Sindromul de pisoi de estompare: cauze, simptome și tratamente

Sindromul de pisoi de scădere

Ce se estompează sindromul Kitten?

Este bine să știți ce seamănă sindromul Kitten este dacă sunteți proprietar de pisici - în special la o pisică nou-născută. Este un sindrom care poate afecta toate pisicile și, din păcate, poate fi fatal în multe cazuri. Cu toate acestea, cu un tratament rapid, pisoii pot fi îngrijiți înapoi la sănătate, astfel încât să știi cum este sindromul și ceea ce simptomele sale sunt, este cheia pentru a vă asigura că pisoiul dvs. rămâne în primă sănătate.

Sindromul de pisoi de estompare nu este ceva care poate fi văzut ca o boală solitară, totuși. În schimb, este o varietate de simptome și deficiențe care sunt cauzate de multe probleme în pisoi.

Aici ne uităm la aceste cauze și ceea ce simptomele sunt pentru identificarea rapidă ușoară, precum și tratamentele oferite pisicilor cu sindromul de pisoi de estompare și ceea ce pot face îngrijitorii pentru a împiedica dezvoltarea bolii în primul rând.

pisoi afectați de sindromul de estompare

Sindromul de pisoi de estompare: Cauzele

Cauzele sindromului de citare a pisicilor sunt foarte variate, dar se crede că următoarele pot fi drivere-cheie ale unei pisici care dezvoltă sindromul:

  • Respins de mamă: La fel ca la om, capacitatea mamei de a furniza, dar și de lapte este cheia. Dacă pisoiul este respins de mama sa sau chiar dacă mama este prezentă, dar incapabilă să asigure pisicile (fie din cauza dorinței, fie a unei alimentări inadecvate de lapte), un pisoi este deja pe piciorul din spate când vine vorba de maturare. Ele pot deveni subnutriți, astfel încât acestea să fie în pericol de a dezvolta alte boli sau de a ridica un virus care pune viața în pericol.
  • Trauma: Dacă orice animal suferă o traumă, capacitatea lor de a face față șocului este întotdeauna mult mai mică decât la om. Cu toate acestea, dacă un pisoi este implicat într-o traumă, ele sunt expuse riscului de a dezvolta sindromul de pisoi de decolorare, deoarece șocul traumei poate duce la hipotermie - mai ales dacă acea traume înseamnă că sunt din păcate separați de mama lor.
  • Paraziți: Paraziți precum viermii rotunzi sau coccidia au fost adesea legați de sindromul de pisoi de decolorare, deoarece acestea au fost identificate ca o cauză esențială în spatele defalcării în sistemul imunitar al unui tânăr pisică, astfel încât acestea să nu poată lupta împotriva altor bug-uri și infecții urâte. De fapt, când sistemul imunitar se descompune complet, se spune că o pisică suferă de atrofie de timus.
  • Infecții bacteriene sau virale: Similar cu paraziți, o infecție bacteriană sau virală poate provoca începutul sindromului de pisici de estompare și sunt mai des decât ceea ce se pare că este de ce o pisică a murit. De exemplu, o pisică ar putea contracta sepsis din infecții bacteriene sau o infecție virală, cum ar fi FIV (sau Feline SIDA) este un alt declanșator pentru sindromul de dezvoltare.
  • Probleme ereditare: La fel ca la om, unii dintre noi sunt predispuși să ridice bug-uri și boli. Problemele ereditare pot provoca începutul scăderii sindromului de pisoi, deoarece unele pisici nu sunt construite cu un sistem imunitar puternic sau poate că au alte defecte grave care îi înconjoară inima sau sistemul circulator. Ar fi ca un băiat uman să se nască cu un defect de inimă - el ar fi mai susceptibil la alte boli. Este același lucru cu pisicile, dar ei continuă să dezvolte sindromul de pisoi de estompare.
  • Anemie hemolitică: Acesta este momentul în care un pisoi are un tip de sânge diferit mamei sale. Acest lucru a fost considerat a fi o altă cauză a sindromului de citare a pisicilor. Din păcate, înseamnă că prin laptele mamei, un pisoi va ingera anticorpi care vor continua să-și atace propriile celule sanguine.

Similitudinea care leagă toate aceste cauze variate este că, în cele din urmă, sistemul imunitar al pisicilor nu poate face față datorită faptului că este prea imatur pentru a face față simptomelor bolilor. Aceste simptome aduc apoi alte efecte secundare catastrofale cum ar fi deshidratare și hipotermie. Aceste efecte secundare pot provoca organele interne să înceapă să se închidă și, astfel încât corpul unui pisoi începe să nu reușească asupra lor. Din păcate, acest lucru este atunci când sindromul de pisoi de estompare poate fi fatal.

