Nasul de zăpadă la câini

Husky aproape

Nosul de zăpadă a fost inițial crezut că apar numai la câinii care trăiesc în climă rece, dar câinii în climat cald pot dezvolta, de asemenea, această condiție. Proprietarii de câini ar trebui să fie conștienți de ceea ce nasul de zăpadă este și diferența dintre ea și schimbări mai grave de pigment la câinii lor.

Ce este nasul de zăpadă la câini?

Nasul de zăpadă apare atunci când nasul unui câine luminează de la o culoare închisă la roz sau maro. Numele provine din vechiul proces de gândire că acest lucru apare numai în timpul lunilor de iarnă când există zăpadă. În ciuda numelui, se știe acum că câinii care nu sunt expuși la temperaturi reci pot, de asemenea, să dezvolte această schimbare de culoare nazală.

De asemenea, cunoscut sub numele de nas de iarnă, hipopigmentarea nasului și un tip de vitiligo, nasul de zăpadă poate provoca nasul negru câine să devină roz sau maro închis sau un nas maro al unui câine pentru a transforma o nuanță mai deschisă de maro. Aceasta este de obicei o condiție temporară și nu este o preocupare de sănătate. Nasul de zăpadă la câini este pur și simplu o problemă cosmetică.

Semne de nas de zăpadă la câini

Singurul simptom cunoscut al nasului de zăpadă la câini este decolarea sau luminarea culorii nasului. Această schimbare de culoare poate fi permanentă, dar este cel mai adesea o schimbare temporară, astfel încât nasul revine, de obicei, la culoarea sa normală. Unii câini chiar dezvoltă nasul de zăpadă în mod repetat în fiecare an sau sezon, dar numai culoarea nasului se schimbă și nu textura.

Cauzele nasului de zăpadă la câini

Vremea rece nu poate fi singura cauză a nasului zăpezii, dar nimeni nu știe cu adevărat ce cauzează această condiție. Schimbările de vreme, cantitatea de lumina zilei și o enzimă numită tirozinază sunt, de asemenea, cauze teoretice ale nasului de zăpadă, dar au fost făcute mici cercetări pentru a determina motivul modificării pigmentării nasului.

Nasul de zăpadă a fost observat mai des în anumite rase decât altele, astfel încât poate fi, de asemenea, un motiv genetic pentru această schimbare. Huskies siberiană, Retrieveri de aur, Labrador Retrievers, și Câini de munte Bernese sunt cele mai frecvent văzute cu nasul de zăpadă, dar poate afecta în continuare orice rasă de câine.

Tratamentul nasului de zăpadă la câini

Deoarece nimeni nu știe ce provoacă nasul de zăpadă, nu există nici un tratament cunoscut, dar din fericire nu este nevoie de tratament. Nasul de zăpadă este pur și simplu o schimbare cosmetică și cele mai multe schimbări de culoare revin la normal în timp.

Cum de a preveni nasul de zăpadă la câini

Prevenirea nasului de zăpadă este greu de făcut, deoarece nu există nici o cauză cunoscută. Fără a ști ce se întâmplă schimbarea culorii, este imposibil să o evitați.

Alte probleme care afectează nasul câinilor

În plus față de nasul de zăpadă, alte boli și probleme pot afecta nasul câinelui. Unele schimbări sunt mai mult decât doar schimbarea culorii care este văzută în nasul de zăpadă, astfel încât dacă există ceva mai mult decât acest medic veterinar să fie consultat. Crusta, scalarea, sângerarea, iritarea, rănile deschise și alte modificări ale texturii nasului pot fi toate semne de stare gravă.

  • Lupus - Un tip de boală autoimună, lupus discoid eritematos cauzează schimbări în nasul unui câine. Ca și alte boli care afectează nasul, crustarea și scoabitul sunt văzute în plus față de schimbările din culoarea nasului.
  • Pemphigus - Există trei tipuri de Pemphigus: Pemphigus foliaceus, Pemphigus eritematosus și Pemphigus vulgaris. Acestea sunt boli autoimune care pot provoca patch-uri de roșeață pe nas și alte părți ale corpului. Plăcile roșii se dezvoltă în blistere și răni deschise și schimbările în culoarea nasului pot fi de asemenea văzute.
  • Cancer - Unele tipuri de cancer afectează pielea și nasul care provoacă schimbări de culoare, roșeață, sângerare și scoabe. Aceste răni au de obicei dificultăți de vindecare.
  • Trauma - Dacă un câine a răzuit sau mi-a frecat nasul pe ceva abraziv, uneori este îndepărtat un strat de piele care schimbă culoarea nasului până când se vindecă. Acest lucru este similar când o persoană își păstrează genunchiul.
  • Boluri din plastic - Uneori, anumite materiale pot fi iritante pentru nasul unui câine. Mâncărurile din plastic și mâncărurile de apă pot provoca scobitori și sângerări pe nasul câinilor sensibili, dar această problemă poate fi ușor rezolvată. Ceramică sau din oțel inoxidabil boluri poate înlocui mâncărurile de plastic și, prin urmare, opriți iritarea nasului.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boala comună care afectează planul nazal al câinilorSpecialiști de dermatologie de nord-est veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Nasul de zăpadă la câini