De ce sunt nose pisici umede?

De ce sunt nose pisici umede

De multe ori se gândea că este un indicator cheie în sănătatea și bunăstarea animalului dvs. de companie, un nas umed este adesea clasificat greșit de proprietarii de pisici care pur și simplu doresc cele mai bune pentru prietenii lor felini. În realitate, răspunsul la "De ce sunt pisici NOSE WET" este de fapt puțin mai complex decât s-ar putea gândi inițial. Mai jos, vă oferim ghidul complet pentru nasul unei pisici și de ce un nas de pisică umed nu este o cauză imediată de îngrijorare.

Sunt nasul pisicilor care ar trebui să fie umed

Dacă vă întrebați dacă nasul unei pisici ar trebui să fie umed sau uscat, am o veste proastă - răspunsul nu este la fel de simplu ca un nas de pisică umedă care înseamnă dvs pisica este sanatoasa sau nesănătoase. Acesta este de fapt unul dintre motivele pentru care atât de multe veterine sunt vizitate cu întrebarea simplă "De ce este nasul pisicii mele umed?", Deoarece nu veți putea găsi un răspuns clar fără a vă verifica mai întâi pisica.

Puneți pur și simplu, nasul pisicii este conceput pentru a fi atât umed cât și uscat. Într-adevăr, există mai multe cicluri pe tot parcursul zilei în care nasul pisicilor dvs. poate varia în mod distinct de a fi uscat până la umed, apoi înapoi, fără nici o cauză de îngrijorare. Totul este o parte din capacitatea lor naturală de a se adapta la împrejurimile lor, pe care le vom discuta mai detaliat, de mai jos.

Are nasul pisicii umede ca pisica mea este bolnav?

Vestea bună este că un nas umed nu înseamnă neapărat că pisica ta este bolnavă. Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor lucrurilor, știți cel mai bine pisica ta și dacă animalul dvs. de companie pare puțin de la tine, nu există absolut nici un rău în obținerea lor verificată de medicul veterinar local.

Acest lucru este valabil mai ales dacă observați alte semne alături de un nas umed. De exemplu, o pisică care se simte sub vreme este mai probabil să se ascundă de oameni. Acest lucru poate face adesea mai dificil pentru proprietari, deoarece capturarea unei boli devreme este adesea cheia pentru a obține problema sortată înainte de a se dezvolta într-o problemă mult mai mare.

Alte semne cheie că pisica ta este bolnavă includ modificări ale obiceiurilor lor de alimentație și băutură, probleme digestive, cum ar fi vărsăturile și diaree, o colorare neobișnuită în gingii și o temperatură ridicată. Dacă observați aceste simptome alături de un nas umed sau în orice combinație, vă recomandăm să căutați sfaturi pentru veterinarul dvs. cât mai curând posibil. Acest lucru vă va permite să prindeți rapid vreo boală, ajutându-vă și prietenul tău blând să se întoarcă la normal, cât mai repede posibil.

În mod similar, un nas uscat nu înseamnă neapărat că pisica dvs. este slabă, fie. Acestea fiind spuse, ați putea observa probleme care sunt concomitente cu un nas uscat sau chiar rezultatul uscăciunii pe termen lung, cum ar fi pielea crăpată sau probleme de respirație. De aceea este foarte important ca nasul pisicii dvs. să aibă permisiunea de a-și menține propriul mic ecosistem - care adesea necesită cicluri de a fi atât umede cât și uscate pe tot parcursul zilei.

De ce pisicile au nasuri umede

La fel ca câinii, pisicile au nasuri extraordinar de sensibile - și asta înseamnă că nasul lor necesită o mulțime de întreținere pentru a fi menținută la starea de vârf. Dacă sunt prea uscați și se vor termina cu dureri, nasuri crăpate care nu sunt la fel de susceptibile de a lua mirosuri. Astfel, corpul lor face o treabă minunată la păstrarea unui nas al pisicii umede pentru a menține un nas sănătos și funcțional.

Făcând acest lucru, mirosurile sunt luate mai repede, deoarece particulele de miros vor sta mai ușor pe un nas umed peste unul uscat. Acest lucru păstrează simțul mirosului pisicii dvs. la cel mai bine și îi ajută să vină, precum și să-ți ajute pisica să evite orice pericol posibil care pot fi primii.

Un nas umed pe pisici are totuși o funcție secundară. Pe măsură ce pisicile sunt acoperite într-o acoperire dublă de blană, ele sunt predispuse la supraîncălzire ocazional. Astfel, păstrarea umede a nasului permite ca căldura să fie transferată mai repede din corpul lor, datorită răcirii prin evaporare (unde se transferă căldura mai repede prin lichid). Cu alte cuvinte, pisica dvs. poate avea nevoie de un nas umed pentru a transpira.

