Câinii vizualizează obiectele prin nasul lor puternic, spune studiul

Câinii se pare că formează reprezentări mintale ale lucrurilor pe care le mirosesc în creier, așa cum au evidențiat într-un studiu privind câinii de salvare profesională și animalele de familie.

Oamenii de știință au stabilit mult timp că câinii au nasuri puternice. Dar un nou studiu a arătat că câinii își folosesc simțul mirosului pentru a vizualiza fizic un obiect. Aparent, câinii știu că au o minge sau o jucărie umplută bazată pe modul în care aceste obiecte miroase.

Foarte, de fapt, câțiva câini au arătat un comportament interesant, mai ales în prima rundă a condiției surpriza, pe care am sunat-o ", deși au observat în mod evident jucăria, au continuat să caute prin miros, probabil pentru jucăria care a fost folosită pentru a pune traseul de miros.& # 8221;

La om, este ochii care sunt incredibil de importanți pentru că sunt oamenii să vizualizeze ceea ce sunt în fața lor. Dimpotrivă, câinii nu au cele mai ascuțite vizuale și acuratețea liniei lor de vedere depinde de rasă.

Cu toate acestea, toți câinii se bazează pe nasul lor mai mult decât ochii lor să învețe despre ce sunt în jurul lor. Nasul lor au peste 300 de milioane de receptori și au, de asemenea, un organ olfactiv specific, care este mai mare decât oamenii, prin urmare, simțul mirosului este de o mie de ori mai bun decât bărbații.

LEGATE DE: 25 de câini cu cel mai bun simț al mirosului

După o traseu de miros

Potrivit experților din Institutul Max Planck pentru știința istoriei umane, câinii pot face o reprezentare mentală a obiectelor pe care le miroșesc. O echipă de cercetători a studiat 48 de câini, unde 25 au fost instruiți să lucreze în operațiunile de căutare și salvare și 23 sunt câini de familie. Rezultatele au fost publicate În Jurnalul de Psihologie Comparativă.

Cercetătorii au testat inițial câinii folosind două dintre jucăriile lor preferate. Animalele au fost conduse la un traseu de miros de aceste obiecte în scopul înregistrării răspunsurilor lor.

Diagrama camerelor de testare
Diagrama camerelor de testare. Credit: Juliane Braeuer și Julia Belger

O jucărie a fost folosită pentru starea normală, unde câinii se așteptau ca obiectul să fie acolo la capătul traseului. O altă jucărie a fost folosită pentru starea surpriză, care nu era obiectul pe care câinii se așteptau să îl găsească la capătul traseului.

Starea normală a arătat rezultate previzibile, deoarece majoritatea câinilor au fost capabili să urmeze traseul și să-și găsească jucăria. În condiția surpriză, cu toate acestea, mulți dintre câini au arătat ezitarea pentru o jucărie pe care o cunoșteau, evident, pentru că nu era obiectul folosit pentru a așeza traseul de miros. Animalele, fie că câini de lucru sau câini de familie, au apărut confuz și au continuat să-și folosească nasul pentru a căuta jucăria potrivită.

Câinii de familie au făcut ca câini de lucru

Potrivit experților, răspunsurile câinilor au arătat că au un concept de bază despre lucrurile pe care le întâlnesc sau căută. Deși comportamentul animalelor au afirmat în studiile anterioare că mirosul unui obiect este un stimulent, acest studiu a arătat că câinii se așteaptă să găsească lucruri specifice atunci când urmează o traseu. Pe scurt, au vizualizat ceea ce urmăresc pe baza mirosului.

Sentimentul mirosului la câiniCu toate acestea, câinii au ezitat mai puțin după încă cinci încercări de a urma traseul. Experții au remarcat că acest lucru ar putea fi pentru că câinii au primit recompense ca tratate după aceea, indiferent de ce jucărie au descoperit la sfârșitul testului.

Dar un alt rezultat interesant al studiului a arătat că câinii de familie au interpretat cât mai eficient ca câinii de lucru după testele inițiale. Deși câinii instruiți să urmărească simțurile au făcut bine de la început, câinii de familie au învățat în cele din urmă rutina după câteva runde. Pur și simplu pus și # 8212; au avut dreptate și pe nas!

Experții speră să vină cu teste suplimentare pentru a înțelege mai bine percepția mirosului și procesul cognitiv al caninilor. Constatările, cu toate acestea, nu sunt surprinzătoare, în special după studiile care au dezvăluit câinii au o Nivelul de conștientizare Aceasta este comparabilă cu un copil de șase ani. Ei pot diferenția de fapt mirosurile, mai mult mirosul oamenilor lor.

READ următor: Cercetările arată că câinii au mirosul lor preferat - este mirosul proprietarului

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii vizualizează obiectele prin nasul lor puternic, spune studiul