de control și prevenire a bolilor (CDC) Recomanda ca daca sunteti infectat cu COVID-19 pentru a evita sau a limita contactul cu animalele de companie, pana la mai multe informatii despre acest virus.

Covid-19 și animale

Câinii și alte animale nu par a fi afectate pe scară largă de SARS-COV-2 (COVID-19). Există totuși unii Cazuri documentate de testare a animalelor pozitive pentru COVID-19. Se pare că virusul a fost răspândit la animale de către oamenii infectați, dar aici nu există nici o dovadă că animalele pot transmite Covid-19 la oameni.

Statele Unite ale Americii:

  • Mai mulți tigri și lei din New York, aprilie 2020
  • Două pisici domestice din New York, aprilie 2020
  • Un câine din New York, iunie 2020
  • O pisică domestică în Minnesota, 20 iunie

Alte țări:

  • Doi câini în Hong Kong, martie 2020
  • O pisică în Belgia, martie 2020
  • Două ferme de nurcă în Olanda, aprilie 2020
  • Două pisici domestice în Franța, mai 2020
  • O pisică domestică în Spania, mai 2020
  • O pisică domestică în Germania, mai 2020
  • Un câine și o pisică în Olanda, mai 2020
  • O pisică în Rusia, mai 2020

Ce este coronavirusul la câini?

Canin coronavirus enteric (CCOV) este o infecție virală care provoacă diaree într-un câine. Este diferită de coronavirusul respirator canin (CRCOV), coronavirusul felinar (FCOV), coronavirusul bovin (BCOV sau BCV), coronavirusul care infectează oamenii (SAR-COV-2 sau COVID-19 și numit anterior anterior 2019-NCOV) și Alte coronavirusuri care infectează alte specii. Toate tipurile diferite de coronavirusuri pot face confuzul pentru proprietarii de animale de companie să înțeleagă bolile pe care le pot provoca aceste viruși, dar este important să ne amintim că nu toate coronavirusurile sunt aceleași, chiar dacă acestea sunt menționate pur și simplu ca "coronavirus."

Coronavirusul enteric poate fi cauzat de diferite tulpini ale coronavirusului, dar toate cauzează aceleași simptome. Coronavirusul enteric este, de asemenea, cel mai frecvent văzut tip de coronavirus la câini, în timp ce coronavirusul respirator canin este rar. Coronavirusul enteric la câini cauzează în primul rând simptome care afectează stomacul și intestinele.

Semne de coronavirus la câini

  • Letargie
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Vărsături
  • Diaree brusca

Ori de câte ori un câine nu se simte foarte bine, poate deveni mai puțin activă sau letargică și nu doresc să mănânce foarte mult și acest lucru este valabil și pentru câinii cu coronavirus enteric, de asemenea. Diaree brusc sau acut pe langa vărsături sunt simptomele cheie ale câinilor cu această infecție, totuși. Simptomele respiratorii nu sunt observate la câinii cu coronavirus enteric, spre deosebire de coronavirusul respirator, cu excepția cazului în care a apărut aspirația în plămâni datorită vărsăturilor extreme.

Cauze de coronavirus la câini

Există mai multe tulpini de coronavirus (CCOV) de coroane (CCOV) care pot provoca simptome gastrointestinale, dar câinii contractează aceste tulpini virale venind în contact cu materia fecală care are virusul în el. Câinii mirosi alte câine și se termină din spate și ia o parte din ea pe nas și apoi își linge nasul și ingerați virusul. Ingerarea poate apărea și dacă fecalele sunt consumate direct de un câine. Uneori, de asemenea, alimentele contaminate și bolurile de apă sunt cauza infecției. Zone de locuit murdare și locuri în care câinii defecatele sunt cel mai probabil să conțină acest virus, iar virusul poate chiar să supraviețuiască în vreme de îngheț.

Diagnosticarea coronavirusului la câini

Simptomele coronavirusului enteric la câini sunt de obicei ușoare, astfel încât să nu fie evident că un câine are această infecție virală. Dacă este suspectat, totuși, un medic veterinar va efectua o examinare fizică completă și va obține un eșantion de fecale ale câinelui dvs. Diverse teste pe fecale vor fi efectuate pentru a exclude infecțiile parazitare, supraaglomerarea bacteriană sau dezechilibrul și alte boli gastrointestinale. Testele de sânge și razele X pot fi de asemenea efectuate, dar pentru a diagnostica coronavirusul, va fi executat un test special numit un RT-PCR.

Tratamentul coronavirusului la câini

Nu există un tratament specific pentru coronavirusul enteric la câini, ci mai degrabă simptomele bolii sunt pur și simplu gestionate. Probiotice, fibre, fluide pentru a preveni deshidratarea și alte tratamente pot fi indicate în funcție de simptomele câinelui dvs. Din fericire, coronavirusul nu este, de obicei, în ceea ce privește boala, dar ocazional, au fost observate decese.

Cum de a preveni coronavirusul la câini

Coronavirusul enteric de canin este foarte contagios între câini, dar din fericire sunt Vaccinuri eficiente care sunt administrate în mod regulat. Atât vaccinurile de combinație, cât și vaccinurile individuale de coronavirus sunt disponibile și acestea pot fi discutate cu medicul veterinar pentru a vă asigura că câinele dvs. este protejat corespunzător de acest virus.

Ce este coronavirusul în pisici?
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coronavirus la câini