Virusul herpesului felinar la pisici

Grupul de pisoi Tuxedo care se uită la camera foto

Feline Herpes Virus este o boală foarte frecventă în pisici. Deși nu este niciodată cu adevărat vindecă o dată contractată, poate fi gestionată, de obicei, cu tratamentul potrivit și există pași pe care îi puteți lua pentru a preveni răspândirea particulelor virale.

Ceea ce este virusul herpesului felinei?

Uneori numit rinotrahatatita virală felină (FVR), virusul herpesului felinei este o cauză majoră Boala respiratorie superioara și Conjunctivită în pisici. Este cauzată de herpesvirusul felinar de tip 1 (FHV-1) și pisicile devin infectate prin contact direct cu virusul. Particulele virale vor fi vărsate prin saliva pisicii dvs., precum și orice secreție nazală sau oculară.

Orice pisică poate deveni infectată cu virusul herpesului felinar, dar pisicile și pisoii tineri și cei care se luptă deja cu o boală cronică pot fi mai susceptibili. Virusul Herpesului Feline poate fi, de asemenea, trecut de la mamă la pisoi.

Vestea bună este că virusul nu supraviețuiește mult timp în mediul înconjurător și poate fi ușor eliminat cu bune practici de curățare. Odată ce secrețiile sunt uscate, așternut partajat, boluri, jucării sau cutii de gunoi nu mai sunt considerate infecțioase.

Simptomele virusului herpesului felinar la pisici

  • Strănut
  • Descărcarea nazală
  • Congestie nazala
  • Conjunctivită
  • Descărcarea oculară

Pisicile care se infectate cu virusul herpesului felinei vor începe de obicei să prezinte simptome ale unei infecții respiratorii superioare.

Descărcarea nazală și oculară poate varia de la ceva care este clar și apos la ceva care este galben-verde și gros. În cazuri severe, corneea pisicii dvs. poate deveni atât de inflamată (o condiție știe ca keratită) că pisica dvs. poate dezvolta cicatrizări corneene sau ochi cronici uscați (o condiție cunoscută sub numele de keratoconjunctivita sicca).

Simptomele vor apărea de obicei două până la cinci zile după infecție. Odată ce pisica începe să prezinte simptomele virusului, acestea pot rămâne activ infectate timp de 10-20 de zile. În acest timp vor fi infecțioase pentru alte pisici.

Toate pisicile care sunt infectate cu virusul herpesului felinei vor deveni purtători ai virusului. Majoritatea pisicilor vor deveni purtători latenți. Aceasta înseamnă că formele inactive ale virusului vor supraviețui în corpul pisicii tale. În această perioadă latentă, pisica dvs. nu este considerată a fi infecțioasă, dar dacă pisica dvs. devine bolnavă sau dacă acestea suferă o perioadă de stres, virusul poate deveni reactivat. Dacă se întâmplă acest lucru, pisica dvs. va deveni din nou infecțioasă și poate deveni simptomatică.

Diagnosticarea virusului Herpesului Feline

Deși este una dintre cele mai frecvente cauze ale bolii respiratorii superioare la pisici, virusul herpesului felinei nu este singurul lucru care poate provoca semne respiratorii superioare în pisica voastră. Există diferențe subtile, totuși, și tu veterinați-vă pe un diagnostic de virus de herpes feline pe baza simptomelor, istoriei și examenului fizic al pisicii dvs.

VET dvs. poate efectua un test numit pete de fluoresceină pentru a verifica un ulcer cornean cauzat de keratita severă. Ei pot, de asemenea, să efectueze un test de lacrimă Schirmer pentru a vedea dacă producția de lacrimă pisică este anormal de scăzută.

Dacă doriți ca un diagnostic definitiv de virus de herpes feline, veterinarul dvs. va trebui să ia tampoane ale descărcării oculare a pisicii, descărcarea nazală și / sau din spatele gâtului lor. Aceste tampoane vor fi trimise la un laborator unde vor suferi un test specializat numit o reacție în lanț de polimerază (PCR). Acest test permite ca particulele virale să fie amplificate și astfel izolate și identificate. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. nu se află într-o etapă activă de infecție, nu vor exista particule virale care sunt vărsate și acest test PCR va fi neconcludent.

Tratamentul virusului herpesilor feline

Pisicile cu flare-up active de virus Herpes vor fi tratate simptomatic. Cel mai frecvent tratament este unguent sau picături topice pentru ochii pisicii tale. Veterinarul dvs. vă va recomanda, de asemenea, să vă începeți pisica pe suplimentul L-Lysine. Acesta este un aminoacid care funcționează pentru a stimula sistemul imunitar al pisicii dvs. și este ceva ce pisica ta poate lua în siguranță pe termen lung. Există medicamente antivirale acolo, dar ele pot fi greu pe enzimele de rinichi și hepatice ale pisicii, astfel încât acestea nu sunt prescrise ori de câte ori.

Virusul Herpesului Feline este destul de comun în pisici, dar asta nu înseamnă că nu poți avea o pisică pozitivă de herpes care trăiește cu herpes Pisici negative. De asemenea, cu tratamentul potrivit, o pisică pozitivă de herpes poate avea în continuare o viață lungă și sănătoasă.

Cum de a preveni virusul herpesului felinei

Practicile bune de igienă sunt cea mai bună apărare împotriva acestui virus. Toate așternuturile și păturile ar trebui spălate cu detergent și apă caldă. Bolurile comune, jucăriile și cutiile de gunoi ar trebui, de asemenea, curățate cu apă caldă și cu săpun.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că vă spălați în mod corespunzător mâinile cu apă caldă cu săpun după manipularea unei pisici cu virusul herpesului felinar.

Dacă aveți întrebări sau preocupări legate de riscul pisicii dvs. de a contracta virusul de herpes felinei vorbește cu dvs medic veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Virusul herpesului felinar la pisici