De ce câinii miroșesc reciproc?

De ce câinii se miroșu reciproc

Urmărindu-ți pupul mirosi un fundal al unui alt câine când merg cu tine, poate fi destul de jenant. Cu toate acestea, vechiul FIDO vechi prezintă obiceiul Comportamentul caninului, care este destul de normal. De fapt, este o sete de cunoștințe, deoarece câinii primesc multe informații despre omologii lor prin sniffing. Dar de ce câinii miroșesc buturile? Și dacă opriți acest comportament nedorit ca proprietar de câine? Pentru a răspunde la aceasta, este necesar mai întâi să înțelegeți Sentimentul mirosului câinelui și motivația sa de a mirosi. În plus, acest articol detaliază informații despre funcționarea unui sistem olfactiv al lui Canine și beneficiile de a-și snifui la câini.

Labrador și Shar Pei Sniffing

Cum funcționează un câine olfactiv

În același mod ca oamenii, caninii sunt echipați cu cinci simțuri neurologice esențiale: atingeți, gustul, vederea, auzul și, desigur, miros. Cu toate acestea, simțul mirosului este mai pronunțat printre populația canină, deoarece este de multe ori mai avansată față de cea a oamenilor. Diferența devine mai strălucitoare când comparați receptorii olfactivi ai omului, care sunt cinci milioane în număr, la cel al unui câine care are 150 de milioane. În plus, un pui dedică până la 1/3 din masa sa creierului la identificarea și detectarea mirosului, în timp ce doar cinci procente din masa creierului omului este utilizată pentru funcțiile olfactive.

Mecanismul de detectare a mirosului câinelui este facilitat de două părți distincte, nasul sensibil, în plus față de organul lui Jacobsen. Aceste două organe își alungă forțele pentru a oferi o reacție subtilă că nici unul dintre ei nu este capabil să obțină singur. Organul lui Jacobsen al unui câine se deschide ori de câte ori își bate nădele și își bucura buzele - această funcție pentru a stimula expunerea cavității nazale a caninei la molecule parfumate și, practic, transformă într-o mașină mirositoare extraordinar de eficientă.

De ce câinii miroase alte butoane ale câinilor?

Fără îndoială, părinții câinilor din întreaga lume sunt perplexați cu asta Comportamentul caninului. De ce trebuie să fie fundul? De ce nu alte părți ale anatomiei ca labele sau gura? Răspunsul la această întrebare este destul de anatomic - recumul unui câine are câteva sacuri anale mici cunoscute sub numele de glande anale, care sunt echipate cu o pereche de deschideri mici, prin care secretă unele materii mirositoare toxice. În mod natural, glandele sunt golite prin mișcări intestinale asupra contracției mușchilor sfincterului rectal. Este dificil pentru părinții câinilor să fie conștienți de acest eveniment special la câini de la mirosul neplăcut al lor Puiul lui Are o treabă bună de a masca mirosul lui Glandele anale. Dar povestea este diferită pentru populația canină, deoarece simțul mirosului este bine echipat pentru a distinge între cele două.

Organul lui Jacobson al unui câine, situat în cavitatea lor nazală, le permite să ignore mirosul scaunului în favoarea acelor secreții chimice, în timp ce mirosesc fundul unui alt câine. Organul se deschide în partea din spate a incisivilor superiori ai puilor spre acoperișul gurii. Acest organ specializat este ceea ce folosește câinele în detectarea secreției chimice din glandele anale. Prin sniffing această secreție, caninii învață multe lucruri despre unul pe celălalt - de la miros singur, câinii sunt capabili să distingă diferitele sexe, genul de mâncare un alt câine consumă, vârsta, starea de spirit curentă și dacă este sănătoasă sau dacă este sănătoasă. Această chimică ajută, de asemenea, un pui în determinarea dacă a întâlnit un câine înainte sau nu. Echipate cu toate aceste cunoștințe, câinele va cunoaște cea mai bună modalitate de a se apropia de altul - acesta este un exemplu tipic de modul în care pot să se cunoască caninii!

O funcție foarte importantă a organului lui Jacobsen este că este în comunicare constantă cu acea parte a creierului caninului care se ocupă de probleme legate de împerechere. Identifică feromonii, oferind astfel atât puii de sex masculin, informațiile necesare pentru a stabili lucruri precum disponibilitatea pentru reproducerea cu câini de sex opus. Organul funcționează, de asemenea, pentru a spori simțul mirosului într-un catelus, care îl ajută în localizarea sursei laptelui mamei sale. Chiar și atunci când există alte mame de îngrijire medicală, un nou-născut va fi capabil să-și ia mama de un simplu sniff.

Alte beneficii ale câinelui But-Sniffing

Mecanismul de calmare: Un alt beneficiu care vine de la sniffing Butt este efectul calmant pe care îl are pe canini. Performanța acestui ritual înnăscut funcționează ca un fel de calmant, Pe măsură ce calmează câinele. În plus, mirosul poate fi realizat mai repede decât o conversație extrasă. Deși acest act poate părea greață, încercați să îl vedeți ca un mod de comunicare social acceptabil între canini! Câinele dvs. folosește doar obiceiul de sniffing pentru a satisface nevoia de a lua măsuri asupra unei situații stresante.

Bucurie: Butt Sniffing miroase de fapt bun la câini. Mai mult, este distractiv și stimulativ.

Câine sniffing

Ar trebui să fie încurajată acest comportament la câini?

Dacă cei doi câini implicați se întâmplă să fie bine socializați, sănătoși și toleranți, atunci ar trebui să le permiteți să o înghiți la dorința inimii lor; Cu toate acestea, se recomandă supravegherea strânsă. Acest lucru reduce posibilitatea celor două câinii se sparg într-o luptă. Cu toate acestea, am văzut situații în care un câine vrea să devină destul de intens cu actul de sniffing, în timp ce celălalt dorește să-și mențină spațiul personal. Acest tip de situație poate duce la ostilități care pot provoca ambii câini să lupte. Cel mai bun mod de acțiune al părintelui animalului de companie este de a păstra o filă pe fiecare Limbajul corpului câinelui; Comportamentele lor vă vor spune cum să rezolvați situația. În acest fel, veți ști când să separați cei doi câini și când să le permiteți să continue cu actul.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii miroșesc reciproc?