Ați putea dori, de asemenea: Dewremers pentru pisici

Sindromul Kitten: Simptomele

Deci, care sunt simptomele sindromului de pisoi de estompare? Cunoașterea acestora este cheia pentru a identifica și apoi tratarea noului animal de companie.

  • Letargie: Acesta este unul dintre semnalele cheie pe care noul dvs. pisoi mic nu este rău. Dacă ei au un interes mic în împrejurimile lor, țineți un ochi apropiat de ei pentru a vedea dacă se percepe deloc. Dacă ei sunt doar traverse cum ar fi multe pisici nou-născuți, atunci ei ar trebui să ia la un moment dat în energie în timp. Cei care au probleme înrădăcinate mai adânc vor dori doar să se culce pentru cea mai mare parte a zilei. Acesta este atunci când letargia este mai mult decât somnolență și oboseală.
  • Dezinteresul în alăptare: Dacă pisoiul dvs. nu dorește, sau nu este în stare să asigure de la mama sa sau când este crescută manual, atunci este nevoie de o monitorizare mai atentă a lui sau ea. Asistența medicală adecvată este vitală pentru a deveni mai puternici și de a pune pe o greutate corespunzătoare în timp ce se maturizează. Laptele este, de asemenea, plin de vitamine și nutrienți care este necesar pentru creșterea pisoiului.
  • Se separă de așternut: Acesta este un semn comportamental care poate fi un semnal pentru un îngrijitor că pisoiul lor nu este corect și ar trebui să fie dus la un veterinar. Dacă vedeți pisoiul se separă de restul pisicilor din așternut, ei pot fi rău, precum și agravarea capacității lor de a îngriji cât de mult ar trebui să fie. Aceasta este o sabie dublă și critică pentru a fi conștienți ca un simptom de sindrom de scădere a pisicilor.
  • Piele deshidratata: Pielea deshidratată pe un pisoi poate fi greu de văzut, dar este un semn vital pentru îngrijitorii că pisica lor nu este bună. Dacă fața pisoiului dvs. apare gaunt, taut și chiar foarte triunghiular în formă, ei ar putea fi deshidratați și măsurile trebuie luate pentru a lor fluidele lor corporale.
  • Greutate fluctuantă: Pisicile ar trebui să câștige în jur de 7 până la 10 grame de greutate pe zi. Proprietarii ar trebui să achiziționeze un set de scale de bună calitate care sunt suficient de precise pentru a monitoriza modificările mici într-o greutate a pisoiului. Scopul de a cântări pisoi cel puțin o dată pe zi. Dacă nu câștigă greutate, este o idee bună să mergeți la veterinari.
  • Imposibil de întors de la spatele lor: Pisicile ar trebui să se poată transforma dacă sunt plasate pe spatele lor. Dacă nu pot, ar putea semnala că ceva mai grav este în neregulă cu ei și ar trebui să se acorde o atenție deosebită pentru a le vedea dacă există alte semne de sindrom de pisoi de estompare.
  • Ochii nedeschis: Kittens ar trebui să-și deschidă ochii aproximativ 5 până la 14 zile după naștere. Dacă pisoiul dvs. încă mai are ochii închiși după data aceasta sau nu le-au deschis câteva zile după restul gunoiului, gândiți-vă să le luați la veterinar sau să acordați o atenție mai strânsă îngrijorătorului lor.
  • RUNT: Mai des decât nu, dacă un pisoi trece departe de sindromul de pisoi de estompare, el sau ea va fi furatul de gunoi. Se reduce la ADN-ul lor și abilitatea de a lupta împotriva infecțiilor. Pentru a identifica rupul, căutați doar cea mai mică pisică din așternut.

Când sindromul de pisoi de estompare a luat deja o stare puternică, proprietarii vor vedea arhivarea gâtului, respirația anormală și, probabil, sunete ciudate care ies din gura pisoiului lor. Dacă observați oricare dintre aceste simptome, mergeți imediat la veterinari.

Mama pisică își hrănesc pisicile

Sindromul de pisoi de estompare: tratamentele

Tratarea sindromului de pisoi de estompare este o afacere cu două vârfuri. În primul rând, diagnosticarea faptului că se estompează sindromul Kitten care afectează pisoiul este fundamental. În al doilea rând, trebuie abordate cauza și simptomele sindromului.

