Convulsii la pisici

Pisica domestica situata pe pat

Convulsii in pisicile sunt cauzate atunci când o zonă a creierului, în special cortexul cerebral, funcționează anormal. Răspunsul corpului la acest lucru Funcția creierului anormal este de a pierde funcția voluntară și este cel mai adesea recunoscut când un corp al pisicii se agită violent.

Tipuri de convulsii

Convulsurile la pisici sunt clasificate în mod obișnuit ca generalizate, fie focale. Cu convulsii generalizate, întregul cortex cerebral cauzează confiscarea și afectează în mod obișnuit întregul corp. Convulsii infocale, o zonă localizată mai mică în cortexul cerebral determină să apară confiscarea. Convulsiile focale sunt, uneori, denumite convulsii parțiale, deoarece acestea sunt izolate la anumite părți ale corpului.

Simptome

Convulsiile focale la pisici produc simptome diferite de convulsii de feline generalizate. În timpul unei confiscări focale, pisica ta poate plânge cu voce tare ca și cum ar fi în durere, se comportă într-o manieră agresivă, chiar dacă nu este în mod normal o pisică agresivă, salivați sau drool excesiv, și prezintă alte comportamente atipice.Uneori o pisică va pierde funcția unui picior, va părea să mestece și să privească sau să nu se poată ridica. Convulsiile focale se pot transforma, de asemenea, într-o criză generalizată.

O criză generalizată face ca pisica ta să piardă conștiința în timpul căreia ar putea cădea și să înceapă răsucirea și să tremura necontrolat. Severitatea și lungimea confiscării pot varia foarte mult. Picioarele se pot mișca într-un mod de pat, ca și cum pisica dvs. încearcă să înoate sau pot deveni rigizi și drepți. Gura pisicii tale poate deschide și închide involuntar. Capul său poate să se întoarcă înapoi, poate începe să se rostogolească pe podea până când acesta lovește un perete și poate chiar urina sau defecate în timpul unei convulsii.

Cauze

Cea mai frecventă cauză a unei convulsii într-o pisică este expunerea toxinei. Flea și bifați medicamentele, spray-urile, scufilele și șampoanele pot conține o substanță chimică numită piretrină care poate provoca o pisică să aibă o confiscare. Această substanță chimică este adesea folosită în tratamentele contralui, în special cele care sunt proiectate pentru câini și pot fi toxice pentru pisici. Când sunt expuse la piretroide, pisicile pot avea inițial tremururi musculare, poticni și pot începe să se confrunte. Alte expuneri chimice pot afecta, de asemenea, un sistem nervos al pisicii și pot provoca o confiscare.

Un alt motiv pentru care o pisică poate avea o confiscare se datorează traumei capului. Pisicile care sunt lovite de o mașină, cad dintr-un balcon sau suferă alte tipuri de leziuni la cap pot provoca daune care rezultă într-o convulsivă. Diverse boli, inclusiv tumori cerebrale, viruși, zahăr din sânge scăzut și paraziți pot fi, de asemenea, la vina pentru a provoca o pisică să aibă o confiscare.

Unele pisici pot avea, de asemenea, epilepsie, ceea ce înseamnă că nu există nici o cauză fundamentală cunoscută crizelor.

Raspuns

Succesul tratamentului este de obicei dependent de cauza confiscării. Orice animal care are o confiscare ar trebui să fie văzut și examinat de un medic veterinar pentru a determina cauza confiscării. Dacă bănuiți că pisica dvs. are o confiscare, uita-te mai întâi la un ceas și notează timpul când începe. Veți dori să înregistrați durata activității de convulsii.

Apoi, asigurați-vă că pisica dvs. nu se va răni. Ar trebui să evitați mișcarea pisicii, dar dacă se află într-un loc nesigur, utilizați o pătură pentru a le ridica pentru a evita zgâriați accidental sau mușcați în timp ce pisica dvs. nu este conștientă de ceea ce se întâmplă. Păstrați alte animale în gospodărie departe de pisica dvs. în timpul unei confiscări și când se oprește să se confrunte, să vă dați pisicii un spațiu, deoarece poate fi dezorientat și speriat.

Dacă confiscarea nu se oprește în decurs de cinci minute sau dacă pisica dvs. are dificultăți în respirația sau are mai mult de o confiscare în 24 de ore, mergeți la medicul veterinar cât mai curând posibil. O confiscare prelungită poate crește temperatura corpului la un nivel periculos și poate epuiza creierul de oxigen.

Tratament

Dacă există o cauză necunoscută a sechestrului, o pisică poate fi tratată cu medicamente pentru a gestiona frecvența și severitatea convulsiilor. O singură confiscare de scurtă durată nu poate necesita tratament, dar convulsii care se repetă la intervale frecvente sunt de obicei tratate cu un curs pe termen lung al unui anti-convulsiv. Convulsurile care apar rar nu sunt de obicei prescrise medicamente pe termen lung, deoarece există efecte secundare ale acestor medicamente.

Dacă convulsii sunt cauzate de o toxicitate, acea toxină va trebui să fie îndepărtată din organism. Acest lucru poate implica îmbăierea pisicii în cazul în care a fost aplicat un medicament de purici topic care conține piretrină, provocând pisica la Vomit Dacă a mâncat o toxină sau administrarea anumitor medicamente pentru a contracara efectele toxinei.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. De prelucrare, terapie și complicații ale convulsiilor în pisiciVin, 2020

  2. Tulburări neurologiceColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Convulsii la pisici