O teorie finală cu privire la motivul pentru care nasul unei pisici este umed, este că această zonă a pielii - planul nazal sau pielea nasului fără păr - permite scurgerea excesului de lichid de la o conductă de lacrimă defectă. Acest lucru vă asigură că pisica dvs. nu va avea un nivel crescut de presiune împotriva ochilor lor și își păstrează ochii sănătoși.

Desigur, există întotdeauna un risc ca un nas excesiv de umed sau uscat să indice o boală subiacentă, chiar și fără niciunul dintre simptomele enumerate mai sus. În general, se acceptă că un nas foarte umed este mai mult decât un nas foarte uscat (care este de obicei o indicație simplă de conservare a apei, care poate fi ușor remediată prin asigurarea unui acces mai bun la apă pentru pisica dvs.). Dacă simțiți cu adevărat că umiditatea nasului dvs. de pisică devine disproporționată față de ceea ce credeți că este normal pentru pisica dvs., atunci vă rugăm să contactați medicul veterinar pentru mai multe sfaturi și o verificare.

Bolile se poate indica un nas al pisicii umede

În timp ce este puțin probabil ca un nas umed pe pisici să indice ceva serios, există momente în care un nas umed este direct legat de boli și probleme în sănătatea și bunăstarea pisicii. Dacă observați că picurați sau că nasul pisicii dvs. pare să fie umed pentru mai mult decât de obicei, sau cu niveluri mai mari de lichid, atunci ar putea fi un semn al unei infecții respiratorii superioare (URI).

Nu cu totul diferit de frigul comun la om, URI poate începe de la o gamă largă de bacterii diferite și nu există o modalitate reală de a vă opri pisica de a alege aceste. Ca majoritatea infecțiilor, acestea nu sunt periculoase dacă sunt tratate rapid și adecvat, dar pot construi cu ușurință într-o problemă mai mare și mai gravă dacă sunt lăsate netratate. Ele sunt trecute de la contactul direct cu alte pisici și sunt extrem de contagioase - așa că păstrați pisica în interior până când și-au terminat medicamentele în aceste cazuri, pentru a evita răspândirea infecției.

De asemenea, există, din păcate, unii purtători cronici în unele cazuri. În aceste cazuri, URI este cauzată de virusul herpesului felinar, deși nu sunt boli cu transmitere sexuală. În același mod în care Herpesul este o boală de-a lungul vieții la om, o pisică cu herpes feline va fi întotdeauna un purtător și predispus la focare spontane. Din acest motiv, este posibil ca unele pisici de interior să aibă deja virusul și să prezinte doar simptome mult mai târziu în viața lor.

De obicei, când vizitați veterinarul pentru un nas de pisică umedă, ei se vor uita mai întâi la gingiile și ochii lor. Aceasta este de verificat pentru orice ulcer, care poate fi o indicație clară a virusului Herpes. Cu toate acestea, pentru alte Uri, este probabil să fugă simultan cu simptome precum Pus în ochi, sniffling, strănut, tuse și a fi letargic.

Această boală este probabil să dureze între 7 și 21 de zile pe cauză, cu o medie dependentă de sănătatea și bunăstarea generală a pisicii dvs. Acestea fiind spuse, principala colecție de simptome este probabil văzută între zilele 2 și 10, moment în care ar trebui să vedeți o îmbunătățire ascuțită. Rețineți că întreaga 21 de zile necesită izolarea pisicii dvs., deoarece aceasta este perioada de incubare în care pisica dvs. este la cea mai contagioasă.

Prima dată când vă aduceți pisica, puteți primi niște antibiotice sau analgezice și ați descărcat rapid. Cu toate acestea, dacă simțiți că pisica dvs. se îmbolnăvește în mod repetat, atunci nu ezitați să cereți ca sânge să fie luat. Acestea pot exclude multe boli, punându-ți mintea la ușurință, precum și să poată verifica nivelurile corecte de hormoni și substanțe nutritive sunt în curs de utilizare.

Acest lucru poate ajuta medicul veterinar să se asigure cauza bolii în sine și, eventual, vă oferă medicamente concepute pentru a reduce numărul de focare sau diminuează efectele focarelor. De asemenea, va contribui, de asemenea, dacă există alte probleme, cum ar fi virusul imunodeficienței feline (FIV), care va necesita observații suplimentare, teste și îngrijire pe tot parcursul vieții.

Informațiile de mai sus pot părea puțin deranjante la început, dar URI sunt foarte frecvente, iar cele mai multe simptome sunt ușor de tratate, cu puțin până la niciun efect asupra fericirii pisicilor tale. Amintiți-vă că aceste informații sunt în cea mai mare parte pentru sfaturi generale și nu ar trebui să fie luate în loc de sfat de la veterinarul dvs., așa că vă rugăm să faceți o programare la operația dvs. locală dacă suspectați că nasul umed al pisicii dvs. este un URI.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce sunt nose pisici umede?