Acest lucru poate apela pentru multe teste pentru pisicile mici sărace să treacă, de la verificarea paraziților pentru a vedea dacă sistemul respirator al lui Kitten funcționează corect. Cu toate acestea, numai după ce aceste teste se efectuează că un pisoi poate fi oferit tratamentului pentru a ușura durerea lor. Pentru infecții, acest lucru va însemna adesea un curs de antibiotice, dar veterinarii vor trata adesea un pisoi pentru deshidratare pentru a elimina orice alte probleme pe care le-a scăzut cu sindromul pisicilor. Altele înseamnă că un veterinar va folosi pentru a face un pisicent să se simtă mai bine este utilizarea suportului termic pentru a evita hipotermia, precum și pentru a le oferi mâncăruri zaharoase să mănânce într-un efort pentru a-și face greutatea înapoi.

Din păcate, sindromul de pisoi de estompare se poate dezvolta prea repede pentru a salva o pisică, iar veterinarii ar putea să-i pună la culcare pentru a le salva de la suferința ulterioară. Aceasta va fi ultima soluție pentru orice veterinar, dar evidențiază cum și de ce proprietarii ar trebui să fie în căutarea unui sindrom de pisoi de estompare atât de dornic.

Ce altceva se poate face pentru a ajuta pisoii cu sindromul

Pentru cei care vor fi în căutarea frecventă a pisicilor și adesea, pur și simplu, pur și simplu în sus pe simptomele sindromului de pisoi de estompare pot ajuta la salvarea unei pisici care dezvoltă boala.

Cu toate acestea, proprietarii pot învăța, de asemenea, cum să se ferească de tuburi care ajută la orice pisoi care nu își poate înghiți laptele sau nu știe cum să alăpteze. Există, de asemenea, ceva numit terapie cu fluid subcutanat care poate oferi o pisoi tanara o linie de salvare. Această formă de tratament va împiedica sindromul de pisoi de decolorare, deoarece va asigura că un pisoi are nivelurile optime de hidratare care sunt atât de importante pentru a menține organele unui pisoi care funcționează. Acest tip de terapie poate fi, de asemenea, utilizat pentru a administra vitamine cheie și minerale precum fierul, B12 sau chiar o soluție de zahăr de dextroză.

În legătură cu o postare: Vitamine pentru pisici

Veterinările sunt prea fericite pentru a ajuta la predarea îngrijitorilor de pisici aceste tehnici pentru a se asigura că tinerii pisoi rămân sănătoși. Ei au cunoștințe de specialitate că vor transmite termenii lui Layman pentru a se asigura că pisica de pisici au cea mai bună șansă de supraviețuire.

Este vital să știți că sindromul de pisoi de estompare nu înseamnă imediat că pisica dvs. va trece departe. În schimb, prin educație, îngrijitorii de pisici creează un mediu pe care pisoii îl vor prospera. Cunoașterea semnelor de sindrom Kitten de decolorare vor permite o identificare mai rapidă a problemei și, în consecință, un început rapid la tratament. Diagnosticul precoce este cel mai bun mod de a asigura o viață de pisică o viață lungă și fericită.

Kitten cu sindrom de estompare

Linia de jos a sindromului de pisoi de estompare

Timpul este esențial atunci când vine vorba de sindromul de citare a pisicilor.

Este fundamental pentru îngrijitorii de pisici să știe că nu ar trebui să aștepte să vadă dacă pisoiul lor devine mai bine cu timpul. Sănătatea pisoiului se poate deteriora rapid atunci când suferă de sindromul de pisoi de decolorare, astfel încât cel mai bine să nu lăsați lucrurile la șansă - Luați pisoiul la veterinar imediat dacă aveți vreun fel de îngrijorare că ceva nu este corect cu unul din gunoiul tău.

Numirile de urgență VET nu sunt niciodată ceva pe care proprietarii de animale de companie doresc să trebuiască să le folosească, dar niciodată o întâlnire pe care îngrijitorii îl vor regreta. Dacă este posibil, mergeți la un veterinar care este specializat în pisoi, deoarece acest lucru va ajuta în continuare șansa de supraviețuire a pisoiului.

Pisicile care sunt expuse riscului sunt cele care sunt încurajate, dar toate informațiile incluse în acest articol sunt relevante pentru proprietarii de pisici sau chiar crescători bine-versați. Este esențial ca toată lumea să realizeze că sindromul de pisoi de estompare nu este o sentință de moarte, dar care așteaptă până când un pisoi este în criză ar putea însemna că șansele lor de supraviețuire sunt diminuate în mod semnificativ.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sindromul de pisoi de estompare: cauze, simptome și tratamente