Cum să spui dacă un câine are febră

Verificați nasul câinelui de fiecare dată credeți că animalul dvs. se simte sub vreme? Poate suna ca o întrebare proastă, dar majoritatea proprietarilor de animale de companie cred că vechea zicală că, dacă nasul unui câine este cald și uscat, el nu se simte bine. Din păcate, nu este atât de simplu, și este mai bine să învățați Cum să spui dacă un câine are febră în loc să ghicească doar pe baza stării nasului.

Adevărul este că starea nasului câinelui tău nu are de obicei nimic de-a face cu sănătatea și wellness-ul său. Desigur, dacă nasul său este grav uscat și crăpat, ar putea fi un simptom al unei afecțiuni ale pielii care trebuie tratate.

Dacă nasul este umed sau uscat nu este un simptom fiabil al febrei.

Vestea bună este că învățarea modului de a spune dacă un câine are o febră este simplu. În acest articol, voi discuta despre simptomele pe care ar trebui să le căutați și, de asemenea, să vă spuneți pașii rapizi pe care îi puteți lua pentru a lua temperatura câinelui pentru a determina dacă are febră sau nu.

De asemenea, vedeți: Cum să luați temperatura câinelui cu un termometru

Cum să spui dacă un câine are febră

Cum să spui dacă un câine are febră

Cercetările arată că temperatura normală a corpului este un pic mai mare decât cel al unui om. În timp ce temperatura medie a corpului unui om este de 97 ° până la 99 °, o temperatură corporală medie a câinelui între 99.5 ° și 102.5 ° C.

Din acest motiv, se poate simți ca câinele dvs. are febră chiar și atunci când nu. De fapt, Majoritatea medicilor veterinari nu vor considera că este o febră decât dacă temperatura câinelui dvs. este de peste 103 °.

Cea mai frecventă cauză a temperaturilor ridicate la câini este expusă la căldură extremă sau exercițiu excesiv în condiții umede. Aceasta se numește accident vascular cerebral sau hipertermie (PDF) și este extrem de periculos! Când se ridică mercurul, este important să găsiți o modalitate de a vă menține însoțitorul de canin răcoros și confortabil.

Cum să spui dacă un câine are febrăAcum că este vara, trebuie să fiți deosebit de atenți la acest lucru. Nu trebuie să-l lăsați niciodată pe animalele de companie fără adăpost adecvat. Asigurați-vă că îl păstrați într-o locație rece și asigurați-vă că are acces la umbră. Oferind Fido cu Piscina Doggy și accesul la apă potabilă curată și proaspătă este o necesitate.

Dacă sunteți preocupat de faptul că câinele dvs. poate avea febră, verificați aceste semne:

  • ochi roșii
  • letargie
  • Urechi cald
  • tremurând
  • uscat, nas cald

Cea mai mare parte a învățării cum să le spui dacă un câine are o febră învățăm să-și ia temperatura. Nu este destul, dar este ceva pe care fiecare proprietar de animale de companie trebuie să știe cum să facă.

Dacă ați luat vreodată câinele dvs. medicului veterinar pentru o verificare, ați văzut cum iau temperatura câinelui. Folosind un termometru pentru a-și lua temperatura rectală este cea mai exactă modalitate de a afla temperatura exactă a corpului câinelui.

Cum să spuneți dacă un câine are o febră - cele mai bune sfaturiDupă cum demonstrează în ghidul meu video de mai sus, veți avea nevoie de jeleu de petrol, un termometru digital și un sfat Q pentru a efectua această sarcină. Folosind tipul Q-Sfat, frecați jeleu petrolului pe termometru pentru lubrifiere.

Ridicați coada câinelui și introduceți termometrul în rectul său aproximativ 2 și # 8243;. Așteptați până când termometrul își citește temperatura și se îndepărtează.

În ghidul meu video veți vedea că avem un termometru marcat și câine "pe care îl păstrez în noi Kit de prim ajutor PET. Îți recomand foarte mult ca fiecare proprietar de companie să facă acest lucru. Desigur, când ați terminat să utilizați, trebuie să curățați temeinic termometrul cu apă caldă și săpun antibacterian.

Citiți următorul: Cum să luați o temperatură a câinelui fără un termometru

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spui dacă un câine are febră