Gabapentin medicamente pentru câini și pisici

Omul mângâind câinele de companie pe dune de nisip, Constantin Bay, Cornwall, Marea Britanie

Gabapentin este un medicament pe bază de prescripție medicală care merge și de marca Neurontin. Inițial utilizat pentru oameni, este de asemenea utilizat în medicina veterinară pentru a trata Convulsii și durerea cronică la pisici și câini. Dacă animalul dvs. de companie a fost prescris Gabapentin, este important să înțelegeți cum este utilizat și orice potențial de reacții adverse.

Utilizați la câini și pisici

Gabapentin este utilizat atât la câini, cât și la pisici. Există două motive principale pentru care medicul veterinar vă poate prescrie. Gabapentin este utilizat ca analgezic pentru ameliorarea durerii și este adesea prescrisă pentru animale înainte de operație. De asemenea, are un efect anticonvulsivant și este folosit ca medicament antiepileptic pentru a controla convulsii.

Gabapentin este cel mai eficient pentru tratarea durerii neuropatice (durere care rezultă din daune sau disfuncție în sistemul nervos). De asemenea, este frecvent utilizat pentru a trata durerea provenită din diferite tipuri de cancer.

Tratarea convulsiilor

Gabapentin poate fi utilizat pentru a trata convulsiile refractare la câini și pisici care nu au răspuns favorabil la alte tipuri de medicamente. Poate fi folosit împreună cu alții medicamente antiepileptice sau poate fi folosit ca o singură formă de tratament.

Gabapentina este din ce în ce mai folosită ca o formă de primă linie de tratament pentru convulsii și epilepsie în locul mai multor medicamente tradiționale, cum ar fi fenobarbitalul.

Efecte secundare

Cel mai frecvent efect secundar văzut cu Gabapentin este sedarea. Animalul dvs. de companie trebuie monitorizat pentru semne cum ar fi incoordonarea sau somnolența.

Gabapentin este eliminat din organism aproape în întregime de rinichi și tractul urinar. Prin urmare, Gabapentin trebuie utilizat cu prudență la animalele care suferă de boală renală.

Avertizare

Nu trebuie să nu mai dați gabapentin animalului dvs. brusc. Acest lucru poate duce la o activitate de convulsivă care pune viața în pericol. Dacă observați ceva anormal, asigurați-vă că vă aduceți preocupările cu medicul veterinar.

Gabapentin și xilitol

Soluțiile orale ale gabapentinei pot conține xilitol. Xylitol este cunoscut ca fiind toxic pentru câini. Este un înlocuitor comun de zahăr găsit în produsele fără zahăr pentru oameni și în forme lichide de gabapentin, poate fi folosit ca îndulcitor.

Problema este atunci când oamenii încearcă să utilizeze medicamente destinate oamenilor să-și trateze animalele de companie. În timp ce niciodată nu este o idee bună, este deosebit de importantă cu versiuni lichide ale lui Gabapentin.

Avertizare

Din aceste motive, soluțiile Gabapentin care conțin xilitol ar trebui evitate atunci când tratează animalele de companie. Medicul veterinar ar trebui să fie conștient de acest lucru.

Alte interacțiuni potențiale de droguri

Potențialul interacțiunilor adverse de droguri există atunci când Gabapentin este utilizat cu mai multe medicamente. Antiacidele, hidrocodona și morfina folosite împreună cu Gabapentin pot modifica metabolismul gabapentinei. Dozările ajustate ale gabapentinei pot fi garantate dacă trebuie să fie utilizate cu aceste medicamente.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gabapentin medicamente pentru câini și pisici