Ce înseamnă atunci când nasul unui câine este uscat?

Probabil ați auzit asta nasul uscat pe câini înseamnă că sunt bolnavi. În timp ce este adevărat că un nas uscat Mai Fii un semn al unei probleme medicale, nu înseamnă neapărat că poochia ta este de fapt bolnavă și există alte motive pentru care nasul animalului nu este la fel de umed ca de obicei. Iată câteva motive posibile pentru motivul pentru care nasul câinelui dvs. este uscat.

Mitul nasului uscat

Nasul unui câine este în mod normal rece și umed, deoarece câinii își linge nasul pentru ao face așa. Ei o fac, deoarece umezeala ajută să-și îmbunătățească simțul mirosului și de a determina în cazul în care mirosurile provin din. De aceea este neobișnuit ca câinii să aibă un nas uscat și cald.

Acest lucru a dus la convingerea că nasul uscat sau cald este un semnal care Un câine este bolnav. În timp ce originea exactă a acestei idei rămâne necunoscut, este, probabil, înrădăcinată în faptul că un simptom comun al jigodiei avansat canin, care este o boala care a fost o dată foarte răspândită, este un nas tare si uscat. Cu toate acestea, această boală este rară astăzi datorită vaccinărilor.

Care sunt motivele pentru nasul uscat al unui câine?

CâineAcum că am stabilit că umiditatea și temperatura nasului unui câine nu ar trebui folosite ca măsurători pentru sănătatea animalelor de companie, să ne uităm la unii din cel mai frecvent motiv pentru nasul uscat al câinelui.

1. Dormit

Cu excepția cazului în câinele linge nasul în somn, el se va trezi cu un nas uscat. Acest lucru este complet normal, iar nasul câinelui dvs. ar trebui să se întoarcă din nou la umed, de îndată ce pooch-ul dvs. începe să-l linge după ce se trezește, ceea ce se întâmplă de obicei în primele zece minute.

2. Deshidratare

Un nas uscat poate fi un semn de deshidratare. Câinele dvs. ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă potabilă proaspătă. Dacă el are apă disponibilă în orice moment, dar el nu o bea, ar putea exista o problema de sanatate care stau la baza si o excursie la veterinar ar putea fi necesare.

3. Aer cald

Aerul cald are același efect pe nas cainelui cum o face pe gât. Când te trezești cu un gât uscat în timpul lunilor de iarnă, aceasta este cauzată de fluxul de aer cald din orificiile de ventilație de încălzire. Nasul câinelui dvs. ar trebui să devină din nou umed când se îndepărtează de acea zonă.

4. Alergii

Un nas uscat este un simptom comun al alergiilor la caini, care sunt, de asemenea prevalent în timpul iernii. Dacă observați alte simptome cum ar fi strănutul, nasul curge, tuse, ochi roșii sau erupții cutanate pe animalul dvs. de companie, ia-le la veterinar pentru a obține un medicament de diagnostic și de prescripție medicală.

De asemenea, puteți pune niște cocos sau ulei de măsline sau jeleu petrolier pe nasul câinelui pentru ao menține umede, deoarece pielea îi poate începe să crăpăm dacă nasul este lăsat prea lung.

5. Arsuri solare

Câinele dvs. poate avea, de asemenea, un nas uscat din cauza arsurilor solare. Pune niște Doggy Sunscreen pe nas pentru a preveni această problemă înainte de a-ți lua câinele afară. Există multe balsamuri făcute în special pentru nasul câinilor. Puteți chiar să utilizați un copil obișnuit de protecție solară.

6. Aversiune față de plastic

Dacă câinele dvs. are boluri de plastic, ar putea fi motivul în spatele nasului său uscat. Mulți câini au o aversiune la plastic. Nu numai asta, dar studii recente arată că boluri din plastic sunt unele dintre cele mai grave pentru animalele de companie pentru mai mult de un motiv. Porniți bolurile de plastic ale câinelui pentru oțel inoxidabil sau ceramic. Dacă are niște jucării din plastic, ia-i departe de el.

Când să vă faceți griji?Ce înseamnă atunci când nasul unui câine este uscat

In timp ce dog`s uscat nasul în sine este rareori un lucru să vă faceți griji, acesta poate fi un semnal pentru o problemă mai serioasă de sănătate în cazul în care există alte simptome prezente, cum ar fi vărsături, diaree sau letargie.

Un nas uscat și cald poate fi un simptom al febra la câini, precum și alte condiții cum ar fi ochiul uscat. Dacă observați simptome suplimentare sau modificări ale apetitului sau comportamentului câinelui dvs. alături de un nas uscat, contactați medicul veterinar pentru sfaturi.

Citiți următorul: 5 Cele mai bune remedii pentru Dry Dog sau mancarimi ale pielii, nasului și Paws

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce înseamnă atunci când nasul unui câine este uscat?